Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heinz-Günther

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután az előző részben Kurdakow a jól szituált antipatikus fiatalember (JSZAF) segítségét kérte, az elvitte a kórházba, ahol egybeköti a kellemest a hasznossal: miközben vallatja a zenészt az aranyról és felhasználásáról, a doki helyrerántja a lábát. Kurdakow a látvány…..
hogyvolt Chernobyl 1.- 1:23:45 2019.05.21 09:00:00
2019 májusában mialatt a fél világ a Trónok Harca kudarcán kesergett, az HBO szép csendben bemutatta a Sky brit tévécsatornával közös minisorozatát a csernobili atomkatasztrófáról és a fogadtatás elsöprő erejű volt. Még a legszőrösszívűbb kritikusok is hajlandóak voltak a…..
Heinz-Günther 2019.05.21 13:49:57
@lpt1: remek ötlet ird meg a szinopszist, add el a HBO-nak és gazdag leszel
Heinz-Günther 2019.05.21 18:03:20
@lpt1: a HBO-nak, ne a Hogyvolt kommentszekcióba
Nagy sorozatban van a frissen nívódíjat kapott Tények. Még egy nap se telt el azóta, hogy a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazása után rávilágítottak, hogy valójában Orbán Viktort Európa-szerte tömegek éltetik, máris dobtak egy újabb erős anyagot. Ezúttal egy jól bejáratott témát…..
Heinz-Günther 2018.09.14 11:27:08
@Abdul Shakur Awf Haik: ez csak vad találgatás, de valami azt súgja nekem hogy Ön nem jogász
Alapvetően nem vagyunk azok a fajta turisták, akik minden helyet lehúznak, mert minden rossz, béna, retkes, büdös és drága. Próbáljuk előre felmérni a lehetőségeket, és ahhoz mérten megítélni az adott helyszínt, várost, látványosságot. Mindig kiborulunk az olyan nyavalygásoktól, hogy tetszett…..
Heinz-Günther 2018.06.06 13:14:22
@ordasbacsi: made my day
Egy visszatekintéssel kezdünk: A Terroron éppen a toborzás folyik, egy friss matróz érdeklődik, és azt a tanácsot kapja, hogy, ha jót akar, akkor nem marad le az indulásról. Hogy ki ez a matróz, az egyelőre nem derül ki, de az majdnem biztos, hogy eddig nem láttuk. Visszatérünk a…..
Heinz-Günther 2018.05.15 12:53:36
@Prof. William: a könyven jól ki van dolgozva a Tunbaaq eredete meg a viszonya a sámánokhoz, érdemes elolvasni
Ha valaki a 96-os EB és a 2002-es VB között - vagy azon -  nőtt fel, és kellően zavaros mentális állapotban volt a jelzett időszakban, akkor felnőttkorában könnyen fura dolgokon kaphatja magát. Mondjuk azon, hogy munkába indulva (azaz a felkeléstől a zuhanyzáson át, a munkába vezetői autó útig,…..
Velünk, nőkkel, gyakran előfordul, hogy olyasvalakire vágyunk, aki nem viszonozza érzéseinket vagy legalábbis nem úgy, ahogy mi szeretnénk. Úgy érezzük, megtaláltuk az igazit, senki mást nem tudunk elképzelni magunk mellett, titkon már az esküvőt és a közös családot tervezgetjük, a másik oldalról…..
Nézegetve az ókori görög egész alakos szobrokat, óhatatlanul is a harmónia, a szépség jut az ember eszébe. Ugyan melyikünket ne érintett volna meg kultúrájuk, a ránk hagyott hihetetlen tudásuk.  A divattörténeti sorozat következő állomásaként nézzük meg tehát, hogy milyen viseleteket öltöttek…..
A nyári szabadságok ideje alatt gyakran azok is hódolnak a szabadtéri sportok örömeinek, akik korábban nem sportoltak, vagy év közben nem sportolnak rendszeresen. Eláruljuk, mik azok a dolgok, amelyekre a gerincbántalmakkal küzdőknek fokozottan érdemes figyelniük a nyári sportolás közben!..
Hetek óta lelkesen terjesztik számosan azt a táblázatot, amiben "no kids" megjelöléssel szerepelnek európai államok vezetői. Talán nem tudják az illetők, de gyalázatos, amit művelnek...
A történelmi filmek külön kategóriát jelentenek a mozi-világban és sajátos, egyedi stílusjegyekkel rendelkeznek. Az egyik ilyen, hogy valamilyen valós történelmi korban játszódik cselekményük, az adott időszak jellemzőinek hű visszaadásával. Ennek értelmében nem tekintjük történelmi filmeknek a…..
Heinz-Günther 2017.06.09 11:24:04
@neozsivany: a Gladiátor arénai jelenetei pontosan a "vikingek dinoszauroszokon lovagolnak" kategória...
Ma veszi kezdetét a "16 Akciónap". Ennek célja, hogy felhívja a figyelmet a nők elleni erőszakra; a világ sok pontján egyidejűleg rendezett kampánysorozat zéró toleranciát hirdet a nők elleni erőszakkal szemben. Szükség is van rá, mert egy felmérés szerint a magyarok többsége nagyon elnéző a…..
Heinz-Günther 2016.11.26 21:03:31
@Zsoltbacsi: Ön sajnos nem tud németül. Az idézett cikkben összesen 72 úgynevezett "Übergriff"-ről van szó, aminek egy részét "közel-keleti" illetve "kelet-európai" külsejű férfiak követhettek el. Übergriff alatt a Magyarországon "beszólás"-nak nevezett fenomént is értik, és kelet-europai alatt... hát bizony a magyarokat is
Heinz-Günther 2016.11.26 21:04:47
@BéLóg: ön nem tud németül és büntetőjogász, ha jól sejtem
Heinz-Günther 2016.11.26 21:07:06
@BiG74 Bodri: egy vádpont miatt vissza utalták az elsőfokú bíróságnak, mivel az indoklás nem felelt meg a törvényes minimumnak. De természetesen sem németül nem kell tudni sem alapvető jogi ismeretekkel rendelkezni a véleménynyilvánításhoz
Csendes hétköznap délelőtt a parkban, a gyerekek játszanak, a szülők - főleg nagymamák - figyelik őket, és néha büszkén néznek körbe, ám ekkor néhány fejkendős asszony és gyerekeik képében megérkezik a jelen idejű Magyarország őrült, gonosz „zaja”. A homokozó a jól öltözött muszlim asszonyok…..
Heinz-Günther 2016.08.11 13:36:51
@midnight coder: Amman és Aqaba megfelel? Még élek
Tudom, hogy furcsa a kérdés a címben, de másképpen hogyan lehetne olyan száraz dologról írni, mint a történelem? Én mondjuk mindig vonzódtam a történelemhez, soha nem tartottam száraznak azt, amikor az emberek egymást viszállyal, háborúval, máglyán égetéssel és egyéb…..
Heinz-Günther 2016.07.05 11:02:14
"Nézsonra járt, nyalkás brigyók turboltak, purrtak a zepén, nyamlongott mind a pirityók, bröftyent a mamsi plény." Ott folytatjuk, ahol a múltkor abbahagytuk, a rendőrök letartóztatják Edet, Peggy minden tiltakozása hasztalan. Lou beviszi a srácot, az őrsön már Betsy várja,…..
Heinz-Günther 2016.03.09 16:04:00
@Gabba: Lewis Carrol: Alice tükörországban c. könyvéböl van. Leforditotta Tótfalusi István és Weöres Sándor is. Eredetiben a vers cime The Jabberwocky, ezt Tótfalusi Gruffacsórnak Weöres meg Szajkóhukkynak forditotta.
Sok nyelvre lefordították, ha ráguglizol a Jabberwockyra meglátod.
Terry Giliam egy filmet is csinált ezzel a címmel, még a hetvenes években.
Heinz-Günther 2016.03.09 16:05:31
Ahogy közeledik Barack Obama második elnöki ciklusának a vége, úgy szaporodnak a tevékenységét összegző értékelések. Az alábbiakban 13 olyan idézetet gyűjtöttünk össze, amelyekben Obama nem a politikáról, hanem a vallásokról, erkölcsi alapelvekről és a természetfeletti világról osztotta meg…..
Yanayer Wahed Magreb (Matuska Szilveszter) az 1910-es években 'Tény az, hogy minden terrorista alapvetően migráns' (Orbán Viktor, átlagos magyar állampolgár) Tény az, hogy a berber Yanayer Wahed Magreb (Matuska Szilveszter) 1892. január 29-én született Marokkóban, Béni Mellal…..
Kevesen büszkélkedhetnek akkora kalap-gyűjteménnyel, mint amilyennel a brit hercegnő, Kate Middleton. A kalapok, illetve a fejdíszek remek kiegészítők, még elegánsabbá vagy éppen bohókásabbá (Kate esetében persze inkább az előbbi az igaz) teheti az éppen viselt…..
Heinz-Günther 2015.08.01 10:49:26
Tegnap este több mint harminc percig csak a menekültügyről volt szó a köztévé Híradójában, miután bejelentette a kormány, hogy ideiglenesen nem fogad több menekültet. Meszes Boglárka műsorvezető hosszan olvasta, mennyire drámai a helyzet az országban menekültügyben. Ezután egy…..
Heinz-Günther 2015.06.25 11:12:33
@protézisesh: a Welt cikkében szó sincs kiakadásról. Megállapították hogy mennyibe kerül, és eldöntötték hogy mi a teendö. Ugymint a Bund háztartásából még 1,3 ill. 1,5 millíárd
pótköltségvetés, több közigazgatási tisztviselö, saját forrásból 30 millió új szállások építésére, legalább 2000 fönek, illetve megegyezés a Bundeswehr-rel a részben üresen álló kaszárnyák szállásként hasznosítására. Mindezt mondja Markus Söder, aki a CSU konzervativ szárnyához tartozik.
Se plakát, se kerítés, se hiszti hogy túl sokan jönnek. Ilyen az amikor egy politikus a munkáját végzi.
1938 vagy 1939. Az egyik fotó, amelyen Hitler bóbiskol (a másik ITT). Az előtérben Göbbels és Hess...
Heinz-Günther 2015.05.25 13:55:31
@replikátor: Nem egymást műtötték. A német egyetemek mellett működő diák egyesületek (Corps a nemeseknek, Burschenschaft a nagypolgárság fiainak, Landsmannschaft az kispolgári származásúaknak) 1840-es éves óta működnek es hagyományosan párbajoztak/párbajoznak. Legnépszerűbb az un. Schläger-Mensur. Egymástól kinyújtott kar távolságra, könnyű tompa végű egy élű karddal vívják, a szemet fém"szemüvegkerettel" védik. A Mensur több menetből áll, általában 10-10 csapás váltás egy menet. Lelepteteseig, ill. harckeptelensegig vívnak.
A sebhely, a "Schmiß" jellegzetesen a bal arcon keresztbe illetve ha sisak nélkül vívnak, a fejtetőn hosszában keletkezik. A helyszínen varrja a "Pauk-Arzt" rendszerint érzéstelenítés nélkül. Minél több öltés annál nagyobb dicsőség.
Jelenleg Németországban es Ausztriában meg mindig százon felül van a működő diák egyletek száma, közöttük több olyan, amelyikben minimum két Mensurt kell vívni ahhoz, hogy teljes jogú tag legyél ezt hívják "pflichtschlagend"-nak.
A legtöbb Corps es Burschenschaft Heidelbergben van.
Pilótának lenni szerintem a világ legmacsóbb foglalkozása. Az űrcowboyok minden felszállással az életüket kockáztatják, egyetlen hiba végzetes lehet, cserébe megkapják a végtelen szépségét. Ezek az emberek megvetik a halált,  naponta feszegetik a saját határaikat. Nem…..
Filmrajongókként gyakran panaszkodunk, hogy manapság egyre kevesebb eredetiség lelhető fel a filmekben. Legtöbbször a klisék halmozására negatívumként tekintünk, de bizonyos filmekben olyan jól idomulnak a cselekményhez, hogy egyáltalán nem zavaróak. Tulajdonképpen az is…..
charivari A 20 legtutibb esős dal 2014.05.14 15:29:10
Jó kellemetlen esős napok jönnek, így le is csapom a magas labdát és a Conchita cunami után közhelyesen összeszedem a legtutibb dalokat az esőről. Az emberek imádnak az időjárásról beszélni, akkor is, ha nem angolok, így teljesen nyilvánvaló, hogy ha esik, arról zenélni is…..
Heinz-Günther 2014.05.15 23:00:45
1918. Német pilóta kiugrott az égő Albatros gépéből...
Heinz-Günther 2014.03.31 23:35:06
@Trónkövetelő: egészen pontosan Saint-Germain- ük