Regisztráció Blogot indítok
Adatok
isail

787 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván elfogult vagyok a témában, de hiszem, hogy összehasonlíthatatlanul jobb bérelt vitorlás vagy motoros fedélzetén tölteni a vakációt, semmint egy óceánjárón. Elvégre utóbbinál szó sem lehet egyedi útitervről, külön neked összeállított menüről, valódi egyedüllétről, az úti cél mélyebb…..
Május vége van, lassan talán tényleg megérkezik a nyár, én meg jövök itt a téllel, a hideggel, a szürkeséggel és a sötétséggel. Nooooooormális? Nem feltétlenül, de most mondjuk inkább azt, hogy előre látó. Ha ugyanis unod a kötelező egyenbulikat, a fagyos utcán mászkálásokat egyik helyszínről a…..
Nem, ez nem az, amikor egy gázolajszagú, füstokádó szörnyeteggel elvisznek titeket valami helyre reggel, ott kaptok egy tál ételt, aztán délután visszazsuppolnak benneteket a szárazföldre. Én azt értem alatta, amikor egy hétig oda mentek, ahova akartok, abban az öbölben álltok meg, amelyik tetszik,…..
Az megvan, hogy Dubrovnikban 2013 óta mindig hamarabb érik el az egymillió látogatót, mint az előző évben? És azt hallottad, hogy az önkormányzat emiatt korlátozást vezetett be? A jelenség nem egyszeri és nem egyedi. De elkerülheted, hogy emiatt elrontsd a nyaralásod...
Vitorlás tudattágítás Tíz 2019.04.09 09:21:06
Megint születésnapot ünneplünk. A magunkét. Túl azon, hogy összefoglaljuk az elmúlt egy évet, zenét és filmet ajánlunk - ahogy illik...
isail 2019.04.14 14:57:18
@Zoarden: Köszönjük! Nekünk meg jól esnek az ilyen visszajelzések.
Egészen bizarr  hírekről szereztünk tudomást a nap folyamán, nem is bírjuk őket magunkban tartani. Drasztikus változás várható az olimpiai hajóosztályokban, előkerült egy érdekes előírás az America's Cup archívumából, újra nevet vált a Volvo Ocean Race, és a Golden Globe Race még keményebb lesz,…..
isail 2019.04.05 14:26:36
@rot weisses Partybus: Helló! Szakmailag nyilván nem tudunk belekötni egy szavadba sem, de mielőtt nagyon belelovalod magad, nézd meg, mikor került ki a hír... :-)
Mi kérünk elnézést!
Van valami ebben a sportban, ami élesen elkülöníti a többitől: az alap képességeken és stratégia-alkotási technikákon túl olyan értékekkel gazdagítja a fiatalokat, melyektől különleges sportolóvá válnak. Mégis, sokszor előfordul, hogy csak a fizikalitás szempontjából vizsgáljuk a kérdést, holott…..
Ha még sosem vettél részt vitorlás nyaraláson, a feladat ismeretlensége elriaszthat, de egyrészt a dolog valóban nem túl bonyolult, másrészt egy felkészült charter ügynök bármikor szívesen segít. Photo by Luke Bender on Unsplash..
Vajon el lehet-e dönteni, hogy egy adott sportág szakágainak menői közül ki a legjobb? Miként válhatnak összemérhetővé különböző időpontokban, eltérő feltételek mellett nyújtott teljesítmények? Talán úgy, hogy egy helyen és időben összegyűlnek a bajnokok, és megmérkőznek egymással. És idén egy…..
Sok éve már, hogy az európai hajós turisztikai szezon zárásaként (és a következő előkészítéseként) a charter piac szereplői a horvát fővárosban gyűlnek össze, értékelni az eredményeket, ápolni a személyes kapcsolatokat, ismerkedni a jövő kínálatával. Azért persze belefér némi városnézés is. Meg…..
A Mirabaud Yacht Racing Image 2000 óta megrendezett verseny és kiállítás, mely a versenyvitorlázás témáját járja körbe. Mára eléggé kinőtte magát a dolog, konkrétan ez a legnagyobb presztízsű megmérettetés ebben a világban. Célja évről-évre meglelni azt a fényképet, mely leginkább visszaadja a…..
Mivel számtalan tévhit övezi a jacht brókerek munkáját, fontosnak tartom, hogy beszéljünk a kérdésről. Mert nem csak azoknak tudunk segíteni, akik első hajós nyaralásuk előtt állnak.  ..
Persze megvannak a korlátai, de remek üzletet csinálhatsz, ha van merszed kivárni, meg egy olyan csapatod, amelyik hisz benned és a rendszerben...
Amikor jött a telefon, hogy "kitaláltam a dátumot, mehet a buli, de még nincs meg a lé", közöltem az ügyféllel, hogy ebben az esetben csak a Last Minute bérlés jöhet szóba. És akkor abból főzünk majd, ami van. Szerencsénk volt, elég jó lett a kaja...
isail 2018.07.25 00:12:00
@Periodista: Helló! A hajóról láthatsz többet is, ha a "Tippek" dobozban rákattintasz a linkjére (megkékítettem, hogy feltűnőbb legyen).
A szigetek kompakt géppel, szintben fotózva visszaadhatatlanok... drón meg nem volt nálunk. :-)
Június 20-24. között, Zadarban rendezték meg a TP52-es osztály idei második versenyét, mely egyben az utolsó éles felkészülési lehetőséget jelentette a július 17-én, Cascais-ban kezdődő világbajnokság előtt. A tíz tervezett futamból végül nyolc ment le, a tizenegy hajós mezőnyben a Luna Rossa…..
Athénból indulva olyan helyekre juthatsz el, mint Szalamisz, Aegina, Agisztri, Epidaurosz, Pórosz, Ídra vagy épp Szpetszesz. És ez még csak a jéghegy csúcsa!..
45000 mérföld, négy óceán, hat földrész, tizenkét város. Felfoghatatlan mennyiségű fotó, megnézhetetlen számú videó. Hullámhegyek és -völgyek. Tizenegy szakasz, amiből tíz nem elég arra, hogy kiderüljön, ki lesz a győztes...
Athénból indulva olyan helyekre juthatsz el, mint Szalamisz, Aegina, Agisztri, Epidaurosz, Pórosz, Ídra vagy épp Szpetszesz. És ez még csak a jéghegy csúcsa!..
Amikor megdöntöd apád rekordját. És amikor megdöntöd a saját rekordodat.  ..
Ha nézegetted már charter ügynökségek honlapjait, sok helyen láthattál útvonalterveket egy-egy régióra vonatkozóan. Egy ilyet megírni nem épp könnyű feladat, ugyanakkor előfordulhat, hogy a termék egy adott héten teljesen használhatatlan...
Talán tudsz róla, talán nem, az aktuális weboldalunknak volt egy előző verziója. Három és fél évet élt, rengeteget tanultunk belőle, általa, megtippelni sem tudom, mennyi tapasztalatot gyűjtöttünk neki köszönhetően. Régóta érett, hogy elkészítsük az utódját, azt, ami most is látható. Szép, színes,…..
Öt részes sorozatunkban olyanok mesélnek a világ egyik legkeményebb vitorlás versenyéről, akik először vesznek részt rajta. Marie harminchat éves, 2012-ben, a londoni Olimpián hatodik helyen végzett női párosversenyzésben (Claire Leroy és Elodie Bertrand társaként), majd Nacra 17-re váltott, de ott…..
Öt részes sorozatunkban olyanok mesélnek a világ egyik legkeményebb vitorlás versenyéről, akik először vesznek részt rajta. Ezúttal ismét egy huszonhét éves, ismét egy kiwi. Londonban ezüst, Rióban arany került a nyakába, Peter Burlinggel párban éveken át verhetetlennek bizonyultak a 49er…..
Öt részes sorozatunkban olyanok mesélnek a világ egyik legkeményebb vitorlás versenyéről, akik először vesznek részt rajta. A harminc éves, trieszti lány a Turn the Tide on Plastic tagjaként eddig* minden szakaszt teljesített a versenyen...
Öt részes sorozatunkban olyanok mesélnek a világ egyik legkeményebb vitorlás versenyéről, akik először vesznek részt rajta. A huszonhét éves brazil lány, aki kormányos és vitorla trimmer a Team AkzoNobel fedélzetén, a családi örökséget viszi tovább, hiszen az édesapja háromszor indult a regattán (és…..