Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paal77

4 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén a nemzetközi és a magyar sportsajtó is a La Liga VAR eseteiről írt, melyekben "lejátszott bajnokság", a "VAR a Real Madrid-ot támogatja" típusú cikkek tömkelege íródott. A két indexes cikk alapján elemezném játékvezetői szempontból a két esetet. Index - Futball - Futball - VAR-börleszk…..
Június közepére a Bundesliga mellett újraindulnak a nagyobb európai bajnokságok is, így érdemes megnézni, milyen ideiglenes változásokat hozott a koronavírus a szabályokban. Május 8-án az IFAB (FIFA szabályalkotó testülete) közleményében az alábbi szabályváltoztatásokat tette ideiglenesen lehetővé…..
Amikor 2014-ben a Digi az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) frekvenciapályázatát sikerrel vette és elnyert egy 10Mhz-es blokkot, mindenki arra számított, hogy a vezetékes piacon már bevált recepthez nyúlnak: gyors hálózatépítés, egyszerű, de minőségi szolgáltatás, alacsony árak → komoly…..
Paal77 2019.05.29 15:30:54
@kermi: "aztán ha már jól működik minden, szépen ejtem a többit."

Ez még odébb lesz sztem! Emlékszem, amikor a Voda kijött a VitaMax City-vel, az első, csak saját hálózaton működő kártyájával, akkor egyetemistaként elsők között váltottam, de Pest megyét járva sokszor volt szükségem a back-upként megtartott Dominos kártyára.
Itt is egy pre-paid kártya kelleni fog még mellé nagyon sokáig!
Paal77 2019.05.30 10:18:14
@mojoking77: Az NMHH honlapján ezt találtam:
"Az NMHH sikeres frekvenciapályázatán a három inkumbens szolgáltató - a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone - mellett a DIGI is sikeresen pályázott az „F” Csomagra, és 10 milliárd forintért az 1800 MHz-es frekvenciasávban szerzett 5 MHz-es párosított alapblokkot (2x5MHz). Az NMHH október 16-án kötötte meg a DIGI-vel az elnyert csomaghoz kapcsolódó hatósági szerződést. A szolgáltató október 21-én kapta meg a frekvenciakijelölést, amely alapján a 1725–1730/1820–1825 MHz (2x5 MHz, azaz 10 MHz) frekvenciatartományban hang- és adatszolgáltatásra is alkalmas rádióhálózatot telepíthet."

Akkor 4.9 MHz-es párosított alapblokk lett volna a pontos megfogalmazás? :)
Paal77 2019.05.30 11:17:42
@mojoking77: Köszi a pontosítást!
Tegnapelőtt, amikor az egyik barátom felhívott, hogy hallottam-e a Digi mobil indulásról, kiváncsiságból azonnal felmentem a honlapjukra. Ahogy az előző posztban már leírtam, bár gyenge még a Digi lefedettsége, de az ajánlat önmagáért beszél. Így késő délután át is mentem a Corvinban lévő Digi…..
 Az év legborzasztóbb sportsérülése, csak erős idegzetűeknek! A román Pandurii játékosa, Cosmin Bacila valószínűleg soha nem felejti el azt a napot, amikor együttese a bukaresti Steaua ellen játszott idegenben bajnokit. A futballistába úgy beleszállt ellenfele, hogy bal…..
Paal77 2011.09.22 13:00:45
@Gazuzem: A játékvezető
Simon Cowell, az X-Factor készítője és minden idők legjobb tehetségkutató-zsűritagja készített egy vetélkedőt az itv-nek, amiben a világon legegyszerűbben lehet kurva sok pénzt nyerni vagy bukni: el kell találni, hogy az adott kérdésben a fekete vagy a piros nyer-e. ..
Gondolta a Homár, hogy lesz még móka a becsődölt MÁV Biztosítóval, de ilyen szörnyűségre nem számított: Párommal 2006 év elején karamboloztunk az egyik madaras áruház parkolójában. Érvényes felelősségbiztosításunk volt (vesztünkre a Mávnál.) Kedvesem elismerte a…..
comment:com 167 milliós tévedés 2010.12.22 10:30:00
Nehéz a tévés vetélkedők kérdésszerkesztőinek élete mindenütt. Ez derül ki az alábbi klipből, amiben a Negyvenmilliós játszma amerikai verziójában bukott egy párocska 800 000 dollárt (ott egymillió dezsővel kezdik a mókát a jelentkezők), mert ugyan ők jól tippeltek, de a…..
Igazi kommunikációs fenomén Pajor-Gyulai László, a megújult Csányi-válogatott kommunikációs igazgatója. Ez a rokonszenves fickó a szurkolókat hibáztatta, amiért a rendezők sorozatos hibái miatt több ezren fél órával meccskezdés után jutottak be a stadionba. A nyegle és…..
Paal77 2010.09.08 13:06:23
Látszik, hogy a hozzászólók nagy része nem volt a Mildenberg utcai kapunál tegnap este 8 és 9 között, mert akkor nem a helyesíráson, meg a "vezérigazgatón" akadékoskodnának..

Pajor-Gyulai takarodjon, mert nem hiszem el, hogy 9200 embert nem lehet normálisan beengedni a stadionba.
Az egész talán ott kezdődne, hogy jól kellene helyszínt választani a mérkőzésnek. Ez tegnap rendben volt, hiszen 9 ezer embert a Népstadionba vinni hiba lett volna, mert tök üres lett volna, így legalább volt hangulat.
Ha már helyesen kitalálták a helyszínt, akkor az esemény szervezőjének (az MLSZ-nek) a BKV-tól meg kellett volna rendelnie a helyszínre vezető buszok sűrítését, így nem fordulhatott volna elő, hogy az Újpest központból 10-15 percenként ment busz a stadionhoz, ami ugyancsak a szurkolók torlódását segítette elő.
Jól kellene megszervezni a stadionba bejutást, mert 9-10 ezer emberrel lehetett számítani a meccs előtt is és egy 2 méteres kapun átengedni több ezer embert nem lehet gyorsan megvalósítani. Ezt a problémát egy kis gondolkozással fel lehetet volna még a mérkőzés előtt ismerni és ki lehetett volna találni valamilyen megoldást.

Véleményem szerint a XXI.században el kellene már jutni odáig, hogy egy esemény szervezője (és annak kommunikációs vezetője) ne a "vendégekre" mutogassanak, hanem felvállalják, hogy hibáztak és megpróbálnak tenni azért, hogy ez legközelebb ne fordulhasson elő!
Tamás vasárnap a Balatonon detektálta, hogy CIB-hitelkártyájával nem fog papírpénzt szerezni. Bár a következő befizetés határideje még több mint egy hét, a bank jóelőre befagyasztotta 650 ezres keretét: Egy laza vasárnapra indultam Balatonkenesére, csak megyünk-jövünk a…..
Foci vb az MTV-n! Breaking news 2010.06.14 20:46:00
Hangmérnökeink megvizsgálták, hogy mit tehetünk a Magyar Televízió rendszerein belül annak érdekében, hogy a sokakat zavaró vuvuzela-zümmögést kicsit tompítsuk. Az új rendszert kedden teszteljük, bízunk abban, hogy eredményes lesz. ..
A tegnap esti Anglia-USA angol szempontból legfelemelőbb pillanata az volt, amikor Steven Gerrard egy laza bokamozdulattal megszerezte a vezetést aaz angoloknak - kár, hogy erről az ITV HD-adását követő britek mind lemaradtak. Az alábbi videón jól látható, hogy miközben Johnson egy…..
November végén indult a Várandós tinik (16 and pregnant) című, kiskorú kismamákról szóló valóságshow első évada a Music TV-n, amiben gimnazista lányok sorsát követik nyomon a terhesség 6. hónapjától a baba pár hónapos koráig. Az első évad sikerén felbuzdulva a Music TV…..
JZ vendégbloggerünk egyik külföldi ismerősén keresztül elérte C.S. Lee-t, a Dexter Vincent Masuka nevű karakterét alakító színészt, és rábeszélte egy emailes interjúra velünk. A dolog exkluzív, és mint ilyen, igen izgalmas, ezért nem akarjuk, hogy kimaradjon belőle egyetlen…..
Kérem szépen, ezt is megértük: egy nappal, azaz nem egészen 24 órával az amerikai premier után, 2010 március 15-én az HBO Magyarországon is műsorra tűzi a The Pacific - A hős alakulat című minisorozat első részét. Olyan már volt, hogy példásan hamar ideért egy-egy sorozat új…..
Paal77 2010.01.13 13:43:22
@slaci89: Ez rövid távon működne, de ha folyamatosan tartani akarják az 1 napos különbséget, akkor a szinkront egyre durvább lehet megszervezni :)
Valszeg, úgy mint a többi sorozatnál már dobozban van jó néhány rész, de talán titkolóznak és félnek, hogy itt kelet európában kiszivárogna a felvétel idő előtt! :))

Miért nem lehet Mo-on feliratos csatornát működtetni!?! (Tudom-tudom.. Nincs rá ígény, elkapcsolnak a nézők, nem szeretnek olvasni..)
Paal77 2010.01.13 14:27:30
@báró Csekonics: Valszeg spórolnak a 95% szinkronköltség melletti 5% feliratköltségen..

Egyébként HBO-nál a digitális platformokon választható az eredeti nyelv a filmeken, vagy elfoglalja a nyelvválasztékot a regió nyelvei? (Magyarul, vmelyik szomszédos állam nyelvét tolják a magyar mellett?) Van vkinek tapasztalata?