Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R01

4 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
DiploMaci Olajba temetve 2018.12.09 21:42:59
2018 nyarán a globális médiában megjelent venezuelai hírek sokkolták a világot. Egy BBC által készített riport a maracaibo-i piacon készült, ahol az áram nélkül maradt piaci árusok kénytelenek voltak rothadt húst árulni, a vásárlók pedig pénz és jobb opció híján megvásárolták a kínált rothadt húst a…..
R01 2018.12.11 09:26:47
@Exploiter: Pont ma jelent meg az Indexen a hír az orosz-venezuelai együttműködésről és barátságról. Akárhogy hívjuk ezeket a berendezkedéseket, jobboldalinak, baloldalinak, ugyanazt az illiberális rendszert és érdekközösséget jelentik (ahol vannak a haszonélvezők, és mindenki más le van szarva). Ehhez a rendszerhez sajnos mi is kezdünk hozzátartozni, ránk is hasonló jövő vár...
Milyen fényképezőgépet vásároljak? Talán a legsűrűbben ismételt kérdés a hobbi- és az amatőr fotósok körében. Készítettem egy videót, amiben ahhoz adok segítséget, milyen szempontok alapján, hogyan válassz gépet. Számolj le a tévhitekkel! Hozz okos döntést fényképezőgép vásárláskor! Amikor azon…..
R01 2018.06.04 09:41:44
@silent man:
Panasonic Lumix G DMC-GX8 487 g
Panasonic Lumix G X Vario 12-35mm F2.8 305 g
Panasonic Lumix G Vario 45-150mm f/4.0-5.6 200g
Pótakkumulátor tömegét szerintem elhanyagolhatjuk (darabja 54 g).

Vagyis mind egyben 1 kg alatt van, míg az általad javasolt Nikon set 2,5 kg. (+ hordtáska)
Ok, Bokeh-ban az ASPc szenzor kb 1,5-ször jobb, már ha valakinek ez a lényeg, a Panasonic viszont támogat dual IS-t is, vagyis mind a váz, mind a objektív részt vesz a képstabilizálásban. Extra funkciókról, 4k videofelvételről még nem is beszéltünk.
(Az, hogy lelóg az ujjad, az egyéni szociális probléma :)
De ha ez a legfontosabb, akkor van G80, nagyobb ház, ugyanekkora tömeggel.)
R01 2018.06.04 11:35:19
@silent man: Fele akkora tömegért, fele akkora felületű szenzor jár :)
Minden következményével együtt.
Azt, hogy ki mennyit szeret a nyakában cipelni, mindenki maga dönti el. Van aki teljesen jól elvan 2 kg-mal, van aki inkább csak egy mobiltelefonnyit szeretne magával cipelni, és vannak akik sok kilónyi felszerelésnél alább nem adják.
Én a legtöbb helyzetben elvagyok egy 423 g-os setuppal (Lumix DMC-GF6 + 14-45 3,5-5,6), miközben egy telefonnál, vagy bridge gépnél összehasonlíthatatlanul jobb képeket készít (1:1 nagyításban is elfogadható az eredmény).

*: A 2,5 kg-ot a neten elérhető adatokból szedtem össze, nem zárom ki, hogy azok nem voltak pontosak
**: Az APS-C-hez képest a full frame még kétszer akkora felületet ad... nem beszélve a medium format-ról.. és mindenben jobbak mint egy APS-C :)
***: A a 12-35 f2.8-ast kitobiként adják, innen nézve annyira nem nagy felár a géphez képest
****: Az igaz, hogy egy ASP-C jobb képminőséget ad, de minek cipelni a tükröt és a mechanikáját? Én személy szerint akkor is inkább egy MILC-et vennék.
Vajon helyes dolog-e medencében szoptatni egy kisbabát, esetleg azoknak van igaza, akik szerint ez veszélyes, elsősorban a babára nézve? A kérdés messze nem elméleti, olyannyira nem, hogy per is zajlik miatta. Abbie Stocker (Fotó: Facebook)..
13 éves bicikliző gyermek ütközött teherautónak a Kálvária sugárúton a nagykörút kereszteződésénél. Igen, ott, ahol minden létező hibát elkövettek a bicikliút kialakításánál. Utáljuk, hogy folyton igazunk van. Melyik lámpára induljanak a biciklisek? Miért nincs…..
R01 2013.10.03 16:46:49
@TPZ: lehet vitatkozni a szabályok értelmén, de jelen esetben a bringás szabálytalan volt, és balesetet szenvedett. Ha nem lett volna szabálytalan, a baleset nem következett volna be.

Természetesen lehetne folytatni a kerékpársávot, ekkor a bringásnak lenne elsőbbsége, de ettől még nem biztos, hogy nagyobb biztonságban lenne. A kerékpáros egy bazi nagy teherautót még mindig könnyebben észrevesz, mint a sofőr kanyarodás közben egy nagyjából holttérben lévő kerékpárost.

Egyébként a gyalogos is egy egészen környezetbarát közlekedés, évezredek óta egyre többen művelik. Mégis egész komoly szabályok vonatkoznak rá, pedig mondjuk egy nyugdíjasnak nagyon nem mindegy, hogy 50m-rel többet kell-e gyalogolni vagy nem.
Sőt, bármilyen felháborító, még ilyen szabály is van:
"A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről." És ez a zebrára is vonatkozik, függetlenül attól, hogy épp neki van elsőbbsége.
1. Kép: Ezzel a képpel nem volt gondja sem a bigott keresztényeknek, sem a Facebooknak. A "Szárnyakat adunk vágyainak" c. postban használtam, és megosztottam a Facebookon.2. Kép: emiatt nyomtak fel a bigott keresztények, és ezért blokkolt a Facebook. Ebben a postban használtam, és ezt…..
R01 2013.09.19 18:09:04
@Brendel Mátyás:

Én ebből idéztem:
www.facebook.com/legal/terms
Ugyebár mindenki el kell fogadja a benne foglaltakat, különben nem Facebookozhat. Az, hogy egy másik iránymutatás alapján nem minden annyira szigorú, és még kivételeket is engednek, az csak bónusz.

1) Ez nem olyan nagyon rég óta van így, mindenesetre biztató, hogy a Facebook fejlődőképes. Tehát ha majd több ezer ateista háborodik fel azon, hogy nem rakhat fel kissé pornográf némileg vallásgyalázó képeket, akkor előbb-utóbb engedélyezni fogják.

2)"a "respect personal interest" kivételt meg pont lehet úgy érteni, hogy ha az ateisták keresztes pornót akarnak nézni, akkor tehetik" ... ha ezt így értelmezzük, akkor igazából nincs semmilyen korlátozás, hiszen valakinek a kedvenc personal interstje akár a gyerekpornó is lehetne.

Mondjuk, némileg felesleges egymás között azon vitatkozni, hogy pontosan mit is jelentenek a szabályok, az adminokat ez nem fogja meghatni :)

Visszatérve az eredeti témára: érdekes hozzáállás egyes hívőktől, hogy elmennek ateista oldalakra vitatkozni (és feljelentgetni). Vajon mit szólnának, ha mondjuk ateisták mennének el templomba győzködni a jelen lévőket, hogy nincs isten. Vagy csalásért feljelentgetni a papokat.
A kormányzat friss bejelentéseivel előre próbált menekülni, de közben soha nem látott káoszba fulladt a felsőoktatási „reform”. Kidolgozott háttértanulmányok és számolások nélkül próbálják már kb. a negyedik tervet is elfogadni szűk két héten belül, miközben a…..
R01 2012.12.20 19:02:31
@Távmunkás: Igen, volt szénszünet. Hosszú idő után tavaly kellett ismét bevezetni.
Balesetet szenvedett az amerikai Baroness zenekar busza Angliában. A busz tíz métert zuhant egy viaduktról, és annyira összetört, hogy az embereket a tűzoltóknak kellet kiszabadítani. Összesen kilencen utaztak az autóbuszban, mindannyian meg is sérültek, közülük heten "viszonylag…..
R01 2012.08.15 19:14:41
szo@jpmjpm: nem hobbiból szokták berakni a magasságkorlátozókat hanem azért, hogy ne vigyék el a hidat/felüljárót (illetve ne az alá szoruljanak be, mert azért az mégiscsak rosszabb). Vannak békésebb megoldások is, de azok nem is túl hatásosak (mire a kamionsofőr felfogná, hogy mi is történt, már a híd alatt lenne).
Már több mint 6000-en osztottak meg a facebookon egy bejegyzést, ami Gyurta Dániel győzelme kapcsán hazaárulóz le másként gondolkodókat. Magyari Pétert az Index újságíróját, Gréczy Zsoltot Gyurcsány házicicáját, és Aczél Endrét a Népszabadság újságíróját. MI ezek…..
Némi izgalom után, de még az első indítási ablakban sikeresen elstartolt az Atlas-V rakéta a Juno űrszondával. A Juno-ról lásd az előző posztot, alább pedig pár fotó az eseményről.   Credits: NASA HQ Photo  / George Roberts és Rusty Backer   Credits: NASA KSC /…..
fedett szép nők Glory hole 2010.12.28 07:45:00
R01 2010.12.28 20:14:51
@Mainframe: Szerintem csak annak értelmetlen, aki nem érti a poszt címét :)
Új sorozatot indítunk a blogunkon, „Bicajos Anomáliák Szegeden” címmel, melynek célja bemutatni a kerékpárosok számára nagyon rossz tapasztalattal járó kialakításokat, legyen az egy adott pont vagy teljes utca. Ezzel is szeretnénk nyomást gyakorolni városunk…..
Vidáman sétáltam a múlt héten a belvárosban, amikor váratlanul megállított a Greenpeace egyik aktivistája. Fogalmam sincs, hogy kell ilyenkor viselkedni, mert ugyan lelkes környezetvédő vagyok, de maximálisan mérsékelt, és szerintem a szélsőséges, "csinálunk mindenből…..
A www.penissizedebate.com oldal felméréséből készült a következő táblázat, mely a nők preferenciája alapján osztályozza a pénisz méreteket. A ideális (tökéletes)B nagyon kielégítő, de nem ideálisC kielégítőD élvezetesE nem megfelelő: túl kicsi, túl nagy, vastag…..
Egy kora délutáni órán óvatlanul bekapcsoltam a tévékészülékemet, ahol épp az Asztro-Show volt műsoron. Egy gyors beszédű, a különös helyzethez gyakorlottan alkalmazkodó, középkorú ember próbálta rábeszélni a nézőket, hogy hívják őt telefonon, ha a jövőjük iránt akarnának tudakozódni. Sikerrel járt,…..
A hircsarda.hu nevű, álhíreket közlő vicclapon péntek reggel egy helyreigazítás jelent meg. Az oldal arra kényszerült, hogy jelezze, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nem mondott soha olyat, hogy futballpályákon is engedné a buktatást.A történteket a Képviselő Funky sokat…..
R01 2010.07.02 12:13:46
@ave: És, különösen vigyázni kell az ilyennel, mert az emberek bármilyen elképesztő baromságot képesek elhinni.
  Csütörtökön még úgy tűnt, Kósa Lajos kijelentése valamiféle megtervezett koncepcióba illeszkedik: „Szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük.” Görögország emlegetésével persze…..
R01 2010.06.06 13:33:07
@egy hang a hátsó sorból:

Mivel a befektetők határozzák meg, hogy hova helyezik el a pénzüket (vagy mások pénzét), így lényegében ők irányítják a gazdaságot. Nem túl jól.

Ami pedig a pánikot illeti: amíg a befektetők be nem pánikolnak, addig nincs válság. Addig legfeljebb csak problémás a gazdaság működése. De alapvetően problémás egy olyan rendszer működése ami a vég nélküli növekedésen alapulhat csak. Pl. az államadósságot sem tervezi visszafizetni senki, abban reménykedünk, hogy a növekedés miatt majd kinőjük.
Az amerikai hitelpiaci cucc is teljesen ok akkor, ha minden növekszik. Kivéve, ha valakinek megremeg a keze, és valami e miatt elkezd csökkenni. Mert onnan kezdve pánik van, minden elkezd csökkenni és persze, hogy válság lesz. Pedig lényegében semmi nem változott a néhány hónappal korábbi helyzethez képest. Oszt mégis elkezdik elbocsájtani az embereket, aztán tényleg baj lesz...
  Régi olvasónk, Fedor blogjában bukkantunk saját alkotására, a 2010-es választási kampány ultimate plakátjára.  Ezzel búcsúzunk a választási ciklustól, valamint nyolc évnyi szociálliberális uralom és jobboldali ellenzékiség minden derűs és dühítő pillanatától.…..
"54328 érvénytelen szavazat - Köszönjük!", harsogja a szavazfasszal.blog.hu, akik abban bíznak, mindenki ejakuláló pöcsökkel díszítette ki a szavazólapját. Nem akarjuk elrontani az örömüket, miszerint voltak, akik Eric Cartmenre és Döglégy Zolira szavaztak, inkább…..
Piroslap Lehet más az adatbázis? 2010.04.09 18:03:00
Kubatov Gábot többszörösen törvénysértő adatbázisgyűjtéséről ma döntött az Országos Választási Bizottság (OVB). A hangfelvétel egyértelmű: "Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni és nem a Pávát vagy a Fideszt…..
Mandiner blog Nem puhul 2010.04.08 22:00:00
  Csütörtök volt a kampányzárók napja, nekünk a Jobbikéra sikerült eljutnunk, ami meglehetősen laposra sikeredett. A hardkór aktivisták otthon plakátoltak vagy röpcéduláztak, így az eseményen viszonylag kevesen vettek részt. Vona Gábor sem mondott semmi olyan ütőset, amit…..
R01 2010.04.08 22:31:14
 Azt már többen fejtegették, hogy a kampányban elérhető sértegetési szélsőérték valószínűleg az lehet, hogy valakit azzal vádolnak meg, hogy kóka jánoshoz bármilyen pozitív kontextusba helyezhető módon van köze. Hát mit is mondjak, nem elegáns. A szodómia, a…..
  Karrier vagy család? Esetleg kevésbé „törtetőknek”: munka vagy gyerek? A nők már az állásinterjún szembesülnek hátrányos helyzetükkel – ha van gyerekük, pláne kicsi, netalántán több is, eleve baj („Ugye van kire bízni, ha beteg?”), ha…..
Nagyberuházás keretében egy sétáló utca fogja összekötni a közvetlen belvárost, egy újonnan épülő plázával.   A természetes környezetünk útban volt mindehhez. A projekt egyetlen pontja sem tartalmaz újabb fák ültetését, mindössze néhány díszcserje fog pompázni a…..
R01 2010.03.28 12:40:15