Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valójábannemberci

0 bejegyzést írt és 1927 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azzal jönne haza a gyerek, hogy idén nem kilencből bukott, hanem csak hatból, lehet hogy megdicséred, de biztosan nem lesz őszinte a mosolyod. Tegnap a szabad szoftver konferencián a kormányzat előadóját hallgatva valami ilyesmit éreztem. Előre kell bocsájtani, hogy valóban…..
valójábannemberci 2013.03.26 16:21:09
(Remélem most átengedi a blogmotor. Ennyi link még nem spam...)

@Naaaa!:
Van CAD-CAM, csak keresni kell. És nem is olyan nagyon nehéz találni.
Egy gyűjtemény, csak neked, van benne olyan, amit a Siemens fejelszt, van benne olyan, amit a GDF (nem a főiskola), és olyan, amit az amerikai hadsereg. Csupa amatőrök.
pinboard.in/u:zsoltsandor/t:linuxcad
Fordítóeszközök:
pinboard.in/u:zsoltsandor/t:linuxtrans/
Videóeszköz (Lightworks):
www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=19&id=42353&Itemid=81#42353
Valószínűleg a fizetőseket nehezebb warezolni Linuxon. Kellemetlen. :)

És az, hogy a NASA és a Linux csak legenda. Na ebből már tudom, hogy mennyire lehet komolyan venni a kommenteket. :D
valójábannemberci 2013.03.26 16:22:39
@foodlfg: A Valve szerint meg a Linux jobb, mint a Windows 7: www.zdnet.com/valve-linux-runs-our-games-faster-than-windows-7-7000002060/
És a Windows 8: arstechnica.com/gaming/2012/07/steams-newell-windows-8-catastrophe-driving-valve-to-embrace-linux/

Azért ők nem az amatőr kategória, na. Szerinted DirectX hajtja meg a Linuxra portolt játékokat? ;)
valójábannemberci 2013.03.26 17:21:49
@sóhajó: A Mozilla nem cég, hanem alapítvány. Non-profit. Mozilla Foundation a neve. Igaz, tartozik _alá_ egy cég is, a Mozilla Corporation, ami az alapítvány 100%-os magántulajdona, nincsenek benne részvényesek, nincs jelen a tőzsdén, és minden profitot az alapítványnak irányít át. A CEO-ja meg egy magyar származású ember, Gary Kovacs a neve.

A Google az valóban egy multi, ezt nem vitatja senki. Próbál jófej lenni, de azért az igazat megvallva eléggé ijesztő, hogy mennyi mindenről tud a felhasználói kapcsán.
Roger Waters Pink Floyd-basszusgitáros-énekes decemberben, az ENSZ-ben beszélt a palesztin emberek ellen Izrael állam által elkövetett bűntényekről, most pedig egy interjúban nyilatkozta azt, hogy nyílt levélben szólítja fel zenésztársait a közel-keleti ország teljes…..
valójábannemberci 2013.03.22 12:21:32
@PiszkosFreddy: Ne aggódj, azért rájuk sütik, de leginkább az "öngyűlölő, neurotikus zsidó" jelzőt.

Waters egyébként más témában sem hallgat. És még mielőtt kitalálná valaki, hogy "na, biztos őt is az irániak pénzelik"...
Hát nem: www.youtube.com/watch?v=ihMeL6GSCIc
Nagy reszpekt az "öregnek".
valójábannemberci 2013.03.22 12:30:18
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: ugyan, nem kell ahhoz külső segítség, megteszik azt a kormány politikusai maguktól is.
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ma a felháborodástól reszkető hangon fordult a nyilvánossághoz. "Épül a Bajnai-adatbázis – fogalmazott. – Egészen elképesztő a módszer a hírek szerint. A hazai média arról adott közlést, hogy a Haza és Haladás Alapítvány…..
valójábannemberci 2013.03.22 17:26:23
@proxy user: Ne adj nekik ötleteket a védekezésre, rájuk kell húzni a szaroslepedőt. :D
valójábannemberci 2013.03.22 17:29:43
@proxy user: Megjegyzem, az E14-nek GeoTrust certje van. Szóval jöhet a szaroslepedő az adatkezelésről, hogy valóban megfelelően titkosított-e a https során átmenő adat, és hogy a szerveren is biztonságban van-e.
valójábannemberci 2013.03.22 17:36:12
@proxy user: Mondom, ne adjál már nekik tanácsokat a kibúvóra. :D
Létezik egy vakmerő, kortárs irodalmi alapokon nyugvó műfaj, amely új muzulmán ifjúsági kultúrát teremtett. Fegyvere a punk, erejét Allah tanításaiból nyeri, határai és körülményei pedig éppoly zavarosak, mint a fundamentalizmus és a punk devianciájának összehangolása.…..
Azt gondolom, viszonylag kevés hiteles információ érkezik a nyugati világba a Közel-Kelet mindennapjait illetően. El sem tudjuk képzelni, hogy - legalábbis amint a média bemutatja - egy törvény szintű vallási szigortól és fanatizmustól, terrorizmustól, szegénységtől sújtott…..
Bombasztikus a hír, írja mindenki, a tévé is bemondta, hamarosan indulhat a Malév utódja. Dobbanhat a szív, szinte hihetetlen, hogy kibírtuk majd egy évig nemzeti légitársaság nélkül. Egy apró bökkenő van csak: a Hungarian World Airways nem több néhány idióta vágyálmánál és…..
valójábannemberci 2013.01.26 11:47:09
valójábannemberci 2013.01.26 12:10:01
Nemrég írt egy bejegyzést Rajcsányi kolléga az online családfakutatásról. Ez a poszt szintén ezzel a témával foglalkozik, csak egy merőben más megközelítésből. Magyarországon elég régóta szitokszó a genetika, főleg a családkutatással egy lapon emlegetve, persze nem teljesen…..
valójábannemberci 2012.12.19 16:03:43
@aszterixagall: Viszont a nyelvi családfát tekintve van rokonság az oroszok és az indiaiak között, de genetikai rokonságot hiába keresnénk.
Pláne a franciák és az indiaiak között.
valójábannemberci 2012.12.19 16:17:52
@aszterixagall: Nincs. Inkább azokat várom, akik keresik a kilencszeresen csavarodott DNS-t. :D

ui: "Viszont" helyett "Ahogy" kellett volna, csak így alakult. :)
Szombaton este Lady Gaga is fellépett azon a Stones-bulin, amin volt még rendes zenészember a vendégek között (például Bruce Spingsteen), és amit élőben streameltek világszerte, hogy aztán a koncertből kivágott, felvett videókat egyenként szedegessék le a videómegosztókról. A…..
Megjelent az Eötvös Kiadó gondozásában a Netszótár című kiadvány (alcím: @-tól zukbergnetig), amihez erős fenntartásokkal közelítettünk, mert volt már dolgunk ilyesmivel; tudjuk, milyen az, amikor egy nyelvész kitalálja, hogy az internet legyen mostantól világszőttes, illetve…..
valójábannemberci 2012.12.15 23:23:03
Szándékosan félreérteni egy nyelvbotlást – hazugság. Feltűzni a sárga csillagot – az áldozatok emlékének meggyalázása. Nácinak bélyegezni a jobboldal kulturális identitását – gyalázatos kirekesztés. Indokolatlan félelmet kelteni – hideg cinizmus. Antifasiszta tüntetést…..
A méregdrága borok és több tízéves whiskyk után most végre azoknak is kedveznek, akik az alkohol helyett az egyszerű élvezeteket kedvelik, például a forrásvizet. A Föld felszínének 71 százalékát borítja víz, ennek csak elenyésző része alkalmas emberi fogyasztásra. A víz…..
valójábannemberci 2012.11.25 00:07:36
@Mrs.Columbo: hát, ha aranyeső nem is lesz belőle, a barna törpén lesz csillámpor. :D
Petrovai László LMP-s képviselő blogján találtunk rá egy érdekes bejegyzésre, amely egy 18. kerülettel foglalkozó Facebook-csoport viselt dolgait boncolgatja: Nincs ez másként a kerület legnagyobb taglétszámot magáénak tudó ‘Tizennyolcadik kerület’…..
valójábannemberci 2012.11.24 13:10:58
valójábannemberci 2012.11.24 13:15:36
@valójábannemberci: Vagy ne. :D
Mindenesetre praktikusabb, ha nem az eredeti forrásból van hotlinkelve. Nem mindig szeretik az érintett oldalak.
Nívó Szidjuk együtt az LMP-t! 2012.11.19 11:13:35
Esküszöm, a fene nem akart a témáról írni, így is ezzel van tele a magyar sajtó és blogoszféra, hogy miért nem akar egy parlamenti küszöb környékén táncoló pártocska csatlakozni a még csak nagy szavak mentén létező volt miniszterelnök fémjelezte politikai mozgalomhoz, de…..
KatPol Blog [KNN] Gáza II. 2012.11.17 10:30:00
"It is important to understand one simple point: there is no moral symmetry between the terrorists in Gaza and Israel" Benyamin Netanyahu Ismét "eszkalálódik" a helyzet a Gáza-övezetben, ami annyit jelent, hogy felizzik a parázs a világ leghíresebb "fake war" jellegű konfliktusában.…..
valójábannemberci 2012.11.17 16:56:54
@KGyST: szemmel láthatóan nagy az ijedelem.
komolyan, egy ilyen videó, meg az IDF katonák instagramos/hipstamaticos képei teszik az egészet szürreálissá.

@vladimir964: mivel az emberek utálnak száraz adatokat olvasni, van itt ez a Michal nevű tel-avivi lány, aki készített pár infografikát: www.vex.co.il/info/
Nem kell ahhoz nagy tudomány, hogy az ember lássa, egy igazi zenebuzi mindig talál valami jó okot, ami miatt belerúghat egy nagyot az MTV-be. A klasszikus időszakban azért, mert a zenecsatorna szerintük egy csomó fontos előadót kirekesztett, nem közvetített értéket, és csak azt…..
valójábannemberci 2012.11.13 10:34:20
Az Országgyűlés elfogadta Vas Imre módosító indítványait, amik ismét alapjaiban írják át az itthoni  kampányszabályokat, és amiket nem tudunk eléget dicsérni. A jövő heti zárószavazásig lehet ugyan még változtatni, de a fő irányok aligha módosulnak már. Az egyik…..
valójábannemberci 2012.11.13 10:14:02
Kelt kért meg néhány nappal ezelőtt, hogy nyilatkozzak az Origónak az Apple mostani helyzetéről. Az alapállításaimat továbbra is tartom: 1. Az Apple akkor szerepel jól, ha ő diktálja az ütemet, lehetőleg olyan piacokon (zenelejátszók, telefonok, tabletek, online film-, zene- és…..
Válogathatnánk a veretes okosságok között, ha az elmúlt napok eseményeit akarnánk összefoglalni. Itt van mindjárt az egy üstben nem lehet két fejet főzni kezdetű azeri közmondás, vagy az a Nap előtt nem marad felhő kezdetű örmény bölcsesség. Mégis, az elmúlt napok…..
valójábannemberci 2012.09.02 08:30:36
@Gondolkodni Próbáló Birca: olyannyira, hogy ahogy olvasom a Wikipédián (amit a tuggyukkik szerkesztenek), hogy 4. századi kolostor van ott (az egyik legelső még Világosító Szent György alapította), innen származik az örmény ábécé, mint olyan, és bizony az 1700-as, 1800-as évek forrásanyagai is egyértelmű örmény többségről írnak. A népességkontroll azeri taktika volt, és erről még egy Alijev interjú részletét is idézik...
Egy neve elhallgatását kérő rendőrkutya, elárulta blogunk munkatársainak, hogy a hétvégi melegfelvonulás során az ellentüntetőkkel szemben valóban aránytalanul jártak el a Pride-ot biztosító rendőrök. A kutya-őrmester állítása szerint mindenki bátran elhiheti a kiszivárgott…..
A Siemensnél szó szerint vették a Homár szlogenjét, ezért a nikotinaddikt alkalmaztottakat berakták üvegkalitkákba, hogy ott füstöljenek. Igen ám, de a kalitkák a szabadban találhatók. Télen még nem volt tetejük, amikor beesett a hó, aztán nyárra lett tető, meg 60 C. Ez a…..
  Furcsa, vicces, vagy felfogástól függően akár dühítőnek is nevezhető képek járták be a napokban az internetet: egy olyan pozsonyi rendezvény fotói, melyen az alany magyar koronával és a koronázási ékszerekkel pózolt, esetenként korhű ruhákba öltözött figurák…..
valójábannemberci 2012.07.03 10:37:53
@innovation: Nem tudom miét az idegenkedés a "vásári mulatságtól". Régen az ilyen felvonulós eseményekkel együtt tartották az éves nagyvásárt.
Belgiumban, ahol épp vagyok, ez ma is így van. És mindent árulnak, a sajttól, zöldségtől és húsoktól kezdve a babaruhákig, edényekig, és elektronikus kacatokig.
Ez itt így természetes, így megszokott, így csinálják nagyon régóta.
Bár sajnos a recesszió miatt erősen megcsappant a forgalom...
valójábannemberci 2012.07.03 11:13:12
@Pigsy: Szerintem ez sokban függ attól is, hogy ezt miként prezentálják. Ha felsőbbrendűségi tudattal, akkor gáz van. Ha úgy, hogy mindig is sok népnek adott otthont e táj, és hogy még az uralkodóházak is sokfelől érkeztek (csak fussunk végig az Árpád-ház után jötteken: Přemysl, Wittelsbach, Anjou, Luxemburg, Jagelló, Habsburg, Habsburg–Lotaringiai), akkor oké van.
Ki antiszemita? Gerő András a Galamuson leantiszemitázta Romsics Ignácot.  A címet és a konklúziót jotunder vincenttárs világosan jellemezte. Aljas. Magam a tartalmi érvekkel foglalkoznék. A vád alapja az, hogy Romsics Magyarország huszadik századáról írott cikkeiben…..
valójábannemberci 2012.07.02 17:41:16
@mesÜge: Mairav Zonszein még oda ír, szintén CEUs. Csinos is, és eléggé markáns véleménye van. ;)
Joseph Dana meg sokfelé ír, meg van saját blogja, ahogy nézem véleményében még mindig ott áll, mint +972 publicistaként.

Ha ne zsidók írjanak önkritikusan, akkor kik írjanak kritikusan? Ha más ír kritikusan, az "csak" antiszemita, ha zsidó ír önkritikusan az "öngyűlölő, neurotikus zsidó". Igenis ideje, hogy néhányan kitörjenek abból a lekorlátozott állapotból, amit a Holokauszt "elvárt" megítélése jelent. Úgy zsidó véleményformálók, mint nem-zsidó véleményformálók. Ideje leszámolni azokkal a "kártyákkal", hogy az önkritikus, a nacionalista cionizmust, a Holokauszt túlhangsúlyozását, a lobbicsoportokat elítélő zsidó az "öngyűlölő, neurotikus", az ugyanígy író nem-zsidó meg antiszemita.
Ezért aztán inkább senki se írjon? :)

Szerintem amit a +972 Magazine, valamint megannyi másik agytröszt tesz ebben a témában, az fontos, átütő erejű, hiánypótló.

Amúgy meg, a magyar politikáról alkotott kritika is őszintébben hangzik egy magyar publicistától, nem? Te inkább a hazai blogokat (mint ez itt) olvasod a magyar közélet kritikája témában, vagy a külföldieket? ;)
valójábannemberci 2012.07.02 18:40:51
@mesÜge: it nem csak Izraelről van szó, hanem azon a görcsös beidegződésen, hogy "juj, ha leszóljuk a sóletet (megemlítve, hogy ez a zsidó konyha étke), akkor már mindjárt antiszemitizmust kiáltanak, meg Holokausztot", hogy a sólet kritikájáért elnézést kell kérni nem csak maga az étel kritikája miatt, de a Holokausztért is. Ebből az állapotból kellene kitörni.
Igenis, meg kell törni a tabukat. Lehessen erről is, arról is beszélni.
Tegnap három rendkívül mulatságos témára sikerült rátalálom a hazai sajtóban. Egyenként talán nem is vennénk észre, míly kínosan röhejessé lett világunk, de így, hogy sikerült e három ügyet egy napra időzíteni, be kell látnom, igaza van a jóistennek, ha azon gondolkozik,…..
Naiv ügyfél egyik reggel arra ébredt, hogy a Digi koponyát lékelt rajta szoftvert frissített a beltéri egységén. Ennek hatására a megszűnt a csatornák rendezésének lehetősége, még prémium szolgáltatásként sem igényelhető. Sőt, jóváhagyni sem kell, elég, ha kikapcsolják a…..