Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsírvezér

3 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Smoking Barrels A tanú (1969) 2017.07.08 06:00:00
Kiváló filmszatíra és a miénk. Bacsó Péter filmje különös utat járt be, hiszen 1969-ben forgatták, de betiltották, 10 évig dobozban volt, és 1979-ben azért mutatták be, mert külföldön a Betiltott Filmek Fesztiváljára készültek. Aztán végül csak közönség elé került,…..
Bőhm S01E008 - 1987.08.13 2017.06.28 14:10:02
Mens sana in corpore sano - Ép testben ép lélek A mondás a római költő Iuvenalis szatíráiból származó rövidített idézet. Szatírák 10, 356: Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano. Azért kellene imádkozni, hogy ép testben ép lélek legyen.Iuvenalis eredetileg azokat a római polgárokat…..
Korábban már írtam nektek egy klasszikus módszert a kerti szerszámok rozsdamentesítésére, most azonban egy sokkal egyszerűbb módszert mutatok, amihez kotyvasztani sem kell.  Az egész lénye annyi, hogy a szerszámok rozsdamentesítésére nem kell célirányos, drága vegyszert venni, elég, ha a boltban a…..
zsírvezér 2017.06.12 16:28:42
Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb felzúdulást kiváltó esete az volt, amikor az amerikai United Airlines egyik járatáról a biztonsági személyzet meglehetősen brutális módon távolította el az egyik utast. Az esetről készült videó bejárta az egész világot, azzal azonban talán…..
Ezek a konyhák a legismertebbek közé tartoznak az USA - ban. Louisiana államból származnak. Az első, a cajun, vidéken használtatik, a másik, a kreol, városi konyha. Állítólag az igazi kreol konyha használ paradicsomot, míg a cajun nem. Gumbo egytálétel Brendától: . Először egy kis történelem. A…..
Korai egyelőre festékforradalomról beszélni, ám az biztos, hogy az amúgy is hibát hibára halmozó hatalom ezúttal jobban járt volna, ha nem izmozik a Gulyás Mártont és Varga Gergelyt támogató tömeggel, és nem hergeli azzal a tárgyalásukra érkezett szimpatizánsokat, hogy bilincsbe verve, vezetőszáron…..
Blue Lemon Rakott kelkáposzta 2017.03.17 07:08:20
Ha a rakott kelkáposzta olasz (francia, spanyol, brit, stb.) lenne, mozdulni sem tudnánk a világot elborító változataitól a gasztrosznobok- és szakírók eltartott kisujjú magyarázataival az egyszerűség, összetettség, harmónia és ízvilág témakörében, külön kitérve a rizs és a ragu elkészítésének…..
Mit bír a blog motor kezdeni a listákkal: alma körte szőlő KutyaMacskaEgér RókaBéka GólyaTehén..
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn. Itt van március tizenötödike és gondoltam épp itt az ideje (az előszót leszámítva) az első nem teljesen játék témájú bejegyzésemnek. Remélem tetszeni fog nektek ez is! Howard Phillips Lovecraft egy amerikai író volt, aki egészen fiatalon 1937-ben…..
Nincs ennél egyszerűbben elkészíthető étel, és szerintem azoknak is érdemes egy próbát tenni, akik semmi pénzért nem ennének nyers marhahúst. Nem baj, ha felveszik a receptjeik közé, hátha egyszer jó lesz valamire. A petrezselyem gyökér pedig nem csak csak húslevesbe…..
Az egykori Észbontó cári Oroszország sorozat befejezésekor - ami a kommunista hatalomátvétellel ért véget - ígértem, hogy a folytatásban a Szovjetunió "viselt dolgaival" is foglalkozom majd. Azóta (és előtte is) persze már rengeteg fotót láthattatok ebből a csaknem az egész századot átívelő és…..
zsírvezér 2017.01.17 03:53:59
@kulalak: Te aztán érzed a teret!
Állandó a vita, bemelegíteni álló helyzetben vagy elindulni? Mi a jobb a motornak és mi a jobb a környezetnek? És a pénztárcánknak? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Schrödinger macskája egyszerre volt két helyen, két állapotban. Egyrészt már javában zajlik a Dead Cat Kickstarter kampánya, de a cica nemrég Essenben is tiszteletét tette, mi pedig nem tudtunk neki ellenállni.     Van egy doboz, abban egy macska. Amíg bele nem nézünk a dobozba, a macska egy időben…..
Elismerem, hogy gonoszkodó a közmondásra való utalás. De megmagyarázom, hogy mi a baj Kunhalmi Ágnessel, a szocialisták üdvöskéjével. Amikor még létezett a Parlamenthez közeli Alkotmány utcában a Pallas-páholy, vagy ötven civil szervezet találkahelye, a baloldali értékrendszerű professzorok baráti…..
A 40-es Város a szovjet atomprogram születési helye volt, ahol fausti megállapodást kötöttek az ott élőkkel és dolgozókkal: mindent megkapnak, amit csak ember kívánhat, cserében nem hagyhatják el a települést, és kiteszik magukat mindannak a veszélynek, amit az atom jelent. Egészen elképesztő, máig…..
zsírvezér 2016.12.30 05:23:45
@Hóhér az utolsó barátod: kár, hogy a cseh kettőt nézed és/vagy diszlexiàban szenvedsz. Majd néha olvasd is el azt amire reagàlsz.
Néhány kép a Getty kimeríthetetlen képtárából. Sosem látott képek a zschopaui MZ-gyárból és az eisenachi Wartburg szerelőcsarnokából. NDK autó- és motorgyárak,1968-69...
zsírvezér 2016.12.21 06:03:02
Az utóbbi években durván elszálltak a magyar albérletárak (igen, tudjuk, ezek jellemzően bérlemények), elsősorban Budapesten találkozhatunk horror árakkal. A Street Press térképre tette Európa elszálló árait, merthogy nemcsak hazánkban, hanem Európa-szerte magas árakkal…..
Meghunyászkodtak a szakszervezetek, sorra fújják le a sztrájkokat az egyes ágazatok. Lemondták a hétfőre tervezett országos sztrájkot a szociális dolgozók, majd röviddel később a tanárok is. Boros Péterné, a közszolgálati szakszervezet vezetője azt bírta mondani: elégedett a tárgyalások…..
Világszerte egyre több kemény bőröndöt adnak el, olyannyira, hogy az ilyen utazótáskák piaci részesedése megduplázódott 2010 óta. A jelenség persze nem véletlen, és a szakértők szerint sokkal többről árulkodik, mint elsőre gondolnánk...
Blue Lemon Vadas 2016.11.16 07:31:38
Korábban a zsemlegombóccal kapcsolatban volt szó arról, hogy akár ősi magyar ételnek is tekinthetjük és ugyanez elmondható a vadasról is (amit - gondolom, nem sokan - párolt marhasültnek is neveznek krémmártással - Boeuf braise a la créme - Pető, 1994. 374.o.). Gyerekkoromban nálunk is gyakran volt.…..
Ha márkás órát vásárolsz, egy olyan időmérő szerkezetet fogsz birtokolni, mely hosszú évekig, évtizedekig hű társad lehet. Nagyon sok közös vonást lehet felfedezni az óra és a gépkocsi vásárlásában, gyorsan fel is sorolnék néhányat a teljesség igénye nélkül: Értéket tekintve egy új,…..
zsírvezér 2016.11.17 04:28:35
@hasznaltorak.com: tőlem. Azt se bànom ha te magad vagy Gyurica Miklós :-) .
Màr a Nick neved is maga a non-profitizmus :-)
Maradjunk annyiban ,hogy van aki megeszi a Nílus menti székely dumàt és van aki mondja.
;-)
Én magam felvilàgosultabb elveket vallok az idő méréséről, és meg is mosolygom a kivagyi időmérők intézményét.
De semmi harag, akinek pont ilyen kell annak melegen ajànlom.
zsírvezér 2016.11.17 09:47:43
@Parajpuding: nem kell együtt élni szerencsére:-)
Az intelligens ember elviseli ,hogy van aki nem úgy gondolkozik, a többieknek meg kötelező.
Ez a blog, àllítson bármit is a szerző , nagyon promóció szagú. Az íràs hemzseg az idegen kifejezésektől, felületes.
Kb. olyan tényeket fogalmaz meg az óràkról minthogy kék az ég.
Az index kirakta a fő oldalra, hát a népek elolvassák és véleményezik.
Jellemzően az egyetlen -a magadfajta által intelligensnek gondolt reakció- a messzemenő pszichoanalizis.

A gyoktorzs? Elmész a kurva anyàdba