Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chauvin

66 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos üdv újfent itthonról! Hogy elszaladt ez a majdnem két év... :)Kicsit elhanyagoltam a blogolást közben, és időfüggő, hogy ez a jövőben hogy alakul, de addigis néhány iromány tőlem ebből az…..
Ha az Európai Központi Bank nagy tételben amerikai állampapírokat vásárolna, azzal gyengítené az eurót, felpörgetné az inflációt és a gazdasági növekedést.Az eurózóna inflációja 0,8 százalékra lassult, ami nemcsak hogy messze van a célként megjelölt 2,0 százaléktól, de…..
Hello erre tévedő netező! Ez a blog kicsit pihenni fog, lévén kb 2 évesre tervezett Stockholmi utam során a külön az erre a célra létrehozott blogon fogok irogatni. Az ugyan nem teljesen építész blog, de azért ajánlom mindenkinek. A címe:…..
Tiszadob már a 15. század óta az Andrássyak birtoka volt, de egészen a 19. század utolsó negyedéig nem tartozott a család fontosabb birtokai és rezidenciái közé. Ennek oka lehetett a birtok megosztottsága, valamint a gyakori árvizek, amelyek bizonytalan gazdálkodási feltételeket…..
A Győr történelmi Belvárosát átszelő, Budapestet Béccsel összekötő főút közvetlen közelében elterülő városrészt 3 nagy tér tagolja. Ezek a Dunakapu tér, a Színház tér, és a Széchenyi tér, melynek keleti oldalán áll a Lloyd Palota. A három tér között áramlik,…..
Passzív és közel passzív épületek esetében az egyik legfontosabb tervezési szempont a szoláris energia hasznosítása és az így összegyűjtött energia megtartása. Az energia természetes úton történő begyűjtéséért első sorban az üvegfelületek, valamint a napelemek,…..
A folyamatos fejlődés útját járja hazánkban az épületautomatizálás, mely szemben a nagyobb épületfelügyeleti rendszerekkel elsősorban a megrendelő kényelmi igényeit hivatott kielégíteni. A legkülönfélébb megoldásokkal találkozhat az épületautomatizálás iránt…..
írta: Dudinszky Orsolya Egy épület kivitelezési munkálatai közben szinte mindig akadnak váratlan és előre nem látható szituációk, melyek a tervezett, vagy feltételezett állapottól eltérnek, ilyen esetekben természetesen az eredeti tervek módosulnak, a kérdés már csak az, hogy…..
Nyílászáró a lapostetőre - nyitás az ég feléújabb részlet az Építés Spektrum májusi számábólHazánk építőiparának története során sok olyan előkép vésődött be az emberek köztudatába, amelyek a megszokott megoldásokat előnyösebbnek mutatják az újító…..
Lapostetők tűzvédelme 1/2. részRészlet az Építés Spektrum májusi számábólA lapostetőkre vonatkozó általános előírások Az első feladat meghatározni milyen tetőket értünk lapostetők megnevezés alatt. A tetőket hajlásszög szerint a következő ábrán látható csoportokba…..
Az alábbi szemelvény a májusi Építés Spektrum című magazin műemlék felújítás témakörének részlete, részletesebben a magazinban olvasható. Az egri Líceum 238 éves épülete a közelmúltban befejezett felújításnak és bővítésnek köszönhetően Magyarország egyik…..
A technológiai eszközök és az internet rohamos fejlődésével az információk egyre gyorsabban jutnak el hozzánk, ennek következtében mi magunk is egyre gyorsabban igényeljük azokat. Léteznek azonban olyan tartalmak is, amelyeket szeretnénk kényelmesen, jobb minőségben elérni,…..
 Járható üvegtetők alapvető tervezési szempontjaiA cikk teljes egészében az Építés Spektrum májusi számában olvasható.   Épületszigetelő szaktervezői munkák alapján megállapítható, hogy az utóbbi időben Magyarországon egyre nagyobb számban fordulnak elő…..
Mit válasszak? - mitvalasszak.comHamarosan indul a tervezők és építkezők internetes „Kánaánja” Az építőipar is hasznosíthatja az internet adta lehetőségeket.A www.mitvalasszak.com építőanyag összehasonlító és ajánlatkérő rendszer segít, abban, hogy a lehető…..
Farsang-Terv 38. Építés Spektrum 2012.05.22 17:25:00
Az Építés Spektrum szaklap immár tízedik éve nyújt segítő kezet az építőipari cégek számára szakmai kommunikációjukban. A szaklap amellett, hogy összegyűjtve közli partnereink műszaki termékismertetőit, nagy hangsúlyt fektet     a független szakmai…..
Önkéntesek szervezése Szentléleki pálos kolostor munkálataihoz Miskolc mellett, a Bükk hegységben bújik meg a Szentléleki pálos kolostor. 1240-től több évszázadon keresztül  itt a fehér barátok. 2012. évben  miskolci civilek, vállalkozók, vállalatok és…..
Farsang-Terv 36. Frissítés 2012.05.21 11:32:00
Megújult logó, megújuló honlap, előkészületben lévő webshop: haladunk a korral.Kövesd a Farsang-Tervet a Facebookon is!..
35. Passzív Könyvesház Debrecenben - azaz családiház a könyvek között   Dudás Bence, Mapasz ügyvezető írása Sokan mondják, hogy a könyveknek kezd lejárni az ideje, és helyüket átveszik az e-bookok és i-podok, azaz a technológia világa. Én ezt a változást nem…..
A szalmaháztól a vályogon át a téglaházig és a könnyűbetonigA falszerkezet lehetséges anyagai az új hőtechnikai szabályozás tükrébenÉpületszerkezet és vállalkozásfejlesztés egy napon az „Építem a házad” klub első rendezvényén MÉK: 1 pont (2012/65) MMK: 1 pont…..
Voluta vízi fesztiválAz építészettől egy pillanatra elrugaszkodva következzen egy kis programajánló, az aktív kikapcsolódást kedvelőknek:„A hajók, a lapátok különbözőek, az örvényük egyforma. Szeresd és tiszteld a vizet, amelyen hajózol és csak a volutát hagyd…..
 Füves tetőtől a zöld homlokzatig  „A zöldtető a város szempontjából azt jelenti, hogy visszanyerjük az építkezéssel elvesztett területet." - Le Corbusier  Kivonat az Építés Spektrum áprilisi számából  Van egy hely a fejünk felett, mely…..
 Füves tetőtől a zöld homlokzatig  „A zöldtető a város szempontjából azt jelenti, hogy visszanyerjük az építkezéssel elvesztett területet." - Le Corbusier  Kivonat az Építés Spektrum áprilisi számából  Van egy hely a fejünk felett, mely megvéd…..
A ForrásTégla és az Emoton közös fejlesztésű, magyar gyártású vakolatának bemutatójára nyílik lehetőség bejutni az érdeklődők számára. Helyszín: Ajkarendek, Panoráma u. 45., az épülő ökologikus vályog passzívház Időpont: 2012. április 24. kedd 10-12…..
Napjaink vakolatai olyan messze kerültek a hagyományos, és természetes anyagoktól, hogy tulajdonképpen kirívónak számítanak ezek az évszázadokon át jól bevált megoldások. Az egyre inkább teret hódító ökologikus gondolkodás azonban ezen a területen is érvényesülni…..
Energiatudatos ikerház gépészeti rendszereA cikk teljes terjedelmében az Építés Spektrum áprilisi számában olvasható. Most csak az országban egyedi megoldásnak számító légtechnikai kezelő rendszerről írok némi információt, gondolatindítóként.Előzmények Az épület…..