Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jónévez

0 bejegyzést írt és 711 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang légyidiótateis! 2021.12.29 12:12:00
Nemrég írtam a kamuszervezetek kamudíjairól. Már éppen lezártam a cikket, mire jött egy bizarr hír: a Soros és Brüsszel által pénzelt Balkan Insight nevű izé az év hősének kiáltotta ki a magyar nyomtassteis erősen elmebajos-gyanús csapatát. A nyomtassteis koncepciója: Zorbán betiltotta a netet…..
jónévez 2021.12.29 21:54:28
@Boldeone2:
"Alapból, a médiának kormánykritikusnak kellene lenni"
Ekkora marhaságot hogyan lehet mondani? Ne a kormánykritikusok határozzák meg, hogy mit kell írni
A kormány se, de ők se.
jónévez 2021.12.29 23:13:31
@Boldeone2:
Úgy látom még most is, hogy mást is írtam, nemcsak azt, amit te szeretettel kiemeltél belőle.
Talán ha egyszer eljutsz odáig, hogy egy gondolatmenetet végig tudsz követni (ami sokkal rövidebb, mint a te hömpölygésed), akkor nem válaszolsz butaságot.
bircahang Kiskamaszkori dilemma 2021.12.29 06:06:00
Amikor a 70-es években kiskamasz voltam, dúlt a csöves-digó viszály. Ez elsősorban a zenei tetszésében zajlott, másodsorban az öltözködésben. Ez utóbbit elősegítette, hogy a magyar iskolarendszerben nem volt egyenruha, se szigorú dresszkód, csak köpeny volt kötelező, de az alatt bármi engedélyezett…..
jónévez 2021.12.29 22:13:55
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"A nőket elsősorban nem a férfi külseje illeti"
Egyrészt elírtad.
Másrészt nem igaz.
Nekem (veled ellentétben) három lánytestvérem volt. Bizony, elsőnek a külső jön be náluk is. Hogy a további dolgok mások, az a természet.
bircahang Kegyetlenség? 2021.12.26 12:12:00
Az őskori emberiség egyik alapélménye, hogy alapvetően rossz dolog állatot ölni, de ez egy kényszer, így a megölt állatot tisztelni kell. A Biblia szerint az első emberek vegetáriánusok voltak, s csak akkor tértek át a húsevésre, amikor a növényi táplálék immár nem adott elég életenergiát. S a…..
jónévez 2021.12.26 22:32:07
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Most tényleg nekem mondod?
Tudod mi a valódi megkülönböztető jele a tanyasi tojásnak?
Tollas és szaros. Semmi más.
Ne álmodozzatok már, mi élünk itt, ahol még tojnak is a tyúkok.
jónévez 2021.12.26 22:37:33
@Serény Vélemény:
Az előbbi neked is szól
jónévez 2021.12.28 11:07:03
@Gery87: :D
Ezt sem jól tudod, ez is csak "bebeszélés".
Ha zöld lesz a sárgája "széle", az nem ettől függ.
Ha zöldesebbnek tűnik az egész sárgája -na az a tyúk volt inkább "szabadon tartott", -vagy pedi kapott olyan étket, ami jobban közelít a természeteshez.
bircahang 0808 2021.08.08 06:06:00
Ma 0808 ünnep van, ami ünnepnap a Bircahang Média számára. (Nem keverendő a neonácik 88 jelképével, ahhoz ennek semmi köze.) Ezért cikk nincs, csak üdvözlet a szerkesztőségtől...
bircahang A távlat 2021.08.04 06:06:00
Nagyjából 4 fő szint van. Az első szint a civilizált vademberé, ma már leginkább a liberális tömegemberé. Ez a pillanat szintje. Ki kell élni mindent, minden pillanatban. A következmény nem számít, az eleve már egy másik pillanat lesz. A következő szint a liberális-konzervatív kisemberé, a…..
magyar-magyar szótár Thor 2021.06.30 06:30:00
Az kéne, még, a természetözeli- a ~tel abban a bizonyos harmóniában élő népek. Amishok meg más, magukat nem csak a kommunikáció szintjén antzimarketingbe elzárós népségek. Gondolj bele, hogy az natívamerikai nőknek (csakúgy, mint az afro -afrikaiaknak volt egy mensisátra vagy gunyhója, s ami…..
A háziállatokat nem ismerők tévhite: a kutya szabad akar lenni. Semmi se hamisabb ennél, a kutya természetes közege, hogy egy gazda hatalma alatt áll. Mi van a gazdátlan kutyákkal azonban? Mert megesik a gazdátlan kutya. Kidobott szaporulat, megunt háziállat, meghalt gazda, ahol az örökös nem…..
jónévez 2021.07.28 22:27:45
Szinte szó szerint.
Bár mifelénk "bandázó" kóbor nem létezik, hamarabb elkopnak, mert (gyaníthatólag) itt a tanyavilág menti útszélen a városban megunt kutyákat teszik ki, amelyek hamar "elkopnak". Maximum 2-3 tud összeállni, aztán elfogynak. Én bandázó kutyát csak filmben láttam, azt is csak előzetesben.
Volt viszont úgy komondorom, hogy egyszercsak idejött (még a régi tanyánkra). Nem akartam, de egy jóbarátom azt kérdeute: Sanyikám, egy-egy szelet kenyér csak jut neki is? -ha már téged válastott gazdának...
Amikor átköltöztünk ide, akkor is hoztuk. Félt az autótól. Ezért nem a többi kutyával a platón, hanem a fülkében hoztam. Oda is nagyon félve volt hajlandó, de hagyta magát betenni, ha én taszem. Még évekig jó kutyám volt.

Az ivartalanítást én nagyon ellenzem. Nem kell városi embereknek okoskodni, egyrészt: azért születik sok kiskutya (és még több kismacska), mert a többség az első évben elkopik.
És különben is, az beszéljen ivartalanításról, aki bemutatja a papírját, hogy ivartalaníttatta magát.
Talán tényleg haszonállatként kell felfogni a kutyát is, nem átmeneti dédelgetésre tartani, sem ékszerként.
A marhát, a disznót megesszük. A lovat már nemigen tartjuk még igavonókent sem, inkább már díszállat lesz, bemutatókra, de azt is megesszük végül. Én nagyon szerettem a lókolbászt. De a kutya nem az a haszonállat erre európában, amit végül meg is eszünk. Egyáltalán nem hasonlítható. A kutyát arra tenyésztettük ki, amire használjuk, és azért is nem képes élni az ember nélkül.
jónévez 2021.07.28 22:39:55
@Gery87:
"Egy nyamvadt tacskó semmire se jó kb...."
Dehogynem. Áttól, hogy panelházi kutyusnak is megteszi (bár én sem vagyok benne biztos, hogy mindenkinél jól érzi magát ott), azért nézz csak utána, hogy a borzeb miért pont olyan, amilyen!
jónévez 2021.07.28 23:09:37
@MAXVAL bircaman közirtó: írnál néha valami értelmeset is? Kérlek szépen ;)
Oké, hogy hosszabb hsz.-ben óhatatlan elsül ném i bárdolatlanság, és némi csúfolódás is. Te viszont mást sem teszel, mint tartalom nélkül beszólogatsz. Ilyesmit én tinikoromban élveztem, mert még buta voltam. Ezzel mondtam is valamit, bár lehet, fel sem fogod.
bircahang Érték 2021.07.23 06:06:00
Érdekes olvasmány Mariana Mazzucato amerikai-olasz közgazdász The Value of Everything: Making and Taking in the Global Economy című műve. A széles közönségnek szánva, nem szükségesek közgazdasági előismeretek megértéséhez. Mivel azt hiszem, magyarul nem lett kiadva, néhány szót a könyvről. A…..
jónévez 2021.07.24 16:08:16
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Eut mondtam, amikor azt mondtam, hogy nem mehetett ofa bárki, bárhonnan.
A vadászat jogát pedig még kevésbe gyakorolhatta bárki, azt még az adott megbízottnak (földesúr) is csak a főnök (általában király) utasításai szerint.
Nem azért, amit a liberálisok állítanak (ebben biztosan egyetértünk), hanem pont azért, mert a föld, a legelő, a vad, az erdő a közösségé, és kell, aki megszabja, behatárolja, meddig lehet belemenni, egyéni haszonná tenni.
jónévez 2021.07.26 18:12:38
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!:
Erről próbáltam én is győzködni őköt :)
Mert könnyű addig kizsákmányolásról beszélni, amíg csak a profitot látjuk.
Amikor gáz van, akkor pedig kényelmesen elbújunk az alkalmazotti létünk mögé.
Pedig még köztes megoldásokat is tálaltam, de hát tapasztalatból tudom, mindegyiknek van ellenzője. Itt is lett :)
jónévez 2021.07.26 18:16:06
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: Még a jóbaratomat is felhoztam példának, aki ugyanígy örömmel lubickolt a profitfelezésben, amikor pedog a (pénzes) haverja felvetette, hogy az általa (a jóbarátom tanácsa követésével előállt) veszteségen is osztozni kéne, hát vége lett a világnak.... :)
bircahang Vacilál a magyar 2021.07.22 06:06:00
Már előző nyelvi cikkemben akartam erről írni, de gondoltam, legyen külön cikk. Az uráli-altáji nyelvek egyik sajátossága a hangrend, azaz a magánhangzók minősége alapján kategorizálva vannak a szavak, s az egyes szavak illeszkedése a hangrendtől függ. A téma közismert, ezért nem elemezném…..
jónévez 2021.07.26 15:56:40
@vergyula: És mindig érdekelt volna, de még nem mondták meg nekem: mitől függ, van-e szabálya, ami miatt így mondják? Vagy ezek is csak kivételek, amit "bemagolni" kell, mert nem szabályos, de létező kivétel?
(Én sohasem így használom, Győrben, Pécsen, és a testvérem is Vácon él -az én szavaimban. Mert nem tudom, hogyan helyes.)
jónévez 2021.07.26 16:06:53
@vergyula: Igen, erre az egyszótagos dologra én is gondoltam, csakhát szembejött a Kaposvárott... Teljesen kétségbeestem, és azóta is kétségek közt vagyok (na, jó, azért az ablakon nem ugrok ki)
bircahang 2008-2011 2021.07.24 06:06:00
Az utolsó "lyukat" is bepótolom. 2012-től már élt a BircaHang Média, sok cikkel, így a lyuk 2011 végéig tart. 2008 Az év azzal telt el, hogy Gyurcsány éjt nappallá téve dolgozott - persze akaratlanul - a Fideszért. Fő teljesítménye: sikeresen elérte balfácánkodásával, hogy a szociális…..
jónévez 2021.07.24 16:36:22
@Gery87:
Mivel ez az egész "baloldal" nem baloldal, ezért ilyen szempontból szóra sem éremes.
Kormámyozni (ahogy mondod) nemigen akarnak, a pénz érdekli őket.
Gyurcsány sem igaz, hogy felelősséget vállalna bármiért, hiszen eddig is: a felelősség vállalását másokra hárította.
A retorikája és a megoldási javaslatai (amiket mostanában előad) erősen emlékeztet engem a negyvenes évek kozepe-végére. Még csak a "szabadság" köszöntés hiányzik, a minden törvényen felülálló, csak neki felelős hatóságot már előrevetítette. (Gyk: ÁVH)
jónévez 2021.07.25 22:58:17
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: :D
És már te is ezt a műszót használod: "liberalizmus"..
Elég gáz a liberális is. (Én is sokáig elhittem azt, hogy mivel szabadságpárt vagyok, ezért liberális. Aztán csak rá kellett jönnöm, hogy a liberális NEM szabadságpárti, csak tagadja az alapértékeket, szabadságnak hazudva a normalitás felrúgását, az értékek meghazudtolását. És nagyon fel tudok horgadni azon, amikor mások hitén gúnyolódnak -pedig én semmilyen hívő nem vagyok- de felháborodnak, ha az ő "hitük" hibáira rávilágítanak)
Az -izmusok számomra borzasztóak. Nemcsak kicsavarja azt, ami alapjában rossz, de meg is tapasztaltuk már, hogy az -izmus az valójában a bűnözők neve...
Nocsak, még egyet is értünk végül ;)
-Fasizmus
-Kommunizmus
-Liberalizmus
Mind bűnöző.
Ha -izmus hívő lennék, mind felkötném.
De akkor semmivel sem lennék különb. Franc se tudja, mi a megoldás a bűnözőkkel szemben, ha már az államot (és rajta keresztül minket) is fenyegetik, ha fel mer lépni a bűnözés ellen.
bircahang Ballib mitológia 2021.07.25 06:06:00
Az utóbbi napokban sokat olvastam ballib agymenéseket a rendszerváltozás előtörténetéről. Így igyekszem összegezni. * Tehát, valamikor a 70-es évek végén és a 80-as évek elején a komcsik rosszabb fele megérezte, hogy vége a kommunizmusnak, így elkezdtek felkészülni pokoli tervekkel a…..
bircahang Magyar magánhangzókról 2021.07.20 06:06:00
Pár megfigyelésem a mai magyar kiejtésről a magánhangzók terén. A magas nyelvállású magánhangzók - i, í, u, ú, ü, ű - esetében egy eleve létező jelenség erősödését látom (hallom): egyre inkább elvész a megkülönböztetés a rövid és hosszú párok között a hétköznapi kiejtésben: egyre több…..
bircahang 1994-1996 2021.07.18 06:06:00
Megírom a "lyukakat" is, mert bár ebben az időszakban nem éltem Magyarországon, minden eseményt követtem, s volt is hozzájuk viszonyom. 1994 Ez volt a Fidesz átmeneti időszaka. Már nem volt progresszív-liberális, de még konzervatív-liberális se volt. Ez az az eszme, amit máig dicsőítenek a…..
jónévez 2021.07.18 17:58:38
@zavaleta: Az "olajozás" nem akkortól ment, akkor már nagyon régi bűnözési forma volt, de köztudatba akkor került be erősebben, mert már próbáltak tenni ellene (mégha még mindig kevés sikerrel is), és már az újságírók egy része meg merte írni.
bircahang Pedig ez egy sarokkő 2021.07.11 06:06:00
Azt mondják a ballib médiák - s ebben nem hazudnak -, hogy sok nyugati, egyébként a Fidesszel sok mindenben hasonló nézeteket valló párt már nem homofób, sőt íme a "náci" AFD egyik vezetője nyíltan homoszexuális, s ki is áll az "alternatív nemiség" jogaiért (bár az egyneműek házasságát ő is…..
jónévez 2021.07.12 09:59:58
@jónévez: (mármint a pozitívumként feltüntetés a hülyeség)
jónévez 2021.07.12 16:58:16
@Gery87: Igen, úgy elfogadni, hogy vannak, de nem elfogadni azt, hogy ez pozitívum, és nem megengedni, hogy (például iskolákban, kiskorúaknak) promózzák a természetellenest, úgy helyes.
jónévez 2021.07.12 22:37:33
@Csöncsön: Elkövetted az alapvető érvelési hibák egyikét.
Nem állítottuk, hogy az a párszázalék homoki ellenségünk lenne önmagától, azt sem, hogy akár gyűlölnénk őket.
Azt állítottuk, hogy ezt nem ismerjük el pozitívumként, és normálisként sem. És, ha nekem volacgyerekem, és hatéves vagy akár tízéves korában egy idegen az iskolában azt magyarázná el neki, hogy milyen jó dolog is kislánnyá válni, ahelyett, hogy sz én nevelésem szerint férfivá válni igyekezzen, én bizony ott rúgnám fel. Felnőtteket győzködjön, az én gyerekemet én nevelném. Ha tetszik, ha nem.
Azt a majmos példádat meg szakkönyvben mézd meg. Van az állatoknál is ilyen dolog, amit emberek közt homoszexualitásnak neveznek, de ott is kivétel, és kényszerszülte. Nem normális.
bircahang Krekó 2021.01.17 06:06:00
 CitizenGo az egyik kedvenc civil szervezetem, de ezúttal feleslegesen pazarolják energiáikat, ez a kampány teljesen értelmetlen. Krekó Péter nem mondta azt, hogy "el kell venni az emberek kedvét a védőoltástól, ennek következtében a járvány majd tovább szedi áldozatait, és ezért a társadalom…..
jónévez 2021.01.17 22:23:27
@zavaleta: A múlt században ezt mondták, valóban. A rablógyilkosok mondták.
Azért haladj már a korral, a mai legnagyobb "demokrata" rendszeresen bérmálkozik ám :P
Tehát keresztény és demokrata...
Szabó Zoli Adásunkat azért sem szakítjuk meg szösszenetéért esett nekünk az MTVA, minden jogi fórumon, a szerző ellen magánvádas feljelentést is tettek. A Zugügyvéd már a helyreigazítási kérelmet sem igazán értette, szerencsére az első fokú bíróság is így volt vele, …..
jónévez 2013.06.25 21:08:25
@KnockKnock: Azt jelentette ki a bíróság, amite bölcsan kihagytál az elejéről a mondatnak A (Z ALPERES) VÉDEKEZÉSE SZErint és a kb 5. sorban szerepel, mit írsz. Tehát Nem a bíróság véleménye.
Megértelek azonban, az én gépemen is elég körülményes online olvasni PDF-t, töltsd le, talán úgy átláthatóbb lesz
jónévez 2013.06.25 21:18:42
@yard: 1: Nem az volt a gond, hanem hogy rengetegen nem hallgattak a figyelmeztetésre.
2: nem 10-12 körül, hanem már elózó nap is figyelmeztettek, és aznap is. Kárv tagadni, még ha egyszerűbb is, mint elismerni. hogy mennyien hitték magukat szupermennek, aztán, mikor beszopták, mindenkit hibáztatnak.
Tudom én, hogy orbán miatt esett a hó, meg Pintérnek kellet volna mindenki fejecskéjét simogatni.
és igen, bár zsigerből MSZP ellenes vagyok, azokat is szívből megvetem, akik azt az aug. 20.-át az ő nyakukba varrni készek. Persze, hogyne, az MSZP is olyan ám, direkt vihart csinál (nem mellesleg akkor is szólt a Meteorológia, mihelyt bizonyos lett a vihar : NE MENJETEK EMBEREK !!! ...mindenki tagadja... )
jónévez 2013.06.25 21:20:38
@jónévez: tehát azokat is megvetem, akik ebből rögtön pol. oldaliságot vetnek, nem értelmesen vitáznak
Hálistennek nem te vagy az.
Tizenkilenc évnyi közös munka után Molnár Levente Cseresznye kilépett a Tankcsapdából. A távozás okaként az együtt töltött évek alatt megfáradt emberi kapcsolatot jelöli meg a zenekar sajtóközleménye. „Cseresznyével közel húsz évet dolgoztunk együtt.…..
jónévez 2012.01.16 23:50:26
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:
Találnak. Lukácsék is találnak gitárost, és Csaresznye is talál zenekart, mindenki jobban jár -szerintem
jónévez 2012.01.16 23:52:21
@Botondka: Ja, ha félreértettelek: Duren ua. csak W.A.S.P. volt a zenekar neve
jónévez 2012.01.17 00:03:36
@mesterseges szinezek:
Akkor egyetértünk valójában, én csak felhoztem, mert nem bírtam nem felhozni a sramlit :)
egy békeliba* noteszéből  Az origó szerint (idézi) a képen nem emberek, hanem vademberek láthatóak.Szerintem sem. Vademberek sem ezek. Ugyanis én olvastam Bíró Lajos pápuaföldei úti beszámolóját és azóta tudom, hogy vadember nincs. Én úgy tudom, hogyaz un…..
jónévez 2012.01.16 23:24:57
@I_Isti: Jól is teszik. Te mit tennél az ultrahumánus európai az ultrahumánus és jogszerű vogonnal? Nem-e megnyúznád élve is? De igen, csak jó szajkózni a "felvilágosult európai" (amerikából irányított) álliberális fennsőbbséges dumát.
A szép miskolci szemészeti asszisztensnőt, Labancz Annát 1970-ben, 23 évesen gyilkolta meg az a már akkor Gyöngyösön lakó mérnök, aki a mai napon tölti be a 65. életévét, és boldog nagypapapaként közmegbecsülésnek örvendve ma is ugyanott él. Az esetről a gyilkosság…..
Nincs is annál jobb, mint amikor számítunk valamire, azt gondoljuk, hogy le van rendezve, meg van oldva, aztán jön a hidegzuhany. Tibornak volt szerencséje egy ilyen helyzetbe belecsöppenni és úgy néz ki, nem is nagyon tud sokat tenni ellene.Autópálya külső sávjában 120 km/h-val…..
jónévez 2011.02.16 00:09:01
@mcc: Na ez az! Ha márpedig nem szabad indokolatlanul lassan haladni, akkor a posztoló dumája sem áll meg, ugyanis a leállósávból felcsatlakozó NEM!!! indokolatlanul halad lassabban, mint ő gondolta, hanem csupán azért, mert a leállósávban folyamatosan NEM közlekedhet. Az igenis indokolt lassan haladás, ha álló autót gyorsítunk... Bakker, nem ám csak versenyautók vannak ám!
Aki meg nem bírja a feszkót, ne menjen már autópályára, mert ott bizony elsősorban teherautók közleked(né)nek, (ui: elsősorban nekik építettük, hogy ne a városaitok nyugalmát zavarják),
magyar-magyar szótár diktátor 2011.02.13 08:28:00
  diktátor -Ha egy hónappal ezelőtt Hoszni Mubarak -ma egyiptomi „bukott diktátor”-  merénylet áldozata lesz, búcsúztatóján a demokratikus világ legdemokratikusabbfelének  legüdébb arcai  képviselteteik magukat, hiszen biztonságuk abban az Egyiptomban…..
jónévez 2011.02.15 23:10:19
@magyar-magyar szótár: Pedig olyannyira igaza van. Ez a pali annyira gyenge árnyéka Anvar Szadat-nak, amennyire csak lehet.
És nem ő "paktált le" Izraellel, Szadat tette meg azt a gesztust, ami kikerülhetetlen volt, ez a pali csak folytatta azt az utat, amit Szadat megkezdett, és a Mubarak-diktálta, és a "művelt Nyugat" által elfogadott történetírás (mai) állapota szerint Szadat szerencselovag, Fortuna érdemtelen kegyeltje (egy MarkTwain novella jut erről eszembe).
Osztan: NEM_É Ő ÖLETTE MEG SZADAT-ot???
jónévez 2011.02.15 23:24:03
@jónévez: Persze: Szadat meg Nasszer gyengécske árnyéka is lehet -akár.
És kár azt ragozni, hogy Nasszer félreértette a Szovjetuniót. Nem értette félre. Pontosan tudta azt, ami a lényeg: feudális társadalomból NEM létezik gyorslift. Először a lépcsőt kell feltalálni. Jól, vagy rosszul. Szadat már látta: a SZU rosszul találta fel. Mubarak sem hitte: Amerika JÓL találta fel. De próbált afelé menni, mert jobbat nem látott. Avagy látott, mert jobban ismeri Afrikát, mint memmondóink, csak arra támogatás?...