Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atomgape

24 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiánypótló négyrészes dokumentumsorozatot forgatott a Spektrum és a ACG reklámügynökség a rendszerváltás óta Magyarországon élő kínai bevándorlókról, és a már itt született, kívül sárga, belül fehér, azaz „banángenerációs" gyermekeikről. A Kicsi ország, kicsi…..
Megpróbálok még egy kicsi tartalékot kisajtolni a Debianból, hogy felgyorsítsam a boot időt. A kernel fordítás sokak szemében nagyon bonyolult és "túl kocka" (értsd: túl kockázatos) megoldás, sokkal jobb a stock kernel stb. mások szerint a kernel fordítás kellemes szórakozás…..
B1 BLOGCSALÁD Párnaciha Bank Rt. 2015.03.12 07:45:00
Vendégszerzőnk, Dési János írása az Egyenlítő blognak. A következő hónapokban a legnépszerűbb magyar befektetési forma a párnacihában tartott pénz lesz. A mostani bank- és brókerház csődök, a nevetségesen alacsony banki kamatok után tulajdonképpen jogos a felismerés: a…..
A legelső napon a csapatok gyakorolnak: box-kiállás, rajtolás, gumicsere Míg otthon mindenki WTCC-lázban ég, nem szabad elfelejtenünk, a DTM első 2014-es futama is ezen a hétvégén lesz. Tudják, annak a DTM-nek, amelyiknek lesz magyarországi versenye is: június 1-én végre megint…..
atomgape 2014.05.04 21:26:08
Jajj,de csúnya! Mint a búcsúban 2014.05.02 14:41:09
Idén sem maradhatott el a Szarvasi Tuningmajális, összecsődítve a legszebb és legelismertebb tuningverdákat környék tuningosait. Ugyan volt jónéhány szép gép is, igényesen megépítve, ez a poszt most NEM azokról fog szólni.Hopp, majdnem kifelejtettem egy momentumot: Ilyen…..
Na, már megint nyavalygunk. Nem lett jó az új Dream Theater (bár ki várt mást?), az új Korn pláne rossz lett és Terry Malts is csak közepes cuccot rakott le az asztalra. A képünkön látható Chvrches viszont odatette magát, és Drake is olyan jó lemezt csinált, ami előtt még az…..
Korábban volt olyan szabály, amely szerint a gyorsasági szakaszok átlagsebessége nem lehetett 120 km/h-nál magasabb. Most, hogy nincs ilyen, megnézhetjük, milyen lehet egy klasszikus gyorsasági szakaszon űridőt autózni. Youtube-on itt találod. Aki látott már versenyautót…..
Ha hihetünk Philip Clarke-nak, aki kutatáselemző a Nemertes Research-nél, akkor a Blackberry napjai meg vannak számlálva az üzleti szektorban, és leginkább Windows Phone fogja helyettesíteni. Adatai szerint szerint a cégek 29,4 százalékánál már vége van a Blackberry…..
Szeptember 24-én jelenik meg a Dream Theater új nagylemeze, a Dream Theater. A progresszív metálzenekar címkével ellátott csapat új albuma 68 perces lesz, ebből az utolsó dal lazán elfoglal majd 22-t, szóval az epikusságra biztosan nem lehet panasz. Rajongóknak nagy öröm lehet, hogy…..
Cielo egy egészen primkó optikai csalódásos K&H plakátra lett figyelmes, amilyet utoljára talán Austin Powers filmben láthattunk. Sztereogrammosan a kép mögé kell fókuszálni, és máris megvan a kívánt eredmény: Eddig akárkinek mutattam ezt a plakátot, mindenki "meglátta"…..
Belsőség Ez a pornó, gyerekek 2013.01.30 17:57:06
Zakowski magának való ember, de kétségkívül az autósport egyik ikonikus figurája Már nem is tudom, melyik olvasónk küldte nekem privátban de arra jól emlékszem, hogy mit válaszoltam neki: ó, ez a kedvenc autóm! Aztán megnéztem a videót, sekélyes német tudásom morzsái…..
Kiteszem a fotelt. Nem, abban olyan jól össze tudunk bújni! Akkor az egyik szekrényt. De így hova teszem a játékokat? Naponta gondolkodom azon, hogyan kellene nagyobb játékteret varázsolni a gyerekszobában. Roberto Gilnek is hasonló problémái lehetnek, nagyon empatikusan kezelve…..
"Egy kis rendszerfelügyelet" jeligére gondoltam, közzéteszem ezt az apró egysoros szkriptet, amely sorokból oszlopokat gyárt.Probléma: IPSec VPN kapcsolatokat monitorozó rendszer nagy kieséseket mutat, közben a VPN-t termináló tűzfal szerint csak ezred- vagy tizedmásodperces…..
atomgape 2013.01.05 16:58:25
Ne gondolja senki, hogy az a célom, hogy ekézzem az Archot, mert távolról sem ez a helyzet, én csak használni szeretném napi szinten. Nyilván arról nem írok semmit, ha minden jól és megelégedésemre működik, hiszen ez eléggé unalmas lenne leírni, hogy "ma sem történt semmi".…..
atomgape 2012.11.22 22:16:20
@bagoj ur: Haggyad, ne etesd a trollt mert visszajön :-)))
atomgape 2012.12.05 11:05:17
@semmikozod: Lehet, hogy olcsó a beszólás, de az se semmi hogy idejössz oszt egyből ekézel.
Ez a nap is elérkezett - a türelmem vége. Szerintem én elég türelmes ember vagyok, hiszen Bagojné már 3 hónapja  minden gép indításkor azzal piszkál, hogy "Vajon mi nem fog most működni a Linuxodon?". Pedig nem is Neki kellett elviselni az alábbi tortúrákat: Bármilyen…..
Mivel még mindig egyik legnépszerűbb bejegyzésem a 2010-es Ubuntu, Lubuntu és Xubuntu összehasonlítás (a legutóbbi hátrányára), elhatároztam, hogy megismétlem a tesztet pontosan két évvel később; mert egyrészt a tavasszal megjelent kiadások LTS (Long Term Support - hosszú távon…..
Esküszöm, nem akarom elhinni. Gimpet használok az 1.0.2-es verzió óta, Photoshopot pedig utoljára az 5.0-s verziót használtam bent a suliban, de azóta is sirattam az egyablakos működési módot, ugyanis bár megszoktam, megszeretni nem tudtam, hogy a Gimp eszköztára és a kép külön…..
Most olvasom, hogy van egy Dayfolder nevű alkalmazásocska, amely arra szolgál, hogy a Desktopon felgyülemlett "szemetet", azaz leginkább fájlokat egy logikus elrendezés szerint könyvtárakba rakja.Konkrétan, sok felhasználó van, aki a Desktopot használja mindenféle átmeneti…..
atomgape 2012.06.05 23:07:14
Olvasom az okosságot nemrégiben: egy valószínűleg rettenetesen unatkozó programozó kitalálta, hogy nem csak a háttérképet cserélgeti a Gnome3 alatt, hanem egy (Python) szkripttel megnézi, hogy mi a beállított háttérkép átlagos színárnyalata, és beállítja ahhoz a GTK téma…..
A címben szereplő furcsa matematikai képlet egy konkrét kínom volt nemrégiben. Ugyanis bármilyen flash videot néztem meg, akár Youtube-on, akár máshol, a színek nem voltak a helyükön. A kék és a piros színcsatorna fel volt cserélve, ezért például ha az Avatar filmből néztem…..
atomgape 2012.05.14 17:23:45
@Darkcomet: Akkor a "EnableLinuxHWVideoDecode = 1" most kikapcsolja a hw gyorsítást, vagy sem? A neten ezt olvastam róla: "allows flash to use vdpau hardware acceleration". Ez nem ugyanaz, minthogy "grafikus gyorsítás off".
Egy kép többet mond száz szónál, megjelent az idei Le Mans-i 24 órás hivatalos plakátja. Az idén 80 éves legendás futam több szempontból is érdekes lesz. Először is - nagy meglepetésre - a Peugeot hivatalosan kivonult a sorozatból, helyette azonban jön a Toyota. A japán gyártó…..
Két szoftveres C64-hangtermék is kijött az elmúlt napokban, jelezve, hogy ez a dolog egyáltalán nem akar elmúlni. Az első a képen látható Bleep - egy ingyenes VST szoftszinti, ami nagyjából leköveti a Commodore SID chipjének képességeit, illetve egy picit távolabbra is elmegy…..
Lappföldön, a mínusz 25 fokban is van motoros szezon, legalábbis néhány bolond francia ezt akarja elhitetni velünk. A Moto Journal újságíróinak nem csak ötletei, de lehetőségei is vannak, hogy a motorral elképzelhető legnagyobb őrültségeket valósítsák meg, ha azok elég…..
atomgape 2012.03.10 23:55:04
@Medx: az url-ben még "Amikor a Porsche szenved" van. Utólagos cím átírás van olyan korrekt, mint a video.
Reklámzenék Fiat Punto 2012 2012.02.13 20:55:32
Nemrégiben bukkant fel az új Punto reklámja, amelyet egy nagyon kellemes és dallamos számmal festenek alá. Ismerem ezt már régről, gyerekkoromban szüleimnek megvolt, bakelitről hallgatták. Íme a reklám:     Éééés... az előadó és a szám:   Boney M: Gotta go…..
atomgape 2012.02.27 23:11:15
@anett90: Tegnap írtam a reklámügynökségnek, még nem válaszoltak, ha van valami, szólok (vagy csak kiteszem az új postot).
atomgape 2012.03.06 21:46:58
@anett90: Remélem, mindenre választ találsz a következő post-ban. :-)