Regisztráció Blogot indítok
Adatok
olahtamas-

12 bejegyzést írt és 248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ferenc József egy arasznyi függőágyból figyeli a várost Járókelőként már évek óta rendszeresen összefutok Budapesten a Magyaroroszágon élő, ukrán származású szobrászművész, Kolodko Mihály (Mihajlo Ivanovics Kolodko) köztéri miniszobraival, de egészen addig nem gondoltam arra, hogy valamennyit…..
A bajnai Sándor-Metternich kastély előtt parkol a bringa  A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A szintmetszeten jól láthatók a magasabb hegyek, de az út hullámvasút jellege is, így aztán könnyen összejött a teljes túrára számolt mintegy 1400 méternyi emelkedő és lejtő! A túra útvonala a Google…..
Kilátás Dunaszentmiklós mellett a dombhát pereméről a Dunára A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 95,90 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel…..
Túrázók a Nagy-Koppány ormán A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 20,30 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1143/835 m (emelkedés/lejtés,…..
Pomáz - Honalapítási emlékmű A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 69,90 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1003/1012 m…..
A Locus Map használata egy erdei gyalogúton Bevezetés Azt hiszem, senkinek sem kell bizonygatnom, hogy az internetben csakis egy dolog az állandó, mégpedig a folyamatos változás! Honlapok, weboldalak tűnnek el és születnek helyettük újak, ráadásul a szoftverfejlesztők külön élvezetüket lelik…..
olahtamas- 2024.01.25 00:08:31
@horvabe: A VonatDroid az turistautak.hu alapú térképpel dolgozik, egyszerű kis alkalmazás, de szerintem internet kell hozzá.

Még megemlíteném a Mapy.cz alkalmazást, ami szintén megy offline módban, és elég egyszerű a kezelése, és már tud útvonalat tervezni, de még nem annyira bonyolult, mint a Locus vagy az OsmAnd.
Pilisvörösvár és a Pilis gerincének panorámája a Zsíros-hegy kilátópontjáról A  TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI -   Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 22,57 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés…..
olahtamas- 2024.01.17 09:17:24
@AttHunter: Azért a magas vízállás az erősen nehezen elképzelhető azon a környéken :)
Kilátás napkeltekor a Pilisi Boldogasszony kápolnától A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 17,67 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt:…..
Csapatunk a Normafától nyíló kilátásban gyönyörködik A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 5,70 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt:…..
Kilátás a Panoráma út egyik hajtűkanyarjából A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 23,56 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 890/725 m…..
Kilátás a Legény-barlang szájából  A KIRÁNDULÁS ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 12,96 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 746/353 m…..
A Nagyhideghegyi turistaház egy októberi hétvégén A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 40,42 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt:…..
A Szabadság híd és a Gellért-hegy a Corvinus Egyetemtől (régi Fővámháztól) nézve Hogyan készült? Néhány éve jelentek meg először olyan fotómontázsok, amelyek ugyanarról a helyről, azonos beállításokkal, de két különböző időpontban készült kép összeszerkesztésével készültek. Akkor arra gondoltam,…..
Az Esztergomi Bazilika a Duna túlpartjáról, Párkányból nézve Azt hiszem, senki sem tudja pontosan megmondani, hogy hány templom található Magyarországon! Ha elfogadjuk azt, hogy hazánkban nagyjából 3150 település van, és ezek mindegyikében van legalább egy templom - de inkább több, hiszen minden…..
Szuper kilátás nyílik a hegyekre a Hirsch-orom obeliszkjétől A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 21,39 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 749/749 m (GPS)…..
A Sas-hegy déli oldalának egyik kilátópontján állnak a vezetett túra résztvevői Már régóta bakancslistás volt nálam a Sas-hegy tanösvény, amely csak szervezett formában, vezetővel látogatható, viszont ez az oda-vissza úttal együtt is csak egy alig félnapos elfoglaltság és jobban szeretek egésznapos…..
olahtamas- 2023.04.17 16:47:08
@horvabe: Ha tudja egy héttel előre az ember mikor akar menni, akkor persze nem gond bejelentkezni, de nálam inkább az lenne jobb, ha netán egy a környéken levő túrával hamar végeznék, akkor arra még rá tudnám tenni ezt a programot.
Csodálatos kilátás nyílik az ööööö..., el nem árulom, melyik kilátóból a..., na nem, azt sem mondom meg, mire. Találjátok inkább ki a kvízben!  Kedves Olvasóim! Azt hiszem, megszoktátok már, hogy hétfőnként új bakancsos, vagy kerékpáros túraposztot olvashattok, esetleg az Útravaló posztokban…..
Kirándulók a Vörös-kő 521 méter magas csúcsán álló emlékműnél A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 23,15 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 769/778 m…..
olahtamas- 2023.04.04 10:31:53
S4 kapcsán a turistaterkepek.hu/jelzesfestes/
portálon meg lehet nézni, hogy
a Sárga sáv turistajelzés ide fog átkerülni idén.
Gondolom többen használták ezt az útvonalat, mint az aszfalton vezetőt.

A GPS képernyőjét sajnos már én is rosszul látom, ha tehetem előre meg szoktam tervezni az utam és a tervezett track színét tetszőlegesen állíthatom. Na meg alaptérképnek is olyat választok, ami nekem jobban látható.
De az igazi az a 10"-os Tablet, annak már elég nagy a képernyője :)

A Pálos70 teljesítménytúra Szentendrén nem is vezetett, hogy került oda ilyen tábla?

A zöld sáv jelzést bizony elég rég festették újra, talán kevesen járják és így nem is akadt aki vállalkozna a felújításra.
A nádasdladányi Nádasdy kastély a rekonstrukció befejezése után 2022 nyarán Sokszor nem tudjuk, hová, merre induljunk a családdal, ha éppen egy hétvégén ki szeretnénk mozdulni otthonról a lakás falai közül. Mert egy dolog az, hogy elindulhatunk kirándulni, kimehetünk a természetbe járni egyet, de…..
Kitekintés a Szent Mihály-hegy egyik remetebarlangjából Sokan nem is tudják, de szinte alig kell kimozdulnunk Budapestről, máris számtalan szép kirándulási cél között választhatunk. Korábbi posztjaimban a Budai-hegység és a Pilis könnyen megközelíthető kilátópontjait igyekeztem bemutatni, egy…..
Kirándulók a Teve-sziklánál A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 19,42 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1114/1222 m (GPS) - Lépések száma: 31066…..
Az ingókövek jellegzetes példánya a Kőkocka A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 20,08 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1041/1064 m (GPS) - Lépések…..