Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stef1

60 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Polgári Értelmiség!   Azért írom Neked soraimat, mert nem vagyok biztos benne, hogy – néhány marginális kivételtől eltekintve – látod a jeleket. Merthogy baj van. Tudod, egyrészt szokták mondani, hogy a "történelem ismétli önmagát”, de azt is, hogy “nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba…..
Stef1 2017.04.20 01:31:49
@CsakSzolokHogy: Az Új Kezdetre! (ujkezdet.hu)
A hivatalos bejelentés előtt szellőztette meg a The Hollywood Reporter, hogy Alex Kurtzman producer (Star Trek-filmek, Hawaii Five-O, százezer más) újra befogja durrantani a világ legjobb tévés sci-fi-univerzumát. Egyelőre írókat keres hozzá. A THR szerint pont menő lenne, ha jövőre…..
Stef1 2015.11.02 19:47:17
Eddig valahogy úgy képzeltem el a Nagy-Magyarországot visszasíró Wass Albert-fan bőgatyás szubkultúra képviselőit, hogy ha valami fontos nekik, akkor a szép magyar nyelv ápolása biztosan az. Mert ugyan hogy is lehetne kipicsázni a románokat Erdélyből, ha minimumként nem beszéljük…..
"Angela Merkel kancellár-asszony magyarországi látogatásán figyelmeztetett, 'több megértésre volna szükség az eltérő véleményekkel szemben'. A magyar Miniszterelnököt azzal vádolják, hogy korlátozza az országban a véleményszabadságot." Frankfurter Allgemeine…..
Stef1 2015.02.05 11:05:51
@ogli dzsí: Az "Ezek libsi szennylapok, a kutya se olvassa őket." kijelentés nem állja meg a helyét. Szerintem mint politológus figyeltem arra, hogy az úgynevezett jobb és baloldali média is képviselve legyen ebben a válogatásban...
A heute.de egyenlő a német állami 2-es (ZDF) csatorna hírportáljával, a bundeskanzlerin.de - ahogy a neve is mutatja - a kancellár-asszony saját honlapja, a Süddeutsche Zeitung pedig Németország legnagyobb példányszámú országos napilapja! Lehetett volna ezt a gyűjtést még széllesebb körből válogatni, azonban gyakorlatilag apró eltérésekkel ugyan, de szinte sorról-sorra ugyanazt hozták le mindenfelé... Szerintem érdekes és fontos, hogy hogyan látnak minket mások, azonban én is azt vallom, hogy a belügyeink ránk tartoznak, nem idegenekre.
Az utóbbi hónapokban viszonylag sokat foglalkozott a sajtónyilvánosság a kereskedelmi láncokat érintő különadóval, illetve azzal az új törvényi szabályozással, miszerint egy üzletlánc nem működhet tovább, ha két évig folyamatosan veszteséges volt. (Ez lehet, hogy így furcsának hangzik, de oka van e…..
Az utóbbi hónapokban viszonylag sokat foglalkozott a sajtónyilvánosság a kereskedelmi láncokat érintő különadóval, illetve azzal az új törvényi szabályozással, miszerint egy üzletlánc nem működhet tovább, ha két évig folyamatosan veszteséges volt. (Ez lehet, hogy így…..
Először is, igen fontosnak tartom leszögezni, hogy az elmúlt 20 év politikai, állami vezetői közül számomra Orbán magasan a legszimpatikusabb. (Még akkor is, ha elsősorban az 1998 és 2002 közötti időszakot tartom etalonnak, és ma nem „mindenben” értek egyet a kormányzattal.) Akkor is van itt…..
Először is, igen fontosnak tartom leszögezni, hogy az elmúlt 20 év politikai, állami vezetői közül számomra Orbán magasan a legszimpatikusabb. (Még akkor is, ha elsősorban az 1998 és 2002 közötti időszakot tartom etalonnak, és ma nem „mindenben” értek egyet a…..
December 12-én van Antall József miniszterelnök halálának 20. évfordulója. Lassan annyi idő eltelt azóta, hogy talán itt az ideje annak, hogy kialakuljon róla, munkásságáról egy reális, igazságos kép. Hiszen most már van összehasonítási alapunk is, több mint négy teljes…..
Lehet-e (csak) rezsicsökkentéssel választást nyerni? Lehet. És akkor itt meg is állhatnánk. De az igazi kérdés nem ez. Hanem, hogy érdemes-e?! Szabad-e egy pártnak, hasznos-e hosszútávon, ha kvázi együgyünek nézi az embereket, választókat? Szabad-e egy másik párt szintjére…..
Stef1 2013.12.08 07:05:25
@anonymand: Ugyan az egyetem óta nem szeretem, ha osztályozgatnak, de azért válaszolok. (Nem mintha támogatólak léptem volna fel a „rezsicsökkentés” mellett, de mindegy.) Hazán sajnos a rabszolság irányába megy, ilyen politikai elittel és oktatási rendszerrel nehéz másfelé tartani… (Megint nem voltam elég egyértelmű: a tudás alapú társadalomé kellene, hogy legyen a jövő, de itt nem az van.)
Lehet-e (csak) rezsicsökkentéssel választást nyerni? Lehet. És akkor itt meg is állhatnánk. De az igazi kérdés nem ez. Hanem, hogy érdemes-e?! Szabad-e egy pártnak, hasznos-e hosszútávon, ha kvázi együgyűnek nézi az embereket, választókat? Szabad-e egy másik párt szintjére süllyednie, mely néhány…..
Kedd éjszaka egyességre jutott Angela Merkel (CDU), Horst Seehofer (CSU) és Sigmar Gabriel (SPD), így nagykoalíció alakul Németországban. Szeptember 22-én voltak szövetségi szinten parlamenti választások a Német Szövetségi Köztársaságban, amelyeket a CDU/CSU pártszövetség…..
Bársonyszék Kúriára várva... 2013.11.26 10:21:39
Hétfőn nyilvánosságra kerültek azok a kérdések, melyekben a Kúria Polgári Kollégiumának indítványa alapján döntéseket fog hozni a Kúria a devizahitelesek ügyében. A Kúria (Hazánkban a legfelső bírói fórum, régen: Legfelsőbb Bíróság) december 16-án hirdet ítéletet az…..
Jelenleg Magyarország villamos energia felhasználásának 38%-át atomenergiával, és valamivel több, mint 8%-át alternatív energiával fedezzük. Még 2009-ben döntés született a Paksi Atomerőmű második ütemének, tehát Paks II megépítéséről. A mostani kormányzat, személy…..
138 éve született az erdélyi származású Klebelsberg Kuno (Gróf dr. Klebelsberg Kuno) országgyűlési képviselő, jogász, egyetemei tanár, vallás- és közoktatásügyi miniszter. Klebelsberg Kuno (1875-1932) nevéhez fűződő oktatási reform meghatározta a két világháború…..
Apró-Gyurcsány érdekkör privatizációból, állami megrendelésekből, illetve állami hitelekből történő meggazdagodásának titkairól elnevezésű vizsgálóbizottság vizsgálatának eredményéről olvashatunk az alábbi dokumentumban. Lássuk a baloldal, a Demokratikus Koalíció…..
Stef1 2013.11.06 10:24:02
@Mr. Waszabi: Kedves Mr. Waszabi! Ez a blog igen csak független a Fidesztől! Hogy éppen miről ír a kolléga, miről - most - nem, az az ő dolga, de legyél olyan szíves ne keverd a dolgokat! Lesz itt még a kampányban sok féle írás, ahogy volt eddig is... Tessék inkább lapozgatni!
Stef1 2013.11.07 11:55:35
@nápolyi maszti: Kedves "Olvasó(k)"! Szeretném azért felháborodva visszautasítani a vádakat, miszerint közünk lenne a Fideszhez! Mi néhány fiatalértelmiségi vagyunk, akik blogot írnak, mert elegük a politikai elitből! Balból és jobból egyaránt! Aki egy kicsit veszi a fáradtságot, és megnézi más írásainkat is, az ezt jól láthatja! Sokfélék vagyunk. Fidesz pártkatonák biztosan nem! Más hozzászólásában olyan baromságot is olvastam, hogy minket a fidesz pénzel… Nos, mint írtam, ez nagy baromság, de felmerül bennem a kérdés: miért is kell egy bloghoz pénz..? Mire?! Még szerver, vagy tárhely sem kell, hiszen egy ingyenes szolgáltatást veszünk igénybe…. (blog.hu!) Na, szép napot!

Rólunk…

„Sziasztok!
Újraindítjuk a barsonyszek.blog.hu-t. A szerkesztők részben újak, részben a régiek. Mind fiatalok.
Újjászervezzük, új alapokra helyezzük, mert szükség van rá. Szükség van rá, mert 23 évvel a „rendszerváltás” után hazánkban még mindig silány a politikai kultúra, még itt vannak ma is közöttünk a múlt emberei és a „rendszerváltó” ’89-es politikai elit…
Mely azóta sem akar nyugdíjba menni. Így kimaradt a magyar politikából 2-3 generáció…
Ezen változtatni kell! És mi is azon leszünk. Szókimondó, lényeglátó bejegyzésekkel, a fiatalok többféle véleményének megjelenítésével szeretnénk mi is tenni valamit! Hozzátenni a saját részünket a nagy egészhez. A változás, megújulás folyamatához.
Újraindulunk, mert sok gondot, hibát, javítandó problémát látunk a világban magunk körül, melyek nem maradhatnak így. Elfogy és szétszakított a magyarság. A fiatalok apátiába süllyednek, elvándorolnak, vagy elmenekülnek a politika, a bizonytalanság elől…
Mi nem szeretnénk egy szétszakított, gyökerek nélküli országban élni.
Hisszük, hogy Mi Magyarok egyszer újra felemelt fejjel járhatunk megint. Itt a Kárpát-medencében. Hisszük, hogy hazánk újra megbecsült országa lehet Európának, hogy lehetünk egyszerre magyarok és európaiak… Hisszük, hogy hagyományaink szerint megférhet egymás mellett múlt és jövő, a régi és az új… Csak tenni kell érte.
Változást akarunk. És mindig a fiatalok hozzák a változást!
Olvassátok hát szorgalmasan szerzőink írásait, csatlakozzatok facebook oldalunkhoz, igyekszünk a bizalmat megszolgálni!”
Évek óta húzódik a devizahitesek kálváriája. Családok százezreit érinti a kérdés. Több százezer embernek jelent évek óta mindennapos problémát a magas törlesztő részletek kifizetése. És nem egy családot ismerek, akik évek óta szinte zsíros kenyéren és paprikás krumplin élnek, hogy valahogy…..
Évek óta húzódik a devizahitesek kálváriája. Családok százezreit érinti a kérdés. Több százezer embernek jelent évek óta mindennapos problémát a magas törlesztő részletek kifizetése. És nem egy családot ismerek, akik évek óta szinte zsíros kenyéren és paprikás krumplin…..
Néhány napja a BKK sajtóosztálya bejelentette, hogy a közeljövőben 18 darab Ikarus márkájú, magyar buszt fog beszerezni a főváros. Ennek a hírnek akár örülhetnénk is, ha nem ezek lennének az első magyar (vagy hazai) buszok, melyeket vásárol a főváros mióta Tarlós István…..
Október 27-én megmozdult a föld Erdélyben. Ezt mi itt az anyaországban is jól láthattuk, hiszen kivételesen szinte minden médium, minden hírportál közvetített, beszámolt róla. A szervezők szerint, mintegy 120-150 ezer magyar vett részt a „Nagy Székely Menetelésen”, mintegy 53…..
Október 27-én megmozdult a föld Erdélyben. Ezt mi itt az anyaországban is jól láthattuk, hiszen kivételesen szinte minden médium, minden hírportál közvetített, beszámolt róla. A szervezők szerint, mintegy 120-150 ezer magyar vett részt a „Nagy Székely Menetelésen”, mintegy 53 kilométeres összefüggő…..
Az 1956-os nemzeti ünnepen gyakorlatilag minden releváns politikai párt tart megemlékezést, gyűlést Budapesten. (Térkép lent!) Vannak akik szerint ez nincs jól így, szerintem az ilyesmi a nem túl fényes állapotú magyar politikai kultúra pozitív oldala. Aztán, hogy mennyire kell…..
Stef1 2013.10.20 21:12:24
@Sir Galahad: Nagy pártokról nem volt szó... Azzal, hogy baloldali-liberális kis pártok együtt (smile) lesznek az MSZP-vel, és Bajnaiékkal, így nem nagyon maradt más! A 4k! tényleg kimaradt... Ok. Csak mondjuk a JESZ egy tömegpárt a 4k!-hoz képest..! Munkáspárt?! Az szomorú és vicces lenne egyszerre...
Stef1 2013.10.22 14:15:13
@Sir Galahad: Én nem haragszom. (-: Viszont politológusként nem szeretem, ha valaki a levegőbe beszél: mondj már kérlek még egy releváns pártot, amely tart Budapesten megemlékezést! Csak 1-et. Vagy mondj nagyobb pártot a JESZ-nél!? (Az evidenciákat már felsorolta a bejegyzés írója...) Tény, hogy a 4k!-nak nincs két tucat tagja sem... Velük hasonlítottam össze a JESZ-t! Amely a legnagyobb parlementen kívűli párt, és amelynek több tagja van egyébként az LMP-nél... (Adat: 824, Schiffer A.) Mi a gond?
Stef1 2013.10.26 15:59:15
@Sir Galahad: Szia! Nem tudom, láttad-e, de nem én írtam a bejegyzést! (-: Amúgy én egy közvélemény-kutatónál, elemző cégnél dolgozom, és jól fogalmaztál: "de a közvélemény-kutatásokban még csak nem is látható"... Azonban mérik és szerepel, csak az "egyéb pártokhoz" teszik, tesszük az eredményt... Viszont egy 4K még úgy sem áll, és így utólag visszatekintve, talán megérdemelte a rendezvény, hogy felkerüljön... A JESZ-nél természetesen nem voltak közel sem annyian, mint a három nagy tömegdemonstráción, de amúgy ott megemlékezés volt, és másokhoz képest nem is voltak kevesen...
Bársonyszék 1956 jelentése... 2013.10.23 17:24:00
33 évig hallgatni kellett róla. Hivatalosan ellenforradalomnak, vagy fasiszta felkelésnek nevezték. A csőcselék tombolásának. A legtöbb családi asztalnál néma csend lett, ha valahogy mégis szóba került. Nem volt szabad beszélni róla, de néha apák és fiúk, nagyapák és unokák,…..
A szabadság vihara (Freedom's Fury) Színes és fekete-fehér, magyarul beszélő, kanadai-amerikai dokumentumfilm, 90 perc, 2006 rendező: Colin K. Gray, Megan Raneyforgatókönyvíró: Colin K. Grayzeneszerző: Les Halloperatőr: Megan Raneyproducer: Kristine Laceyexecutive producer: Quentin…..