Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csülkös Pacal

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékszik még erre valaki ? 1958-ban vezették be a két betű-négy szám kombinációt a magyar rendszámokon. A rendszer alapjait elég átgondoltan fektették le. Azt tervezték ugyanis, hogy a rendszám betűiből azonosítható lesz a gépjármű haszálati módja, jellege, részben…..
Csülkös Pacal 2018.10.16 13:59:25
Az egyik kedvencem Budapesten a zugligeti lóvasút végállomása. Az utóbbi években gyakran szörnyülködtem azon, hogy ez az egykor pompás, kecses épület milyen lehangoló, omladozó szellemházzá vált, és aggódtam amiatt, hogy egyszer végleg az enyészetté lesz. Időről időre felröppent a hír, hogy rendbe…..
Lassan magunkhoz térünk a karácsonyi és szilveszteri programok okozta sokkból, és újra beindul a helytörténeti séta.  Újabb olvasói írásunkat SLACÓ törzsolvasónk jegyzi, aki az óbudai vendéglátóipari egységek sokat látott történetírójaként jeleskedik…..
Csülkös Pacal 2018.02.07 22:03:30
@Ágnes Sztankóczy: már a jövő sem a régi :(
Akár klasszikus határátkelős történetnek is nevezhető Olli és családja sztorija, hiszen sokan jártak az ő cipőjükben: devizahitel, egyre több és kétségbeesett munka a fennmaradásért, majd a reménytelenségben a döntés: megpróbálni külföldön boldogulni. Aztán a többéves szétszakítottság… (A képeket…..
Gyakorlatilag új városrész épül Soroksáron. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a Virágvölgy Lakópark projektről és a már javában épülő, teraszos, saját autóbeállóval is rendelkező ikerházakról!..
Csülkös Pacal 2017.11.19 22:16:08
@öreg baka nem rakéta:
megnéztem a marketing anyagot, és az építési telek utcafrontjához tesznek egy ikresített, belső kétszintes lakóépületet, meg a hátsó részébe is, azaz 1db telekre 2db ikresített lakóépületet húznak fel.
Így jön ki az 50 telek 100 épület 200 család (meg a 3 gyerek, 4 kerék stb...)
Mondjuk a marketingesek "nagyot mentek", amíg megtalálták a környék egyetlen kellemesen csengő utcanevét, hogy ne Középtemető, Lápos, vagy Vizes Lakópark legyen a projekt neve; cserébe a Virágvölgy utcával csak távoli, köszönő viszonyt ápol a lokáció.
Mondjuk biztosan jól fog mutatni a lakcímkártyában a Középtemető utca elnevezés...
Egyedül a IV. ütem helyezkedik kellően távol a vasúttól, és közel a 66-oshoz.
Sokan temérdek Lego-kockával rendelkezünk otthon, de semmit nem kezdünk velük. Mutatom, mire lehet még jó, ha már senki nem játszik velük.  ..
A fürdő tipikusan az a helyiség, ahol a funkciónak és az esztétikumnak ki kell egészíteni egymást. Ha tervezéskor és a kivitelezés folyamán valamelyikre nem fordítasz kellő figyelmet, több bosszúságot okoz majd a használat során, mint örömet. Éppen ezért összeszedtem pár tipikus hibát, amit kellő…..
Csülkös Pacal 2017.09.17 18:22:22
@vmaast:
Ezt általában csak ott illik alkalmazni, ahol van külön "vendégmosdó" kézmosóval.
Az indoka pedig az, hogy ne kelljen egy szükségessé váló WC-használat miatt kilépni a fürdőből.
Ha az alaprajz mégis úgy lesz kialakítva, hogy mindössze 1db WC van, és az is a fürdőszobában, akkor annak lehet egyrészt strangelhelyezési oka (az építtetésben spórolást hozó észszerűsítés), másrészt lehet, hogy nem sikerül a szükséges és elégséges WC-alapterületet sehogyan sem berajzolni (betuszkolni) a lakás alaprajzába, elosztásába, vagy összehangolni az ajtók nyílásirányával.
Pl. csak befelé nyíló ajtót lenne ildomos berajzolni más ajtók helyzete, nyílásiránya miatt, de ahhoz mondjuk nem elég mély/hosszú a belméret stb.
Csülkös Pacal 2017.09.17 18:25:50
@ZakMcKracken:
Az ilyen embereket ritkán zavarja a VALÓSÁG rideg ténye :)
A lényeg, hogy lehessen egy jóízűt panelprolizni.
A vicc ilyenkor az, amikor az ilyenről kiderül, hogy amúgy valami kültelki környékre született, ahol a '70-es évek végéig pottyantós WC jelentette az egyetlen megoldást a megkönnyebbülésre, és kerti kútról behordott vízzel lavórból mosakodtak.
Hihetetlen, de igaz - a fiókomban figyel az alábbi szerződés ingatlanos által aláírt (a cég és a hozott ügyfél adataival kiegészített) változata. Az egyik legnagyobb hálózat irodavezetője írta alá, fogadta el pontról pontra.1 napra, 1 érdeklődőre kötöttük, másnap lejárt. Az én képeimet használta, az…..
Csülkös Pacal 2017.09.07 01:00:19
Ez meg az én átiratom. Megmondtam, vagy így teszem le a pénzt, vagy szálljanak ki a közvetítői szerepből, és ne obstruálják a szándékaimat:

"Vevő a szerződéskötési szándékának megerősítéseként a jelen okirat bemutatását és rendelkezésre bocsájtását megelőzően átutalt az OTP Ingatlanpont Kft. (székhelye: 1052 Budapest, Türr István utca 9., II. emelet; Cg.: 01-09-362880; adószám: 10953253-2-41; a továbbiakban egységesen mint: ”Ingatlanközvetítő”) részére ..................... Ft-ot, azaz .................... forintot (a továbbiakban egységesen mint: ”Ajánlati Biztosíték”) az Ingatlanközvetítő OTP Bank Nyrt.-nél vezetett 11794008-20539931 számú forint számlájára; a közlemény rovatban az Ingatlan helyrajzi számának és címének pontos megjelölésével. Az Ajánlati Biztosíték összegéről az Ingatlanközvetítő igazolást állít ki az Eladó részére, amelyet a jelen Vételi Ajánlat bemutatásakor átad Eladóknak.
A Vételi Ajánlat vonatkozásában az Ingatlanközvetítő kifejezés alatt az OTP Ingatlanpont Kft., valamint a nevében és képviseletében eljáró, ingatlanközvetítési tevékenységet végző természetes személy értendő.
A jelen Vételi Ajánlat Tulajdonosok (a továbbiakban egységesen mint: Eladók) általi elfogadása esetén az Ajánlati Biztosíték foglalóvá válik (a továbbiakban egységesen mint: ”Foglaló”), hogy a végleges adásvételi szerződésre vállalt kötelezettség megerősítésre kerüljön. Tekintettel arra a tényre, hogy a jelen Vételi Ajánlat Eladók általi elfogadásával az Eladók és az Ingatlanközvetítő között fennálló írásos megbízás 5.2.1.(i) pontja értelmében az eredményes volt, és így teljesedésbe ment át, Ingatlanközvetítőt megilleti a sikeres közvetítés után járó megbízási díj.
A jelen Vételi Ajánlat elfogadásával Eladók visszavonhatatlanul rendelkeznek arról, hogy a Foglaló összege Ingatlanközvetítő forint számláján marad, és ez az összeg az Eladók és Ingatlanközvetítő között fennálló írásos megbízás 5.4 pontja értelmében az Ingatlanközvetítői díj részét képezi.
A szerződő felek, azaz Vevő és Eladók (a továbbiakban együttesen mint: ”Felek”) kijelentik, hogy ismerik a Foglaló jogi természetét, szabályát és annak joghatását. A szerződés teljesülésekor a Foglaló beleszámít a Vételárba. Ha a szerződés teljesítése olyan okból hiúsul meg, amelyért egyik fél sem felelős, vagy mindkét fél felelős, a foglaló visszajár. A teljesítés meghiúsulásáért felelős fél az adott foglalót elveszti, a kapott foglalót kétszeresen köteles visszatéríteni. A Felek a Foglaló megfizetését teljesítettnek tekintik, ha az az elfogadói nyilatkozatban megadott számlaszámon jóváíródik."
Csak egy idióta újíttatja fel teljesen 4 hónapos átfutással az eladásra ítélt lakását most, hogy a mestereket lasszóval és kockacukorral kell befogni.  Csak egy idióta cserélteti le a falban a kábeleket, vezeti védőcsőben az újakat, cseréli le a vízhálózatot, csatornát, restauráltatja a…..
A lakás meghirdetése óta hihetetlenül sok ügynök hívott, szerintem bőven 100 fölött volt a számuk. Ha mindenkire csak 5 percet szántam volna, az a lakás augusztusi meghirdetése óta legalább 500 percnyi időmet elrabolták volna, azaz több, mint egy munkanapot csak az ingatlanosok lerázására kellett…..
Csülkös Pacal 2017.09.06 23:28:35
Az ingatlan.com már évek óta leszálló ágban van, hiába igyekeznek ennek az ellenkezőjét sugallni.

A minden hirdetés 1x is egy melléfogás, mert gyakorlatilag a lónak a túlsó felére történő átesés.
Nem arra lett volna szükség, hogy 1 ingatlan 1x látszódjon, mert így az irodák közötti verseny nem érvényesül, hanem az lett volna a cél, hogy 1 hálózat/iroda csak 1x hirdethessen, és azok ne tudjanak multiplikálni.

A hirdetésemre (mint tulajdonos) csak és kizárólag ingatlanosok jelentkeztek. Őket átirányítottam ahhoz az ügynökséghez, akikkel 2%-on (nem kizárólagosan) már az elején leszerződtem. A részükre a fotókat, az alaprajzot és a leírást én adtam, és én szabtam meg a kínálati árat is, ami egyben a limitár is volt (hogy senkit se kísértsen meg a gyors beejtés szele), és attól eltérni nem lehetett. Ha valakiről mégis úgy gondoltam, hogy személyesen tőlem kap egy lehetőséget mint betelefonáló ügynök, akkor vele eseti megbízást kötöttem (volt közöttük ígéretes, de a második körös megtekintésen senkinél sem jutottunk túl).

November első hetében kezdtünk, és december második hetében már túl is voltam az adásvételin, kifizetésen stb. A megbízott ügynökség adta el. Örömmel fizettem ki a bruttó 2%-ot, és nem sajnáltam az alku során elvesztett kb. 3%-ot sem.

Fontosnak tartom, hogy a piacra kerüléskor jól legyen belőve az ár; minőségi fotók legyenek; korrekt, jó hangvételű leírás + alaprajz; és baromira fogni kell a gyeplőt, hogy ne élhessenek vissza, és kaotikus helyzetet okozva, lejárassák az ingatlant (pl. ahány hirdetés, annyi ár; szakszerűtlen leírás stb.).
A magyar árvízvédelem egyik legnagyobb, mondhatni ikonikus katasztrófája volt a régi Szeged pusztulása 1879 márciusában. A Tisza-szabályozás hibás időzítése miatt - a felső szakaszt előbb szabályozták, mint az alsót, emiatt oda hirtelen zúdultak le az árvizek és nem igazán tudtak továbbfolyni -…..
Csülkös Pacal 2017.08.27 09:22:33
Onnantól - majdhogynem -, hogy kivágják a partvonal menti fákat (amúgy meg: ezeknek csak olyan projektekre futja fejből, ahol tarvágással kezdünk?), okafogyottá válik az ágálás - sajnos.
És nem csak a jelenleg már hasznosított területek "lakóparkjai" lobbiztak itt erőteljesen, sőt.
Én azt látom, gyakran sétálva arra, hogy igazából csak ezután nyílnak majd ki/meg azok a telektömbök, amik korábbi funkciójukat elvesztve, milliárdos bevételt produkáló hasznosításokra alkalmasak.
Érdemes lenne egy katasztert készíteni abból a szempontból, hogy miként áll össze ezek jelenlegi tulajdonosi szerkezete, és hogyan fog ez majd a későbbiekben változni.
Véleményem szerint ez az igazi lobbiérdekeket kiváltó potenciál, és nem a korábban már megvalósult, üdülőknek kamuzott társasházi fejlesztés.
A már meglévő friss (értsd: 2004-től) beépítések eltörpülnek azelőtt a mérőszám előtt, amit az ott lévő, majd ezután hasznosítható telkek jelentenek.
Lássuk be: sem a kerületeknek, sem a fővárosnak nincsen egy alzó grandja sem. A költségvetési lyukakat - ha egyéb, pénztermelő egységet már nem tudnak beléptetni -, akkor a saját vagyonuk eladásából tudják finanszírozni. Persze ez mindig úgy történik, hogy az eladások nyertesei - furcsamód és mindenkit meglepve :) - a hátszéllel rendelkezők köréből kerül ki. Ráadásul, a hátszélért hálából, ezen győztesek jelentősen visszaosztanak az őket helyzetbe segítők között.
Ez egy olyan erős érdekcsoport, ahol NEM lehet sem "pár" fa kivágásának károsságával, sem a hipotetikus modellezésből következő esetleges veszélyekkel senkit sem elrettenteni.
Szerző: Németh Ákos Ezúton is köszönjük, az utókor nyilván nem felejti, el nem évülő érdemeit. Azért nézzük csak meg mi történt azokkal, akik maradtak a magánnyugdíjrendszerben: Annak idején, nem tűnt racionális választásnak a rendszerben maradni, hiszen gyakorlatilag azzal fenyegettek, hogy aki…..
Mert mind egy szálig azok vagytok, ti ingatlanközvetítők! Úgy csináltok, hogy ez egy szakma, pedig dehogy! Nem is tudtok és nem is akartok dolgozni, csak összevissza hazudoztok és becsapjátok az embereket! Nem értetek ti semmihez se! Tudod, hogy mit kellene veletek csinálni? Nem ám felkötni…..
Csülkös Pacal 2017.03.29 11:02:11
Bő 23 éve, nem sokkal az ingatlanközvetítés liberalizálását követően, szereztem meg a középfokú végzettségemet mint ingatlanközvetítő (azóta már felsőfokúval rendelkezem).
Ha akkor azt gondoltam, hogy ami körülöttem zajlik, az a szakma vadnyugati hőskora, akkor mostanság konkrétan visszasírom az akkori állapotokat.
Ugyan tartják, a stílus maga az ember, de tökéletesen értem, miért háborodott fel a "nem ingatlanos" honfitársunk. Pontosan azért, amiért magánemberként, a lakását (először) eladni szándékozó, és helyette (jelenleg) másikat venni kívánó emberként magam is fel vagyok háborodva (meg a macska fel van mászva a falra...).
Olyan mértékig fekszenek a Felek közé keresztbe, szinte ellehetetlenítve - a bemutatási nyilatkozat aláírását követően is - a személyes találkozást, hogy az már-már jogba ütköző.
Jelenleg mint "vevőjelölt" járom a lakásokat, és száj tátva hallgatom azt a rengeteg ferdítést, pontatlan, szándékosan csúsztató, eufémizáló ködösítést, ami alapján ember legyen a talpán, aki egy írásos ajánlat megtételére valóban rendelkezik az ahhoz szükséges OBJEKTÍV ismeretekkel.
Gyakorlatilag nem volt olyan ingatlan, ahol ne derült volna fény KARDINÁLIS ferdítésre az utánjárásomnak köszönhetően.
Az úgymond bánatpénzzel megerősített írásos ajánlatok sem alkalmasak szövegezésük okán a bánatpénznek a foglalókénti szerepeltetésére, pedig minden esetben úgy tájékoztattak, hogy eladói elfogadás esetén az automatikusan azzá válik. A bánatos pék lapátját válik azzá...
Az egész csak ara szolgál, hogy a jutalékukat biztosítsák be, és kb. annyit is ér jogilag az a fecni típusú fércmunka.
Volt olyan ingatlan, amire azért nem tudtam ajánlatot tenni, mert az iroda nem volt hajlandó az ajánlat szövegezését az általam előterjesztettek szerint módosítani; viszont ajánlat hiányában (meg 1.000.000 Ft náluk történő letétbe helyezése nélkül) nem voltak hajlandóak a tulajdonossal való személyes találkozót létrehozni.
Persze, hogy ilyenkor deresre húzná őket az ember, hogy ott gebedjenek meg.
Amúgy ezen irodák: OC, DH, Immo1 és OTPIP (+ kb. majdnem az összes többi) fényévekre vannak attól a színvonaltól, ami jóleső érzéssel töltene el, és ne érezném bizonyos jogaimat, valamint a komfortzónámat sértve. Persze lehet, másnak más a véleménye, az enyém ez.
Sajnos "őszinte ingatlanos" kollégától is olvastam már olyat, aminek szakmaiatlanságától, tárgyi tévedésétől felszaladt a szemöldököm.
Csülkös Pacal 2017.03.29 15:39:15
@para_noir: Az "eladó dugdosást" azzal indokolják, hogy esetleg a 2 fél egymás torkának ugrik, és akkor az ő fáradtságos, addigi munkájuk kárba vész, és a vevő, vagy az eladó moderálatlansága miatt füstbe megy a keményen megdolgozott jutalék.

Maradjunk abban, hogy a közvetítő cégek (hálózatos, egyedi; pici, nagy) nevében futkorászó ügynökök 95%-a kb. egy lókupec vagy egy autónepper szintjén mozog; főként, ami az elvárható pénzügyi, jogi, műszaki és architekturális ismereteket illeti, és ezen ismerethalmaz az arroganciájukkal fordítottan arányos. Feltehetően azt kapják "mestereiktől" útravalóul a tudás helyett, hogy minél butább/hülyébb vagy, legyél annál bunkóbb és arrogánsabb.

Az ápoltság, és a hiánytalan fogsor az pedig már egy extra kívánalmi kategória.
Demeter Márta nem csak az MSZP-s frakcióból, de a pártból is kilépett tegnap. A pletykák szerint „megfordították”, azaz átállították a Jobbikhoz, vagy a DK-hoz.  ..
Csülkös Pacal 2017.02.01 17:35:41
Csülkös Pacal 2017.02.01 17:40:33
Ritkán találkozni olyan épülettel, ahol a modern és a klasszikus vonásokat harmonikusan tudják ötvözni. Egy olyan családi villát mutatunk most be nektek, hol a régi hangulat megőrzése mellett képesek voltak a XXI. századi elvárásokat kielégíteni és egy igazi különlegességet…..
Győr városának egyik legszebb terét a múlt héten letarolták a földmunkagépek, elpusztítva a város középkori múltjának egy hatalmas szeletét. Tették mindezt térrekonstrukciónak nevezve, közpénzből, a város megbízásából. De foglaljuk össze, röviden, hogy mi történt, az…..
Csülkös Pacal 2009.04.12 11:49:17
@sapuh:

Vagy elgurult a gyógyszered, vagy nem tudsz olvasni...

Hol ástam én el a komplett régészszakmát?

Kezdem azt hinni, hogy a fórumozok zöme vagy nem tanult meg olvasni, vagy a lila ködtől nem látja a betűket.

KÉRLEK, IDÉZD MÁR AZT A RÉSZT !TŐLEM!, AHOL ELÁSOM A RÉGÉSZSZAKMÁT?!
Csülkös Pacal 2009.04.12 11:52:49
@sapuh:

Hja, és még csak annyit, van olyan szakma, ami saját magát ássa el, külső segítség nem is kell hozzá.

"Hol ástam én el a komplett régészszakmát?" javítva:
"Hol ástam én el a komplett szakmát?"-ra?

A kisstílű megoldások pedig szakmától függetlenek. Sajnos minden szakmának vannak pitiánerjei.
Csülkös Pacal 2009.04.13 10:36:42
Bár nincsenek előttem a kiviteli tervek, sőt, még a pályázati kiírásokat sem kerestem elő (tervezési, kivitelezési), de egy kis közös számolásra mindenkit felkérnék.

Fentebb szerepelt egy szám: 6.000 nm
Ha jól sejtem, ez a burkolandó felület mérete. Valamint lesznek járulékos közműfelújítások, OK.

KÉRDÉSEM: mennyibe fog ez zusammen kerülni?
Itt biztosan megtalálható, de most nem volt kedvem keresgélni:
www.gyor.hu/index.php?kozgyulesid=69

Azért kérdezem, mert 6000 nm térburkolat az alábbi csúcsminőségek esetén sem lehet több projektált anyagköltségen számolva, mint 180millFt:
www.hagemeister.de/index.php?id=5
www.roeben.com/default.html?http://www.roeben.com/html/body_vormauerziegel.html
www.aka-parlag.hu/

Tényleg, amúgy milyen anyaggal lesz burkolva? Mert én itt hozom a példákat klinkerre, oszt lehet, nem is... :)

Győr honlapján találtam egy érdekes passzust:
A közterület kialakítási tervek (KKT) készítésének rendje
www.gyor.hu/adatok/kozteralakit.doc

Na mostan vagy én vagyok hülye (készséggel elfogadom: így van), vagy egy büdös szó sem esik a kulturális örökségvédelemről.

Egyébként (szerintem) a kulturális örökségvédelemhez történő hozzáállás pártsemleges, hiszen a másik posztban kiváltódott vita, nevezetesen a 362/2008. (XII. 31.) Korm. Rendelet és a 308/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet előzménye 2001-es és 2002-es (2001. évi LXIV. törvény; 3/2002. (II. 15.) NKÖM rendelet), amikor is FIDESZ-kormány volt.
Egy hete került sor a Magyar Nemzeti Múzeum legújabb időszaki kiállításának, a szkíta aranykincseket bemutató, Németországból érkezett tárlatnak a megnyitására. A mind a hazai régészettudomány, mind a nagyközönség részéről nagy érdeklődésre számot tartó gyűjtemény…..
Csülkös Pacal 2009.04.12 09:58:38
@Karoldu:

Azért az íjak védelmében felhoznám a "kicsi, de játékos" fogalommagyarázatot.
Csülkös Pacal 2009.04.13 09:24:54
@Karoldu:

Öööö, izé... próbáltam húzni az időt, amíg felbukkan egy őskoros.

Látom, empirikus lény vagy :)
Tavaly ősszel ajánlottuk kedves olvasóink figyelmébe Bíró Szilvia kolléganőnk, a Xántus János Múzeum régészének fantasztikus, képes blogját, amelyben a Győr szívében található Széchenyi tér átépítese előtti feltárások eredményeiről számolt be részletesen. Az elmúlt…..