Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hegyi Sas

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó MTI-portfolio.hu  A brüsszeli bürokratáknak és az őket fényező globalista médiának ideje lenne egy kis gyorstalpalót adni, mi is az értelme a vétónak, mert egyértelműen nem értik miről van szó!..
Kecskeméten ismét lehetőséget biztosítottak a sajtónak és a lelkes fotósoknak, hogy a bázison belül nézhessék meg a kiképzési repülést. Az alakulat parancsnoka, Ugrik Csaba dandártábornok személyesen üdvözölte a meghívottakat. Hiszen jól tudja, hogy milyen reklámértékkel bír, ha a civilek mutatják…..
Hegyi Sas 2022.05.18 13:05:39
A magyarországi katonai ejtőernyőgyártásról íródott posztomban kitértem arra, hogy a két KC-390-es repülőgépünk hadrendbe állítása után a Magyar Honvédség légideszant műveletek végrehajtására is képes lesz. Ezzel is megpróbáltam indokolni az ejtőernyős képzés fontosságát. Elég sok véleményt kaptam,…..
A modern hadviselés ma már elképzelhetetlen felderítő, és csapásmérő drónok nélkül. Egyelőre a Magyar Honvédség még nem rendelkezik harcászati, vagy közepes kategóriába* tartozó pilóta nélküli repülőgépekkel, de egyre több jel utal arra, hogy hamarosan komoly bejelentés lesz ezzel…..
A Lynx KF41 harcjárművet eddig bemutató első és második rész megírása után is maradt még bőven érdekesség, ráadásul azóta újabb információkhoz jutottam. Emiatt a sorozat trilógiává bővül. ..
Hosszas kihagyás után látogathattunk el ismét hivatalosan Szolnokra, hogy betekinthessünk a bázis életébe. Habár a katonák próbálták a hivatalos csatornáikon kommunikálni ez elmúlt egy évben, hogy folyamatosan dolgoztak a járványhelyzet ellenére, de jól tudják, hogy hatalmas az érdeklődés a munkájuk…..
A legújabb, nem éppen rövid posztom főszereplője az M113-as páncélozott szállító harcjármű lesz. Talán nem tűnhet túl izgalmasnak, hiszen már több mint 60 éves a konstrukció. Azonban a Defender 21 hadgyakorlatra hazánkba érkezett néhány különleges változatú példány. Az M113 OSV (OPFOR Surrogate…..
Az első 10 Ejder Yalcin harcjármű már tavaly novemberben megérkezett Magyarországra, de csak ezen a héten kapta meg hivatalosan a tatai lövészdandár. Az új szerzemények ünnepélyes átadóján részt vett a török Nurol Makina gyár vezérigazgatója, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, és Korom Ferenc, a…..
Hegyi Sas 2021.02.13 14:04:59
@Harrdder: Nagyon köszönjük ezt a bejegyzést is. Szuper lett. Kiemelten örülök, hogy politikai tábortól függetlenül is törlöd az olyan kommenteket - én sem azért jövök, hanem szakmai információért. A helyszínen jól láthatóak voltak a magyar részről rátett átkonfigurált eszközök? Pár kamera azzal a fehér/világos szürke színnel olyan idegenül festenek rajta - miért nem cserélik a kamera házat is színre? A Gidrán sziluett pedig kifejezetten jó lett szerintem. :D
A védelmi beszerzésekért felelős kormánybiztos évzáró rendezvényén újabb bejelentést tettek december 21-én: A Magyar Honvédség számára megérkezett az első 10 darab robbanásvédett, vagyis MRAP kategóriába tartozó harcjármű, 40 darab további példány beszerzéséről szintén aláírták már a szerződést,…..
Hegyi Sas 2020.12.26 20:16:45
Csak a tegnapi napon találtam meg ezt a blog oldalt.
1. Gratulálok a megírt cikkhez, nagyon jó lett.
2. Nem is igazán értem az ilyen kebabos kocsi hozzászólást. Az alapokat nagyon erősnek találták még a Rheinmetall cég alkalmazottai is (akik kőkemény üzleti alapon döntenek) - értsd a járművek megfelelő felépítése, kedvező ár, stb. Erre lehet építeni a nyugati szenzorokat egyéb berendezéseket.
3. A YT-on lehet találni érdekes videókat, hogy az elmúlt 20 évben micsoda technológiai ugrást hajtottak végre a török hadiiparon belül. Hatalmas adókedvezmények az ebben dolgozó cégeknek és több egyetemet is bevontak mind a kutatás-fejlesztés mind a gyártás területén. Hajó és tengeralattjáró építések, drónok, kinetikus fegyverek - ezen vállalatok száma jelenleg 100 körül van. Amit ki tudtak fejleszteni és technológiailag megfelelő ott saját török gyártás, ami még nincs azt megvették az amerikai/francia és német hadiipari óriásoktól. Nyilván még nem tartanak ott mint a 50-100 éves nyugati hadiipari cégek - hisz nincs mögöttük annyi tapasztalat az időhorizont miatt sem, de hatalmas tempóban fejlesztenek. Ezért az a fajta nyugati lenézést pöffeszkedő gőgöt érdemes lenne félre tenni.
4. Valaki esetleg meg tudja erősíteni, hogy mikor volt egy bejelentkezés a novemberi bécsi lövöldözés során jól láttam, hogy az osztrák határra kivonult TEK egységénél is volt ilyen gépjármű a BTR-80 mellett?