Regisztráció Blogot indítok
Adatok
algkalv

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger A Tengeri Farkas 01. 2020.03.27 11:06:32
Az idei év a blogon úgy tűnik, a sorozatok éve lesz. Az előző sorozat tíz része után most megint egy hosszabb írás következik, várhatóan hat, vagy hét részben. Hogy ne csak állandóan a két világháború, és a német haditengerészet körül keringjek, a zsebcsatahajók helyett most inkább egy régebbi írást…..
algkalv 2020.03.27 16:03:54
Nemrégen egy nagyon érdekes problémával keresett meg egy úriember, aki olvasta a blogot. A problémája azért egy lehelettel komolyabb a cikkhez mellékelt illusztrációnál, de a kisördög nem hagyott nyugodni, muszáj volt ezt a képet bevágnom ide. A magyar légvédelem azért remélhetőleg ennél magasabb…..
algkalv 2020.03.04 04:05:03
@molnibalage: azért az elhanyagolható mennyiség inkább három vagy mégtöbb szigma, egy szigmánál még az esetek 20%-a kívül van
No, mostanában kicsit túlzásba vittem a vaskerekűeket, úgyhogy autózzunk, pontosabban garázsozzunk egyet! Ugyan Mercedeseztünk, Ferrariztunk, mindenféléztünk már onnan az elmúlt hónapokban, azért még maradjunk egy kicsit a régi és/vagy drága kocsik berlini gyülekezőhelyén, a Classic Remise-ben! (Ha…..
algkalv 2019.09.06 11:03:52
@nyelv-ész: nem a Monteverdi Hai volt a mindentvivős? en.wikipedia.org/wiki/Monteverdi_Hai_450
A Xiaomi Amazfit Pace órájának megjelenése óta lassan két év telt el, így jogosan várhattuk az utódot. Ezt a ziccert nem hagyhatta ki a Xiaomi és vele együtt természetesen az a Huami sem, akinek többek között a jól ismert Mi Band szériát és az Amazfit Pace-t is köszönhetjük. Ezeket ismerve már elég…..
algkalv 2018.07.09 06:42:02
Amolyan mezei krónikási minőségemben - most már leginkább csak írásban -, magam is szaporítom ezeknek a számát (mert ezekből sohasem elég) úgy, ahogy szerény lehetőségeim megengedik. Az 1848/49 - es szabadságharcunk irodalma, bár jelentős, sajnos egyre inkább ott porosodik a könyvtárak, vagy az…..
A fenti, két és fél perces előzetessel picivel már talán beljebb vagyunk a március 26-án érkező Terror című sorozatot illetően, amiben egy expedíció elmegy az Északnyugati átjárót keresni, aztán jégbe fagy, és mindenki odavész. A valóságban a fagy és az éhség lehetett a vesztük, a Dan Simmons…..
algkalv 2018.01.16 10:25:27
@nick papagiorgo: Anglia egyik legnagyobb ügye volt. A horrorfilmeket utálom, ezért különösen kár, mert elég kemény lehettek az eredeti körülmények is, kár hülyeségekkel tupírozni. Persze ha úgy nézzük mint egy kocsmai tengerész mesét, akkor még bele is férhet - majd meglátjuk.
Hét tenger A jégmezők lovagja 2. 2018.01.01 16:25:03
Miután Ausztráliában befejezte az adománygyűjtést, Scott Új-Zélandon csatlakozott ismét a Terra Novához. Itt rakodták be a felszerelés zömét is, közte a 34 kutyát, 19 pónit, és a három motoros vontatót. Az út az Antarktisz felé egyáltalán nem volt zökkenőmentes. A Terra Nova igen erős viharba…..
algkalv 2018.01.02 18:19:19
@molnibalage: a navigálás nagyon jó kérdés, nem tudom a technikájukat. A Nap magasság mérése a szélesség meghatározásra jó, de hogyan tartották az egyenes irányt? Ráadásul a déli pólus pont a Ross tenger környékén van, tehát itt elég nagy a folyamatos változás is a variációban (valódi és mágneses É-D eltérése).

Amundsen mázlijához egy jó idézet tőle: “Adventure is just bad planning.”

Én úgy tudom, hogy az 54-es brit nemzetközösségi expedíció volt a következő, amelyik a Sarkra elért (Delta főcím), ráadásul azzal a módszerrel, amit Shackleton javasolt, vagyis keresztbe átszelték az Antarktiszt. Repcsivel Byrd admirális állítólag járt ott, újabban vitatják.
Hét tenger Nelson flottája 2017.10.20 12:03:19
  Bár a britek mind a mai napig mélyen meg vannak győződve róla, hogy ők a nagy birodalomépítők, a felsőbbrendű, uralkodásra termett nemzet, a hajdani Brit Birodalomnak mára már a romjai is eltűntek, s a világpolitikában betöltött szerepét és jelentőségét tekintve Anglia úgy tűnik, a legjobb úton…..
algkalv 2018.01.02 14:43:16
@savanyújóska: köszi a választ, lehet, hogy ebből a frissebb hagyományból lett visszavetítve a sztori. Közben egy ilyen könyv összefoglalót találtam, ami szerint elég módszeresen dolgoztak egészség terén is, főleg a megelőzésre figyelve, szóval nem tartom teljesen lehetetlennek az eredeti feltevést sem: www.history.ac.uk/reviews/review/950
Sziasztok! Május 29-én volt a kanadai óceánjáró, az RMS Empress of Ireland (nem eléggé hírhedt) katasztrófájának 100. évfordulója. Mindössze 2 évvel járunk a Titanic katasztrófája után. A kanadai óceánjáró ezen a napon egy szénszállító hajóval ütközött, és nagyon…..
„Hazadobom az autót, biciklire ülök, aztán ihatunk valamit” – hangzik a biciklisek körében jól ismert mondat. A KRESZ kerékpározás esetében is tiltja az alkoholfogyasztást, veszélyes is, a rendőrség próbál fellépni ellene, a betartatás viszont lehetetlennek…..
(fotó: HamPage)   Magányos autósok, reszkessetek! Az elmúlt húsz év legradikálisabb közlekedési változása vár mindenkire nyáron Budapesten. Valami csodaszerből szippanthattak ezúttal a főpolgármesteri hivatalban, ugyanis HELYES irányban kezdtek el gondolkodni a fővárosi…..
algkalv 2009.05.20 11:50:24
@Pista Bácsi:
Nagyon is etikátlan városban autózni, csak Te és még sokan mások természetesnek veszitek az autóval a seggetek alatt.
Ahogy néhány éve még a munkahelyeken meg az éttermekben való dohányzás is normálisnak számított. Ugyanazt csinálja az autó is, belefüstöl a levegőbe. Gyöngyösvisontával meg akkor példálózhatnál jogosan, ha minden autó olyan hatékonyságú korom és porleválasztó filterekkel lenne felszerelve, mint az erőmű (olvass kicsit utána, mennyi kormot nyom ki magából egy dízel).

algkalv 2009.05.20 17:49:55
@Kobor_Szellem:
valóban szégyen, hogy milyen buszokat járat a BKV a Várba meg a hegyekre
de azért egy dízeltaxinak is van szaga, sétálj be közéjük pl. a Bécsi kapu előtt
és esetleg add össze 30-40 autó kibocsátását, ha a busszal akarod összehasonlítani...
A címben szereplő kérdést elég sokszor megkapja az ember, ha kiderül egy ismerős/ismeretlen számára, hogy építészettel/Budapesttel foglalkozik. Az építészeknek könnyű választ adni, hisz értenek a házakhoz. Nekem, képzetlen embernek viszont nehéz okosan válaszolni a kérdésre.…..
Egy barátom édesanyjával esett meg durvább verzióban az, amiről Pepe83 is írt nekünk, csak abban az esetben fékbetétet felejtettek el cserélni egy márkaszervizben, ami a pollenszűrővel ellentétben életveszélyes szituációt is teremthet adott esetben. Levélírónk esetében inkább…..