Regisztráció Blogot indítok
Adatok
  

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
legújabban ez a nyomorult 4K kampányol ezzel. szánalmas hogy azt hiszik, hogy ettől már mindjárt fényre derül a haza is.és most a kétfarkú kutyás Kovács Gergi mondta a Partizánban, hogy legalizálná a füvet, azokután már nem szavaznék a viccpártra, hogy fűpárti és elbontaná a kerítést, értelmes ember…..
   2014.06.23 16:30:29
@bélaybéla:
"Semmiféle tudatmódosítás és kábulat nem megengedhető, így amely szerek alkalmasak ennek kiváltására, azok veszélyesek és tiltandók."

És gyűjtesz már aláírást az alkohol betiltásáért?
   2014.06.24 09:46:39
@bélaybéla:
Pont itt bukik meg az érvelésed, hiszen ha van egy kivétel, akkor miért ne legyen több? Ahogy Rasztaszív is megpróbált erre rámutatni, lehet ideológiai alapon tiltani, de ha racionális alapon képezel kivételeket (ld.: "Betiltása lehetetlen" - és persze, ezt mi is jól tudjuk, hiszen ismert, mi történt az Egyesült Államokban az alkoholtilalom idején), borul az egész ideológiai légvár.
Miért nem elég érv a fű legalizálása mellett az, hogy milliárdokat lehetne a bűnszervezetek zsebéből a magyar állam kasszájába irányítani? Miért nem elég az, hogy a rendőrség feleslegesen elpazarolt erőforrásait lehetne jobb célokra felhasználni?
Hiszen ahogy az alkohol esetében megállapítottad, hogy betiltása "lehetetlen" - értsd: jogilag lehetséges, de a negatív következmények túlsúlya értelmetlenné teszi -, úgy a fűvel kapcsolatban is elmondhatjuk, hogy az igény megszüntetése lehetetlen, és akár legális, akár nem, a fogyasztók megtalálják a forrásokat. Lehet harcolni ellene, de a józan észnek ellentmond, hogy erőforrásokat pazarlunk és a maffia zsebét tömjük egy jól ismert, egyre többet kutatott szer tiltása ürügyén, ahelyett, hogy például a valóban veszélyes dizájnerdrog-laborok felszámolásával foglalkoznánk, és a legálisan forgalmazott kannabiszból megteremtenénk ehhez az anyagi hátteret.
Újabb "ige" kering a közösségi oldalakon, most a fluorid veszélyeire hívva fel a figyelmet: Keressétek a FLUOR mentes fogkrémet! A legtöbb fogkrém fluoridot tartalmaz, amely egy potenciálisan mérgező vegyszer, ami elvékonyítja a fogzománcot. A fluorid annyira erős, hogy átmarja…..
   2014.01.29 13:32:19
@// Gery Greyhound:
Viccnek régi, trollkodásnak gyenge.
  Államkapitalizmus vagy kaszányaszocializmus? Nyomtalanul eltűnt? Vagy még mindig itt kísért? Akárminek is nevezzük, történelmi távlatban szemlélve a szocialista projekt a kapitalizmus feltételeit teremti meg itt a félperiférián, és nem a szocializmust hozza…..
   2013.11.29 12:51:16
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Bármi is következik ebből, valahogy biztos el tudsz majd jutni a liberálisok gaztetteiig, az ateisták erkölcstelenségéig, vagy a meleglobbi ténykedéséig. Légy kreatív!
   2013.11.29 12:57:18
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Vén, szenilis fasz vagy, maradjunk ennyiben.
Állásfoglalás a Jobbikról való szabad véleménynyilvánításért Nem szeretnénk olyan országban élni, ahol újságírók tárgyalásra járnak pártokról leírt véleményük miatt. Balavány György még 2011-ben nácinak nevezte Vonát, amikor az a cigányság népszaporulatának…..
   2013.06.14 14:59:01
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Egymásra találtatok, maradjunk ennyiben.
Egyedül maradtál, Viktor. Legalábbis a világnak azon a felvilágosult felén egyedül, ahol az autokratizmus nem erény. Tudom én jól, hogy a hazai átlag fideszes és jobbikos vidáman visszaköltözik a vasfüggöny mögé ha te kijelented nekik, hogy oda mögé majd nem ugat be a világ,…..
   2013.04.13 17:20:04
@tundrazuzmo:
Egyetértek, nekem is elegem van már a megélhetési balos hazudozókból. De mondjuk nekem a megélhetési jobbos hazudozókból is elegem van, róluk mi a véleményed?
napszemüveg Rudy Project 2013. 2013.04.05 08:32:57
Rydon Kérik a rizsát? Érdekli önöket, hogyan választhatta egy olasz a sok milliárd lehetőségből a világ leghülyébb márkanevét? Tartsanak ma is velünk! 1985-ben kezdődött. Rudy Barbazza egy fogadás miatt kezdett el szemüvegeket gyártani, kicsit hasonlóan, mint Ferruccio…..
   2013.04.05 11:20:47
A Görénylyuk blog szerzője nem fukarkodott, amikor kifújta magából a mélysötét széljobbos gőzt. Nyomatékosan megkérem az Olvasót, hogy mielőtt továbblép, olvassa el ezt a posztot. A szerző nem kevesebbet állít, minthogy Mesterházy Attila hazaáruló, az MSZP (meg úgy…..
   2013.03.11 17:21:59
@SzJ1982:
A magyar nemzetre a legnagyobb veszélyt jelenleg ez a hozzáállás jelenti.
Mi a faszt képzelsz, hogy le mered írni, hogy "örüljetek, hogy egyelőre még hagyjuk, hogy levegőt vegyetek"?

Ki vagy te, hogy saját honfitársaidat fenyegeted?
Megmondom neked: egy mocskos, primitív, hazaáruló fattyú vagy, semmi több.
   2013.03.11 19:19:36
@SzJ1982:
Sajnálattal közlöm, hogy nem te döntöd el, ki a honfitársad. Úgyhogy vagy megpróbálsz úgy tenni a haza felemelkedése érdekében, hogy nem sajátítod ki a magyarsághoz való tartozást, vagy megnézheted, hogy mi lesz ebbôl az országból néhány évtized múlva, ha folytatódik ez a gyûlölködés.
A TASZ jelenti A diktatúra neve 2012.11.25 20:34:04
Bár a választási eljárásról szóló törvényjavaslat zárószavazását elhalasztotta az Országgyűlés, ez a hét sem múlt el egy újabb antidemokratikus és alkotmányellenes törvény elfogadása nélkül. Az egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő…..
   2012.11.26 13:48:32
@Stabilo:
Ne feledd, ha ez a felmérés reprezentatív volt, akkor a válaszadók több, mint fele Orbán Viktorra szavazott.
Ma van október 23-a, ami sajnos már nem annyira az '56-os megemlékezésről szól, hanem hogy ki, hol, miért tüntet. Lesz Milla-demonstráció Bajnaival, ééééés lesz újra Békemenet is. Ez utóbbiról csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol bemutatták a januári…..
   2012.10.23 21:18:26
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Leszarom Mesterházyt, egy gusztustalan féreg.

Azonban lehet, hogy elsikkadt a tekinteted egy korábbi hozzászólásom felett, ami ráadásul neked címzett kérdést is tartalmazott, ezért most idemásolom egy részét. Kérlek, válaszolj egyenesen.

Számodra Orbán Viktor tényleg hiteles politikus, hiteles ember?
Ha már belinkelted a Wiki szócikket, olvasd is el. Neked ebből nem az jön le, hogy mindig a szél fújta valamerre? Így lett komcsiból antikomcsi, libsiből konzi, nem igaz?
És a legfontosabb: ha ő csak megfigyelt volt, miért szavazott nemmel az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről?
   2012.10.23 21:32:38
Nem értem, talán nem jelennek meg a kommentjeim, azért nem válaszol nekem a vicces nevű vitapartner?
Kérlek, erősítsétek meg, hogy nem a készülékben van a hiba, hanem ő ignorálja a kérdést.

Most már csak a bónusz kérdést ismétlem meg.

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ha Orbán Viktor csak megfigyelt volt, miért szavazott nemmel az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről? Van erre bármi hivatalos magyarázat a kiskönyvben? Vagy csak egyszerűen nem akarta, hogy napvilágra kerüljön egy-két csontváz?
   2012.10.23 21:39:50
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
És kizártnak tartod, hogy ilyen dokumentumok, felvételek, előkerülhetnek Orbánnal kapcsolatban is?
Ha nem, miért nem? Ha igen, akkor mire ez a nagy hajcihő?
Izgalmas, előremutató roma kulturális és egyéb kezdeményezések tárházát kínálja egy nemrég elindult blog, a Cool Romani. A súlyos konfliktusokkal terhelt hazai roma-nem roma viszonyrendszeren felülemelkedve, az együttműködéssel megőrzött, sőt, erősített sokszínűség…..
Amikor hazánkban valaki a fájó torkára egy Negro cukorkát vásárol, lehet nem is tudja, hogy a márka nevének kiejtésekor az Egyesült Államokban elég csúnyán néznének rá egyesek, bizonyos környékeken pedig még ennél is rosszabbul járna. Ezt bizonyítja a rapsztár 50 Cent is,…..
   2012.08.29 10:35:04
@4hnwBToH: Szerintem a zsidókra gondolt, de nem tudom, ôk hogy jöttek ide. :)
   2012.08.29 10:37:10
@őr:
"Az itt hozzászólók többsége biztos valami fémipari szakmunkás vagy nagy nehezen felkapaszkodott,esti gimnazista és az anyához, apjához hasonlóan ő is csak ennyi agyi kapacitást tud magából kisajtolni."

Te most a cigányokra gondolsz, nem fehérekre, azok meg tudnák, milyen nem-fehérnek lenni.
A héten kezdték meg a mozik a César-díjjal és Cannes-i kritikusok FIPRESCI-díjával is elismert, Államérdekből című francia film vetítését. A film a Transparency International támogatásával megy Magyarországon a Parlux forgalmazásában: a korrupcióellenes szervezet rendezett is…..
   2012.08.25 11:22:02
- kuncekunce...kuncekunce dadadadadada dajcs dajcs dajcs - Kinek ne lenne ismerős ez a klasszikus sor?! Elmúlt 8 év! Azóta múlt el, hogy a Bëlga megalkotta a Képviselő boogie c. számát. A dalban összesen 21 politikus nevét vették a szájukra a srácok. Pusztán érdekességként…..
(via Fácse)..
   2012.07.09 14:24:35
@lalolib:
Te annyira el vagy tévedve, hogy csoda, hogy a kommentboxot megtaláltad.
   2012.07.09 18:55:05
@lalolib:
Nem baj, hogy el vagy tévedve, és jó dolog, hogy beletörődtél. Csak így tovább, mondj véleményt dolgokról anélkül, hogy megpróbálnád megérteni azokat, és erre legyél is büszke.
   2012.07.10 14:12:11
@lalolib:
Jó, nem pökhendi módon:
A bal oldalon a Trainspotting c., drogfüggő skót fiatalokról szóló, kult-státuszt elért film egyik plakátjának/DVD borítójának képe látható. Mivel a fiatalember az említett film főszereplője, ezért a világ nyugati felén a 18-35 közötti korosztályban az aktív internethasználók 99,9%-a felismeri, és megérti, miért van a kép alá a "drogos" szó írva.
Ezzel pedig át is kanyarodunk a kép jobb oldalára, ahol a Trónok harca c. könyvsorozatra történő utalást láthatunk, amelyből mellesleg az HBO készített nagysikerű sorozatot, és hype ide, hype oda, már elindult a kult-státusz felé. (A könyveket pedig már sokan a fantasy klasszikusok közé sorolják.) Ebből adódóan a fent említett demográfiai csoportban ha nem is 99,9%, de körülbelül 80% fel fogja ismerni a sorozatot, és összeköti azzal a ténnyel, hogy annak egyik főszereplője Drogo - tehát ez a könyv "drogós".
E remek szóviccet pedig az alkotója egy elterjedt internetes mémbe burkolta - ebben az esetben a mém szó egy jóval szűkebb fogalmat takar, mint Dawkins mém-definíciója -, amely két egymástól távol álló dolgot valamely kifacsart tulajdonság alapján állít párhuzamba vagy egymással szembe.

Szívesen.
Volt már Trónok harca zenéje C64-re komponálva, Trónok harca 16 bites japán RPG-ben (ennek nemrég a második része is megjelent), épp a múlt héten posztoltuk a Trónok harca kontinense, Westeros Minecraft-verzióját, most pedig itt van, hogy nézett volna ki Westeros, ha a Mario Worldben…..
   2012.07.09 20:32:28
@Varmer: @Ing'Ranieth:
Köszi a válaszokat, ez így egész jól hangzik.
Hugh Grant nemrég keményen bírálta a magyar kormányt és a médiatörvényt, a kormánypárti politikusok szerint viszont hiányosak voltak az információi és még mindig azt hiszi, ő a brit miniszterelnök, akit az Igazából szerelemben játszott, írja a mai Bors.   A magyar kormány…..
   2012.07.09 16:57:26
@fran7:
Te nem érted, hogy mi az az outsourcing.
Pedig fentebb már elmagyarázták, mit is jelentett ebben a konkrét esetben.

"Ugyanis az MTV elég sok embert foglalkoztatott úgy hogy sok mindent nem csináltak. Tehát embereik lettek volna a műsorkészítésre és ki is voltak fizetve. Nyugodtan készíthette volna az mtv maga a műsorokat. Ehelyett odaadták a műsorsávot. Amikor ők maguk csinálhattak volna műsort és csinálhattak volna belőle pénzt."

- Azok az emberek akik "semmit" nem csináltak, nem biztos, hogy képesek a kellő nézettséget generálni.
- Ha olyan műsort csinálnak, amit nem néznek, akkor az kidobott pénz, mert a reklámbevételek a nézettségtől függnek.
- Ha jön valaki, aki szállít műsort, és ezért nem kér fix pénzt, hanem a nézettségtől teszi függővé a javadalmazást, akkor átvállalja a kockázatot.
- Ha valaki átvállalja a kockázatot, akkor neki érdeke a sikeresség, nem úgy, mint azoknak az embereknek, akik "ki is voltak fizetve", de közben "sok mindent nem csináltak".

Egy MTV típusú televíziónál nagyon helyes, ha a kis kockázat-kis haszon megoldást választják.
   2012.07.09 19:41:47
@fran7:
"Miközben az MTV csak veszített a dolgon. Ugyanis bár nem célja a nézettség egy közszolgálati adónak, de azért elsősorban magának kellene megtermelnie az anyagiakat. Ez egész egyszerűen hűtlen kezelése a rendelkezésre álló anyagiaknak."

Éppen arra akartam kilyukadni, hogy az anyagi haszon és kockázat arányának függvényében ez gyakorlatilag ez optimális megoldás lehet. Ha beraknak erre a sávra egy olyan embert, aki "amúgy nem csinál semmit", akkor:
- bízni kell abban, hogy nézettséget hoz, hogy legyenek reklámozók, de egyáltalán nem biztos, hogy erre képes
- még ha képes is az, akit eddig a "semmiért" fizették, a továbbiakban is ennyit fog tenni (hiszen miért törné magát?)
- a reggeli beszélgetős műsor bukása (értsd: mást néznek helyette) azt jelenti, hogy jó eséllyel az idősáv többi műsorát is bukják

Eddig volt a teória.

Itt egy cikk, ami pedig a valóságot próbálta akkoriban összegezni:
www.origo.hu/itthon/20090925-eltunik-a-napkelte-az-mtvrol.html

És persze nem derül ki semmi.
Az egyik oldal szerint "az MTV reggeli műsora 800 milliós veszteséget jelentett"*, egy névtelenséget kérő nyilatkozó "azt mondta, hogy a reggeli műsor megszüntetésével nem érnek majd el érdemi megtakarítást, hiszen az MTV-nek magának kell műsort gyártania"**, míg "Balogh úgy tudja, a forráshiány miatt a tévé azt tervezi, hogy minden külsős produkciót megszüntetnek"***.

(*Vajon milyen időintervallumban?)
(**Ez még nem jelent semmit...)
(***Ez végül bekövetkezett? Én nem tudom.)

Mi a tanulság? Mindenki sütögeti a pecsenyéjét. Alapvetően jó döntés a műsorgyártás kiszervezése, és ha nézettség van, mindenki heppi. Mivel azonban itt a Magyar Televízióról van szó, egyértelmű, hogy mindenki másra mutogat, mutyizik és sunyít.

(Ez most azt jelenti, hogy elméletben nekem van igazam, de a konkrét helyzetben lehet, hogy inkább a te verziód áll közelebb a valósághoz. :) Hűtlen kezelést nem látok, mert ez kívülről nézve nem rossz szakmai döntés, de nyilvánvaló, hogy a háttérben nem szakmai szempontok domináltak. A legtisztább az lenne, ha látnánk a számokat az akkori, megszűnés előtti és utáni, illetve a jelenlegi helyzetről.)
Ki tudja mennyi időt töltünk el életünkből azzal hogy keresgéljük a dolgainkat. Persze mindig akkor nem találjuk őket mikor éppen sietünk így igazán jó befektetésnek tűnik egy olyan kütyü ami másodpercek alatt nyomra vezet minket. Korábban már bemutattam egy hasonló eszközt mely nem csak segíthet…..
   2012.07.07 18:44:00
   2012.07.08 16:58:29
@Kínai cuccok tesztje:
Átjött a mondanivaló. :)
Nem akartam trollkodni, csak mókásan hangzott.
Elégedett lenne? (fotó: MTI/Kovács Attila) A közelgő olimpiára való tekintettel meg kell emlékeznünk az idén télen nagy port kavart formaruhákról is, ha már egyszer elindítottuk heti matyó rovatunkat. A lényeg: a fő gond a népies olimpiai formaruhákkal, hogy hihetetlenül…..
   2012.07.06 12:24:22
@lelkylola:
Ugye most ironizálsz?
Ezt a posztot rendszeres olvasónk Tantos András szállította nekünk. Jó szórakozást...   Bardin egy kicsi fakitermelő közösség Palatkától, a Floridában található Putnam megye székhelyétől északkeletre. Teljességgel jellegtelen volna, ha nem élne itt egy majomember, amit a…..
   2012.06.30 23:21:43
@tiboru:
Nem ártana elküldés előtt elolvasni amit írsz. Vagy megtanulni használni a Ctrl-C/Ctrl-V-t.

A sztori egyébként érdekes, bár Amerikában rengeteg kisvárosnak megvan a maga szörnyetege. Az egyetlen szokatlan dolog, hogy ez lámpással járkál.
Az Irodalmi Centrifuga kiállítás-reflexiókban is kiváló szerzőpárosa megeleveníti Marina Abramović fotóit, azoknak akik nem látták, és elgondolkoztatja azokat is, akik látták.A kiállítást május 1-ig meghosszabbították, megtekinthető!Deák Csillag és Kölüs Lajos járt a…..
   2012.04.28 16:41:42
A Kettős Mérce blog felháborítónak tartja, hogy Húsvét apropóján próbálják mosdatni, a volt köztársasági elnököt, méghozzá úgy, hogy Jézus Krisztushoz hasonlítják őt. Szerintünk ez több mind undorító. Mind a vallásos, mind a nem vallásos embereket sérti, még akkor is…..
   2012.04.09 16:48:02
@Con Storm:

Végre valaki tényekkel - az IGAZSÁGGAL - szembesíti ezt a demagóg, kártékony csürhét. Csak így tovább!
Kicsit hosszú, de rengeteg szép felvétel van benne. Köszönet a Cyclechicnek!..
   2011.12.08 10:16:08
Belsőség Dekormatrica? Langyi! 2011.11.19 16:28:00
  A jó versenydizájn tényleg feldobja az autót. Azonban lássuk be, a rövid életű és könnyen eltávolítható matrica olyan, mint az elhalványuló kozmetikai tetoválás: frankó, frankó, de aki határozott és tudja mit akar, az irharéteg alá nyomatja be a festéket, és viseli…..
   2011.11.19 17:46:25
A ‘60-as évek undergroundjában gyökeredző pszichedelikus művészet néhány év alatt simán beszivárgott az alkalmazott művészetek, így a reklám világába is. A korabeli anyagokat nézve a a grafikusok és animátorok láthatóan élvezettel építették munkáikat a stílusra…..