Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szegedbicaj

227 bejegyzést írt és 423 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Botka László polgármester az index interjújában elhangzott azon kérdésre, hogy autómentes lesz-e a szegedi belváros, lényegében azt felelte, hogy NEM. Vagyis ezt nem mondta ki, csak, hogy büszke arra, hogy Szeged a legzöldebb város, és itt a legnagyobb a kerékpárral járók aránya magyar települések…..
CsImiCsájna Kimchi-recept 2019.01.23 20:24:02
Bár nem vág a blog profiljába, mégis ide teszem a kimchi elkészítésének receptjét, három okból: A blog törzsolvasóit igencsak érdekelheti ez a téma Nincs kedvem most emiatt másik blogot csinálni A kimchi alapja a kínai kel. Na ugye. Elkészítés időtartama: KB. 6 óra Hozzávalók: 1 fő főzni…..
22-én vasárnap volt az utolsó Critical Mass fölvonulás Szegeden, mivel a szervezők szerint a bringát használó szegediek elérték a kritikus tömeget. A kerékpározás helye megváltozik a közlekedésben és a társadalomban, ezért a kerékpáros mozgalomnak is meg kell változnia. Azt, hogy sokan vannak, már…..
Korszakváltás közeleg. A hagyományos évi kétszeri Critical Mass kerékpáros fölvonulás jelen formában nem folytatódik tovább. A Critical Mass azonban NEM ÉR VÉGET! Az év minden napján lesz ugyanis, kinn az utcán, a kerékpársávokon, autómentes övezetekben, kerékpártárolókban. Április 22-én, 15 órai…..
When Hungary meets Canada Wanted 2017.09.27 22:29:57
#Elvesztettem fél pár zoknim, szidtam magam érte. Annak aki megtalálja, kávét adok érte#  Fele sem tréfa a zokni mosásnak. Realizáltam, hogy mindegy, hogy otthon, albérletben, vagy koliban élsz, a zoknijaid valamilyen rejtélyes módon úgyis eltűnnek. Ha szerencséd van, hónapok után megtalálod az ágy…..
Enyhült a nyár forrósága, mindenki hazajött a nyaralásból Szegedet elárasztották a biciklizők. Az Európai Mobilitási Hét lezárásaként újra itt a Critical Mass! 2017. szeptember 24-én vasárnap 15 órakor elindul a hagyományos őszi biciklis fölvonulás. Használjátok ki az alkalmat, hogy újra birtokba…..
Szintet lépett a bicikliző szegediek szívatása. Néhány héttel ezelőtt sokan meglepetten tapasztalták, hogy a Feketesas utca és a Kiss Ernő utca kereszteződésében, pont a városháza sarkánál, megfordították az elsőbbségi rendet. Most már a Feketesas utcán közlekedőknek kell a STOP táblánál elsőbbséget…..
Elérkezett a várva-várt tavasz, újra itt a Critical Mass! 2017. április 23-án vasárnap 15 órakor elindul a hagyományos tavaszi biciklis fölvonulás. Használjátok ki az alkalmat, hogy újra birtokba vehetitek a várost a kétkerekűitekkel, hívjatok rokonokat, barátokat, kollégákat, ismerősöket,…..
Gigareptér, budapesti tűzoltók, hányós, síró utastársak, átszállás nélküli átszállás fehérorosz stílusban. Széllel szemben is leelőzzük az éjszakát, végül lehullok a porba, amelyből vétettem, és hazatérek.   Növekvő távolság A reggel eléggé nyomasztó hangulatban telt. Zilinggel csak a…..
CsImiCsájna 24. nap - Peking újra 2017.01.09 21:17:32
A kör bezárul, életemben másodjára járok Pekingben, látunk tűzoltóautót aluljáróban suhanni, magyar focimeccs összefoglalóját egy recepción, csúcsforgalmat, új hutongot, és találkozunk Xiaoniunal. Küzdelem a zsírral Kimondottan jót aludtam a vonaton. Ez a szerelvény nem rángatott, meg csattogott…..
CsImiCsájna 23. nap - Lanzhou III. 2017.01.08 21:45:19
Utazunk a világ legocsmányabb autóbuszain, látjuk Buddhát feküdni, ősi szimbólumokon lépkedünk, kutyapiacon nézegetjük az ebeket, aztán egyet meg is eszünk, na jó, nem is. Kiröhögnek egy boltban, ismeretlen emberek székletei vonatoznak alattam. Este egy hálóvagonban elhagyjuk Lanzhou…..
CsImiCsájna 22. nap - Lanzhou II. 2017.01.05 19:29:28
Szupersztárrá válok egy iskolában, alkalmi testőrök védenek meg, meghívnak egy táncelőadásra, kínainak hisznek, úttörővé fogadnak, találkozok egy robottélapóval, bejárok két könyvtárat, beszélgetek a Kodály módszerről, kerekezünk vízkerekek között, látjuk az aranyló várost sötétbe borulni. Az egyik…..
CsImiCsájna 21. nap - Lanzhou I. 2016.12.23 19:56:53
Sztárrá válásom első jelei jelentkeznek, először didergek az utcán, mióta Kínában vagyok, elballagunk a városrészbe, ahol Ziling fölnőtt, váratlan bürokratikus akadályba ütközök egy medence partján, a folyónál követnek minket, majd Ziling édesapjánál vacsorázunk, miközben halomra haló japánokat…..
Kiderül, hogy van, aki Afrikába vágyik Kínából, akinek nem akar angolul tanulni a fia, akinek ellopták a csomagját a vonaton, és aki már 94 évesen utazik. Madárfüttyös vonatozás egyre nyugatabbra,egészen a Sárga-folyó partjáig. Tömegnyomor Apák napjára ébredtünk görög-római hostelünkben. Elmentünk…..
CsImiCsájna 19. nap - Hszian II. 2016.12.13 21:24:59
  Forróság, agyaghadsereg, vendéglős kislány, repülő kutya, falon biciklizés, futó aranyhalak, megpróbáljuk tartalommal megtölteni az egyetlen teljes hsziani napunkat, és ez egészen jól sikerül. Reggeli a muszlim utcában A muszlim utca tele volt éttermekkel, az éttermekből kiszálló illatokkal,…..
CsImiCsájna 18. nap - Hszian I. 2016.12.03 13:38:13
Didizés a szakadó esőben, gyorsvasút, egy félénk nő szenvedése, lázadás egy peronőr intézkedése ellen, zene, piac, világító csillagágyúk, megérkezünk Hszianba. Derűre ború Amikor fölébredtünk, odakinn száz ágra sütött a Nap. Cigiszagú szállásunkon összepakoltunk, és Ziling a Didi alkalmazással…..
CsImiCsájna 17. nap - Hongkong V. 2016.12.02 19:13:23
Eszeveszett rohanás, kényszerutazás a guruló fagyasztóládákban, kirándulás tehénlepények és fecskék között, égzengés, tejes tea, majd esti hajókázás, metrókázás, és megtelepedés egy büdös szállodában a szárazföldön. Ébredés a sötétségben Hosszú agyalás előzte meg a döntést, hogy erre a napra is…..
CsImiCsájna 16. nap - Hongkong IV. 2016.11.21 21:36:23
Szaunázunk a Ki Lung utcán, orrba szájba biciklizünk Hongkong lakótelepein, beavatkozunk néhány rák magánéletébe, kiderül, hogy az angol hasznosabb tud lenni ebben a városban, mint a mandarin, és, hogy nyugodtan lehet transzvesztitákat fényképezni a belvárosban, nem sértődnek meg. Mikor a fényképek…..
Részesei leszünk  a hongkongi lakosok és a mélyfagyasztó buszszörnyek csatájának, meglátogatunk egy falut, kalapra vadászunk a tengerparti sziklák közt, szúnyogot etetünk, homokba írunk, homokozunk egy strandon, és estére meglevesedik az orrom. Guruló hűtőszekrények Későn keltünk föl, és a…..
CsImiCsájna 14. nap - Hongkong II. 2016.11.12 17:20:57
Zuhanyzóhangulat, kompozás a tengeren, siklózás, fellegekben járás, találkozás K-pop sztárokkal, túra a sötétben, vadon élő szobanövények között, villamosozás este, vacsora egy hurokban, este pedig kiselőadás Hongkong bajairól. Víz mindenütt Nyűgösen talált minket a reggel, pedig jó sokat…..
CsImiCsájna 13. nap - Hongkong I. 2016.11.08 22:40:27
Falusi bézé tempójával csorgó szuperexpressz, bal oldali közlekedés, rengeteg kendős nő az utcán, dögletes meleg, pára, vad légkondik, Bud Spencer és emeletes villamos, megérkezünk Kína talán leginkább világvárosias metropoliszába, megannyi filmforgatás helyszínére, az egykori brit gyarmatra… az…..
CsImiCsájna 12. nap - Hangzhou IV. 2016.11.01 21:10:56
Először néznek kínainak, reggeli egy piacon, családi gyárlátogatás, gyerekrémisztés, úszás vízben és verítékben, pagodamászás mitikus környezetben, majd hosszú menetelés a hongkongi vonatért, amelynek sikerénél semmi sem volt bizonytalanabb az út során. Nagymama, zongzi és kutyák A puritán konyha…..
Szédületes nap, melyen sokat megtudok a helyközi buszozásról, a magyarság őstörténetéről, a kapitalista néphülyítés kínai módszereiről, a zongzi-ről, a szilvapálinka megítéléséről, és még egy kínai népdalt is meghallgathatok Rongrong előadásában. Végül pedig egy tanyán térünk nyugovóra félúton…..
CsImiCsájna 10. nap - Hangzhou II. 2016.10.14 18:59:33
Kínai hölgykoszorúba kerülök, használjuk a világ legnagyobb közbringa-rendszerét, pagodát nézünk egy hegyen, majd fölmászunk a sziklák közé, nézzük a sárkányt eregető kínaiakat, folyót keresünk Zilinggel, de csak egy családi éttermet és egy nyugdíjasklubot találunk. Nyakig merülünk…..