Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aefyma

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy a budapesti zebrák többségén nem lehet időben átkelni, az szinte már közhely. Mondjuk életerős, kisportolt, kipihent férfiemberek, ha egy kicsit összeszedik magukat, akkor szinte már-már időben át tudnak haladni, de kerekesszékesnek, bicegőnek, babakocsisnak vagy kisgyereket…..
Olvasónk tanácstalanul állt a rákoskeresztúri városközpont buszmegállójában. Miközben útbaigazítást kért, egy buszvezető meglökte, majd azt mondta: "Húzzál már félre a p*csába te is az útból". Olvasónk a buszon kérdőre vonta a buszvezetőt, aki tovább…..
Olvasónk próbált meg segíteni annak a két turistának, akik ellenőrrel veszekedtek a Kálvin téren. A külföldiek két napijegyet váltottak az utazáshoz, ám egyikük ezt elhagyta. Mivel tovább akartak utazni az egyik turista szakaszjegyet váltott a metróra, ám egy megállóval…..
aefyma 2009.10.19 15:27:17
@Lalikiraly: Én fizető utas vagyok, bár még soha nem írtam le, mert nem hiszem hogy ennek olyan dolognak kéne lennie, amivel fel lehet vágni :D Hál istennek megtehetem, hogy megveszem a bérletemet minden hónapban, így cserébe nyugodt lelkiismerettel utazhatok, és nem kell stresszelnem, hogy jön-e ellenőr, és éppen mit fog csinálni velem.

Én nem engedtem, hogy lebontsák a kapukat a metróban, és tudod nem is kérdeztek meg :(( De amúgy emlékem sincs róla, hogy lett volna ilyen, mert én fiatal vagyok és még csak 4 éve élek Pesten, valószínűleg ezért engedtem, hogy elbontsák őket..
Arról pedig, hogy más országban versenyhelyzet van, és szerintem szintén nem tehetek, és most nincs is annyi pénzem, hogy konkurenciát csináljak a BKVnak :((
aefyma 2009.10.19 15:31:18
@Kedves Szomszéd: próbálkoztunk a doboznál is. Ott nem néz rád csúnyán a néni, ha lassan keresed ki a kis szótáradból a napijegyet, és még kiejteni sem kell, csak elolvasni :D Amúgy az automaták még nálunk is többnyelvűek, nem?! Már ha működnek persze :D
aefyma 2009.10.19 15:33:42
@eszkimó asszony: ott a pont. Én még köszönni is szoktam az ellenőröknek, valószínűleg annyira meglepődnek ezen, hogy elfelejtenek mondjuk veréssel fenyegeni, vagy hasonló. Vagy megijednek félelmetes külsömtől..
Olvasónk -aki polgárőr- eddig nem igazán hitte el, hogy a blogon olvasható történetek valósak. Szerdán viszont ő is egy történet szereplője lett,  így a saját bőrén is megtapasztalta milyen az, amikor egy ellenőr kikel magából. Történt, hogy egy női utasnak nem volt…..
Olvasónkat a MÁV kalauza azért akarta megbüntetni, mert a szerdán, amikor ingyenes az IC pótjegy csak oda útra váltott pótjegyet, a visszaútra elfelejtette. Beismerte, hogy hibázott, de szerinte abszurd, hogy egy 0 forintos jegy hiánya miatt ezer, vagy 6 ezer forint büntetést kelljen…..
Nem irigylem azokat, akiknek ismeretlen vonalon kell utazniuk. Velem is megesik, hogy egy megbeszélésre, találkozóra olyan járatokkal megyek, amikkel még sosem utaztam. A legtöbb helyen a buszvezetők nem mondják be a következő megállók neveit, vizuális tájékoztatás is hiányos. Így…..
aefyma 2009.06.03 12:50:46
@pizsama: Szerintem ilyen nincs. Szerintem olyan van, aki nem csinál kis hülyeségekből nagy ügyet.
aefyma 2009.06.03 13:45:30
@pizsama: Sőt, lehet hogy a buszsofőr nem is beszólt, hanem a nővel együtt valami titkos összeesküvés jelszavát váltották egymás között!
aefyma 2009.06.03 13:46:38
@bandeenator: Az első ajtónál meghallom.
Ma reggel linkeltem Napi Gazdaság cikkét a New York-i műdugóról (amit egyébként számos más lap is megírt). Ehhez kommentelt egy érdekeset Cook kapitány: "Autómentes lett a Times Square" Nem lett az. Annyi történt, hogy a Broadwayt lezárták ott, de a 7th Avenue-n (ami…..
A terézvárosi Jókai utca végén (elején) már évek óta a buhera az úr. Kéreggarázs címszóval ugyanis már vagy hatodik éve szívatják a környéken élőket. Ám most, hogy végéhez közeledik ezen hipergagyi megaberuházás, a kivezénylett szakemberek imhol…..
A Thököly út az én idealizált városképemben mindig egyfajta második Andrássy út volt, már amennyiben annak Kodály köröndtől kifele eső szakaszára gondolok: kétoldalt fák, a kerítések mögötti kertekben tornyosuló villákkal, díszes bérpalotákkal. Csak hát az idők során elkopott a varázs, a város és a…..
aefyma 2009.04.10 11:50:32
@na__most__akkor:

Most pedig a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara ;))
Urbanista Mit ábrázol a kép? 2009.04.10 10:22:00
A korábbi rejtvények sikerén felbuzdulva előkotortam egy régi posztot a Pruned blogról, mert emlékeztem, hogy egyszer írtak egy valódi furcsaságról. Nos, szerintetek mik ezek a nagy kerekű, nyeregtetős házikók? Nincs rá igazán magyar szó (vagy nem ismerem), de a tükörfordított…..