Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BenedekDávid

26 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 “…legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet.” 1Tim 6:18b-19) A Biblia az 1Tim 6:18b-19-ben azt írja, hogy “legyenek gazdagok a jó cselekedetekben,…..
“Sokkal jobb megelégedni azzal, amid van, minthogy mindig mást keress.” Prédikátor 6:9b (GNT Fordítás) Hogy megelégedett emberré válhass, az első lépés, hogy többé ne hasonlítgasd magad másokhoz. Az a gond, hogy a hasonlítgatás a nyugati ember kedvenc beltéri sportja,…..
“A szeretet soha nem türelmetlen, mindig hisz, mindig remél és soha nem adja fel.”  (1 Korinthus 13:7, GW fordítás) Azzal a szeretettel kell viszonyulnod mindenkihez, akivel kapcsolatba kerülsz, amilyenszeretettel Isten szeret téged. Ez nem egy választási lehetőség,vagy…..
“Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt” (Zsid 11:6a) Isten szerinti célokat csakis hit által állíthatsz fel. Ezt a Biblia is igazolja a Zsidó 11:6-ban: “Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt”. Ahhoz, hogy Isten előtt kedves légy, olyan célokat…..
“Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van.” 1 Sámuel 16,7 Minden élet szent. Az a mentalitás pedig, hogy egyesek többet érnek mint mások, Holokauszthoz vezetett. Hitler szerint egyes emberek…..
“Inkább kutassuk, vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk meg az Úrhoz!” (Jeremiás Siralmai 3:40) Az öröm egy olyan érzés, amit nagyon könnyű elveszteni, viszont elég könnyű visszanyerni is. Miután beismered, hogy elvesztetted az örömöd, meg kell keresned a kiváltó…..
“Azok a magok, amelyek a sziklára hulltak, jelképezik azokat az embereket, akik szívesen hallgatják és el is fogadják az Igét. Viszont nincs mély gyökerük és csak rövid ideig van hitük. Amikor az élet kezd nehezebbé válni, feladják.” Lukács 8,13 (CEV Fordítás) Tavasszal…..
Napi remény Élj feddhetetlenül! 2014.11.25 03:00:00
“Álljatok tehát készen és övezzétek fel szorosan derekatokat az igazsággal.” Efézus 6,14a (GNT Fordítás) A feddhetetlenség nem egy elhanyagolható erény. A Biblia szerint háborúban állunk „uralkodókkal, hatalmasságokkal, e sötét világ erőivel szemben”. Ha nem élünk…..
“Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért.” (Ézsaiás 53,6) Mintha mindenért harcolni kellene, semmi sem egyszerű manapság. A helyzet az, hogy az élet nehéz. Miért van tele az életünk ennyi…..
„Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság.” (1Jn 1,8) Szüntelenül hazudunk önmagunknak: Én nem híztam. Én senkit sem bántottam meg. Senki sem vett észre semmit. De minden hazugság között egy különösen veszélyes: „De…..
„Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát.” Máté 7,24 Egy ház méretét legfőképp annak talapzata határozza meg. Nem építhetsz nagy házat kicsi vagy hibás alapra, mert az bármikor…..
“És Mózestől meg valamennyi prófétától kezdve [Jézus] elmagyarázta nekik mindazt, ami az Írásokban róla szólt.” Lukács 24,27 A Bibliát csak Isten képes volt úgy összerakni, hogy a 40 szerző által, 1600 éven keresztül írt 66 könyvnek csupán egyetlen témája…..
“Az Úr közel van a megtörtekhez és kimenti őket minden bajból.” (Zsoltárok 34:18, NIV fordítás) Az 1 Mózes 32-ben leírtak szerint Jákób egész éjszaka küzdött egy emberrel, aki tulajdonképpen Isten volt. A 27-ik versben így olvassuk: “Ekkor megkérdezte tőle: Mi a…..
„Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmét adja.” Jakab 4,6 Jézus az egyik legismertebb tanításában, a Hegyi Beszédben olyan dolgokról beszél, melyek segíthetnek nekünk abban, hogy meggyógyuljunk sérelmeinkből, csalódásainkból, valamint olyan…..
„Most azonban vessétek el magatoktól mindezt: a haragot, a dühöt, a rosszindulatot, a rágalmazást és a csúnya beszédet.” (Kolossé 3,8 - NIV fordítás) Csak bizonyos mennyiségű érzelmi energiával rendelkezel. Ezért amikor valakivel beszélsz és egy konfliktust próbálsz…..
"Isten nem a félelem és a gyávaság szellemét adta nekünk, hanem az erő, a szeretet és az önfegyelem szellemét." 2Timóteus 1,7 (NLT ford.) Mit gondolsz, Isten miért akarja, hogy mindenkivel békében éljünk? Mert a megoldatlan konfliktus három módon is rombolóan hat az…..
"Mezítelen jöttem ki anyám méhéből, mezítelen is megyek el. Az ÚR adta, az ÚR vette el. Áldott legyen az ÚR neve!" Jób 1:21 Amikor még lelkileg gyerek vagy, Isten az érzelmeid táplálja, gyakran olyan imákra is válaszol, melyek teljesen önzőek és éretlenek, mindezt azért,…..
Napi remény Mert Isten azt mondja 2014.07.11 03:00:00
"Miután [Jézus] abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: „Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!” Simon így felelt: „Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." Lukács 5,4-5 Isten tőled, mint…..
Napi remény A hálaadó ima ereje 2014.06.25 03:00:00
"Semmiért ne aggódjatok, inkább mindenért imádkozzatok. Mondjátok el Istennek, hogy mire van szükségetek, és adjatok Neki hálát mindenért, amit tett. Ha ezt teszitek, megtapasztaljátok Isten békéjét." Filippi 4,6-7 (NLT fordítás) A Filippi 4,6-7-ben találhatjuk a Biblia egyik…..
"Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség." (Filippi 1,21) Az igazi boldogság szolgálatból származik és abból, hogy lemondasz a saját életedről. Amíg ezt nem érted, addig nem igazán leszel boldog az életben. Nem attól leszel boldog, hogy minden vágyadat…..
"Ti pedig egységben összeforrtok majd és Istent fogjátok magasztalni, a mi Jézus Krisztusunk Atyját. Krisztus elfogadott benneteket, így fogjadjátok el ti is egymást, mert ez hoz Istennek dicsőséget." (Róma 15:6-7 NCV fordítás) Csakis kétféleképpen lehet bekerülni egy…..
"Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (1 Thessz 5:16-18 NIV fordítás) Ahogy Isten a Dániel Terv által segít a növekedésben és hogy egészségesebb légy, vágyni fogsz arra, hogy…..
BenedekDávid 2014.05.22 19:37:10
@Szilvia Szivák Gulyás:

Csak ez olyan dolog, hogy egyedül nagy valószínűséggel nem fog menni. Nagyon ritka az az ember, aki csak úgy gondol egyet és egyik napról a másikra nem többé vágyik többé a szomszédja autójára, ha neki nincs, vagy gyengébb ... persze ez személyiségfüggő is, de igazából csak Isten tudja pótolni az űrt :)
"Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha ... Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből." János 10,28-29 (NIV fordítás) Gyerekkoromban mindig lenyűgöztek édesapám nagy kezei. Most már nekem is nagy kezeim…..
“Isten adott nekünk értelmet és lelkiismeretet, amelyeket nem tudunk figyelmen kívül hagyni." Példabeszédek 20,27 (GN fordítás) Az a legjobb módja annak, hogy megszabadulj a bűntudatodtól, hogy először is megvallod őket. Ne cipeld, ne tagadd le és ne is hagyd őket figyelmen…..
Napi remény Kit kedvel Isten? 2014.03.26 03:00:00
"Az ígéret pedig nem csak azoké, akik a Mózes törvénye alatt élnek, hanem bárkié, aki olyan hittel él, mint Ábrahám." Róma 4,16 (NCV Fordítás) Isten nem kivételez - eltekint a hátteredtől, beosztásodtől vagy a bűneidtől. Nem számít, hogy vallásos ember voltál, vagy…..