Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drdnght

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme nyolc tipp, amikre ha odafigyelsz, akár egy szezonnal is meghosszabbíthatod az autódon lévő gumik élettartamát. Némelyik talán evidens, de sokat lehet velük spórolni! 1. TIPPTartsd be a megfelelő nyomást Rendszeresen ellenőrizd az abroncsnyomást. A túl alacsony nyomás…..
Drdnght 2012.08.30 15:22:05
@"streetfighter": az asszimetrikus mintaknak van kulso oldala, es azoknal pont tok mindegy a forgasirany. (Pirelli P zero *, P7, P6, P6000, Michelin Primacy, Pilot, EnerySaver)

a forgasiranyos szimetrikus mintas gumiknal meg, ertelemszeruen, nem mindegy. (Goodyear Eagle F1, nyari Yokohama -k altalaban)

Forgasiranyos asszimetrikus mintarol meg meg nem halottam (lattam), de ha esetleg te igen, akkor mondj egyet.
A jobbkézszabályt felül tudja írni az utak burkolata, mégis tapasztaltam már hasonlót én is, amit Balázs is írt nekünk. Persze az volna az ideális, ha végre leaszfaltoznák már a földutakat. Érdet én is jól ismerem, katasztrófa, hogy milyen állapotban vannak az utak a város…..
Drdnght 2011.11.23 12:47:16
@qwertzu: Alapveto logikabol kovetkezik szerintem, hogy nincs igazad a hossztol fuggetlenul.
Az aszfalt veget er a keresztezodes elott, tehat a keresztezodes foldut es egyenrangu. Ezt erositheti, hogy ez gyakorlatilag "ideiglenes" allapot, egyszeruen csak addig van leaszfaltozva.
autózz! Öt méteres büntető 2011.11.17 07:43:00
Természetesen nem labdajátékokról lesz szó, hanem hatósági eljárásokról. Amikor tanultam vezetni, az oktatóm mesélte, hogy az egyik tanítványa simán leparkolt kb. 4 méterre a saroktól. A vizsgabiztos kérdésére, hogy milyen messze áll a kereszteződéstől, azt válaszolta, hogy…..
Drdnght 2011.11.17 17:45:20
Megvan új kedvencem a bálnaautó-osztályban. Ha most kéne választanom, Audi A8, BMW7, Mercedes S osztály, vagy esetleg Lexus LS, habozás nélkül megjelölném a Jaguar XJ-t. Könnyű, sportos, jó vezetni, szép, jól össze van rakva… és 20 colos felniken fut. /40. Meglepően szűk…..
Másfél hete vasárnap gondoltam, még lehet egy utolsót fürödni a Velencei-tóban. A kellemes strandolás után viszont jött a feketeleves; dugó a pályán. Martonvásárig húztam, onnan kerülőúton jöttem haza. Nem úgy, mint Pasman, aki talán valamelyik szomszéd autóban ülhetett…..
Drdnght 2011.10.02 10:38:15
@huspotyolo: Azert nagy, mert van egy kiskorut is, a belvaros korul.
Néha napján én is járok azon az úton, ahol a mai poszt beküldője, Réka. A kerékpárosokkal ugyan még nem volt bajom, annyira sosem volt szűk az út hosszabb szakaszon, hogy ne lehetett volna bármelyiküket rövid időn belül megelőzni. Ellenben eszetlen autóstársaim simán…..
Drdnght 2011.09.29 13:20:41
@huspotyolo: Szo sincs max gaz max fek stilusrol, nem is javallott termeszetesen, hiszen normalis ember nem csinal igy.
Egyszeruen csak a sor dinamikus kovetesere gondoltam, tehat figyelem az elottem haladoKAT es ha indulunk indulunk, nem akkor pocsolok a sebessegvaltoval amikor mar 20m van elottem, aztan majd 50m -ert tartva kigurulom a megnyilt "teret". Foleg akkor igazan nyomaszto az ilyesmi ha latod hogy 500m -ert sikerult a sok "csordogalonak" igy elemeszteni, peldaul a rakpart eleje meg a Margit hid elott. Remekul be lehet latni mennyi hely megy ezzel pocsekba.
Drdnght 2011.09.29 16:00:23
@Asztalos Gábor 2: Ez leginkabb nem jellemzo, remelem ezt te is latod
Drdnght 2011.09.29 16:03:36
@"streetfighter": Ezen irasodon most kb az latszik hogy sokat biztos nem jartal arra, vagy talan meg eletedben nem.
Zuglóban tanultam vezetni, jól ismerem, tele van jobb kezes utcákkal. Sajnos ezek közül több is elég veszélyes, mert néha egész széles vagy osztott pályás utak is bele tartoznak ezek körébe, mint például a Hargita levelében megjelölt kereszteződés.  Ez persze nem mentesít…..
Drdnght 2011.06.09 13:22:35
@Panther_V: Ja, az, persze....
Drdnght 2011.06.10 11:31:55
@...::: Flúgos Kamionos :::...: Csak poenkodik...
Talán mégsem javult annyira a közlekedési morál, mint korábban hittük, ezt kérdőjelezi meg ThomAce is levelében. Az általa leírt eseményeket is olvasva, megdöbbentő, hogy egyeseknek semmi nem számít, ha valaki előttük megáll, lelassít, már dudálni, tolni kezdik. Előbbre nem…..
Lázár komoly fejtörést okozhat a Fidesznek, hiszen a párt az elmúlt években nagyon tudatosan próbálta meg ezt a fajta, méltán közutálatnak örvendő viselkedést a baloldalhoz kötni. (Fotó: Egyenlítő blog) Úgy tűnik, Lázár János luxusautó-bérlésének ügyét egy hamar…..
Drdnght 2011.02.12 01:04:15
@Werewolfmayer: Ehh:) ezt jol megszakertetted
az egy FGM-148 Javelin, es nem lezer iranyitasu, hanem "IR imaging".
autózz! Itt a piros, hol a piros? 2011.02.03 08:37:00
Mostanában több KRESZ-szel kapcsolatos kérdés, észrevétel is érkezett. Ezek azért jók, mert ha sikerül megtalálni közösen a megoldást, akkor még tanulhatunk is belőle. Rock Me Amadeus azzal a problémával szembesült, amikor a közlekedési lámpa a láthatóság kedvéért a…..
Drdnght 2011.02.04 20:23:07
@Kozi73: Pesti also rakpart eszaki vegenek utolso lampajanal sincs vonal
Na ilyennel sem találkoztam még, mint amiről László írt, hogy egy utat majdnem végigkotornak, de a végén otthagyják a havat. Mi lehetett ennek az oka? Műszaki hiba? Vagy csak lejárt a munkaidő és visszafordult a hótoló vezetője? Kedves kis történetet írok arról, amikor a…..
Drdnght 2010.12.29 09:58:54
@Axim: Nagyjabol egyet ertek, kiveve az utolso mondatot, nem latni kell ha csuszik hanem erezni. Ezen kivul a cammogassal se ertek egyet, az ut "allapota" (csuszik e vagy sem es mennyire) nem valtozik meterrol meterre lenyegesen. Baromi idegesito amikor pontosan erzed hogy (korulmenyekhez kepest) jol jarhato egy ut es elotted "pocsol" valaki, es latod hogy alandoan csak a fek pedalt pofozgatja mert remeg a laba hogy megcsuszik, a kanyarok elott meg 20 -ra lassit (persze fekkel mert eleteben nem hallott meg motorfekrol).
Újabb intő jel, hogy igenis rendszám kell minden robogóra és igenis kelljen hozzá jogosítvány. Bár ettől függetlenül is biztosan lenne olyan hülyegyerek, mint akiről Leland Gaunt is írt. Gipszelt kézzel robogóra ülni óriási teljesítmény. Biztos azt is valami hasonló…..
Drdnght 2010.06.05 22:51:00
@"autónepper": mi a faszom az a "szal"?
Az autóvezetés oktatók legegyszerűbben úgy szokták elmagyarázni a záróvonal fogalmát, hogy arra falként kell tekinteni és tilos átlépni. Nyilván ez abban az esetben nem igaz, ha valami fix akadály miatt kerülni kell rajta keresztül, de ilyenkor ezt fokozott óvatossággal kell…..
Szinte már hírhedt a címben olvasható utca, pontosabban az ott található vizsgaközpont, terjednek szépen a városi legendák, hogy ha valakinek oda kell vinnie az autójá, akkor tuti, hogy jattolni kell, hogy gond nélkül átmenjen bárki autója, mindig találni fognak valamit rajta.…..
Drdnght 2010.04.18 18:33:20
@Csacsicska: Hmmm, kornyezetvedelem... karosanyagkibocsatas... Latom amerika lila kodje mar leszallt nalad. Mi, szerencsetlen exkomcsik meg matchbox -okat tologatunk...
Biztos itt is volna az autóval érkezők részéről rengeteg nyafogás és kifogás, de tény, hogy amint azt d.z. is leírta, parkol a sok egyetemista és egyéb arra dolgozó kerékpárútra, "zöld" területekre, egymás elé, alá, fölé, nyakába, szájába. Közteres, rendőr,…..
Drdnght 2010.03.18 20:37:53
@Arcady: Egyertelmu infopark miatt, sok spur szemet ceg parkolohelyet mar "elfelejt" berelni a dolgozoinak (lasd feljebb), egyebkent is az egesz infopark kicsit "olcso hus"...
Drdnght 2010.03.18 20:51:52
@Arcady: En meg csak az infopark kornyeket ismerem, de megmondom oszinten ennel borzalmasabb helyet en el sem tudok kepzelni.

Van egy utca, hiddal parhuzamos, lehajto mellett, infopark busz jar(na) arra es bizony volt (es van) olyan, hogy nem kozlekedett, mert egyszeruen nem fert el az utcaban (kis ikarusz).
Van a KRESZ, amit be kell tartani, pont. Ettől függetlenül nincs ember, aki rendszeresen vezet autót, gyalogol, kerékpározik, vagy bárhogy máshogy közlekedik és soha nem szeg szabályt akár véletlenül, akár tudatosan, mert az teljesen értelmetlen és életszerűtlen. Aztán van az,…..
Drdnght 2010.03.11 02:47:36
@no mail, no problem: Bakker, komolyan, olyan erzesem van mintha kitepted volna az agyambol a szavakat... :) abszolut egyet ertek!
Karácsony előtt a vásárlási őrület idején az Örs Vezér terén lévő IKEA garázsából jutott ki hasonló nehézségek és fuldoklás közepette egy posztolónk, most Lajos élt meg egy ilyen nem túl felemelő élményt a Művészetek Palotája mélygarázsában. Feltette a kérdést ő…..
Lerántotta a leplet Belgiumról milk4, úgy tűnik, Brüsszelben sem fenékig tejfel a közlekedés, hiába van nagyon nyugaton, idióták ott is vannak. Erre persze valószínűleg nagyban rásegít az is, hogy nagyon vegyes az ott élők összetétele. Ha pedig leesik a hó, megbénul az…..
Drdnght 2010.01.01 17:28:59
@Jagohu: En ezt egyszeruen nem ertem honnan veszitek, hogy itt minden megbenult 10 centi( valosagban kb 30 cm eset a masodik nagy havazaskor pesten, azt elsokezbol tapasztaltam) hotol. Nem kell elhinni minden baromsagot amit a hirekben olvastok, semmi gond nem volt itt az autos kozlekedessel. Az hogy megnott az arokbafordult idiotak szama, az nem jelent semmit, ez mindenhol igy van, raadasul iden ilyet nem is tapasztaltam. Nekem van teligumim, nem vagyok egy mindent tapasztalt, 20 eve vezeto sofor, megse volt problema az M2 esen a 90 km/h, csak oda kell figyelni.

Komoly problema itt legfeljebb az onos esovel lett volna, azzal viszont nagyon.
Hasonló címmel sok helyen találkozhattunk a karácsonyi vásárlási őrület kezdetén megnyitott budai pláza kapcsán, de Xaba története nem erről szól, hanem az Örs Vezér terén lévő bútoráruház mélygarázsáról. Itt nem a szellőztető rendszer volt a rossz az ünnep előtti…..
Drdnght 2009.12.30 18:02:05
@Drdnght: a "komolyan" tul eros azt vedd pls ugy hogy oda se irtam.
Drdnght 2009.12.30 18:29:03
@kispista2: nah igen, sot ha mar fel percig tart akkor az a motor (olajpumpa) mar inkabb kuka, vagy szar az olaj (bar az mar olyan mintha nem is lenne benne). normalis esetben 2-3 fotengely fordulat.
autózz! 100 000 forintos videó 2009.12.28 10:25:00
Nincs ezen nagyon mit szépíteni, Gyula jól megszívta. Piros lámpán tilos átmenni, a kamera jó szögben állt, videó ügyesen megvágva, a szerencsétlen baleknak meg mehet a zsíros, kövér csekk. Megpályázom én is a nyeremény blogpólót, bár inkább kihagytam volna a lehetőséget,…..
Drdnght 2009.12.28 23:21:03
@dzsaszper: egyet ertek veled a jellemzo viselkedessel kapcsoltban, de, tovabbra is azt gondolom, hogy felelotlen viselkedes eseten fordulhat csak elo ilyen esetben baleset.

telipiros egybol, haat, vegul is az se rossz. Ebben az aberralt vilagban elkepzelheto hogy jobban mukodne.

(teman kivul, kivancsi lennek azert milyen lenne a kozlekedes ha nem lenne sarga:))
Drdnght 2009.12.28 23:31:58
@Don Blasius: Nah igen, ilyen barmikor megeshet, soot meg a lampanak se kell villognia, ha mondjuk gyalogatkelo van merolegesen, lehet pirosba fordul hata mogott mire mehet az ember, es kapja a dudat balrol... Fene egye.
Drdnght 2009.12.28 23:52:48
@dzsaszper: nem tortenik azert ez olyan gyakran meg, (amit en irtam Don Blasius -nak az amugy se szabalytalan, csak szar helyzet, hiszen mar atjottel a lampan, es elsobbseg adasi kotelezettseg miatt alltal meg) ha villog -> vilagit (sarga) -> piros akkor figyelmetlen volt a sofor (vagy le se szarja) (most ne menjunk bele a fektav dologba) es megbuntetik. Ugy tudom olyan pedig hogy villog -> piros nincs, de ezt megerositeni nyilvan csak az tudja aki ezzel foglalkozik (de mintha lett volna mar egy kompetens hozzaszolas feljebb)

mindegy, azert kivancsi vagyok hany embert buntettek meg hasonlo szituacioban fene tudja hany ev alatt miota ilyen rendszeru lampak mukodnek.
Nem, nem az elmúlt napok ónos esős, havas, jeges útviszonyairól írt Laposmacska, hanem egy száraz, fedett parkolóház bejáratáról, ahol karácsony előtt bizony belépéskor is sor van a sorompó előtt, természetesen az emelkedőn is. Ha jól emlékszem, akkor már a rutin vizsga egyik…..
Drdnght 2009.12.23 18:15:42
@lorincz84: az tobb mint valoszinu hogy 4 sebesseges, es igy nez ki L 2 3 D N R P

de az L tovabbra is az 1 -es
Drdnght 2009.12.23 20:08:11
@lorincz84: Amit meseltel, azzal nincs gond. Marmint, az automata ugy fog viselkedni ahogy leirtad, mert ha tiltasig porgeted, akkor termeszetesen, onvedelembol:), feljebbkapcsol. Csak nem egeszseges, es nem is arra valo, ua az effekt ha D -ben padloig (kickdown) nyomod a gazt, ott is csak piros nyaldosasakor fog feljebb valtani (ha adaptiv automata) egyebkent meg sport "fokozat" (kapcsolo a valtokar kornyeken)
Drdnght 2009.12.23 22:06:14
@lorincz84: Igen, ha adaptiv automata. ugy tudom a regiek, (pl ami az audi V8 -ban van ZF 4HP24) egy bizonyos fordulatszamnal (vagy tartomanynal) kapcsolnak, amit a sport modba kapcsolassal tudsz emelni (audi V8 -nak harom ilyen modja volt) illetve azoknak is van kickdown -ja, az adaptivnal meg mar nem is a motor fordulatszamat allitod gyakorlatilag a gazpedallal, hanem a gyorsulas merteket (Volvo S80 Aisin AW55-50SN)
Laci leveléből jól látszik, hogy nem mindig történnek a valóságban úgy a dolgok, mint ahogyan azt elképzeljük. Csak az adott helyzetben derül ki, hogy reagálunk. Persze biztos lesz most is olyan, aki szerint hülye a posztoló, mert a földbe gyökerezett a lába ahelyett, hogy elugrott…..
Drdnght 2009.12.21 22:03:46
@metal: Nekem egyetlen megjegyzesem van erre, biztos derengenek azok a zebrak (pl nagykorut) ahol hangjelzessel is jelzik a szabadjelzest a vakok es gyengenlatok reszere, Ok vajon mi a f...al nezzenek korbe?? errol ennyi, egyes zebrakat azert vedenek lampaval hogy ne kelljen arra varnod adott esetben hogy elsobbsegedet megadjak, a korulnezes meg sajnos erosen ajanlatos, de mint a feljebb emlitett pelda mutatja, nem mindig lehetseges. En azt tudom elkepzelni hogy a kresz megalkotasakor fel se merult az hogy egyesek degeneralt modon viselkednek, kozlekednek, mindenre nem lehet torvenyt, szabalyt irni
Ez a nagyon vicces, amikor valaki azért kezd el a lámpánál fenyegetőzni, mert nem voltál hajlandó szabályt szegni az ő kedvéért, mint ahogy Zee75-tel is megesett nemrég. Életemben nem írtam még Önöknek, de most elég. Leírom, mennyire felháborít néhány ember…..
Drdnght 2009.12.16 15:28:25
@Nikorene: Nos, ilyen feltetelekkel tele van a kresz, nem emliti mivel nem is emlitheti, hogy csak szabalyosan haladokat kell elengedi, ennek eldonteset egyenek intelligenciajara bizzak, mivel egy normalisan ertelmes keretek kozott mukodo tarsadalmoban nem lehet az ember eletet percrol percre jogszabalyokba fektetni, de ugy latszik az olyanok mint te ennek szukseget erzek. Teljesen nyilvanvalo, legalabbis szamomra, hogy idealis helyzetben ez nem fordulhat elo hogy valaki szabalyosan kozlekedve, a sebesseg hataron, akadalyozzon valakit a belso savban varoson belul(hacsak nem megkulonbozteto jelzest hasznal aki kozeledik hatulrol). Errol ennyit, termeszetesen eszembe se jutna nekem sem visszahuzodni, en szemely szerint szeretek idoben besorolni a megfelelo savba.
Drdnght 2009.12.16 15:37:43
@Nikorene: Az lenyegtelen, akkor se az a megoldas, hogy ilyen piszlicsare kerdesek miatt ugy el kell bonyolitani a jogszabalyokat (nem feltetlen a kresz -re gondolok) hogy atlathatatlan foshalmaz legyen. ehh...
Drdnght 2009.12.16 15:41:46
@logikaibukfenc: minden bizonnyal
Tanácstalan éppcsak belecsöppent volna a blog kemény magjába, de szombaton egy friss jogsis suhanc mindenféle félelemérzet nélkül, ellenben nagy adag magabiztossággal beleközlekedett az autója oldalába, mikor még a gyerkőcök is ott ültek a hátsó ülésen. És mintha ez már…..
Drdnght 2009.11.10 23:33:23
@newtehen: Nem feltetlen, allianz nal van aktiv karrendezes (vagy mi) elvileg ok fizetnek es behajtjak az okozo biztositojan. Sajnos viszont ehhez az opcio -hoz kell egy casco naluk, elvileg eleg egy lopas is. Ismerosomet (kollegamat) epp mostanaban tortek ossze, kivancsian varom, hogy rendesen fizetnek-e.
[Utoljára frissítve: 21:58][7:57] Ma olyan lesz itt a blogon, ami eddig még nem, folyamatosan fogom frissíteni ezt a posztot, ugyanis autóvadászatra indulok egy rakás másik emberrel. Még épp reggeliznek, hamarosan következik az eligazítás, aztán ha minden igaz, mindenféle autóban és…..
Drdnght 2009.11.06 18:05:53
@velkedravce: Kosd fel magad:) meg csak nem is amerikai, kanadai...