Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ijontichy

0 bejegyzést írt és 6601 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Mindenki! A hvg.hu kegyelméből és az én döntésem alapján a blogom -- miután az index.hu szerkesztőségváltásával egy időben már korábban megszüntettem a NER reklámainak befogadását -- elköltözik a blog.hu-ról és a hvg bloguniverzumának részeként folytatja. Remélem, minél többen oda is…..
ijontichy 2021.05.07 19:50:56
@screpes: Mé' akarsz te rosszat Bajnainak? :-)
Minőségi életet él. Nem politikus alkat, szvsz. semmi élvezetet nem találna abban, hogy egy stöpszli bolsival a pöcegödörben birkózzan, a pálinkamámoros közönség előtt :-/.

@HaFr: Nem csinálsz @Kettes (at ÖV) mintára WP jáccóteret? Csak olyan ingyenes módon... ;-)

@ricardo: Műfajod a SF :-) Kína nem ez a típus (aki emlékszik). Az orosz inkább (ha már). Kapcsolati tőkéhez nem kell mindenkivel ágyba bújni. Márpedig Pannónia hőse az elmúlt tíz évben leginkább két "árucikkel" turnézta körül a világot (és nyalt ki minden egzotikus diktátorsegget): Mo. Eu tagsága, és a magyar adófizetők pénze :-( .

telex.hu/gazdasag/2021/05/07/keleti-nyitas-szijjarto-orban-kina-gazdasag-vilaggazdasag-befektetes-kifektetes-agyrem
ijontichy 2021.05.08 13:51:54
@ricardo: Népszerű hype-okkal (ti. csájna a jövő) nem tudok mit kezdeni (nem ezzel keresem a pénzt). (Ja, és ne vegyük egy kalap alá a hibrid-komcsy országot a többivel).

"a lepottyanó morzsák is hatalmasak lesznek egy olyan kis országnak, mint Magyarország. A linkelt telex cikknek meg semmi köze nincs ahhoz, ami 30-40 év múlva lesz."
A telex cikknek semmmi köze, de a 30-40 év múlva (talán, de én ebben egy percig sem hiszek) lepottyanó kis morzsákért eladni Mo. 30-40 évét az jó ötlet? Helló, nem az a baj, hogy bizniszeltek kínával (mindenki bizniszel), hanem ahogy bizniszeltek. 30-40 év múlva csájnának sok gondja lesz, és ezekből nagyon a sor végén fog fityegni a "World Domination Enterprises, Inc." című álom. Btw. ha már 30-40 év... 30-40 év múlva az a vasút még mindig jó üzletnek fog tűnni? ;-) Ha nem gyártósorokat képzelek Mo-ra 30-40 év távlatában, akkor nem egy Fudan egyetemet veszek a magyar adófizetők pénzéért :-/.

"jó pontokat gyűjteni Keleten is" Vitya-féle egybiteseknek szánt bullshit-ekkel sem tudok mit kezdeni. Mi ez, általános iskola? Jó pontokat ott lehet gyűjteni, azon kívül csak jó üzleteket lehet kötni. Vétózgatással nem gyűlik a zseton - legalábbis Mo. 70-80%-ának zsebében nem.

Mo. elemi érdeke lenne, hogy az EU magországok társadalmai (nem a politikusai!) magukénak érezzék Mo-ot. Az, hogy egy félművelt balfék, saját hatalma fixálása érdekében, épp ez ellen röfög (nagyon hangosan és gusztustalanul), hiba. De hát más kárán tanul az okos, sajátján az ostoba, Mo. meg - egyelőre - még azon se :-(.
(Trócsányinak ezúton is gratulálok az extrém-diving szakágban elért "sikeréhez". Csak sikerült a fideszes pöce aljáig merülni. Hihetetlen, hogy a vitya bűzkürébe kerülteknél milyen súlyosan károsodnak az agyi funkciók :-( )

Amúgy én rohadtul nem szeretnék egy Ridley Scott-féle fantazmagóriában élni, a city-kultúra távol-keleti változatától pedig a hideg kiráz (szerencsére ez a veszély nem fenyeget).
ijontichy 2021.05.15 14:41:20
@ricardo: "szükséges-e a magyar kormányfőnek a magyaron kívül bármilyen más nyelven megszólalnia." Nem szükséges. Tudnia viszont hasznos (szvsz. követelmény). Ez "költséghatékonyság" kérdése (ti. habet tempus, habet vitam). A hivatalos tárgyalásokon úgyis ott a tolmács, ám a hátul a lounge-ban, a kávé mellett hasznos, ha valaki nemcsak jól beszél angolul (magyar esetben esetleg németül (ugye nem kell magyaráznom, miért?)), ám még kellemesen színes társasági lény is.
Karigeri miatt előjött vitya nyelvtudása is. Vitya - erős ungarische akcentussal, de - jól beszél angolul. Az akcentus viszont az EU-ban nem igazán számít (hallgassatok bele egy EP ülésbe). Vityával az a baj, hogy paraszt. Volt is, maradt is. Nem véletlen, hogy '98 után rövid úton rúgta ki a Görög Ibolyát (aki kiszolgált pár PM-et), és némi khmm... "kellemet" tölthetett volna a fejébe, ha ez nem lett volna zsenánt az ízig-vérig vakkomondor-pozitív bunkójának :-(.
Diplomáciában (adott esetben!) lehet üzenetértéke egy nyelvhez való ragaszkodásnak, ám a hétköznapi gyakorlatban csak a célszerűség számít.

@screpes: A '90-évek második felében egyszer Bp-en vettem részt egy roppant érdekes (és laza) mítingen, Bécsben élő üzletfelem budapesti lakásán. Nevezett bölcsője (felvidéki zsidó-magyar család sarja) "Adolf" miatt egy nagyon távoli földrészen ringott ;-). Jelen volt üzletfelem már erősen "hetvenkedő" faterja (RIP), aki akkor már - túl az "aliyáján" - az izraeli társadalom és üzleti élet megbecsült tagja volt. A fő nyelv persze az angol volt, ám egy idő után feltűnt, hogy az öregúr, ha technikai részletkérdésekről "négyszemközt" kérdezett (vagy csak társalgott), akkor a partnere anyanyelvét használta (a fiával héberül, kollegámmal és velem magyarul, bécsi bankárral németül, annak french származék nejével franciául). Utóbbi asszonykának tűnt ez fel először, és csilingelő kacajjal fordult a férjéhez, aki (lévén szlovák területekért is felelős tisztviselő) erre szlovákul szólt az öreghez, aki kapásból váltott szlovákra. Lett is némi vigyorgás, az öreg meg bezsebelte a gratulációkat. Nem piskóta teljesítmény volt 70+ hat nyelvet úgy váltogatni, ahogy más a fehérneműjét. Mint utóbb a fiától megtudtam, az öreg szívesen használta a partnerek anyanyelvét (az orosz volt a hetedik, hogy teljes legyen a lista), részint mert így nem rozsdásodott be a tudása, részint mindenki megtiszteltetésnek veszi, és oldja a hangulatot is (bár élek a gyanúpörrel, hogy nem mindenütt, és nem mindenkinek kötötte az orrára, mennyit is ért meg valójában ;-) ).
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
ijontichy 2021.04.28 09:08:23
@jotunder: "vagy abbahagyom." azért kár lenne!
ijontichy 2021.04.28 10:14:57
@belekotty: Aktív célfilterrel (context analízis) biztosan megy, de ahhoz ember kell, aki megírja, majd csuklóból, közel valósidőben "hegesztgeti" is a kódot, ha kell (na jah, a gonosz mindig előnyben van). És hát persze kérdés, van-e lehetőség ilyen "userspace-exitrutin" ;-) beékelésére, valahogy úgy, mint a Spamassassin/Clamav a postfix/dovecot esetében. Sose láttam blogot tulaj oldalról.
ijontichy 2021.04.28 10:36:21
@combo: Nem is rossz ;-) Bár a bekattant fazont nem sokáig tartja fel. Annak idején évekig üzemeltettem fórumot (haveri alapon), úgy hogy a motort is hegeszthettem, ha akartam. Az elszánt (bedurrant) agyakkal mindig nagyon nehéz volt :-(.

@jotunder: (+@HaKohen) "hogy ezért börtönbe kerülhet." Ha óvatlan (bár szvsz. nem Te vagy az aki miatt komolyabban utána mennének). Nem túl nagy etwas, ha száz kommentjének egy része Indiából, a másik Olaszhonból, a harmadik meg egy Jeddah könyékén cirkáló yachról "lett elküldve". Az én magyar IP-m pölö munka "side effectje" (ti. lusta disznó vagyok), nem mintha annyira rejtőzni akarnék.
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
ijontichy 2021.04.24 09:47:18
telex.hu/koronavirus/2021/04/24/akit-kulfoldon-oltottak-nem-kaphat-vedettsegi-igazolvanyt

Nincs itt semmi látnivaló, csak a pitiáner bolsigyerek újabb szemétkedése :-(. Btw. mondtam már, hogy két dolgot utálok nagyon? A pitiáner embereket és a langyos sört ;-)
ijontichy 2021.04.25 11:53:33
@velőtanya: Én ugyan "harmadkéz" outsider vagyok (az is elég távol), de a nejem nem annyira. Úgy van, ahogy @kkk írja. Ha regisztráltál, kell egy lakhely szerinti doki (nem utasíthat el), akivel közlöd, hogy téged csak a m̶a̶j̶o̶m̶ mRNS érdekel. Pont. 99.9%, hogy egy hónapon belül oltva leszel P/M-al. (a tegnapi csájníz gigaszállítmány miatt talán bepróbálkoznak egyszer, de elegáns fityisz és annyi).
   "A német Fraunhofer Kutatóintézet vezetőjével fél órán belül arról fogok tárgyalni, hogy fejlesszük tovább az MTA Sztakival közös együttműködésüket."  (Palkovics et. az Indexnek)  MTA Sztaki...  Nem ő volt az, aki elvette az MTA-tól a Sztaki-t, neeeeeem, az kifejezetten a csúnya zsákos…..
ijontichy 2021.04.27 07:35:26
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Gyanús! Ugyanis egyetlen mondatot sem szentelt annak, hogy azért a kispalkónak korábban volt értékelhető szakmai teljesítménye ;-)
ijontichy 2021.04.27 13:38:43
@techpr13st_enginseer: "túlságosan megerősödik és főni szépen parkolópályára rakja" Nem. Kispalkó nem politikus, hanem mészáros (nem lőrinc, foglalkozás). Vityára nézve csak egy "lázárkósa" szolgálatában lehetne veszélyes.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
ijontichy 2021.04.26 15:47:19
@Kettes: Erről a " tudományosan körüljárásról" jut eszembe, hogy mindig értetlenül néztem, amikor bárki nagyobb jelentőséget tulajdonított annak, ha a várszínház környékén feltűnt valami virológus-biológus-orvos-statisztikus-matematikus-logisztikus... akinek a fejéből némi lumen is sugárzott. Ezek ugyanis kizárólag a várszínházi direktor által rájuk osztott cameo szerepet játszották el a "pandémiakezelés" c darabban, s nem igazán "tudományos" hozzájárulást adtak. A döntések mérlegelésének fő motívuma a "lophatóság" és "eladhatóság" (mármint a választóknak szóló narratíva) volt és marad is :-/.
Van egy olyan kellemetlen érzésem, hogy az ide kommentelő, nem kisszámban magasan képzett fejek, teljes egészében nem képesek annak felfogására, mit is jelent valójában az általad anno bedobott "out of the box" fogalma :-(.
ijontichy 2021.04.27 10:47:03
@rdos: Én is aludtam egyet ;-) és közlöm, hogy a moderna jó. Jó nagy izomlázam lett... kb. mintha a téli punnyadás után nekifutásból, egyhuzamban felástam volna a kiskertet :-)
ijontichy 2021.04.27 11:19:01
@Kettes: Szocializáció? Abban az országban? Hát azzal tényleg sokra megy :-/
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
ijontichy 2021.02.24 10:33:08
@acs63: "Én eltörölném a "kötelezőt"" Rokon lélek, erre utaltam többször is.
Az "ajánlott keret" is jó. És akkor jöjjön a wishful thinking... ;-)
jó lenne ha az "önmegvalósítás"-ba nem csak a legújabb arcápoló/wargame unboxing/installing video készítés, ezek oda-vissza lájkolása, hanem az általad említett olvasmány-ismertetés készítés, illetve annak megvitatásában való aktív részvétel igénye is beletartozna.
ijontichy 2021.03.08 18:48:59
@Muad\\\'Dib: Ez inkább "ügy"-nek tűnik.
Btw. hogy tetszel vanni?
ijontichy 2021.04.25 09:32:50
@velőtanya: :-DDD
(egyben megerősíti, amit mondani szoktam, ti. hogy valójában mindenki full liberális. Mihelyst a helyesen felismert önérdek színre lép... :-) )
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
ijontichy 2021.04.22 15:09:20
@Kettes: Juhééé, egyik kis "kedvencem" (a szaralaksági panoptikumból)... "Örömmel számolhatok be új egyetemi tanárok és docensek kinevezéséről. 1983. július 1-től professzori kinevezést kapott: az Állam- és Jogtudományi Karon másodállásúként Sólyom László"
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
ijontichy 2021.04.15 08:51:08
@Miki Telepi: Konkrétan Berlinről: 2010-ben Halléban, a Händel-fesztiválon futottam össze régi ismerősömmel, aki még a létező NDK-ba nősült ki. Berlinben éltek egészen 2009-ig, amikor elköltöztek Baden-Württembergbe. Nem utolsó helyen említette a romló közbiztonságot, amiért mozdultak (és nem első helyen a jobb zsetont ;-)). Ez ugye még jóval a nagy migránsáradat előtt volt. Gyanítható, hogy az újraegyesítés/rendszerváltásnak, a fő- és világvárossá avanzsálásnak mindenképpen rossz hatása volt (Budapest közbiztonsága is romlott '90 után, na jah, a diktatúróknak előnyei is vannak). Ezt egyébként simán érezhette Kertész és Petry is, és a migránsáradat csak rátett egy lapáttal.
         Rockenbauer Antal fizikus és Ferenci Tamás biostatisztikus vitatkozik (most éppen az Indexen) arról, hogy mennyire veszélyes a vírus az idősekre.       Rockenbauer a Qubit cikkében a következő mondatot írta le:      Ennek alapján vonhatjuk le a legfontosabb következtetésünket: a 65 év…..
ijontichy 2021.04.14 18:09:16
@Vakmacska: "Sikk nem tanulni" ez ismerős ;-)
@vörös meteor: "Ennek az országnak "reszeltek"." Na nem. Csak úgy két-három nemzedéknek :-(
      Az Orbánból élő magyar értelmiség kapott egy Hungarian Conservative című lapot. A főszerkesztő  professzor, Magyarics Tamás professzor egykori dublini nagykövet  lett (kellett a helye Pálffy Istvánnak Tullamore és Jameson nemzetközileg is elismert szaktekintélyének). Ő mindenhez is ért, amit…..
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
ijontichy 2021.04.11 02:42:33
@labrys: "A politikai felelősség" olyan mint a Yeti. Beszélnek róla, csak senki se látta ;-)
Szvsz. van olyan, hogy "anyagi", meg "büntetőjogi" felelősség. És remélhetőleg a nerendinget követően is ezek játszanak majd :-)
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
ijontichy 2021.04.08 21:36:58
@MEDVE1978: Szép próbálkozás ;-) de én a team-re gondoltam elsősorban. Ha igaz, hogy Hrutka rontja a profitot, akkor teljesen "jogos" a kirúgása. Az már más kérdés, hogy ő hogy ítéli meg ezt a "remek" magyarországi környezetet. Azt hiszem nagyon jól:
"Kihúzott vállal, egyenes gerinccel ülök és mosolygok azóta is. Minden perce megérte!" (Hrutka János)
@gépzavar: "de Petrynek nem?" Dehogynem. Amint az al-felcsúti FC kapusedzője máris lehet. No persze ott a Hrutkáknak van más a "szerződésében". Worluk tulajdonképpen a Kádár-kori Ludas Matyi (vagy Hofi, Árkus) fideszkori megfelelője. Pillangószelep, approved by fidesz. Gyanítom, hogy ezt ő is tudja.

@All: A Hertha BSC valószínűleg magasról tesz Petry nyalatkozásának "nemzeti érzelmű" részére (vicces is lenne a fritzektől, ha nem). Amire nem tesz, az az európai, migránsok okozta morális csőd című fidesz-panel felbüfögése, az ő pozíciójában. Mondjuk ha nem lennék magyar, térdem csapkodva röhögnék a morális fölény Mo-i felemlegetésén (meg a sokszínű magyar sajtóén, a sógorok felé). Így csak csendben szégyenkezem. Az a társadalom, amelynek egyik fele, egy félművelt bolsigyerek miatt, képen hányja a saját szomszédját is (és erre élvez), hangosan hörög, mert az egyik sutyerák honfitársától, a nem kevés pénzért és lehetőségért cserébe elvárják, hogy tartsa be a "Rómában élj úgy, mint a rómaiak elvét". Hát hova is vezetne ez? Hé! A hárommillió manyuposért ki szólt? A Földrajzinév-bizottságárt ki szólt? @Balmoral olvtársért ki szólt? A sok névtelen kirúgottért-kicsináltért ki szólt? Honfitárs a honfitársért mikor állt ki? Hé! Ott Mo-on mindenkinek elmentek otthonról?
ijontichy 2021.04.09 16:38:54
@savaz: Teszek a politikára. Az üzlet jogait védem a hülyeség, meg a jogvédelemnek álcázott üzleti vállalkozás ellen.
Ha a "cég" nem tartott pisztolyt az alkalmazottja fejéhez, mikor a szerződést aláírták, akkor nincs itt semmi látnivaló. A cégnek joga van - a kialkudott ellenértékért cserébe - az alkalmazott szólásszabadságának egy részéről való lemondását megkövetelni, csakúgy mint dresscode-ot előírni. A kettő között nincs különbség. Ha ezt menet közben, kétoldalú egyetértés nélkül nem változtatták meg, akkor a cég jogosult erre alapozva az alkalmazott kirúgására. Az ügy a bíróságon folytatódhat. Édesmindegy, hogy egyéb erkölcsi értékeim szempontjából hogy viszonyulok a Petry vs Hrutka ügyhöz (az ő kijelentésükhöz). Hozzá kell tennem, hogy normálisan menedzselt vállalkozás nem fog saját érdekei ellenében megszabadulni valakitől csak azért, mert kék, zöld, sárga, kocka a feje, vagy (@JT kedvéért) a heftije formája nem tetszik.

Az pedig már a narancsra fakult bolsevik politikai ingyencirkusz része, amit a magyar állam művel. Ha nagyon megengedő vagyok, akkor a Hertha törzsszurkolóinak több köze van Petry ügyéhez, mint a magyar államnak.

Nyithatunk vitát persze arról, hogy a szólás szabadsága mindenek felett álló jog-e, de fölösleges. Szvsz. nem az. A szólás/vélemény szabadsága akkor fontos a bolsiknak, ha éppen érdekükben áll, vagy érdekeiket nem veszélyezteti. Ez utóbbi esetben szokták mutogatni, hogy íme, Mo. Európa legszabadabb országa :-(.
ijontichy 2021.04.10 14:57:30
@Vakmacska: A választ én sem tudom. Véleményem van (amiról tudjuk, hogy olyan mint a ... :-) ). Először is, a dolog azon aspektusa, ami Téged láthatóan izgat (ti. a HR "piros/kék/zöld/kocka/gömb/terhes/nemterhesdelehet" alapú felvételi khm... megfontolásai), a fejlett országokban - jogilag - úgy nagyjából-egészében tiltott* (a gyakorlatban meg sajnos létezik). Általánosságban tehát a megoldás a társadalom fejlődésével érhető (majd) el (van, ahol jobban állnak pl. skandi-benelux), és ez nem "kétnapos" műsor. Ugyanis az a tulaj/vezető, akibe korai szocializációja során hardwired lett a "piros/kék/zöld/kocka/gömb..." elve, akár saját kárára is képes ezt érvényesíteni (és nem lehet ebben teljesen megakadályozni*).

Értsd jól (szvsz. képes vagy rá): én összességében inkább a cégek pártján állok. Hagyjuk az álszentséget, az egyén nem annyira fontos, jó sokan vagyunk. A munkát, megélhetést, fejlődést biztosító gazdasági egységekből kevesebb.
Kurva nagy közhely, de abszolút szabad egy lakatlan szigeten lehetsz, tökegyedül - minden más kompromisszumokkal jár. Egyes foglalkozások/pozíciók értelemszerűen több megkötéssel járnak, viszont ideális esetben ennek (anyagi) ellentételezése is van. Az egyénnek viszont - helyzetétől-lehetőségeitől ugyan függő, de mindenképp létező - döntési szabadsága van, adott zsetonért mit/mennyit hajlandó feladni, pl. a közösségi médiában, azonosítható módon hülyeségbeszélés jogát.

És ha már közösségi média... IT vagyok, de nagyon nem tetszik, amit látok. A kommunikációs lehetőségek kibővülése OK, ám - jelen állapotában - a klasszikus emberi kapcsolatokat végtelenül kiüríti, elsekélyesíti. Neked százezer followered/lájkolód van? Nekem kettő BARÁTOM (öt volt egész életemben, aki ezt kiérdemelte, három sajnos már eltávozott)!

Amúgy "az a pocsolya" nem is olyan kicsi, az egyén lehetőségei nem is olyan szűkek (jöjjön a "bezzeg az én időmben" szpícs ;-): "a summás/napszámoslét nagyszüleimnek, vagy a létező szocializmus a vasfüggöny mögött szüleimnek" nyújtotta lehetőségekhez képest egyáltalán nem). Pl. igen jó eséllyel ott is lehet hagyni a toxikus légkört a francba. Mo. kívülről nézve tényleg "viccország" - egy tragikomédia. A minielnök instruálja a focikapitányt? A külügyér behívatja az ügyvivőt egy kirúgott edző miatt? Észnél teccenek lenni? Az itteni diskurzusból nekem az jön le, hogy egyébként korántsem műveletlen emberek piszkosul nem értik/félreértik a liberális demokrácia + kapitalizmus kombót :-(.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
ijontichy 2021.04.04 17:05:00
@rdos: Hát "Légiveszély Bácska-Baja..." már biztosan nem lesz ;-)
ijontichy 2021.04.07 10:25:17
@netukki: Szvsz. tűkön ülve várta, hogy bejelenthesse: Győztünk! 2.5 milla embert beoltottunk, lehet nyitni. (Miért pont 2.5 milla? Csak!).
Ha netán a kínai löttyből ősszel kelleni fog a harmadik bökés is, azon a hídon majd akkor kell átmenni, és nincs kétségem, hogy azt is képesek lesznek kommunikálni.
(azt csak halkan jegyzem meg, hogy legtöbbször az olcsó a legdrágább, s ha kelleni fog a harmadik dózis, akkor az már tényleg nagyon drága lesz).
ijontichy 2021.04.09 23:13:11
@netukki: Tényleg kár mérgelődni
"Ez színház, semmi több
Nézz körül, ócska díszletek
A színpadon ez csak próba
Bennünk van a szörnyeteg."
       Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa kiállt a meleg családok mellett. Emiatt a fasiszta rezsim pogromlapja, a "Vasárnap", megtámadta. Gulácsi nem gyűlölködött, és a nem gyűlölködésre még neki sincs joga.       Semmit nem tudok erre mondani. Ha ő bűnös, én is az…..
ijontichy 2021.04.07 05:59:21
@kemény keleti kommentelő: Özil és Khedira esetében súlyosbító tényező volt, hogy ők Németországban születtek.

@smokey_shorthair: Gulácsi és Hrutka megnyilvánulásából lejön, hogy esetükben két "okos sportolóról" van szó. Szegény Petrynek remélem lesz annyi esze, hogy nem a németekre haragszik.
ijontichy 2021.04.07 18:19:17
@Kettes: Teljesen igazad van abban, hogy a cancel culture sok kárt okoz (és még fog is). Ugyanakkor azért ez egy "hype" jelenség, egy "gyermekbetegség". (plusz sokaknak még zseton is van benne, de majd elmúlik, ahogy egyre kevesebb a fóka ;-))
Ami viszont a magyar társadalmat gyötri az egy elhúzódó krónikus nyavalya.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
ijontichy 2021.04.01 21:33:06
@Podvinecz Marsall: Papolni lehet. Sig. Salvini már röfögött olyasmit, hogy "egy év múlva Orbánnal közösen kormányozzuk Európát". Akkor azt írtam itt, hogy Salvini olasz, tehát térjünk vissza rá 2-3 év múlva. Nem kellett 2-3 év. Szvsz. vityának az EU-ban már reszeltek.
"Megyünk a sötét középkor felé" Az meglehet. Teccettünk volna megfogadni a bölcsességet (Segíts magadon, Isten is megsegít), és az EP választáson bevenni egy Daedalont, aztán feltápászkodni a két hátsó lábra, és orrbefogva leszavazni az első szembejövő ellenzéki pártra. Más lett volna az ásás, és még a Benelux-Skandi... vonal dolga is könnyebb lett volna a Mutti-Weber-ABM... képviselet ellen. Így viszont Mo. pont azt kapja, amit megérdemel.

telex.hu/kulfold/2021/04/01/orban-salvini-egyuttmukodes-europai-reneszansz
ijontichy 2021.04.04 17:01:46
@Podvinecz Marsall: A zindexes ügyeletes (kép)szerkesztő ejnye-bejnyében fog részesülni :-) Éberség elvtársak! :-D
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3728/37289/372897/37289775_2846713_9ca349469fb2bb619febaa11a025f750_wm.jpg
ijontichy 2021.04.05 00:21:34
@Podvinecz Marsall: Függöny (vagy zászló?) a jobb oldalon. Hát szabad ilyet az új zindexen?
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
ijontichy 2021.03.30 15:53:53
@rdos: 1990-ben a fideszre szavaztam (először és utoljára), de ami vityát illeti, az első gondolatomra (az ominózus, Hősök terén előadott szpícsét hallva) jól emlékszem: "Ezt az exhibicionista f@szt!".
Az egyik megyeszékhelyen élő, kb. alapító fideszes haverom, '92-ben lépett ki. Saját elmondása szerint akkora már erős déja vu érzése támadt a '89 előtti korból, ti. "budapesti pártközpontból utasítgatnak".
Ja, ami a párttagságot illeti, én még KISZ-tag se voltam (csak kisúttörő :-) ).
ijontichy 2021.03.30 21:06:26
@combo: 1998-2000 OK volt. Az ezredfordulót követően már nem. De a gazdaság lényegtelen. Háromésfél államcsődből könnyebb talpraállni, mint abból a társadalmi válságból, amit '98 őszétől kezdve a vitya-klán uralta fidesz a fejekben okozott :-/.
ijontichy 2021.04.02 17:20:30
@Rhonin: "a videón látható helyi kemény csávó" A csávóknak szerintem nem jut el a tudatáig, hogy a "hősiességükkel" a szobrásznak seperc alatt több zsetont kerestek, mint amit ők a "tartótisztjüktől" kapnak :-).
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
ijontichy 2021.03.25 15:05:42
@látjátok feleim szümtükkel: A nevezettek
- főállású magyarságból jól megélni kívánó álszentek és/vagy
- problémás a magyarságtudatuk, ezért túlkompenzálnak. Inkább analitikushoz, mint bírósághoz kéne fordulniuk. Egészséges személyiségű magyar az ilyesmire oda se bajszint.
ijontichy 2021.03.27 00:54:28
telex.hu/belfold/2021/03/27/kuria-kozlemeny-tota-w-arpad-publicisztika-hvg

"a jogállamot rombolja, ha a pervesztes fél, vagy az álláspontjával egyetértők a döntés miatt a bíróságok függetlenségét vitatják."

Aha. Van annak valami sajátos b̶u̶k̶é̶j̶a̶ pikantériája, hogy ez a kúria a jogállam rombolásáról hadovál :-/.
ijontichy 2021.03.27 21:19:55
@látjátok feleim szümtükkel:
Egyöntetű.
Ön egy tetű!
(Karinthy)
;-)
Piaci kofa: szembejön veled egy ügy és rászállsz. Elmegy, rászállsz a következőre. Eladnád magad és az ócska portékádat, de csak nem megy. Nem akartam durvábbat írni, pl. a légy meg az anyag kapcsán, mert nem. Az az olcsó örömködés, ami nemcsak a FB-társadalomban, hanem az ország vezetésére magukat…..
ijontichy 2021.02.17 07:55:43
@kistót: "A "senki (által) nem választott módszerváltók" " Az úgy van, mint a "kurva meg a büdös kurva". Akinek elég esze/kapcsolata/tehetsége volt, az elsők között menekült ki az égő házból. Ez így természetes ÉS ÍGY HELYES!!! @lapitopinak (& al) láthatóan nem volt, ezért most - NER-konform módon - "büdöskurvázik". Bennem van annyi tisztesség, hogy a "felelőst" a tükörben keressem ;-). Mármint a saját sorsom tekintetében. Az, ha egy országnak a "módszerváltók" megmutatják az irányt, és ennek ellenére a nyakára ülteti a '90 előtti legselejtesebb kontraszelektált bandát, élén a zsugásvili epigonnal, az az önsorsrontás minősített esete. Annak a libdem + kapitalizmus kombó nem való. Ahogy nagyanyám mondta volt: "Fiam, meg is rágjam helyetted?". Mo. pont azt kapja, amit megérdemel.
ijontichy 2021.02.17 09:50:59
@Laptop7712: A nagypapi helyében én inkább megkérdezném a parasztbolsit, a húsz év t̶á̶r̶s̶a̶d̶a̶l̶o̶m̶r̶o̶n̶g̶á̶l̶á̶s̶ ígérgetés, nyugdíjvédés után, hogy a fenébe nem futja neki még mindig évi három-négy - legalább fapados - repjegyre (teli tankra), unokalátogatóba? Mert Európa ha úgy veszem egy nem olyan nagy "ország", és ha te délibábos álmokat kergetsz arról, hogy a trend az lészen, hogy a kölök a szomszédban épít magának házat, akkor hülyébb vagy a sokéves átlagnál. Hello, ez itt a XXI. század!
Eltolcsy nemrégen újabb tíz évről regélt. Mikor lesz végre befejezve ez az ócska hazudozás, ami egy kalap alá veszi a "módszerváltókat" (szerintem "must be completed" és elsőként, mert legnagyobb erőforrás az önérdek) a büdösbolsival és klánjával? He???
A "módszerváltók" soha annyit nem ígérgettek, mint a parasztbolsi vezette kontraszelektált középszer. És 10 éve ezen hulladékoké az ország, a teljhatalom, ezalatt szart se tudtak felmutatni, Európa kuturáltabb fel méla udvariassággal veti meg őket, és te még mindig bepróbálkozol az összemosással??? Muhaha... fideszpíár rulez!
Merkelt értem, még akkor is, ha kicsit csalódás az összeurópai értékek magasztos szpícsen túli leszarása. De hogy Mo. annyira hülye legyen, hogy a szuverenitás délibábját kergesse. Nem tetszik a kikúrás? Baszod, akkor kaparjál ezerrel, hogy a magországok társadalma (nem a politikusok!) ne csak de jure, de facto is magához tartozónak érezzen! Mert különben ugyanúgy maradsz a határőrvidék (Ukrajna megvan?). De hát mit várhat az ember egy félművelt bolsitól, meg az ő jól hangzó szuverenitásdumáját beszopó társadalomtól? :-/
ijontichy 2021.03.23 15:20:29
@kistót: "a szélsőség „nem azt jelenti, hogy (valaki) csúnya szavakat használ”"
Ez elvben igaz is lenne (ld: "Disznólkodni szabad, de csak szépen"), de nem a bayer-kategóriára. Szvsz. a magyar sajtóban évtizedek óta a legjobb példa Worluk. Szinte soha nem kaptam rajta öncélú, "funkciótlan" trágárságon. Csak az elején lepődtem meg, mert novum volt (a 2 millás "Érted már, seggfej?" Mitnyan-glossza). Hol vagyunk már attól, köszönhetően a fidesztáliboknak.
Többször írtam volt, hogy az egészséges személyiségfejlődés csúcsa a magas fokú, kifinomult humorérzék. Hát abban a vidéki bolsifiúk fejlődése igencsak megakadt. Végső soron (ha az ember napi egzisztenciája nem függ a kártékony állatkáktól) roppant nevetségesek. Ahhoz, hogy a ner-től megszabaduljon, a magyar társadalomnak ezt a "trükköt" kell elsajátítania :-D:
www.youtube.com/watch?v=doxxfXqpKYA
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
ijontichy 2021.03.19 17:13:40
index.hu/belfold/2021/03/19/navracsics-tibor-volt-unios-biztos-fidesz-kilepes-europai-neppart-letargia/

"Navracsics Tibor komoly önvizsgálatot tart" Aha. Hát, egy ilyen - állítólag - okos embernek, már az "emúttnyócév" alatt fel kellett volna tűnni, hogy döglött lovon ül. A fidesz már akkor is csak egy narancsszínre fakult bolsipárt volt :-/.
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
ijontichy 2021.03.17 13:41:04
@ámbátor: Meglesz az jövőre. A G szeret törleszkedni a sikerhez :-( (Persze jobban szereti azt a sikert, ami már nem tud beszélni. Úgy könnyebb kommunikálni.)
ijontichy 2021.03.19 12:20:13
@wulfer: "De igenis szét kell választanunk a tudóst és embert" Igen. Ezért van a szememben a Lovász László top level matematikus, meg az a fazon, akit csak "kovboj"-ként szoktam emlegetni (és kurvára nem egy lumen). Azt a leckét, amit az utóbbi - talán - megtanult az utóbbi években, most éppen a "freundpubi" tanulja :-/
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
ijontichy 2021.03.08 12:58:29
No ha már a hétvége nem volt diadalmenet :-( WCkefe brüsszelezett egyet:

Szijjártó: Nagy baj a járvány mellett, hogy Brüsszel nem lép fel az illegális bevándorlás és a kannabisz ellen
telex.hu/kulfold/2021/03/08/szijjarto-kannabisz-drog-bevandorlas-brusszel
:-)

@white999: Zacher elvtársat behívták egy kis beszélgetésre, és úgy tűnik, Zacher elvtárs belátta, hogy ilyen nehéz időkben félre kell tenni a nézeteltéréseket :-/ (Megj: a szívességet soha nem fogják viszonozni, Gábor)
ijontichy 2021.03.10 14:28:57
@rdos: Off Fokhagyma nem lereszel, a gerezdek bele egy üveg mézbe (átlagos virágméz), langyos helyen érlel, 3-4 hét múlva kész. Flu időszakban esténként egy gerezd, kanálka mézzel, zöldteával leöblítve. Enyhíti az illatot. Azt ugyan nem tudom, kovid ellen jó-e, de általánosságban (érfalkarbantartás) biztosan hasznos ;-) On
               In contrast to the left’s definition of the EU as a basically socio-economicconstruction, the liberals - Alliance of Free Democrats (AFD) and the Fidesz-Alliance ofYoung Democrats - deemed it an economic formation, but rejected its welfare character.For the liberals, the…..
ijontichy 2021.03.09 16:21:09
telex.hu/belfold/2021/03/09/navracsics-tibor-interju-2021marcius

Navra reloaded. Nagyon pörög mostanság, mint kutya farkán a stanecli ;-)