Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B-vendégszerző

127 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sötét elektronika rajongói ezen a hétvégén sem pihenhetnek, az IAMX negyedik alkalommal is fellép Budapesten. Aki korábban már járt a koncertjükön, tudja, hogy Chris Corner ripacs vándorcirkuszához még csak hasonlót sem látni minden héten. Pávatollak, koszos papírcsákó, a…..
Nagyot változott a világ az utóbbi 10 évben. 1994-ben a fél kezünket adtuk volna, ha fellépnek nálunk, de hiába... Az utóbbi 10 évben viszont menetrendszerűen látogatnak el hozzánk: csütörtök este rendezik az ötödik FLA koncertet Magyarországon! Nem is akárhogy, eleve a turné itt indul majd, a…..
B-oldal Björk – Vulnicura (2015) 2015.04.28 06:49:00
A 2015-ös év első nagy albuma Björk sorban következő kilencedik dobása, a Vulnicura, amellyel kapcsolatban nagyon sok mindent érdemes és kell elmondani, amely útmutatóul szolgálhat annak értelmezéséhez, úgyhogy csapjunk is bele. Björk nagyon nehéz eset. A szó szoros…..
Martin Gore anyazenekara már rendszeresen négy évente jelentkezik friss anyaggal, így a két lemezmegjelenés közötti szünetekben kénytelen szólóanyag formájában a világra szabadítani kreatív energiáit. A rémült rajongók ilyenkor természetesen megpróbálnak a közelgő…..
"Ma már nincsenek jó zenekarok, bezzeg a nyolcvanas, kilencvenes satöbbi években" Ezt a sokat koptatott kijelentést szeretnénk cáfolni alábbi összeállításunkkal. Elővettük popzenei almanachunkat, kikerestük az 1999 decembere után aktiválódott zenekarokat és mérlegre tettük…..
Tudok. Még. Pogózni. Erre a kijelentésre lenézően legyintetek ti, akik 1980 után (pláne 1990 után!) születtetek. Nem baj - majd megtudjátok, ha ti is...khmmm... évesek lesztek, milyen klassz dolog újra tizenhatnak érezni magatokat, amikor egymás után harsannak fel a rég nem…..
Lovasi Andrást mindenki szereti. Mari néni is, aki csak a Kossuth-díj átvételét követő pár ezer interjúból ismeri („Olyan kedves, okos és szerény fiú…”). Az ős-Kispál rajongói is, akik megbocsátották neki, hogy feloszlatta kamaszkoruk kedvenc zenekarát. Legenda ő és…..
George Lucas és Steven Spielberg, filmes nagyágyúk, egymás támogatói és örök barátok akár mint két Lotti. Filmes versengésük közismert, az talán kevésbé, hogy külön-külön elért sikereik előtt milyen sajátosan süvegelték meg egymást. A kedves játékot Spielberg kezdte,…..
A Coldplay, mint jelenség, mint intézmény, mint zenekar nagyon sok dolog metszéspontjában helyezkedik el, és mint ilyen sokaktól nagyon távol van, sokakhoz nagyon közel, sokunk pedig pont ezen a ponton állunk. Amit nekik sikerült elérniük, hogy elegen ismerik már őket ahhoz, hogy egy…..
B-oldal Offspring - Americana 2014.03.27 21:28:45
Szögezzük le gyorsan még az elején: az Offspring ciki, a Pretty Fly ótvar, az Americana meg egy kurvajó lemez, ha elfelejtjük a Pretty Fly-t. Emlékszem, amikor megjelent, nyolcadikos voltam és egy füstszín-szemű lány vette át nekem (a kazi másik oldalára meg egy haver a Marduk…..
B-oldal A Star Wars zenéje 2014.02.10 22:08:49
A Star Wars filmek zseniális receptjének egyik legfontosabb hozzávalója maga a zene. Főleg nekünk itt, a B-oldalon. A „Harrison Ford pont jó helyen volt asztalos” történetet mindenki ismeri, de azt talán nem, hogy ez az összetevő is egy véletlennek köszönhetően került a lehető…..
Néhány éve került fel az ebay-re a Depeche Mode egyik legkorábbi demo kazettája. Ment a találgatás, vajon valódi-e? Vajon felteszi-e a netre a hanganyagot az új (és dúsgazdag) tulajdonosa? Mind a két kérdésre IGEN a válasz! A kazetta valódiságát maga Andy Fletcher erősítette…..
Aki azt hiszi, hogy a tegnapelőtti cikket musical-ekkel folytatjuk, az most akkor kattintson az X-re a sarokban. A TOP30 zenés jelenet filmekből EVÖR első 15 helyezettje következik, tökéletesnél tökéletesebb zene+kép házasságokkal. Most már lehet vitatkozni, na mi maradt ki? 15. A…..
Sok filmzenés lista készült már, de talán olyan még nem, ami a „klipszerű” filmjeleneteket állítaná hadrendbe. A lista összeállításánál nem feltétlenül a jó filmet vagy a jó zenét (főleg nem csak a jó filmzenét) kerestem csupán, itt a lényeg a zene és kép…..
2013 december 1-én újra fellép Budapesten a The Klinik! Az utóbbi 20 évben hazánkban igazán nem mondható ritkán látott vendégnek Dirk Ivens, legnépszerűbb formációjával (The Klinik) azonban csak másodszor látogat el hozzánk. A nyolcvanas évek elején indult ipari brigád a…..
... avagy beachpop egypercesek egy garázsból. Hiszen végre született egy olyan blog, ahol Garázszenével-Garázsrockkal foglalkoznak, hazai és külföldi előadók bemutatásával, melyről a Summer Schatzies került szemünk elé. A Summer Schatzies, elmondásuk szerint - és valóban - egy…..
...ha jól belegondolok, van itt egy mű, amiről mindjárt két külön cikket is kellene írni... Az egyiket azoknak, akik még nem látták Richard Linklater „Mielőtt felkel a nap” című 1995-ös filmjét. Nekik azt mesélném: soha nem láttam még olyan filmet, amely jobban,…..
B-oldal TOP5 Blur-dal EVÖR 2013.08.09 05:52:00
A kilencvenes évek meghatározó brit indie zenekarának fellépése ma este a Szigeten késői elégtétel mindazoknak, akik húsz éve szerettek bele a britpop-hangzásba, a punkos gitárzene, kontrollált indulatok és posztmodern humor zenei világába. A Blur, mely az egész világon…..
B-oldal TOP5 Nick Cave-dal EVÖR 2013.08.07 06:21:00
Úgy érted, erről az új lemezről? Vagy a TOP5 Cave-lemezre vagy kíváncsi a több mint húszból (harmincvalahányból, ha a filmes és színházi soundtrack-eket is hozzászámítjuk)? Vagy az öt legnépszerűbb számát keressük? Az öt legjobb balladát? Az öt legzúzósabb rockot...?…..
La Bambára ugrálni Székesfehérváron?! Egészen kicsi volt a valószínűsége annak, hogy ez valaha is megtörténik velem, és mégis - a chicano rockzenekar, a Tito & Tarantula a Székesfehérvári Zenei Napokon (FEZEN) elérte nálam.Persze ehhez az is kellett, hogy a La Bamba előtt…..
...III. (befejező) rész: A blueson innen vagy a blueson túl? A II. részben elmeséltük nektek, miszerint a blues fejlődése a ’60-as években befejeződött, most pedig, a sorozatunk záró akkordjaként a műfaj oldalhajtásai közül szemezgettem. Olyan előadókról lesz szó, akik az…..
...II. rész, melyben főhősünk megérkezik a nagyvárosba, ahol különös dolgok történnek vele (City Blues) A blues formálódásáról szóló sorozatunk első részét nem véletlenül Muddy Waters-szel fejeztük be. Egyesek szerint ő volt az a zenész, aki "fölvitte" Chicago-ba a blues…..
„A huszadik század zenéje a blueson alapszik. Blues nélkül nem létezne sem a jazz, sem a modern zene. Minden egyes popdalban – bármilyen vacak vagy unalmas is legyen – valahol ott van a blues; igaz ezt a szerzők a legtöbb esetben nem tudják, sőt mindent megtesznek azért, hogy…..
A 13. DM album előjelei egyáltalán nem voltak kedvezőek. Teljesen érthetetlen módon, két elpuskázott lehetőség, a pályafutás két legkevésbé érdekes albuma után a zenekar harmadszor is Ben Hillier-t ültette a produceri székbe. Némi reményt az jelentett, hogy Hillier mellett…..
B-oldal A grunge, itt, most 2013.04.29 06:49:00
Lehet egyetérteni, meg nem egyetérteni, de a grunge jelen van. Most is, ma is. Ott van a külföldi és a hazai rock szcéna ismert és kevésbé ismert bandáinak darabjaiban; rengeteg zenekar vitathatatlanul a grunge-ból táplálkozik, sok esetben még mindig ez a műfaj az alfa, az…..