Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H.Talán

2 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éjszaka, autópálya. Rádiót hallgatok, érdekes beszélgetés, annál is inkább, mert egyetemi kollégám és főnököm, Lánczi András az interjú alanya. Aztán egyszer csak ezt mondja a mostani kormányról, jellemezve annak működését: „őszinte politika”. Hirtelen nagyon…..
H.Talán 2011.09.19 19:29:17
@gabesz:: álmodik a nyomor... méghogy gyenge baloldali 2014-ben.
Kispest, Budapest XIX.kerülete. Polgármester Gajda Péter, MSZP. Az önkormányzat összetétele: 9 fő FIDESZ-KDNP, 6 fő MSZP, 1 fő Jobbik, 1 fő LMP.Ez utóbbi, bizonyos Gerháth Csaba nyújtott be február 8-án egy előterjesztést az önkormányzat lapjának megszüntetésével…..
Selmeczi Gabriella, nyugdíjvédelmi megbízott megtartotta a diadalmas sajtótájékoztatóját, valószínűleg napok óta erre készült. Minden mondata csodálatos: "Óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta…..
H.Talán 2011.02.06 19:18:36
0, 66 % a reálhozam !
Megkaptam a hivatalos tájékoztatást: az 1998-tól a munkabérem 6 majd 8% -át kötelezően lenyúló nyugdíjpénztár közölte a reálhozamot. A teljes tőkére vetítve ez 0,66%, a hozammmal csökkentett netto tőkére vetítve 0,82% - a 2010 december 31-i állapot szerint (lezárt év).

Mivel egyik nyugdíjpénztár sem volt hajlandó közzétenni a reálhozamot, azaz a KSH évenkénti hivatalos inflációs adatával csökkentett hozam mértékét - a PSZÁF-hoz fordultam. A 97 évi 82.tv 3.sz. mellékletében szereplő képletre hivatkozva azt közölték, hogy a lezárt évekre vonatkozóan a pénztárnak meg kell mondania a reálhozamot. Tehát a fordulónapi pontos elszámolás (amelynek majd késő tavasszal lesz eredménye ...) bizonytalansága csak a végleges számokra vonatkozik, a lezárt éveknek ismerteknek kell lenniük.

Egyéni igényként rögzített bejelentésemre jött meg most a válasz az xx Nyugdíjpénztártól - válaszadási határidőn belül, de természetesen a döntési határidőn túl.
(Magát a tőkét és a hozamot azonnal frappánsan közölték az első telefoni érdeklődésre, csak a reálhozam számításhoz volt szükség néhány hétre. )

98-tól vagyok pénztártag, ez idő alatt 25 % hozam halmozódott fel. A reálhozamra közöltek egy konkrét összeget (hangsúlyozva, hogy a végleges szám majd más lesz :), ezt vetítettem a nettó tőkére (0,82%) és a teljes, hozammal növelt tőkére (0,66 %).

Mit is jelent ez a 0,66% ?

1, A xx Magánnyugdíjpénztár teljes hozama az 1998-2010 időszakra 25%, tehát ez a pénztárak között nem a legrosszabb teljesítmény. (A családunkban ismert másik pénztár ugyanezen adata pl. csak 18,7 %.) A 25 % teljes hozam alatt teljesítő pénztárak várhatóan még ennél a légypiszoknyi 0,66%.-nál is kevesebb reálhozamot fognak kimutatni.

2, A KSH hivatalos inflációs adatait használják fel a reálhozam számításhoz. Ha csak az élelmiszerek, a benzin és a közműdíjak 98-tól 2010-ig bekövetkezett árnövekedését nézzük - mint a legnagyobb fogyasztói tételeket - ki gondolja, hogy 25 % volt a növekedés 12 év alatt ?

3, Ez a 0,66% még azt a kamatot sem fedezi, amit bárki bármelyik bankban egy lekötés nélküli betétre kap. Ezek a kamatok mindenkor legalább pár %-al meghaladják az inflációs adatokat, különben kivándorolna a pénz az országból. De a kötelezően a pénztárba fizetett pénzek nem lekötés nélküliek, azok "örök" betétek. Képzeld el mekkora kamatot remélhetsz egy banknál, ahol aszondod: 12 évre lekötök egy folyamatosan növekvő összeget !

Szóval lehet teóriázni tovább a hosszú távú befektetés "biztos" sikerében...
Pont annyit adnak vissza, amennyit muszáj. Így alakult.. Tudod, válság, tőzsdekrach meg aztán az alapkezelőnek is szabad hibás döntéseket hozni, azt nem büntetik :)
H.Talán 2011.02.07 12:54:48
@trojka: "a Manyup-ot most bosszubol ugy szét fogják cincálni, mint foxi a lábtörlöt. addig nem fognak nyugodni, míg vezetöit ilyen-olyan uruggyel (hutlen kezelés, az állampolgárok megröviditése, stb.) a vádlottak padjára nem ultetik."

Hát wazze pont úgy leszen ez mint az olajnál meg a pártfinanszírozásnál vala, transzparensen
Hosszas hallgatás és érzékelhető elbizonytalanodás után ismét erős életjelet adott a Jobbik: Vona Gábor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lakon mondott beszédében ígértet tett arra, hogy február 14-én, a parlament tavaszi ülésszakának első napján gárdamellényben fogja Pintér…..
(Pénteken kettő darab írást is kaptunk a West Balkán tragédiáról, az egyik már megjelent pénteken, a másik peidg most.) Mielőtt gondolataim leírnám, szeretném őszinte részvétemet kifejezni a három elhunyt lány családjának és barátainak. A tragédia, amelyet átélnek,…..
Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal…..
H.Talán 2011.01.23 02:19:09
Egy másik 2000 fős rendezvényszervezőtől tanulságul.

Részvétem az áldozatok hozzátartozóinak, belegondolni is fájdalom a történtekbe.
Megdöbbenve olvasom nem csak a hírt magát, hanem ezt a cikket és a hozzászólásokat is.
Az elején írom a lényeget, hogy ne kelljen vesződnötök a végigolvasással.

Szvsz ott van elb@szva ez az egész, hogy Ti olyan világot favorizáltok, ahol az emberi szükségletek a piac egy részeként jelennek meg. A tini korosztály bulivágya emberi szükséglet, nem piaci szegmens. Nálatok okoskáknál az alapvetés ott indul, hogy "Egy klub üzemeltetése üzleti vállalkozás." Innen kezdve érveltek a különféle érdekeltek, a klubok, a szervezők szerepéről, jó realitásérzékkel nem kihagyva a dealereket, mint a harmadik pillért. És veszik el a lényeg, mert „a tinik beengedése a kluboknak, és a szervezőknek sem érdeke”.

Az egyetem első féléve után kerültem be egy klub 7 tagú vezetőségébe. Onnan majd minden szombat estém vasárnap ért véget a hajnali buszra várakozva - öt éven át. A párszáz fős buliktól a 2200 fős nagyrendezvényekig nyomtuk (ennyit bírt az épület). Az öt év alatt voltam sima rendező, takarító, beengedő, pultos, büfévezető, minden, így rendezői főrendező is.

Addig is ismert klub volt, de nem A legjobb. Nekünk pedig ez volt az elhatározott célunk, a legjobbak akartunk lenni. Pár év alatt elsők lettünk a legjobb budapesti klubok között.
A TINIK és a szakma felé nyitottunk.

Úgy indult, hogy betiltottuk az alkoholt. Se behozni, se árulni nem lehetett se töményet se sört a nagyközönség részére. Minden klub, így a mi korábbi vezetésünk is szélesre mosolyodott az amatőrizmus ezen megnyilvánulásán, hiszen az ájert, a feelinget a kiömlött felesektől ragadó pult és a félhomályban a fal mellé állított üres sörösüvegekbe botlások jelentették akkoriban. És igazuk volt, kőkemény negatív mérlege lett az első buliknak – de rövid ideig. Addig, amíg az új rend híre el nem terjedt és nem kezdett el áramolni az a réteg, aki tényleg szórakozni, bulizni akart.

A TINIket a rájuk (is) szabott programokkal vonzottuk be. Röhejesen hangzik ma már, de pl. elsőként indítottunk nyilvános, ovációba torkolló John Travolta táncversenyt, elsőként indítottunk a zenekar mellett egyidejűleg több DJ-t az épület különböző szintjein és részeiben, nálunk lehetett először kapni az akkor még általánosan nem ismert melegszendvicset a büfében, szóval belevittünk egy kis innovációt.
A szakmát különleges bánásmóddal, elkülönített klubrésszel, számukra létrehozott klub a klubban rendszerrel nyertük meg. Meg lehet kérdezni még ma is az akkori nagy neveket, akik pedig annak idején SEM INGYEN léptek fel, extra gázsi járt akkor is a jó névért ! De szívesen lépett fel nálunk a Lokomotív GT, a Skorpió, a Neoton és sorolhatnám az akkori kis zenekarokig…

Hogy a WC-t szétverték-e a tinik ? Szét. Megcsináltattuk, aztán több rendezővel jobban odafigyeltünk. Hogy kértünk-e igazolványt a beléptetésnél ? Kértünk. Sorolhatnám az okosságokat a szervezésről, de nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy az egész úgy ahogy van, rentábilis volt, sőt, de NEM üzleti vállalkozás. Qrvára nem ! Ott b@sszátok el, hogy ma társadalmi elismerést és Kossuth díjat kap az emberi szükségletekre alapozott haszonszerzés.

A kisebbik fiam 16 éves, jónevű gimnázium tanulója és nem értem, hogy piálhat a fél osztály a hatkeres krimókban éjfélkor – miközben tavaly még az önkormányzati „szigorúság”, a „csendrendelet” ellen ment a hepaj az indexen, a közösségi portálokon és tüntetgettek a jóakarók a Jókai téren.

Ez már nem szervezői, ez társadalmi kérdés, amit azon a szinten kell rendezni.

üdv:
a hetvenes évek második felében működő KEK (Kertészeti Egyetem Klubja) egyik vezetője.
Vastagbőr Lehetőségek világa 2011.01.04 10:05:00
Fél éven át mi vagyunk az EU soros elnöke, erre az alkalomra készült egy vadonatúj országimázs-film."Az új film a településmarketinggel foglalkozó Aera Property & Destination kommunikációs ügynökség és a Magyar Filmszemle díjas, több külföldi fesztiválon is…..
Tudja, aki kint volt, hogy ma a teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták az 5-20 ezres sárga csekkeket a bringásoknak. Volt, akinek a fejlámpája nem volt még bekapcsolva félhomályban és voltak jópáran, akiket sárga…..
  A "Balettintézet bontása?" cím azért elég erős anyagot feltételez, még az Urbanista láthatatlan forgóóráról lógó jégcsapokkal ékesített pszichedelikus rovatában is. Pedig tényleg ezzel a topikkal landolt egy olvasói levél az Index postaládájában. A mellékelt fotón…..
H.Talán 2010.06.02 09:42:55
@Francsics Miklós:
Megerősítem, hogy a faanyagok kihordása 2009 nyara előtt történt, ahogy írtam is.
H.Talán 2010.06.02 10:27:11
@Francsics Miklós:
De az Ön szavaiból is az derül ki, hogy az épületen belüli bontások ténylegesen megtörténtek, mégha korábban is, tehát szó sincs vízióról.
A Hajós utcai ajtón keresztüli rakodásnak pedig elég nagyszámú akaratlan nézőközönsége volt, nem "egyéni meglátás". Az Andrássy előtti lámpa ugyanis megfogja ott a kocsikat, amelyek nemritkán torlódnak a Paulayig. Így a lámpára várva közelről, álló helyzetből szemlélhető volt a rakodás, az is, hogy mi kerül be a kocsikba.
A Margitszigeten mindig akciós a friss levegő.Hirdeti a zalaszentgróti kútakból nyert vízet forgalmazó kólakonszern plakátja. Több dolgot nem értünk.Mi köze Zalaszentgrótnak a Margitszigethez?Mi köze egy erdei autóösvénynek a Margitszigethez?S mi köze a friss levegőnek az…..
Hosszú távra kiadó egy frissen felújított belvárosi lakás. Az ingatlan tágas terekkel és pazar kilátással bír, konyhája jól felszerelt, nappalijában pedig kandalló is található. A főbérlő a Gucci dinasztia. A bérleti díj? 60 ezer dollár, vagyis 12 millió forint havonta. És…..
H.Talán 2010.05.08 11:51:43
@S1lver: Nem hiszem el... GUCCI

Namost S1lverkém lehet dobálózni a "mindenki annyira tudatlan" cuccokkal, meg lehet légből kapott kijelentéseket tenni "ok nem foberlok, hanem berbeadok vagy tulajdonosok..." de ezt a kérdést magyarországon egy elég egyszerű eszköz, a tulajdoni lap szokja tisztázni. Én most nem áldozok a kedvedért 1050 Ft-ot, hogy lehívjam a Takarnetről, mert biztosan tudom,hogy az egész épület (amelyet az Andrássy úton egyedülállóan végre m i n ő s é g i l e g felújítottak)a madridi székhelyű Mangó ruházati birodalom tulajdona. A kérdésem nem is a tulajdonosra, hanem a bérleti díjra vonatkozott.
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
H.Talán 2009.12.21 16:16:00
@igazi hős:
Hammerschfield Talán fedőnéven vagyok kettős ügynök az empamo és a CM vezetőségében, Demszky küldött titkos megbízatással
H.Talán 2009.12.22 01:39:29
@igazi hős:
Nézd mivel visszatérő óhajod vélhetően közakaratot tükröz, inkább leleplezem magam.
Valójában nem is Newzélandról, hanem Coppenhágából írok.
Azért volt itt két napom, mert már az elején fennakadtam egy drótkerítésen, és a droidok a mozgáskorlátozott helyzetet kihasználva tomfával szétverték a májam (a v klippet majd alkalmas időpontban nyomjuk le a Stoppon, kva jó lesz, jobb mint a görögtűz a múltkor Athénban). Így a kórházban lett időm odatenni magam szellemileg.
Jól látod, ahhoz az überszellemes „polgárpukkasztó” elithez tartozom, akik a médiában rendszeresen teret kapunk a sajtós haverjaink na meg a sponzoraink révén. Teljesen úgy adjuk elő magunkat, mintha a másik oldalon lennénk, még mi vagyunk felháborodva a bringásokon meg a környezetvédőkön (de persze kamuból) , kva jól csináljuk, hogy a paraszt autósok végre vegyék észre magukat a toplákok. Kicsit túlhangsúlyozva kikarikírozzuk az érveiket, hogy semmisüljenek meg mire a nagyközönséghez egyáltalán eljutnának az elmebeteg gondolataik.
De be kell valljam, igaz a kettős ügynök szerepkör is. (Pénz beszél, kutya ugat.) Kaptam egy konspiratív megbízatást Gábor (Demszky) szűkebb köreiből, hogy mondjak jót is rosszat is mindkét táborban, hogy minél nagyobb legyen a káosz. A bringások 80 ezres táborát sikerült belendíteni az utóbbi pár évben, ez már valami, de szart érünk vele, ha egyetértésben emelgetik a vasaikat, aztán hazaoszolnak mint a jóllakott napközis. Most az a pálya, hogy meg kell teremteni a valóság tetemrehívását, a mélyben hallgató ellentéteket a felszínre kell hozni. Magyarul az autós társadalmat is mozgósítani kell, hogy a konfliktusok a média nyilvánossága előtt kerüljenek bemutatásra, az autós hőzöngőknek is meg kell kapniuk a szervezkedés lehetőségét a médiától.
Előbb utóbb fizikai szintre jut az ellentét, nyilvánvalóvá lesz, hogy a politikai konfliktusok mellett civil konfliktusok is mérgezik a légkört, az ország destabilizálódik látszólag, de valójában ez az igazi eszközünk, hogy rend legyen végre és kiszorítsuk a szélsőségeseket. Amint nemzetközileg is hitelesen bemutatható, hogy tűrhetetlen a helyzet amit az állam már nem képes kezelni, behívhatók lesznek a nemzetközi békefenntartók, és megszabadulunk a szélsőségesek nyomásától, megvédik a tulajdonainkat és évtizedes fáradtságos munkával kiépített pozícióinkat.
Persze ezt a pályát sajnos nem én találtam ki, vannak igazi szellemi magaslatok, mint pl. a szektásnak nevezett, de valójában megmentőnknek tekinthető Iványi Gabibácsi. Na én az Ő követője lennék, ha már annyira firtatod a kilétemet.
HOMELAND FOOD 2009.10.31 11:06:54
 céklahagymamézhalbirka..
HOMELAND HOMELAND 2009.10.31 09:33:00
 HOMELAND 1  http://ongo.hu/elmenybeszamolok/4016 ONGOHOMELAND 1 LMV  BodrogkeresztúrHOMELAND 2 http://ongo.hu/elmenybeszamolok/4017 ONGOHOMELAND 2 LMV Kecskemét és Lajosmizse közötta harmadik http://ongo.hu/elmenybeszamolok/4028 ONGOHOMELAND 3 LMV beborul a…..
A listaállítási joggal a pártok gyakorlatilag megkapják a képviselők feletti rendelkezés jogát is, így aztán a parlamentben már nem a választók, hanem a pártok képviselői ülnek. Ezzel a bűvészmutatvánnyal fosztják meg az embereket az önrendelkezés jogától. A választók…..
H.Talán 2009.05.02 21:36:40
@Omár: ezek a "fejjel a falnak rontani se túl ésszerű..." típusú , "volna" meg "azután" tartalmú okfejtések a feltételezett jószándéktól függetlenül eredményükben mindenképpen az ellenpropaganda részét képezik és tulképp nem idevalók.
Itt nem arról a kérdésről van szó, hogy el kéne-e indítani egy népszavazási kezdeményezést és azt miként kellene tenni - ezen már túljutott az ügy szerencsére.
Teóriákat kifejteni van elég hely az interneten, éppen Önök, Mefisto és Omar nagyszerű lehetőséget teremtettek az archiregnum.blog-ban, hogy csak egyet említsek a sokezer közül, ahol lehetőség van pl.:
- az egyéni és listás választások előnyeit és hátrányait megtárgyalni,
- a területi képviselõknél alkalmazott D'Hondt számítási módszert összevetni a legnagyobb maradék módszere szerint számított mandátumokkal,
- a Droop kvótával számolt majd a töredékszavazatokból a D'Hondt módszer szerint osztozott képviselői helyek számát megvitatni,
- a Duverger törvénye szerinti egyetjelölős típusú választásról elmélkedni,
- a “Hare kvóta” nagy pártoknak kedvező hatására felhívni a figyelmet,
- a “Sainte-Laguë” módszer és a parlamenti küszöb ellentmondását feloldani,
- a “Többségi kritérium”, a “Monotonitási kritérium”, a “Konzisztencia kritérium”, a “Részvételi kritérium”, a “Condorcet kritérium”, a “Smith criterion”, a “Condorcet vesztési kritérium”, az “irreleváns lehetőségek függetlensége” és a “Klónfüggetlenség” valamennyi szempontját figyelembe venni,
- az “Arrow tételt” ütköztetni az egyéni körzetre alkalmazott “Gibbard-Satterthwaite tétellel”
- az egyéni körzetes bináris, rangsorolásos és pontozásos módszereket összevetni a csoportos körzetes módszerek proporcionális, nem proporcionális és majdnemproporcionális alternatíváival,
- az “Egyszeri transzferálható szavazás (STV, Single Transferable Vote)” módszernek a választókörzetek méretétől való függőségére felhívni a figyelmet,
stb. stb. stb.

Mindezek a teóriák kizárólag a jelenlegi parlamenti szavazási mechanizmusok szűrőjén juthatnak egyáltalán képbe, tehát érdemi vitára az esélyük a nullával egyenlő.

Szemben a jelen kezdeményezés már a gyakorlatban megvalósuló létével.

Amit én teszek és tenni javaslok valamennyi az ügyet előre mozdítani szándékozónak:
- kb. minimum kéthetente kapok olyan lánc e-maileket, amelyek a legkülönfélébb hülyeségekre hívják fel a figyelmemet, ugyanakkor címzettek százait tartalmazzák a historyban. Most az egyszer kikeresem az összes korábbi “továbbküldőt” és egy kultúrált level kíséretében ajánlom megfontolásra az aláíró ív letöltését és az aláírások gyűjtésének megkezdését, az ügy infójának közvetlen terjesztését

- nyilvánvaló, hogy a média agyonhallgatja ezt a kezdeményezést. Nem biztos, hogy ez hátrányára válik, ugyanis ha közszájon forogna, akkor nagy teret kapnának a jattos ellenpropagandisták, akik ugye profi eszközökkel küzdenek. Ezért az a javaslatom, hogy a közvetlen gyűjtést, listás e-mail és sms propagandát kell elősegíteni, például úgy, hogy az interneten közzétenni egy Google térképet az aláíró helyek pontos megjelölésével országszerte. Bozonyos, hogy sokan vállalják a nyilvánosságot ebben az ügyben, hiszen sem párthoz, sem más vallási vagy egyéb szervezethez nem kötődik, tiszta civil kezdeményezlésről van szó.