Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bagusz

12 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kijött már mindenfelé, hogy a világon milyen drága burgerek vannak, arannyal, kaviárral, meg anyám kínjával, de lássuk be, most csak ezért nem fogunk Londonba menni, akármilyen luxy is. Szerencsére nem is kell, mert a Tuning most megemeli a szintet, és megmutatja, milyen is az a…..
Nem vagyok finnyás alkat, de elsőre kicsit megdöbbentem, amikor - a múltkori, szinte teljesen vegetariánus Nomás ebédem után - ez került az asztalra. Egy vadkacsa egészben, fejével, lábával... Persze véresen. Méretében is meglepően hatalmas adag volt (2 főre) egy komoly…..
bagusz 2015.09.21 14:05:42
Nem tudom osztjátok e a véleményemet,de  nem bánunk elég bőkezűen a véres hurkával....megosztó fogás lenne? Egyébként én is ritkán készítem,pedig még szeretem is! A hurkát megsütöttem alaposan kinyomkodtam a bélből és összekevertem kacsazsíron megpirított zsemlye kockákkal. A rizottót…..
bagusz 2015.04.07 18:53:19
Kicsit csaltam, de ennyi lazaság a végeredményért talán belefér. Szarvasgombám nem volt, ám jófej barátaim – akik már többször leptek meg szarvasgombával ízesített olajjal – igen.  Előfordult, hogy szezonban kaptam friss gombát is, egyenesen a…..
bagusz 2011.08.19 11:58:28
bagusz 2011.08.19 14:12:26
  Úgy látszik, Krausz Tamás a múlt héten napokra bevette magát a Népszabadság hadiszállására, hogy a publicisztika rovatot szerkessze. Így most úgy reagálhatok a Népszabadság véleménycikkeire, mint korábban tettem sorozatban a Népszaváéira. Nem lesz ebből állandó…..
A véres szombatot Bangkokban csendes vasárnap követte és bizakodó hétfő. Vasárnap a katonák és rendőrök visszavonultak laktanyáikba, részben pihenni, részben pedig számbavenni, hogy mennyi fegyvert és eszközt zsákmányoltak tőlük a piros ingesek. A kormányellenes tüntetők…..
bagusz 2010.04.15 15:32:23
Egy francia mondás szerint kétféle ember van: aki azt hiszi, a szarvasgomba jó, mert drága és az, aki tudja, hogy drága, hiszen jó. Ők talán azzal is tisztában vannak, hogy a szarvasgomba gyűjtőnév, és a disznóknak valójában semmi közük hozzá. A világon hetven különböző…..
Nem lehet tudni, mi történt pontosan, mindenesetre egy hosszú ideje folyó internetes vita tettlegességgel való lezárásával vádolják a Tomcatként elhíresült bloggert. Korábban is volt erre példa, bár akkor nem vádolták, ő maga tette fel a blogjára az állítólag barátnőjét…..
Szombat este, pontban nyolckor belecsaptak a balalajkába a zenészek. Ezen kissé csodálkoztam, hiszen épp előtte fejtegettem hosszasan, hogy nem baj, ha késünk öt percet, mert ilyen koncert mióta világ a világ nem kezdődött még időben. És erre tessék. (idővel persze…..
Nem ez volt életem legjobb túrája, sajnos, pedig a hely maga tök jó, viszont az idő kicsit kibabrált velünk, ráadásul a kondícióm se volt a csúcson. Kezdjük ott, hogy ez a túra még február végén volt, baromi régen, halogattam, halogattam a megírását, és nem véletlenül, mert…..
A minap tolmácskodtam. Egy szarvasgombás berkekben elismert olasz professzorasszony tartott előadást magyarországi szarvasgombásoknak – szakértőknek és rajongóknak. Azért csak magyarországiaknak, mert a felvidéki alakulat lekésett. A távolságot legyőzték, a pesti forgalmat…..
bagusz 2009.04.22 12:33:28
@cpandacsoki:

"óriási különbségek vannak a vadon termő és a termesztett gombák között (pl. az ár). "

ez nem igaz. a termesztésből nem fakad semmilyen különbség.

"Asszem, hogy a 7000 euros rekordárat csak az Asti-Alba Torinótól keletre levő dombok közötti fehér szarvasgombáért fizetik ki."

habár közkeletű vélekedés hogy az árat a termőhely szabja meg, a valóságban az árat a minőség szabja meg és a gyakorlatban mindegy hol terem ha jó minőségű és az ár ennek a fügvénye
Nem, ez nem egy utólagos háborús hír. Mindannyiunk kedvenc Fűzőjének (vagyis Snur, Szergej Snurov) egyik projektje, úgy tűnik, megette a másikat. A Szigeten is többször fellépett Leningrád nevű zenekar énekese-dalszerzője-ikonja az ősszel új zenekart alapított, a Rubelt. Ahogyan…..
vallásfikázás –netokratív népsport. És mint ilyen, édes hazánkban ez is mélymagyar vonásokkal. Legjobb, ha e szócikkérta nagymesterhez fordulunk copyrógépünkkel: Häckl Ramón: Rapid valláskritika Az alábbi címszavak átfutásával öt perc alatt lepiríthatjuk a hülye…..
A csodás Olimpia étterem beindította Budapest nyálelválasztását, talán ennek köszönhető, hogy a Váci utcában megnyílt Bábel étterem provanszál lantolásra késztette a pesti kajabloggereket, köztük a Pápanőt, Chili és Vaníliát. (Nem linkelek többet, mert az ő posztja úgyis…..
Néhány hete fedeztem fel, hogy a Magyar Régész Szövetség honlapjáról teljes egészében letölthető a Magyar régészet az ezredfordulón című 2003-ban megjelent könyv . A 79 szakember által írt kötet, a maga nemében eddig egyedülálló vállalkozás volt, hogy tömören bemutassa a…..
bagusz 2008.10.30 08:49:39
Egészen kényelmes helyzetben lenne az olimpianéző magyar  Bangkokban, legalábbis az időzónákat illetően, Kínában mindössze 1 órával van később. Nem kell hajnalban kelni, ha valamelyik délelőtti versenyt szeretnénk megnézni. A gond nem is a mikor, hanem a hol. Van…..
bagusz 2008.08.14 16:19:21
Alkotni, adni, majd visszavonulni   Aki szelet vet, vihart arat.   (Ősi kínai közmondás) (is lehetne)   Elárulok egy orvosi titkot: alacsony a vérnyomásom. Ez az egyetlen oka, hogy nézem a csigatévét. Tegnap például az fejtett ki terápiás hatást reám, hogy a Tények…..
Na, ez az a tipikus helyzet, amikor a természetjáró tanácstalanul hümmög, hogy jó jó, természetvédelem, meg minden, meg hogy kipusztította az ember a nagyragadozókat a Kárpát-medencéből és hogy ez milyen szomorú, de ha őszinték vagyunk, bevalljuk, természetjáróként az…..
bagusz 2008.07.13 17:21:08
Keveseknek volt kedvenc tárgya a kémia, főleg azok a részei, amikor nem robbantani, hanem számolni kellett. Ennek köszönhetően az átlagember számára van pár olyan szó, ami ismerősen cseng ugyan, de pontosan nem érti, mit is jelent. Az ilyen szavakra aztán egész iparágakat lehet…..
bagusz 2008.07.06 19:35:24
Pirulok. Annyira tetszett az ötlet, rögtön törtem a fejem, melyik legyen az áldozat.Aztán kitaláltam, megvettem, bekötöttem, felcimkéztem.Azóta is hurcolom magammal és mindig elfeledkezem róla, amikor épp alkalmam lenne elhagyni.De tegnap este végre eszembe jutott.Remélem jó kezekbe…..
Lapunk - keresztény alapjai miatt -  régóta mohó kíváncsisággal szemlézi az ateista mozgalommal kapcsolatos híreket. A legújabb trendek, és az ateisták kérdései identitásukról, emberségükről, a lét értelméről pedig izgalmasabbak, mint valaha. A legjobb cikket a…..