Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stillman

317 bejegyzést írt és 294 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tökéletesség eszménye egyre inkább eluralja virtuális létben csökevényesedő agyunkat, legyen szó ételről, italról, emberről, állatról. Egyre inkább morbid szépség ideálok, növekvő elvárások, csökkenő kompromisszumkészség.Tolódnak ki a határok, növekednek azok az áldozatok, amelyeket a szépség…..
Holdpalota 6 évvel a baleset után 2020.01.24 10:42:16
Immár 4 éve, hogy utoljára írtam ebbe a blogba, illetve 6 éve, 2014. január 24-én történt a balesetem, amelyből sikeresen felépültem.   Nagyon érdekes íve alakult ki ennek a történetnek és magának a blognak is. Egész sokan rám találtak az itt megosztott élményeimnek, felépülésemet dokumentáló…..
stillman 2022.01.02 22:54:59
@CsillaQ: nagyon köszi a kommentet, nagyon jó érzés volt olvasni!
Gasztrobizarr Opera est 2020.12.03 20:36:29
Alapvetően nem a józan esték időszaka ez, de nem szeretnék senkit alkoholizmusra buzdítani, én például simán tartok olyan napot, amikor nem iszom.   Az ebédlőasztalomon sok egyéb kacat mellett néhány napja a szó szoros értelmében díszeleg egy üveg Opera Vodka, elképesztően design, jó…..
Kínai étteremben  Tardos Tibor kínai útijegyzetei  (Nők Lapja, 1955. május 5.)   Egy héttel ezelőtt, megérkezésünk másnapján ettem először kínai étteremben. Itt a szállodában, ahol lakunk  - meg a többi nagy nemzetközi szállodában - két különálló konyha van, európai meg kínai s az európai…..
Lassan elkezd visszatérni az élet a fővárosba, kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Külön örömteli hír, hogy vidéken lehet már esküvőket és temetéseket tartani 200 fő alatt, szóval a kreatív eseményszervezők fantáziáján múlik, hogy elinduljanak az óvatos "négy esküvő egy temetés" bulik.    A…..
Gasztrobizarr Fánktrauma 2020.05.01 10:15:19
Csak azóta vagyok nyugodt újra, amióta megnéztem ma egy videót, ahol Gordon Ramsay csípős csirkeszárnyakat kóstol a világ legerősebb szószaival, miközben rettenetesen káromkodik - közben faggatják őt, hogy mi a véleménye kajatrendekről, séfekről, erről-arról, de egy idő után már csak a fuck és a…..
Gasztrobizarr Anyáknapi Eperözön 2020.04.30 12:51:30
Egyre másra jönnek ki a rózsaszínben tobzódó ajándék ötletek, miközben sötét énem kénytelen-kelletlen háttérbe húzódva figyeli az első pillanatot, amikor elsütheti a halálfejes, fekete kukoricás, fekete nyúlálarcos csomag ajánlatot, de ez nem most van - a trendek és sodrások erősek, és a tavaszi…..
Kellemes, könnyű ebédre vágyva láttam neki az elsőre tetszetősnek tűnő "Zöldségleves és Pirított mandulás Sült Brokkoli Parmezánnal" fogásoknak.   A hangzatos elnevezés azonban a vártnál egyszerűbb ételeket takart. Kezdjük a levesnél. Nem akarok rosszmájú lenni, de nem lepődnék meg, ha ez a…..
Gasztrobizarr Sütimixszel az űrbe 2019.12.18 23:19:28
Nem szeretném bő lére ereszteni egy rendkívül egyszerű csokis süti elkészítésének élményét, mert esetleg a kedves olvasónak a közelgő ünnepektől előre megkeseredett, tétlenségre kárhoztatott gasztrobloggernek tűnhetek, ezért inkább csak egy végtelenül gördülékenyen elkészített sütemény élmény…..
Még nem voltam úgy soha ilyen konyhai élménnyel, hogy jaj csak nehogy meghaljak, mielőtt kiposztolom, akkor hiába dolgoztam három órán át.   Az előző bejegyzésemben már feldolgozott Buddha-tálak recept könyvélmény mintegy kiegészítő, de annál fontosabb fejezeteként el is készítettem az egyik,…..
Ahogy a jófejkedő gasztrobloggerek szokták mondani: rákattantam a Buddha-tálakra. Esetükben ez nagyrészt valóban azt jelenti, hogy főznek, párdon készítenek, alkotnak ilyen tálakat, nálam inkább annyit, hogy csodálva nézegetem egyelőre a műfajt és a vonatkozó recepteket, érlelődik az elhatározás…..
Mennyire táplálkozunk változatosan?   A kaktuszoktól az algákon, és a vitaminban gazdag virágokon át a szárazságtűrő gyökérzöldségekig összeállították annak az 50 tápláló élelmiszernek a listáját, amelyek fogyasztása az emberi szervezet, termesztése pedig a bolygónk számára volna kedvezőbb a…..
  A fekete színhez való vonzódás egészen más dimenziókban zajlik, mint, ahogy sokan elképzelik.   Mindig meglepődöm, amikor valaki becsmérlően szól, "mi ez a fekete lángos fúj, ez nem igazi magyar lángos, szégyent hoztok az igazi lángosra". Amikor a Helsinki Black Food Festivalon a finnek tipikus…..
Lássuk be, a magyarok nagy részének a hal egy szürke, büdös, kimeredt szemű már halott vagy éppen döglődő-kínlódó lény, a nagycsarnokban felállított akvárium zavaros vizében összezsúfolva néz rád és üzen: ilyen az élet, nem nyerhetsz, ugyanígy fogsz élni s halni, mint ő.   A nagycsarnokbeli…..
Mošćenička Draga sűrűn látogatott üdülőtelephez tartozó faluban Mošćeniceben található a Konoba Tu Tamo, 13 Gault Millaut sapkás étterem.  Bár egy félreesőnek tűnő szerpentin vezet felfelé, a hely népszerű és ismert, nem meglepő, hogy sehol nincs egy parkolóhely, főleg szombaton. Egy sarokba mégis…..
Az Alla Beccaccia éttermet az egyik legjobbnak mondják az isztriai félszigeten, gondoltam beugrom, ha már arrafelé (Fažana városában) járok. Stílusra olasz-mediterrán, barbeque, minden, ami szép és jó.   Az igazat megvallva egy éve voltam már a környéken, de nem sikerült bejutni, akkor kicsit…..
Nyílt a közelben egy kiváló hely, de már előre rettegek meddig fog megmaradni, nem mintha nem érdemelné meg, hogy azonnal felkapják és a szokásos tömeghisztéria övezze, de szerintem ezt most egy kicsit túl szerényen tolja a nemrég nyitott A Rántott Húsos.    A Madách tér környéke változatos képet…..
stillman 2019.06.24 09:50:45
@Szaktanár: jogos! :)
muszáj volt egy nagyon zavaró, irritáló mondatot bennehagynom, aminek semmi köze semmihez :D
Gasztrobizarr Árnyékcukrászda 2019.06.20 15:27:33
Mindig élmény a Blaha Lujza téri aluljáró, különösen, amikor a ritkán használt sarkában mész fel. A lépcső alján vidám csirkefogók ülnek, látványosan az idétlen miniszoknyád alá néznek, de ezen már nem tudsz rágódni, mert felérve oldalról direktben érkezik a kétkörkefés járdatisztítógép és egyenesen…..
Gasztrobizarr Progresszív konzerv 2019.04.18 09:13:52
Óriási innováció talált el először az online térben, majd ügyesen a fizikai valóságban IS: a modern konzervek világa.   Ki ne szembesülne nap mint nap az utóbbi évtizedekben folyamatosan felmerülő problémával: minden tele van tartósítószerrel, nem tudod mit eszel, nincs időd, nem tudsz tudatosan…..
Eleve számomra igen magas labda volt a cím, amivel útjára indította legújabb gasztronómai talkshowját a Piqniq Budapest: "Húsevők vs vegánok", azzal a kiegészítéssel, hogy "a gasztronómia üzlet, nem háború" - és talán már érzi is a kedves olvasó, hogy ez utóbbihoz máris lenne egy két szavam, sőt van…..
stillman 2019.02.24 07:56:15
@egyinges: az első beszélgetés öt tagjából három húsevő volt, a harmadik beszélgetés öt tagjából szintén három húsevő volt. A műsor alapvetően nem egy vegán szekta térítési kísérlet volt, ahogy írtam is, hanem a zöldségevés tágabb értelemben vett lehetőségeit próbálták kibontani, akár a húsevés mellett.
stillman 2019.02.24 10:24:26
@wmiki: tessék?
Ezt ugye nem kezded el ezt a mantrát egy olyan poszt alatt, ami az értelmes párbeszéd erejét próbálná megmutatni?
Életem legszürreálisabb, gyakorlatilag megírhatatlan kalandja ért tegnap az Aum, új ázsiai-magyar fúziós konyha koncepció kihívásait magára vállaló, mit magára válllaló, átlényegítő, dermesztően lenyűgöző, amúgy a Flórián téri üzletház alsó szintjén (igen ott) nemrég nyílt étteremben.    A Flórián…..
Errefelé nem túl gyakori, hogy az egyik nem túl kíméletes kritikánkkal célbavett hely egyfajta hálával, sőt külön köszönőlevéllel viszonozza a negatív megjegyzéseket. A másfél éve nyitott Pozsonyi úti Le Poulet mégis ezek közé tartozik, ezzel magát némiképp kiemelve a magyar vendéglátós világ…..
Olvastam tavaly év végén egy cikket, ami arról szólt, hogy mi az a 14 gasztro trend, amelynek távoznia kell most már az életünkből 2019-ben. A cikk úgy kezdődik, hogy "ő ugyan a szeretet és a kedvesség nagykövete" - mondjuk itt engem elvesztett, és kritikai szemlélettel folytattam tovább az olvasást…..
Gasztrobizarr A karfiol, az karfiol 2018.12.21 21:08:11
Épeszű ember december végén nem tud létezni keresztény kultúrákban, ahol fülén-orrán-száján ömlik kifelé és ami még rosszabb befelé a lastchristmas és a forraltboros-zsírfánklángos, ezért (és persze más okból is) hát Tel-Avivban tengetem karácsonyi ömlengés-mentes napjaimat.   A város…..
  Szögezzük le gyorsan az elején: nem veszélyesek a "fekete élelmiszerek". Legalábbis nem veszélyesebbek, mint a sárgák, vagy a zöldek. Vagy, mint mondjuk a növényi párizsi vagy a sajtos puffancs.   Egyáltalán, mi az, hogy veszélyes? Veszélyes, ha megeszem együltőhelyemben egy kiló almát?…..
stillman 2018.10.21 01:58:46
@Válasszunk: szia, köszönöm a kommented, logikus és jogos. Azért is fordultam a NÉBIHhez az elején, mert pontosan ezt szerettem volna, hogy biztonságosan fogyasztassa mindenki ezeket a termékeket, ismerje a lehetséges kockázatokat.
A problémám, hogy a NÉBIH, annak ellenére, hogy tudatosan terveztünk kommunikálni erről a kérdésről, nem elmondta, hogy mire figyeljünk a fogyasztásnál, hanem félelmet keltő homályos, adatok nélküli közleményt adott ki, birkanépnek tekintve bennünket.
Ugyanakkor fontos látnunk, hogy egy borfesztiválnak, vagy sörfesztiválnak sem szabad, hogy az legyen a hozadéka, hogy mostantól öntöm magamba ezeket az italokat, mert megtetszett a fesztivál hangulata, vagy ha igen, az ilyen emberekkel nem tudunk mit kezdeni, ők azok, akik M&M'S túladagolásban is meghalhatnak akár egyszer.
stillman 2018.10.21 14:32:25
@Online Távmunkás: Pontosan! köszi!