Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fenrirr

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igencsak elgondolkodtató cikk jelent meg nemrég, négy amerikai Bayer dolgozó írta, mind a Monsanto megvásárlásával került a céghez. Mivel a European Management Journal-ban közölték le, ez nem szigorúan vett természettudományos közlemény, nem is természettudományos kutatási eredményeket ír le, de…..
A lázadáson van a hangsúly A szolgálólány meséje második évadának új, rövidke előzetesében: "Vedd fel a vörös ruhát, vedd fel a fejrevalót, fogd be a szád, légy jó kislány, feküdj le, tárd szét a lábad... Igen, asszonyom" - sorolja Elizabeth Moss a szolgálólányok kötelességeit, miközben a képen ég a…..
fenrirr 2018.03.11 12:11:46
@sweeney todd: Majd nem fognak hülyének nézni minden nőt, ha nem azért fognak díjakat nyerni érdem nélkül csak mert nők (hol itt az egyenlőség). És majd ha nem azért fog ünnepelni a fél világ egy nagyon gyengén megírt sztorit, mert ilyen témáról szól, ha egyenlőek a nők akkor mirét nem várunk el tőlük ugyanolyan színvonalat, mint a férfiaktól? És miért ünneplünk valamit csak azért mert nő, ha nincs mögötte megfelelő minőség? Hol a picsába nyomjuk el a nőket amikor csak és kizárólag azért, mert valaki nő minden téren előnyben részesítik őt? Na ez az ami sokakban vissza tetszést kelt.
Hivatalosan is megvan, mikor kezdik újra a Kevin Spacey botránya miatt októberben leállított utolsó House of Cards-évad (Kártyavár) forgatását. A Variety cikke szerint a Netflix tartalomigazgatója, Ted Sarandos erősítette meg, hogy jövő év elején indítják újra a munkát, de már Spacey nélkül. A…..
fenrirr 2018.02.14 15:32:49
@sandrativadar: Nem, Stohl sokkal rosszabb, mert maradandó rokkantságot okozott valakinek, de pechel gond nélkül meg is ölhetett volna többeket. Az csak a mai képmutató társadalomban van, hogy a bunkóságot, erőszakos nyomulást egyrészt kőkemény szexuális zaklatásnak vesszük. Másrészt meg a szexuális zaklatást valami különleges és egyedi szent grálnak tekintjük nem pedig annak ami, kellemetlenség kényelmetlenség aminek más típusából minden ember naponta többet is átél, csak ha azokért panaszkodna akkor kiröhögnék, hogy bocs az élet nem habostorta (Pl. órákat várakozni ügyintézéshez, orvosi ellátáshoz, bunkó főnök, tömeg a buszon tahó emberek, nyugdíjasok csak csúcsidőben hajlandóak közlekedni, csövesek, kéregetők, tolvajok ) Na ezek mind krvára idegesítőbbek mint hogy megfogják a seggemet és ugyanazt a tehetetlen dühöt és feszültséget okozza, mert nem vághatok pofán minden zavaró és értéktelen embert. Ezeket mégis természetesnek vesszük, de bezzeg a nőket érő legapróbb kényelmetlenség már szörnyű és szexista bűntett nem pedig az élet része amit nemtől függetlenül mindenki megtapasztal.
Hello kedves Olvasóm! Egy néhány másodperccel ezelőtt keletkezett facebook-posztomat szeretném ezen a felületen is megosztani, ha esetleg ott nem olvastad volna. Csak mert tényleg dühítő folyamatok tanúi lehetünk. Ime: TÉNYLEG ITT TARTUNK? Idézet egy posztból (szerkesztve) és a…..
Vannak olyan sorozatok, amikkel nem foglalkozunk eleget, egyrészt, mert a lustaság nagy úr, másrészt meg azért, mert a 470-520 évi sorozatból (2017-es ill. 2018-ra jósolt adat) egyszerűen kimaradnak olyanok, akikkel pedig foglalkozni kellene, Sajnos, hadd tegyem hozzá gyorsan. DEÁMBÁRAZONBAN.…..
Holdbanya Abúzusok lejtőjén 2017.10.20 00:43:04
Na akkor most megpróbálom összegyűjteni, hány - főleg szexuális - bántalmazásnak estem áldozatul életem során. Ebbe minden olyan esetet beleveszek, amikor nem én akartam, hogy az történjen, ami. Illetve amikor valami autoritás vett rá olyasmire, ami eszembe nem jutott volna magamtól. Elöljáróban:…..
fenrirr 2017.10.20 17:17:27
@Lady Ann: Hagyjuk már ezt az áldozat hibáztatás dolgot mert baromi idegesítő, hogy nem lehet értelmesen beszélni egy témáról, mert jön a joker érv. Mitől áldozat, mert azt mondja? Mi alapján? Hogyan lehetne áldozat hibáztatás akkor, amikor még nem is beszélhettünk arról, valóban áldozat-e? Vagy ez bemondásra megy? Ülök a széken és ha épp úgy gondolom, akkor én is áldozat vagyok? Mert egy üres szobában ülve vagy ezer dolgot bármelyik ember tlálhat a nem tökéletes életében ami krvára áldozattá tehetné, mégis mostanában terjedt el ez a baromság, hogy a nők az életük legkisebb legapróbb kellemetlenségeiket, kényelmetlenségeiket és mindent más hibájának gondolnak. Az élet nehéz és baromi bonyolult néha kényelmetlen is és ennek mi vagyunk a legtevékenyebb részesei, mindeközben a modernkori feminizmus ebből teljesen kivonult és miközben azt állítja, hogy a nő erős legalább annyira mint a férfi, azt is mondja, hogy semmiért nem hibás a nő (nem te, én vagy bárki, hanem a nő úgy általában nem lehet hibás semmiért, mintha minden tulajdonságát az definiálná, hogy ő nő ami egy iszonyat nevetséges paradoxon a feminizmus szövetében hiszen közben arról beszélnek, hogy minden nő más és egyéniség). Jó lenne valóban arra tanítani a nőket, ami elvben a feminizmus lényege lenne, hogy egyenlőek és erősek és tenni is a világ történései ellen, nem pedig azon picsogni, hogy ki hogy fogott meg és csak azért nem tudtam védekezni, mert erre tanítottak és jaj a tárasadalom hibája stb. véletlenül se a modern feminizmusé aki áldozatokat nevelt minden nőből. Krva könnyű úgy élni, hogy semmiről nem tehetsz, ha hibázol az is a patriarchátus miatt van, ha rossz pasival szűrted össze a levet akkor tuti mentális kényszerítés volt és az az érv utólag, hogy fogalmam sincs miért voltam vele elég arra, hogy máris szexuális zaklatás vagy erőszak legyen a csaj fejében, sose kell így szembe nézni a hibáival és amíg újra és újra elköveti csak a saját hibájából és kerül rossz helyzetekbe ráfoghatja a társadalomra. A modernkori feminizmus a legkártékonyabb eszme ami valaha létrejött, mert az emberiség feléből gyenge önállótlan áldozatot a másik feléből elkövetőt akar csinálni, mindeközben olyan vélemény terrort tart fenn még a szavak szintjén, hogy értelmesen vitázni vagy beszélgetni se lehessen erről , és közben feszültséget is szül a két nem között és el is távolítja egymástól őket. Eközben a feminizmus a saját pecsenyéjét sütögeti és önmaga az ami próbálja a feszültséget és a különbségeket fenntartani és generálni, mert egészen addig "szükség" van rájuk.
Buwayáéknál jógával és vizualizációval próbálnak némi előnyre szert tenni, Szandi vezeti a meditációt. Szerinte a jóra kell koncentrálni, mert ilyen lehetőség mindenkinek egyszer adatik meg életében, én meg hozzábaszom a kávésbögrét a laptophoz, hogy ne hazudjál te kis szemét, oszt akkor az all star…..
fenrirr 2017.09.14 16:16:54
@captn81: Basszus, ez eszembe se jutott, de tuti, hogy van benne valami :D Hasonló arc, ugyanaz az elképesztően idegesítő hanghordozás és okoskodás mély butasággal párosítva :D Tuti rokonok, ki kéne deríteni valahogy :D
Thanks Fox News! pic.twitter.com/eGV2CCMSIo — Marty of Social Club (@Deathbymartymar) 2016. október 6. Így kell időjárást jelenteni kérem szépen. Nem szarakodni, finomkodni, óvatosan jelezni, hogy gebasz van, sms-t küldözgetni a kifogyott üzemanyagú autóban ragadt sofőröknek, hogy üljenek át egy…..
fenrirr 2016.10.07 14:55:54
@szociál: Szerintem egy korrekt hurrikán bármilyen átlagos házat szét kap, és valószínűleg pont ezért építik "papírból" mert a kő házat is szét rombolná (még ha nem is annyira ) és így olcsóbb pár évente újra építeni.
Elsöprő túlerő ellenében Összesen tízéves vietnami jelenlétük alatt az ausztrál katonák több alkalommal is bebizonyították, hogy milyen kemény fából faragták őket. Ilyen volt a Long Tannál vívott csata is, mely nem a legjelentősebb összecsapásuk volt a konfliktus során, mégis olyan szimbolikus…..
  Amit másokról mondunk az legalább annyira szól magunkról is mint akikről (vagy amiről) éppen beszélünk. Nem csak az optimista-pesszimista „félig üres, félig teli pohár” hasonlatra gondolok (sőt, a kutató szellemű embernek talán az se baj, ha pisi van benne), hanem azokra is, akik rosszindulatú…..
fenrirr 2016.08.01 14:36:21
@Bobby Newmark: Nekem is pont ez jutott eszembe :D És gondolom még millió és egy olyan hülyeséget elhisz, mint ami berögződött az emberek agyába :) (pl. hogy a nagy dózisú C vitamin jó a betegségekre és a Kálcium az allergiára. )
Focus On A nyúlon túl 2016.06.24 13:46:40
  Lehet a Brexitet jó vagy rossz döntésnek gondolni, lehet ezt a véleményt nyomós érvekkel alátámasztani. Lehet jósolni, lehet várakozni, lehet demográfiai, gazdasági, szociológiai, bármilyen oldalról vizsgálni a dolgot, egyet nem lehet: az embereket minősíteni. Elmondom, miért. Mert ilyen ez a…..
UPDATE: A történet folytatódik, hiszen James Wan üdvözletét küldte a világnak, méghozzá Aquaman társaságában! Ezt ITT láthatjátok. A mai napon több hír is felütötte a fejét a neten a DC-vel és a Warnerrel kapcsolatban, amire a legtöbb híroldal természetesen rögtön rá is ugrottm ilyen pl. a magyar…..
Ron Perlman a monte-carlói tévéfesztiválra nem azért jött, hogy egy konkrét sorozatot promózzon, hanem zsűritagnak - a minisorozatok zsűrijében ült a Hídból ismerős Kim Bodnia társaságában. Ettől még persze van neki olyan sorozata, amiről lehetett beszélni, az Amazonnak…..
fenrirr 2015.06.22 15:52:42
@cardiobascuralis: te hülye vagy vagy tetteted? médium latin szó média szintén latin szó a médium többes száma, a halottlátóhoz annyi köze van, hogy mint közvetítőt ezt a jelentést is ráaggatták, de ettől nem a halottlátó a hivatalos vagy általános jelentése.
Azt mondják, egy ártatlan kis piercinggel indul, aztán az embert könnyen elkapja a gépszíj, és jönnek a tetoválások is. Van aki a sebészeti beavatkozásoktól sem retten vissza, és különböző implantátumokat helyeztet el arcbőre alá...
fenrirr 2015.06.21 22:36:25
@sheabouteverything: Persze, hogy nem egy kategória, és nem is egy szimpla testimplantátumra gondoltam, de ezek többsége túlzás, és egyáltalán nem értek egyet a toleráljunk mindent dologgal. Ugyanúgy, ahogy nem megyek ki pucéron és nem szexelek utcán, ugyanúgy teljesen elítélendő a mások megbotránkoztatására alkalmas külső, és nem nekem kell arrébb fordulnom, vagy elfogadnom őket, hanem nekik kell tolerálniuk a többségi ízlést. És itt nem arra gondolok, hogy be rakott magának akár 20 piercinget és hülyére van festve a haja, bár az is zavaró és a legtöbb ilyen ember lepukkant punk, aki kannás borra kunyizik az utcán(ez csak személyes tapasztalat, nem statisztika).
Deres alatt Ramsay és húszfős szabadcsapata eredményes volt, annak ellenére, hogy a logika és az észérvek (na jó, a Trónok harcán belül uralkodók nem) azt diktálják, hogy egy maroknyi partizán nem tud nagy kárt tenni egy kibaszott hadseregben, de igen, tud, felgyújtanak pár…..
Jolán a nyugdíjas műfordító nem veszi meg a csirkefarhátat hanem inkább beadja egyetlen társát, kutyáját a menhelyre, hogy ne haljon éhen. Rezső az egyetemi tanár miután születésnapján kirúgják munkahelyéről vesz egy könyvet és iszik egy pohár bort, amivel havi…..
fenrirr 2013.12.09 09:04:28
@Morrancs: Azt se tudod mi az a közép osztály, aki a közép osztályba tartozik, sose kerül közmunkára(kiv ha elissza a pénzét aztán kirúgják emiatt stb), aki oda kerül az jó esetben alsó osztályban volt, de a legtöbb közmunkás mély szegény.
Mivel a szőrmeipar is nagyon nagy téma így az erről szóló bejegyzést kettébontottam. Az 1. részben  a kanadai, észak-amerikai illetve kínai szőrmetermelésről írtam, ami itt található. A 2. részben az európai és a magyarországi szőrmeipart igyekszem bemutatni.…..
fenrirr 2013.12.04 19:47:19
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ha valaki nem ért egy témához ne beszéljen róla, műanyagot elégetni? Gondolom fogalma sincs mennyi különböző stabilizátor szennyező, stb van benne és mennyire káros a környezetre ha elégetjük,amúgy meg nem kőolajból készítik csak, illetve az a mentalitás is nevetséges, hogy amíg bárhol a világon felhasználunk kőolajat addig nyugodtan égethetjük a műanyagot, mivel mindig minden fokozatosan változik jobb irányba, ilyen hozzáállással soha nem változna semmi.
De teljesen mindegy mit írok, mert csak azért van itt a fórumon, hogy a saját butaságait leírja, és senkinek a véleményét nem fogadja el még kompromisszum szintjén se. Ha a fehérre azt mondja, hogy fekete valaki pedig megpróbálja elmagyarázni, hogy de az fehért akkor maga véleménykülönbségre hivatkozik. Na szép.
fenrirr 2013.12.04 23:47:06
@Ladislav: Értem én, nem is értek az állat kínzással, és annyira maga a szőrme se érdekel, szimplán arra lennék igazán kíváncsi, hogy egy ilyen radikális zöld mint a poszt író mégis mit gondol a felvetésemről, magyarul azt szeretné valószínűleg, hogy minél több állat éljen a földön, de nekünk embereknek nincs szükségünk nagy mennyiségben olyan állatokra, amelyek nem hasznosak a számunkra, tehát ha a szőrme ipart beszüntetnék ezek az állatok is megszűnnének akiket annyira védeni akar a poszt író(ez most sarkítás csak a felvetésemhez kell).
fenrirr 2013.12.04 23:53:09
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Műanyagot csak akkor égetnek, ha olyan típusú, amit nem lehet újra hasznosítani, vagy drágább lenne mint újra elkészíteni.Az ilyen műanyagok égetése drága, mert jó pár vegyi eljárásnak kell alávetni, hogy pl klór tartalma csökkenjen és a környezetet is szennyezi, persze kisebb mértékben mintha nem égetnék el. Nem igazán értem, hogy érti azt, hogy égetés égetés között van különbség, mert köznapi értelemben használja ezt a szót és nem tudja mit jelent, akkor lehet hogy több féle égetés van, de kémiailag az égetés oxidáció és mindig ugyanazzal a végeredménnyel zárul, és csak az elő és utó kezelés lehet más, de az nem az égetéshez tartozik.
Érdeklődéssel olvastam Lakner Dávid újszerű megközelítéssel megírt cikkét a melegházassággal kapcsolatban (Kell-e a melegektől védeni a házasságot?). Újszerű, amennyiben nem a megszokott módon érvel, s nem ad kapásból helyt akármelyik álláspont bevett érveinek. Dávid…..
fenrirr 2013.12.04 18:40:30
@Andre1bp: Ne hazudozzál, senkit nem raktak ki, egyszeráen nem akartak franciaágyat adni nekik mivel a panzió sabályzatában benne volt, hogycsak házasoknak jár, nem az volt szimplán a bajuk, hogy melegek, hanem semmilyen élettársi kapcsolatban élő pár nem kapott volna francia ágyat. Egyébként meg valószínűleg direkte azért ment oda ez a pár, hogy utána bepereljék a panziót(komolyan, a előre tudod, hogy csak a házasok kapnak francia ágyas szobát akkor mégis miért mész oda hepajkodni?)
Annyian annyiféleképp leírták, lerajzolták és filmre vitték, hogy miért jobb egy városnak, ha nem mindenki autóval jár - de ennél látványosabban talán még soha. A legszebb váltás, ahol a sofőrök alól eltűnnek az autók és egyszeriben láthatóvá válik, hányan foglalunk el…..
fenrirr 2013.11.20 18:57:20
@Chas01: Mert az összes ember aki közlekedik létrával és szerver géppel jár ja :D Lehet, hogy te csak autóval tudod megoldani, de az emberek 95%a nem, úgyhogy ne hozz fel hülye példát.