Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stronci

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A PDF-et kevesen tartják Isten áldásának és én sem tartozom közéjük. Ez főleg annak köszönhető, hogy olyankor is sokan használják, amikor nagyon nem kéne. Például egy időben sajtóközleményeket küldtek ilyen formában előszeretettel (olykor még ma is előfordul), amivel épp…..
 Derűs napot kívánok önnek! Stardmüller Kálmánt vagy kedves párját keresem. Szíves figyelmébe ajánlanék egy a kerületben induló középfokú angol-nyelvtanfolyamot.Esetleg a kedves családjában vagy lakókörnyezetében valaki? Megkérdezhetem, van nyelvvizsgája?Felajánlanánk…..
Stronci 2012.05.22 22:05:31
off: @tff: de ha kifizetik cégnek az áfá-t akkor mit bukik a cég? (megkapja a cég és befizeti) szvsz a suli bukja a német és magyar áfa különbözetet. Ha van közösségi asz a cégnek, akkor 0% áfá-val jön a fűrész nem?

Mátyás: már nem nincs ennyi türelmem, már ahhoz sem hogy elolvassam a hsz-ait

on:
Eredeti téma: családi ház kapuja "A kutya harap" tábla alatt másik kiírás:
"Nem adunk el semmit!
Nem veszünk semmit!
Nem térünk át semmilyen hitre!
...És ezt a kutya is tudja!"
ave
Üdv, Ezt dobtam össze ma délután munka helyett, mert ilyen még nem volt. Ha nem teszitek ki, beégek az öcsém előtt, szóval előre is kösz. /Ez eleddig a legszebb kérés, amit valaha kaptunk. - M.T./ Sadwick   Modoros forgatás Gyönyörű fővárosunk utcáit járva gyakran…..
 Köszönjük, Styxx. Már mi is kurvára unjuk a magukon hősiesen emberkísérletező, oknyomozó újságírókat, akik elcsábulnak, és a Culinarisban nem tudnak ellenállni egy csomag jóképű beef jerkynek. 47 ezerből éljen meg az Anyád! Most tényleg felháborodtunk. Kár, hogy nem a…..
Stronci 2012.03.01 00:02:17
@Styxx: "Ő mnodta, hogy ha rengeteg pénzed van, az igazán akkor jó, ha valami bajba kerülsz. Te, vagy a családodból más súlyosan megbetegszik, stb. Ilyenkor vagy közvetlenül a pénzeddel, vagy közvetve, kapcsolatok "vásárlása" útján sokkal egyszerűbben meg tudod oldani a problémákat a létező legmagasabb színvonalon."
Nincs rengeted pénzem, de ezzel egyet értek. Nem felejtette el honnan jött, hova jutott, tudja milyen kicsi dolgokon múlik mindez, és nem akar még egyszer oda kerülni. Ennyi.
Ave
A képernyők sorra kivilágosodtak. Bejelentkezett New York, Washington, Tel-Aviv, Brüsszel és lassan mindenhol komoly, öltönyös férfiak tűntek fel, a szupersebességű műholdas kapcsolat kiváló minőségű képet biztosított a videokonferenciához.A titkos társaság elnöke lassan…..
Stronci 2011.11.27 09:40:52
@bebe tv: Üdv! Lehet tévedek de a KH Bank a belga KBC "leánya", a Bayerische Landesbank az MKB-t vette meg. Az ügy szempontjából végül is mindegy. Ave
Mindennapi hírek ismét, abszurd értelmezésben. Felháborító dolog bármi között párhuzamot vonni, összemosni a dolgokat.   A színesfémgyűjtő emberek érdek- és jogvédelmével foglalkozó egyik civil szervezet elítéli, hogy a közelmúltban nyilvánosságra került…..
Stronci 2011.10.24 17:27:43
@Nadiposzi: OFF igaz, de szerintem a mai faluk állapota a TSZ megszűnésével, "átalakulásával" még rosszabb... Koppányszántó - Nagykónyi útvonalon akkora istállót van üresen,romosan hogy fáj a szívem érte. És most még meglehetne javítani, de újat építeni egy vagyon lenne.
ave
  Végre újra hácsé. Nála jobban úgyse tudná megírni ezt senki.  Voltam a vidékrombolási minisztériumban. Nem lesz a támogatásból semmi. Megint egymás közt osszák’ majd szét. Sógor-koma-jóbarát. Mindenhol ez megy. Mutyizás. És akkor fizessek adót rendesen,…..
Lassan véget ér a balatoni főszezon. Engedjék meg a kedves olvasók, hogy ezúttal hosszú szöveg helyett néhány verőfényes, nyári képpel köszönjek el ettől a kurta-furcsa, rövidre sikerült nyártól. A képek nem valami jók, és erre csak egyetlen egy mentségem van: a Balaton…..
-Lacesz!-Bandesz! Ezer éve!(szkanderes pacsikézfogás, három puszi)-Na, még emlékszel a figurára, mekkora már. Hol is találtuk ki, Tőserdőn vagy Fadd-Domborin? -Fasz tudja már, szerintem Sóstón. -De milyen már, hogy ezt frankón mi találtuk ki, és egy évvel később…..
Mandiner blog Elveszett nemzedék? 2011.07.11 07:01:00
Banksy - Keep your coins, I want change  Európai szintű probléma a növekvő ifjúsági munkanélküliség: az önmagát nagynak kikiáltó nemzedék gyermekei a jólét vágya és a kiábrándító valóság között keresik a helyüket.  „Kétféle fiatal van: aki mindent…..
Stronci 2011.07.11 21:32:03
@winerprince: ez is igaz.

Nem értek hozzá, de legnagyobb gond a hagyományos családi céges országoknál látszik(szülőről gyerekre száll át a volt). Amíg a régebben nem volt kérdés hol fog dolgozni gyerek, most ezek a fiatalok ők is diplomát szereztek, és nem a családi céget akarják tovább vinni. Megértem őket is, egyrészt azért tanultak ezért, másrészt a családi vállalkozást átvenni sem egyszerű dolog, harmadszor lehet snassz diplomával "csak" éttermet üzemeltetni.
ave
Stronci 2011.07.11 21:32:50
Három gyermekhez többféle módon juthat az ember: kitartó gyermekszüléssel, jól sikerült második házassággal, az ügyesebbek egy patronból megoldják. Viszont ilyenkor egy csapásra szembesülnek az nagy kérdéssel: milyen autóban fér el három gyerekülés? Mai cikkünk…..
  Aki eddig kételkedett abban, hogy a magyar nyelv szitkozódásra milyen sokrétűen alkalmazható, nézze meg ezt a videót. Ha a szerelő leleményességét verbális véleménynyilvánítása helyett a munkánál is felhasználná, lehet, könnyebben felmenne az az olajteknő a helyére.…..
Modorosblog A túravezető 2011.06.05 16:58:00
-Hejj, micsoda túrák, micsoda emlékek, kalandok... amikor összetrombitáltuk a családokat, aztán szombat reggel 8-kor találkoztunk a szentendrei HÉV-állomáson, a Nyugatiban vagy éppen a Bécsi útnál, a buszoknál? Sok kis csúnya, gombafrizurás, SZTK-keretes gyerek tépőzáras…..
Stronci 2011.06.06 15:29:43
@muci: Kovács Béla amúgy testnevelő tanár volt, aki jó pár éve halt meg (a szemben lévő iskola tanára volt).Az emléktúra napjának estéjén a későn beérkezők ha autóval mennek innentől haza, még dudálnak 1-2 induláskor egymásnak... este 9-10 óra felé...
ave
Stronci 2011.06.07 14:10:27
@borgir: bocs de szerintem 60 nap az naptári nap, a szabadságod viszont munkanap, tehát 22 nap szabi az kb 1 hónap naptári nap. Vannak itt nálam sokkal okosabbak, akik javítanak ha rosszul mondom.
ave
  Mielőtt rátérnénk a mai olvasói posztra, bűn lenne a témában kapcsolódó brosúrát Blassiustól nem megemlíteni (Kréta: A szerelem és az álmok szigete!). Sziasztok! Arra gondoltam, egy-egy igényes útikönyv remek táptalajául szolgálhat a modoros fordulatoknak. A…..
Stronci 2011.06.07 12:36:35
@Dzsoni Kráncs: ezt a Kossuth rádió déli harangszó előtt is elmondhatnák, természetesen a szoci korszakot mellőzve...

...A templom tornyában 2 harang lakik, a délben megszólaló 2q-s harangot 1922-ben öntötték CUpötvöz Tivadar győrszentistváni harangöntő mester műhelyében...
ave
 Két régi háver is visszatér ma: Jancsi bácsi és Styxx. Utóbbinak köszönjük a mesét.   KI KIVEL KÚR? Erre a tetves-zajos-szemét Pestre egy napra se tudnék visszaköltözni. Inkább lőjenek főbe! De ebben a szájbatoszott országban 8 millió vidékinek 'Pestre kell mennie,…..
Stronci 2011.05.15 11:07:56
@Pesti Kolok: amíg nagy cégek székhelye Bp-en van úgy kijön a GDP 50-60% aránya...
Stronci 2011.05.15 17:02:32
@Pesti Kolok: vidékre települtek lehet, de amig a NAV kiemelet adózók osztályához tartoznak nem biztos, hogy helyi eredményekbe számolják be teljesítményüket. Lehet nyereségadót nem fizetnek, de szerintem járulékot elég sokat. A GDP amúgy nem az adóbevétellel egyenlő.
ave
Az urbánus közösségi lét szépségeinek igazi esszenciája. Egy igazi kis állam az államban. Csodálatosan szemlélteti kicsiben azt, ami nagyban sem működik. A modern magyar demokrácia összes autoparalizációs tünetegyüttesét hordozva, saját magára tekeredő anakondaként még…..
 Szia Tibi,Írtam egy rövidkét, kérlek nézd meg mennyire piacképes. Hasonlóra nem emlékszem, ha valaki már korábban megírta ugyanezt, dobd a kukába. Remélem, tetszik.Üdv,danrandolf A kisvárosi celebA kisvárosi celeb nem tévéből ismert sztár. Kisvárosi celebnek hívjuk a…..
Stronci 2011.02.22 15:40:24
(@Mitya Ivanov: 10 000 m2. csak mert van KSH statisztikai jelentés is a világon. hiányzik nagyon az ilyen.)
Szevasz Tibi! Küldök egy írást az alternatív magyartanárról. Üdv,HPAz alternatív magyartanár Talán csak keveseknek ismerős az alternatív, liberális magyartanár figurája, mégis úgy gondolom, megér egy posztot. Jelen esetben a liberális jelző kevésbé a politikai nézetekre, mint…..
Modorosblog A kisember 2011.02.10 06:00:00
A kisember függ. Függ az államtól, a munkahelyétől, a banktól, a rokonoktól, a társadalomtól - egyedül saját magától nem. Minden oldalról kiszolgáltatva érzi magát, de egyúttal nem is kíván ezen változtatni, hiszen ő ehhez kevés. Kisemberségébe beletörődött - nem ér…..
Stronci 2011.02.11 18:45:30
@vészmadár (pica pica): nem erre voltak a szociban a bentlakásos iskolák? nem nosztalgiázni akarok (akkor sem volt annyira fényes az élet), csak én pl. ált.iskolában vmi ilyen helyre vittek ebédelni, ahol a környékbeli pusztákon lakók gyerekek/rossz családi körülmények miatt voltak ott. Amit irtatok: működött a büró. Pedig lakhelyem környékén nem rossz tsz-ek voltak, hanem a 3.legnagyobb állami gazdaság. Itt a kaja nem volt annyira gond, hiszen a háztáji ment, még kisvárosban is (persze a sok üzemi munkás, hivatalnok stb. apja-anyja paraszt volt, csinálta is aki nem volt lusta, és spórolni akart).