Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagya21

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon nagy kedvencem, amikor olyan panel tömbben dolgozunk, ahol szemben is egy másik tömb van. Ilyenkor nemcsak a szemközti tömb lakóinak mindennapi életét tanulmányozhatod azon a héten, amikor ott dolgozol, hanem azt is könnyedén megszámolhatod, hogy hány klíma van az adott lépcsőházban. Nem…..
Inno-anno A hibás anyag nyomában 2020.12.04 10:15:02
Az SS John P. Gaines nem volt hosszú életű hadihajó a második világháborúban. 1943 júliusában kezdte meg szolgálatát az amerikai flottában, pár hónap múlva, november 24-én pedig már el is süllyedt. Vesztét nem ellenség okozta: hirtelen kettétört a tengeren és elmerült, tíz embert vitt magával…..
Nem sok dolog kell az ilyen régi vackok fenntartásához. Fontossági sorrendben a következők: Szerencse, pénz, idő.  Az első faktorra nincs ráhatásunk, ezért annak a jelenlétét kell megbecsülni a legjobban. És el kell fogadni, hogy nem mindig van ideje ránk, akkor helyettesíti a balszerencse. Szép kis…..
nagya21 2020.08.18 13:44:34
Egy hónappal ezelőtt pöccre indult. Most pedig meghalt az akku. Így utánfutón tette meg a Honda az utat a szervizbe a gumicserére. Ott feltöltötték, de nem tartotta meg, és nem volt kéznél belevaló akkujuk (10-ért adták volna). Itthon ugyanez visszaszállítás után. Akku ki, egy Varta, a szervizkönyv…..
A szénkefe egyidős a villanymotorok történetével. Aki kicsit is érdeklődik az elektromos szerszámok lelkivilága iránt, találkozott már a szénkefék cseréjével, és megszokta, hogy az új gépekhez sok esetben eleve csomagolnak tartalék szénkefét. Azonban számos más jellegű technikai tudáshoz hasonlóan…..
Gépeink hangosak és kártételük hosszabb távon kimutatható. Kár lenne elveszteni az emberi kommunikáció - s mivel magas frekvencián zúgnak - a zeneélvezet teljességét emiatt. Néhány tanácsot és mérést szeretnék megosztani a zajvédelem területéről, majd bemutatok néhány tipikus fülvédő eszközt is...
Kevés olyan szerszámon van, ami ennyi mindent kibírt volna, ez nem más, mint a Metabo PowerMaxxSSD akkus ütvecsavarozó. Nagyon szeretem, mert a mai „eldobható” világban ez üdítő kivétel. Bár el kell mondanom, hogy a szomszédjaim nem osztják annyira ezt a rajongást. Főleg amikor este hármon negyed…..
Bizonyára sokak számára ismerős a következő helyzet: nagy erőkkel vetjük be magunkat a fürdőszobába, hogy fényesre sikáljuk a helyiséget, majd miután elégedetten hátradőlünk a fotelben, valaki bemegy, kezet mos… és máris foltos minden a vízkőtől. Ez a magyar háztartásokban is nap mint nap…..
Miután kipróbáltam a Xiaomi SOOCAS X3-at, nagyon kíváncsi lettem, hogy mit tudnak azok az elektromos fogkefék, amik ennek a terméknek a feléért, sőt, harmadáért kaphatóak. Így, akinek nem kell indukciós töltés, Bluetooh-os telefonos alkalmazás, hogy kielemezhesse a fogmosási szokásait, hanem…..
Az eredeti Bugatti Type 35 korának legizmosabb, leggyorsabb autója volt, és egyike a legritkábbaknak is, hiszen kevesebb, mint százat építettek belőle. Nem csoda, hogy aranyáron lehet csak hozzájutni, már akinek van annyi szerencséje, hogy belefut egy eladóba. Van viszont megoldás,…..
FRISSÍTVE: 2016.07.12. Összerántottam egy gyors bejegyzést, nem is nevezném cikknek, inkább csak vitaindítónak, amelynek kifejtése rátok vár a poszt alatti bejegyzésekben. Az alapja a szokásos eszmecserék egyike, mit érdemes, kell, lehet venni nyár közepén, amikor az árak iszonyatosan leesnek (a…..
Sajnos elkezdtem aktívan nézegetni a multirotoros gépek ősatyát az rc helikoptert. Itt már önmagában kevés pusztán egyetlen helikopterre gondolni, hiszen legalább két tucat gép műszaki paramétereinek az átnyálazásán vagyok túl, amelyet egy újabb menüpont megszületése - meglepő módon "helikopterek"…..
Úgy ültem neki az első galantos posztomnak, hogy megírom a sztorit az autóvásárlás első pajzán gondolatától a jelenig, amikor már néhány hónapja használom az autót. Nem sikerült. Túl göröngyös volt a Galanthoz vezető út, és a vétel utáni eufóriát követő…..
Még három éve sincs meg az 504-esem, két éve használom is, de már úgy tűnik, mintha legalább egy évtizede együtt lennénk. Ez egy emberek közötti kapcsolatban még akár pozitív kicsengésű is lehetne, de a Peugeot esetében a temérdek alatta, fölötte, mellette, olajosan,…..
Kati Aprilia SportCity 200-asa igazán csinos és megkímélt, egyben ő garázsunk egyetlen harminc évnél fiatalabb géperejű járműve. Az új tulajdonos, aki a feleségem, épp csak annyit ment vele, ami ahhoz kellett, hogy a közben bekövetkező apró baleset miatt muszáj legyen…..
Mocskos olajat töltenek a hordóba, a kannába és a flakonba, majd az ön autójába. A piac ismét a maffia markában. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
nagya21 2013.09.19 11:07:37
@kisqtya:
Hali!!
A Liqi Molly-t 5W-40 félszintetikust nem szerette az autóm csipegetett is belőle rendesen:-)
Most a közismert W5 Lidl fullszintetikus olaj van benne 1l/1k áron(sajnos már nincs a Lidl-nél), ez egy nagy német olajlepárló cég olaja átcimkézve, nem csipegeti, normális a szine-szaga.
Üdv Nagya
UI:1.5dci a motor, 15 ezrenként olajcsere.
sörfigyelő Argus szűretlen 2013.08.16 23:10:06
Illat: meggyőzően kellemes Hab: kevés és illanós (na jó, egy nagyobb lökettel egész pofás koronát rittyentettem, de az is gyorsan fogyott) Szín: világos, opál  Mit ne mondjak, édesebbre számítottam, amiben benne lehetett a tegnapi mézes Argus is. Nem egy összetett íz, igaz…..
Tanár úr, kérem, én készültem és csak egy törzskönyvért jöttem. És fizetni. Baj? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TComment Turbót a botmixerre is! 2013.02.13 05:45:37
Javában ássuk a szívómotorok sírját. Nekem hiányozni fognak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
nagya21 2013.02.13 09:40:50
@Pintyöke: HAli!
Nem, tartom rendesen a forgalom ritmusát, kihasználom a 2000rpm/160Nm-ert, lámpánál indulva a többiek még az 1-est keresgélik mikor már a 2.-at kapcsolom.
A másik az, hogy itt a megyeszékhelyen ismerem a lámpaváltásokat, és tudom mennyivel kell menni ahhoz, hogy a zöldhullámmal végigmenjek(8-as elkerülö szakasz Szfvár), és előre röhögök mikor tolja el melletem, és nemgyőz fékezni a pirosnál......
Üdv Nagya
Mármint az a hülye, akiket a trashblogok (update: sikerült) annyira szeretnek: a szánalmas, kelet-ázsiai hülye, aki a robogóján szállítja az egész családját, a bejárati ajtó keretét, vagy egy fejős kecskét.  Én még nem tartok a kecskénél, de valószínűleg csak mert…..