Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lashee

1739 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erősödésüket látva sokszor és sokat ostoroztuk a sajnos, egyre többek mindennapi szellemi betevőjét jelentő kamuoldalakat. Ezek azok az oldalak, amelyek külsőségeiben igyekeznek úgy tenni, mint ha (komoly) sajtótermékek lennének, közben pedig vagy csak nettó ordas marhaságokat ontanak, vagy orosz…..
Eljárás indult Vasiľ Špirko speciális ügyész ellen, hivatali jogkörrel való visszaélés gyanújával. Az e sorok írója által gyakorta ostorozott, hiányos igazságügyi kommunikáció miatt kevés ügyészt (és bírót, de róluk ma nem lesz szó) ismerünk név szerint. Nálunk nincsenek Falconék, noha igény, az…..
Ha a Szabadság és Szolidaritás jól fogja tematizálni a kommunista rendszer bűneit, akkor esély teremtődhet rá, hogy esetleg Szlovákiában is lezajlik majd egy olyan vita, amelynek 2002 táján Magyarországon lehettünk tanúi. 2002-ben sok minden történt, egyebek mellett, hosszas előkészületek után, nem…..
Játszó suhancokra rálőni több mint intoleráns cselekedet. Ez történt a napokban Florida állam Flagler megyéjében. Egy háztulajdonos azt látta, hogy a háza előtt egy ismeretlen autó parkol, benne két sráccal. Emberünk azt gondolta, rablók jöttek, és amúgy jó amerikai szokás szerint tüzet nyitott. Az…..
A gondolatkísérlet szintjén legalábbis nem zárható ki, hogy ha nem következik be 1989-ben a rendszerváltás, Szlovákia miniszterelnökét ma akkor is Robert Ficónak hívnák, mint ahogy a rendszerváltás „ellenére” is így hívják. Robert Fico már vállalhatatlanul kellemetlenné vált fegyvertársa, Robert…..
Nem érti Ivan Gašparovič volt köztársasági elnök, utóda, Andrej Kiska miért nem nevezi ki a parlament által kijelöltek közül a szükséges számú, korábban kettő, most már három alkotmánybírót. Egy idős, betegeskedő nyugdíjas szellemi képességeire utalgatni döglött oroszlánba rugdosásnál is rosszabb,…..
Közös megegyezéssel távozott a Legfelsőbb Bíróságról Štefan Minárik bíró. Szlovákiában kevés bírót ismerünk név szerint, az igazságszolgáltatás ostoba kommunikációs mechanizmusai miatt. A szlovákiai bíróságok (és ügyészségek is), ha kiadnak valamilyen közleményt, abba sosem azt írják, hogy Kovács…..
Hétfőn már nemcsak a fővárosban, hanem Kassán is utcára vonultak a Robert Kaliňák belügyminiszter leváltását követelő tüntetők. Hogy is mondta végtelen cinizmussal Gyurcsány Ferenc az öszödi beszédben? „Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek.”…..
A kormány múlt heti ülésén jóváhagyta Anton Šafárik kinevezését a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) élére. Amikor egy látszólag inkompetens, nem a politikum, hanem a szakmai közösség által elvárt képességekkel, tapasztalatokkal nem bíró egyén kerül valamilyen állami szerv élére, a kormányzati…..
Kellemetlen meglepetésnek nevezte Andrej Kiska államfő, hogy keddre virradóra ismeretlen elkövető behatolt a Köztársasági Elnöki Hivatalnak otthont adó Grassalkovich-palotába. A palotai fantom nem sietett, húsz percig időzött bent. Ez idő alatt az eddigiek szerint nem rongált meg semmit, nem is…..
Ma még összegyűlnek a Szlovák nemzeti felkelés terén a tüntetők, hogy Robert Kaliňák belügyminiszter leváltását követeljék a „nemzetközi helyzethez” hasonlatosan fokozódó Bašternák-ügy miatt, aztán lecsap a szabadságidőszak, a főváros lakossága megtizedelődik, s tán’ a közéleti elköteleződés is…..
Bár nem ismerem személyesen Miloš Majkót, a SeredOnline szerkesztőjét, természetesen mélységesen elítélem, hogy a múlt héten felgyújtották az autóját. A járművel a sokak bögyében levő sajtómunkás felesége ugrott haza pár cuccért. Minimális időt töltött a házban. Az elkövetők lestek rá. Ketten…..
A politikai élet történéseit életvitelszerűen követők valószínűleg emlékeznek még Mikuláš Dzurinda második, dicső reformkormányának dicstelen végnapjaira, amikor is az Új Polgári Szövetség szétesése, és a csoportocskaügy miatt távozott SDKÚ-s képviselők okán többségét vesztett kormánykoalíció…..
Végül a tervezettnél még izgalmasabban alakult az elnökválasztási szuperszombat, mivel negyedikként Boris Kollár politikai családja, a Sme rodina is bejelentkezett az elnökválasztása küzdelmekbe a Szabadság és Szolidaritás, a Kereszténydemokrata Mozgalom, és a Magyar Közösség Pártja mellett.Négyből…..
A hazai politikai élet történéseit figyelemmel követők számára igazi csemegét ígér a szombat. Hiba lenne horgászni vagy kerti munkákat végezni e napon, mikor három párt is elnököt választ.A legkevesebb izgalmat vélhetően a Szabadság és Szolidaritás tisztújító közgyűlése tartogatja, még akkor is, ha…..
Vajon hogyan irányíthat egy települést az, aki egy „rendbontót” úgy fékez meg, hogy lelöki a kukáról, nem pedig úgy, hogy tárcsázza a 158-as számot? Aki így tesz, valószínűleg az élet egyéb területein is agresszív. Vagy falura jó ez? Keleten elmegy? Ha e két, nyilván szónoki kérdésre igennel…..
Standard párttá szerveződne a jövőben az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek. Természetesen ezt nem így mondják, hiszen a legutóbbi, március 5-ei parlamenti választások után a hazai politikai palettán nem a jobb- vagy baloldaliság mentén alakult ki politikai törésvonal, hanem a „standard” és…..
Alig két hónapnyi kormányzás nyomán mértékadó következtetést levonni a négyeskoalíció munkájáról nem feltétlenül érdemes, ha kitöltik teljes hivatali idejüket, akkor abból két hónap csupán sóhajtásnyi idő. Az azonban már most megállapítható, a Smer az erőből politizálás gyakorlatát sikerrel ültette…..
Tizenöt-húsz éve, mikor a sajtótájékoztatók élő közvetítése a tévében és az interneten nem volt mindennapos gyakorlat, sőt, internet se nagyon volt még; és sajtótájékoztatóból se volt naponta tucatnyi, még sajtótörténetiesemény-számba ment volna, ha egy politikus azért tart sajtótájékoztatót, hogy…..
Juraj Miškovék hiába borították repceszínbe az országot még ezen olajnövény térségünkbeli virágzását megelőzve, és hiába közlekedtek amerikai iskolabusszal, mindezzel 21 785 embert tudtak megszólítani, ami március 5-én a szavazók 0,83 százalékát jelentette. Mindez napnál világosabban mutatja, hiába…..
Ugyan a napról napra nagyobb hullámokat vető Bašternák-ügynek nem ez a fő interpretációs iránya, de a sajtóban olyan latolgatások is napvilágot láttak, melyek szerint Robert Kaliňák belügyminiszter egyre kínosabbá váló napjaiért Pavol Paška volt házelnök a felelős. A Smer keleti szárnyának erős…..
Egy szlovákiányival, ötmillióval növekedett a 140 karakteres üzenetek megjelenítésére lehetőséget kínáló, országunkban még mindig kevéssé kultivált Twitter mikroblog felhasználóinak száma az elmúlt negyedévben, 305-ről 310 millióra. A növekedés a várakozások alatt marad, a cég 79 millió dolláros…..
Az alig két hónapos parlamentben újabb képviselő ellen indult rendőrségi eljárás. Természetesen önmagában a rendőrségi eljárás – bár szokatlannak tekinthető egy honatya esetében – még nem bizonyító erejű, Peter Krupát is megilleti az ártatlanság vélelme. De Marián Kotleba Mi Szlovákiánk Néppártja…..
Hétvégén több, pártokkal kapcsolatos kijelentést is elhangzott, amelyek nemcsak a politikával életvitelszerűen foglalkozók, hanem a választók érdeklődésére is számot tarthat. A hirtelen nagyon jóba’ lett Szlovák Nemzeti Párt és Most-Híd is megregulázná a pártvásárlást. Ezt erősebb játszópajtásuk, a…..
Kiadók, civilek és szakértők egy csoportja nemrégiben úgy döntött, fellép az összeesküvés-elméleteket, burkolt orosz propagandát, vagy csak simán zagyvaságokat terjesztő weboldalak ellen. Önként vállalt feladatuk olyan, akár Héraklész küzdelme a lernéi víziszörnnyel: a konspirátori.sk azt vállalta,…..