Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ofe

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2011-es vb-felkészülés keretében kétnapos terepszemlét tartott Budapesten a nemzetközi jégkorongszövetség (IIHF) képviselője. A Papp László Sportarénában egy pótlandó hiányosságot jegyeztek fel, a már Ljubljanában is tapasztalt új előírások értelmében a divízió 1-es…..
ofe 2010.09.14 08:51:13
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: igen, de ha előre meghatáronak egy szektort bérletnek, akkor nem válogathatsz. Igaz a 207 nagyon jó hely. Így akkor van esély megtölteni ha rögtön az elején bérletet vesz a hangos társaság. Mert elég csendes szokott amúgy lenni az a szektor.
Letámadással kezdett a Fehérvár, uraltuk a mérkőzés elejét. Aztán egy félpályás emelés bepattant a kapunkba, ugyanúgy elvesztettük a fonalat, mint a ljubljanai vb-döntőben. A szerencse nem állt mellénk, a játék alapján a Jesenice nem szolgált rá a 3-0-s vezetésre az első…..
ofe 2010.09.11 08:49:00
@llorant: amióta tv közvetítések vannak, látható annak aki nem jár mérkőzésre, hogy nem vmi támogató és fanatikus a közönség, de kritizálni és lélektelen játékozni azt nagyon tud. Mi lenne, ha először saját magukba néznének, önkritikát gyakorolnának és csak utána vennék elő a csapatot. Hiszen őket negyon tudják osztani, így mi (semleges hokiszurkolók) is megtehetjük, hogy a szurkolóikat kritizáljuk. Egyszer látnám, hogy az elejétől segítik, támogatják a csapatot, nem pedig akkor, amikor a csapat önerőből fel áll és lövi a gólokat. Nem akkor kell szétszedni a csarnokot, az nem segítség, hanem vissza igazolás.
A várakozásnak megfelelően a magyar jégkorong-szövetség elnöksége egy évvel meghosszabbította a felnőtt válogatott élén az amerikai edző mandátumát. A juniorválogatottat a Miskolci Jegesmedvék vezetőedzője, Bob Dever irányítja. Az U18-as és az U16-os szakmai stáb…..
A magyar jégkorong-szövetség a jövő hét első napján rendkívüli közgyűlést és elnökségi ülést tart. A közgyűlés megszavazza a szakmai és pénzügyi terveket, amit egy hónapja, az elnökválasztó közgyűlésen nem tettek meg. Ezenkívül eldöntik, hány fővel és kikkel…..
ofe 2010.07.16 14:03:18
@Egonájsz: Szerintem meg nem kellene összehasonlítani a kettőt. Cortinának nem a fiatalítás volt a feladata Satornak meg igen. Amúgy szerintem is Cortina típusura lenne szükség, Sator nem tudta kihozni mentálisan belőlük a felét sem, és ez a csapat leggyengébb pontja. Ez a baráti viszony nem sokra vezet, még a fizikai felkészítés sem úgy sült el végül, ahogy többen a felkészülés elején várták.
Alaposan felkavarta a kedélyeket néhány világbajnokság utáni interjú, amelyek alanyai – Ladányi Balázstól Ocskay Gáboron át Szuper Leventéig – érzékeltették vagy konkrétan szóvá tették, nem elégedettek több fiatal jégkorongozó hozzáállásával, fejlődésével,…..
ofe 2010.05.03 17:58:31
@galmat: Lehet el kellene ezen gondolkodnod, hogy miért nem szólnak vissza. Lehet ők értik miről szólnak azok az interjúk, lehet ők tudják mennyit adtak ki és mennyit nem hiszen Ladányi és az Öreg is végig ott volt velük (fiatalok) együtt mi meg nem.
A szurkolók két csoportra oszthatók: vagy a játékvezető ítéleteiben látják a legnagyobb problémát, vagy egyéni hibák miatt egyes játékosokat említenek a vereség forrásaként. Szerintem az az igaz, ami az igaz: azért vesztettünk, mert lassúbbak voltunk a szlovénoknál. Mondjuk…..
ofe 2010.04.27 17:46:48
@Fugeute: Nekem meg pont az rémlik, és vissza lehetne keresni, hogy REMÉLI NEM MOSTANRA IDŐZÍTETTÉK A JÓ FORMÁT, a BS-beli egyik mérkőzés után. Nem volt jó hallani.
A szlovén szövetség meghívta Rene Faselt, a nemzetközi jégkorong-szövetség elnökét. Az eredeti menetrend szerint a sportvezető hétfőn érkezett volna Szlovéniába, ám a vulkánkitörés az ő útjának is keresztbetett. A szlovének nem csak a most zajló divízió 1-es torna miatt…..
ofe 2010.04.20 12:02:39
@gazdinf: Az a baj, hogy nem jut el hozzájuk. Szerintem a magyar szövetség munkája nincs azon a szinten, mint a játékosoké. Az ő munkájuk révén elért eredményeket lovagolják meg, ha ők többet tennének előrébb lehetnénk (pénzhiány ide vagy oda).
Nincs a magyar szövetség részéről semmilyen beadvány a jegymizéria miatt az IIHF felé. Szervezhettek volna buszt is szombat vasárnapra, de nem tették. Nem hiszem, hogy ez akkora plusz munka lett volna. Főleg ha együttműködnek vmelyik aktív közösséggel.
A játékosok hozzák ki a maximumot, a szurkolók legyenek ott sokan, viselkedjenek rendesen, de hogy ők bármit is tegyenek az nem elvárás.
ofe 2010.04.20 12:19:41
@new_kid: Nem pattogni kell, hanem jelezni a felmerülő problémákat, és kiemelni, hogy a magyar szövetség mennyire együtt működő volt, amikor kész tények elé állították őket, és ennek ellenére azóta is sokat variálnak a szlovének. Lsd: Nem engednek be szlovén szektorba magyart, de arra az oldalra adják a bérleteket. Miért bérlet, ha jegyről volt szó. Stb. De mindenkinek más a véleménye.
Jégkorong Irány Szlovénia! 2010.01.14 17:15:00
Svájc után Szlovénia lepődhet meg a magyar jégkorong népszerűségének növekedésén, de aki eddig nem jutott jegyhez a sorsdöntőnek remélt magyar–szlovén meccsre, nem lesz egyszerű dolga. Két napja kora délután kezdődött a jegyértékesítés a ljubljanai divízió 1-es…..
ofe 2010.04.13 08:06:34
ofe 2010.04.13 15:50:25
@Lazlee: köszi, de két fronton támadok és e-mail-ben már válaszoltál is.
Elkezdődött a jegyértékesítés a Pannon Hoki Gálára. A Papp László Budapest Sportarénában április 10-én, szombaton, hatkor Ausztria, másnap 16.30-kor az A csoportos, jelenleg az olimpián szereplő Norvégia lesz ellenfelünk. A magyar válogatott ezzel a két találkozóval zárja…..
ofe 2010.02.28 11:17:56
@Ysbryda: Én a Sportcsarnoknál vettem a jegyket és nem számolnak rá semmit.
Ideges mérkőzésen húzta be a győzelmet az EBEL-utolsó Jesenice ellen a Sapa Fehérvár AV19. Kovács Csaba és Palkovics góljaival elhúztunk, de a szlovénok még az első harmadban szépítettek. A másodikban aztán ütöttünk még kettőt Mihály és Vas János révén, majd egy…..
ofe 2010.02.03 08:44:45
@Raon: Nálam Cortina "isten" kis hibával, habár az eredmények őt igazolták. Nagyon látszik, hogy kik játszottak a keze alatt, mert teljesen kiirtott minden "jó szándékot" és elvárható minimum hozzáállást a kapus, a csapattárs és a renomé megvédéséhez.
Pedig ez hozzá tartozik adott pillanatban. Nem csak a fegyelem.
Sajnos látszik, hogy profin nyilatkozni nem tanították meg őket.
Jégkorong Linz–Fehérvár 4-0 2010.01.31 21:23:16
Továbbra sem megy Ausztriában a magyar bajnoknak, Linzben mindhárom harmadot elvesztette. Pedig 0-0-nál egy emberhátrányos helyzetben Martz vezetést szerezhetett volna, de a vasat találta el. Ezután a Linz irányított, és sokkal aktívabb volt, Palkovicsék erejéből szépítő…..
ofe 2010.02.01 10:14:06
@HAJNAL: Az ha jól emlékszem akkor volt amikor hirtelen megint másik sorba került, Kóger és Nagy mellé. A játék képe, ellenfél kapusa, védői, alakult úgy, hogy ezt kellett játszani. Ettől jó játékos, hogy tud "alkalmazkodni" egy egy helyzethez, és tud kommunikálni a csapattársaival, nem pedig a begyakorolt figurákhoz ragaszkodik. Hiszen nem is játszott velük előtte túl sokat egy sorban.
Itt jön ki az, hogy másik hoki kultúrában edződött. Nem véletlenül mondák a kanadai edzők (lsd blog), hogy Mo-on sorok és párok vannak. És Cortina sem véletlenül hajtogatta pofázni-pofázni. Ez is CSAPATJÁTÉK.
ofe 2010.02.01 12:29:49
@HAJNAL: bocs félre értettem, habár szerintem ez pont nem az edző dolga. De mindenki másképp látja.
A szlovén szervezők hétfői tájékoztatása szerint kedden délben indul a 2010-es ljubljanai divízió 1-es világbajnokság belépőinek értékesítése. Magyarországon az IBUSZ-irodákban és a Ticket Express oldalán keresztül lehet jegyhez jutni. A többszöri változtatás miatt…..
ofe 2010.01.13 10:05:16
@stronc 06: www.hostelworld.hu itt sok országba van szállás és elég korrekt. amit néztem Zeppelin Hostel 4 ágyas 6.299/fő/éj, de van még ezen kívül. Érdemes végig olvasni a hozzá fűzött kommenteket, mert nem a szálláson keresztül megy hanem a honlapon. Előleget (10%) kell foglaláskor fizetni utána kapsz egy kódot, de azt már a szállásról, és a többit helyszínen első nap kell kp fizetni. Elég jó tapasztalatok vannak, de tényleg el kell olvasni a kommenteket.
Az Alba Volán 19 leigazolta a magyar válogatott legjobb támadósorát – erről ezekben a percekben beszél sajtótájékoztatóján Ocskay Gábor szakosztályfőnök. Székesfehérváron folytatja pályafutását Ladányi Balázs, Peterdi Imre és Vas Márton. Fehérvárra…..
ofe 2009.06.10 18:36:12
@Fedayn: Nevelési pénz: csődbe ment klub, mely nem fizet jó pár hónapig fizetést a játékosoknak, majd csődöt jelent és újjá alakul, úgy, hogy amiért "előny" jár viszi magával (bajnoki aranyak száma stb.), az adósságokat meg nem, nem nagyon működik. Ezek a játékosok anno nem azért jöttek el Dunaújvárosból, mert több fizetést igértek nekik, hanem mert a fizetést biztosították. Nem vagyok biztos benne, hogy azóta megkapták-e a pénzüket.
Magyarország pont nélkül esett ki az A csoportból. Nem játszottunk igazán tempós és színvonalas meccset a németekkel, az ellenfél jobb volt, sokkal többet lőtt kapura, két emberelőnyös góllal győzött. 0-1 után volt erőnk egyenlíteni, 1-2 után nem. Az utolsó harmadban csak…..
ofe 2009.05.04 14:43:16
ofe 2009.05.04 14:45:22
@csudto: szerintem nem alulmotiváltság, hanem végkimerülés, ha nem is elsősorban fizikálisan, hanem mentálisan. Aki sportolt valaha is az tudja, hogy ezt nem lehet edzésen gyakorolni.
Jégkorong Irány Svájc! 2008.11.24 12:43:00
Megindult a készülődés, a jegyvásárlás, a szálláskeresés és az útszervezés a svájci A csoportos világbajnokságra. Az eddigi tapasztalatok alapján óriási meglepetésben részesíthetik a magyar szurkolók a jégkorongvilágot, ha soha nem látott létszámban veszünk részt a…..
ofe 2009.04.11 16:09:40
@1116001: INFORMATION FOR VISITORS AND SPECTATORS
Spectators will be subject to a security search at the entrance to the Event Zones and the Arenas. In the Event Zone it is not permitted to:


bring in, distribute and display any advertising and/or promotional material
bring in alcoholic beverages or bottles of any kind, food (with a certain tolerance for families with children or babies), large carry bags, backpacks, cases, megaphones, air horns, fan items over 50 cm long, large point-tipped umbrellas (small foldable umbrellas are allowed).

Small backpacks no higher than 50 cm and purses may be brought in subject to discretionary inspection by the security staff. Potentially dangerous items may be confiscated. Confiscated items will be stored at the Event Zone entrance.

Any individual refusing to be checked or to hand over such an item will be denied access to the Event Zone.

A second security search will follow at the entrance to the Arena. Not permitted in the Arena are:


Weapons and other items that may be used as such
Illegal substances (drugs, narcotics)
Glass, plastic bottles, cans
Flagpoles or sticks over 50 cm long
Fireworks of any kind
Pucks, frisbees, balls or other items that can be used as projectiles
Non-authorised professional photo or video equipment and tripods
Megaphones, air horns and fan items over 50 cm long
Advertising and/or promotional material
Non-authorised wireless transceivers, walkie-talkies and laptops
Large point-tipped umbrellas (small foldable umbrellas are allowed)

Please note that smoking is strictly prohibited in all areas of the Arenas.

Small backpacks no higher than 50 cm and purses may be brought in subject to discretionary inspection by the security staff. Potentially dangerous items may be confiscated. Any individual refusing to be checked will be denied access to the Arena.