Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magánügy

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
magánügy 2020.02.07 16:07:27
@Fakanál69: Te vagy az a lúzer, aki mindenki alá besímul, " nehogy elakadjon az ügymenet". Hát igen, te a fakanál vagy, és nem éles kés a fiókban!
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
magánügy 2020.01.11 19:59:01
@CCnick: Nem erre gondolt a költő. Az amerikai tiusú WC-csészére, ami töltve van vízzel, és a széklet ebbe a vízbe csusszan és merül bele, így a szaghatás a O-hoz konvergál. Aztán az öblítés indításakor a víz+szilárd tartalom együtt tűnik tova. Tehát se szag, se féknyom, csak tisztaság és bódottá!
A selyem finom érintése és lágysága mindenkit elbűvöl, azonban a nemes agyag mögött brutális kegyetlenség bújuk meg.  ..
magánügy 2019.12.23 14:50:25
@Mikrobi: A selyemhernyót gyilkolják le. Ugye nem gondolod, hogy élve viseli el a főzést? Na ezekből a hernyókból már nem lesz selyemlepke.
magánügy 2019.12.23 14:52:34
@Liping: A méheket nem ölik meg a mézükért. Se a petéket, se a bábokat, se a kifejlett rovart. A selyemhernyót megfőzik, úgy pusztítják el.
Ha szeretnél felkészülni az elkerülhetetlenre, akkor megmutatom, hogyan tudsz gondoskodni a szeretteidről, a legnehezebb időszakban. Részletesen bemutatom, hogy: kinek és miért érdemes végrendelkezni, a végrendelet formai, jogi és tartalmi követelményeit kitagadásra vonatkozó tudnivalókat a…..
magánügy 2019.10.10 19:50:04
@lilaorogna: Nem. Nem örökölhető.
Talán nem véletlen, hogy éppen augusztus 20-án töprengett el az elmúlt hetekben oly sokszor feltett kérdésről (mit jelent magyarnak lenni, mit jelent a honvágy és mi történne, ha hazatérne félmillió magyar) Wien74. Posztja szerintem rengeteg érdekességet tartalmaz, például arról, hogy miért nem…..
magánügy 2019.08.24 19:17:58
@Arthamyr: "... szépen szolgálják a közt, és ne a saját érdekeiket érvényesítsék" Úgy gondolod, hogy pl. egy orvos, vagy ápoló egyszer beteszi a lábát a munkahelyére, és ha a gazda úgy dönt, hogy nem kell neki fizetés, meg szabad idő se, akkor csapja össze a bokáját, és teljesítse a parancsot, ne ágáljon, ne hőbörögjön, össze meg különösen ne fogjon a másik elnyomorítottal? Ugyanez a tűzoltó, rendőr, és a többi közszolga sorsa is, terveid és szándékod szerint? Hááát, ezt úgy hívják, hogy rabszolgaság. Nem divatos már.
Tulajdonképpen amolyan soron kívüli poszt következik ma, ami nem volt előre betervezve, hiszen két napja még úgy volt, hogy Balázs hosszabb időre elvonul egy buddhista kolostorba és majd utána számol be az élményeiről. Nos, a hosszabb időből rövidebb lett, így következzen ma a beszámoló, nem kevés…..
magánügy 2019.02.09 22:48:17
@fhdgy: Purun Bagát csodája. A Dzsungel könyve néhány kiadásához van csatolva, mint a Riki-Tiki-Tévi, meg még egy-két másik mű, de most ennyi jut eszembe. A gyerek szobájában vannak az őt érdeklő könyvek, most már későre jár ott zakatolni a könyvespolcnál.
Ne egyél húst, mert- húgysavkristály rakódik le a testedben és köszvényt okoz- az állatokat antibiotikummal tömik- erőszakos cselekmény elvenni az életüket Ne egyél halat, mert- nehézfémek gyűlnek fel a húsában - rettenetes körülmények közt tenyésztik őket - túlhalászat van - erőszakos cselekmény…..
Az amerikai filmek gyakori eleme, hogy a középiskolás gyerekek suli után vagy hétvégente dolgoznak valahol, a diákmunkából befolyó bevételekből aztán nyárra összejöhet az új bringa, egy menő teleszkóp, amivel a csillagokat lehet nézni a kertvárosi éjszakában vagy érettségit követően az utazgatás a…..
Kati gyerekeit októberben vitték el, azóta harcol értük minden nap. Végül 4 hónapos küzdelme eredményre vezetett, a három gyerek újra otthon van. Sem ők, sem szüleik nem értik, mi szükség volt erre a „kis kirándulásra”, - ahogyan a gyámhivatal nevezte, amikor nevelőszülőkhöz szállította a…..
magánügy 2018.03.28 17:15:20
@PomberMaci: Mármint a védőnő, az orvos, az iskola.
magánügy 2018.03.28 17:24:39
@Zsuzsi25: Nem. A gyámügy ült az íróasztalnál, és hozott egy határozatot. A keze is fájt, mert a telefon erre is való, nem csak facebookozni. Egy hívás az iskolába, egy a védőnőnek. Vagy cserepes volt a szája, és nem szívesen beszélt.
magánügy 2018.03.28 17:27:41
@Zsuzsi25: Ja, pert a gyámügynek! Bocsánatkérés, nyilvánosan, és nem vagyoni kártérítés. Milliós.
Vacak73, egy Metro-ban beszerzett klímával járta meg ami pár nap múlva elromlott, és alkatrészt pedig nem lehet hozzá kapni. Történetem a következő.8-hónapos szívbeteg kismama vagyok. Férjemmel kitaláltuk hogy rakatunk egy klímát hogy jobban bírjam a meleget,mivel nem ismerünk…..
magánügy 2018.03.19 19:42:36
@Pepejoe: Így évek távlatában a kérdésedre: kismama: nehezen viseli a hőséget.Szívbeteg: nehezen viseli a hőséget. Szívbeteg kismama: rettenő nehezen viseli a hőséget, aminek súlyos következményei is lehetnek. Mivel a vásárlás nem kenyérpirítóról szólt, hanem klímáról, ezért érinti a kérdés, mert ez egy olyan eszköz, ami lehetővé teszi, hogy a terhességet épen, különösebb szenvedések nélkül kihordja.
Hogy így már tudod a választ, akkor megkérdezném, hogy azóta elvégezted-e az általános iskolát, valamint részt vettél-e EQ-fejlesztésen? Egy jó pszichológus, esetleg pszichiáter még veled is csodát tenne!
A Hard Dog Race verseny nyár elején számunkra a 6 km-es ún. Base versennyel indult, de a szeptember egy 12 km-es, 22 akadállyal megtűzdelt versenyt tartogatott. Már a fele akkora sem volt egyszerű, így óvatosan álltunk neki a szervezésnek, de végül 21 fős eszkulápos különítmény vágott neki a…..
magánügy 2017.12.11 21:12:39
@schr62: Régebben voltak történések, mert mivel is magyaráznánk a bulldog fejedet, meg a szőrös mancsodat. Azt hiszem, anyukád esete volt az utolsó. De fel a fejjel, csak évente menj el az állatorvoshoz veszettség elleni vakcináért, és ne feledkezz meg a féreghajtásról.
Nikoletta problémafelvetése elég jogosnak tűnik. Laikusként nehezen képzelhető el, hogy hogy a lepergő festék kapcsolatban van a nem-szakszervizes bekötő ember ténykedésével, hacsak nem sózott rá egy oltárit az egyik csőfogójával ugye. De a kérdés, hogy a jogszabályok mit mondanak. Sziasztok.…..
magánügy 2017.11.14 18:28:47
@Xezs6:
1. A gázkészülékeknél abban az esetben érvényes a 3 (1+2) év jótállás, amennyiben az üzembe helyezést a Gorenje Magyarország Kft. által, arra feljogosított szerviz végzi el. Amennyiben nem szerződött szakszervizzel üzemelteti be a készüléket 1 év jótállást vállal a Gorenje Magyarország Kft.

By Gorenje

www.gorenje.hu/tamogatas/gorenje-garancia/utmutato-a-jotallasi-jegy-ervenyesitesehez
Tamás nyár közepén jelentkezett nálunk azzal, hogy menjünk el egy gyártói tesztmosásra vele, mivel megelégelte, hogy márkás és nem is olcsó mosógépe nem képes maradéktalanul megküzdeni a 3 gyerekes családban keletkező foltokkal. Panaszt tett a bolban, majd a gyártónál, végül a Békéltető Testületig…..
magánügy 2017.10.03 20:42:49
@stakeholder Manyecs: Vanish? Nátrium-perkarbonát, 2 evőkanálnyi (ebből épül a vanish is :) ), 5 fél mosódió= 6kg ruha. 40 fok, soha ! magasabb hőfok. A fertőtlenítésre se legyen gond, a nátrium-perkarbonát mindközönségesen hidrogénperoxid és mosószóda.
A peroxid odavág a baciknak, a foltoknak, a mosószóda vízlágyít és zsírold, és lőn elégedettség!
Öreg buborékozó Daewoo mosógéppel is fehérebbet, nem fakult színes folttalant mosok, mint a 200ezres csodamasinával szomszédasszonka. Ja, ecettel öblítek, 3 csepp teafaolajjal. És megsimogatom néha a vén csotrogányt!
Kiabálás és röpködő papi pofonok, erőszakkal és kirúgással fenyegetőzés, kötelező misék és körmenetek hétvégén és az ünnepek alatt, megfélemlített és tehetetlen tanári kar. Így festette le számunkra egy kétségbeesett szülő egy Bács-Kiskun megyei általános iskola mindennapjait, mióta pár éve egyházi…..
magánügy 2017.09.05 09:39:59
@Nzoltan: Nem bírom kihagyni: meg is látszik rajtad!
A futárszolgálatokra elég sok panasz érkezik hozzánk: nem egyeztetnek, nem jönnek, késve jönnek, nem hozzák fel, felhozzák, de mormognak, sérült a csomag, hiányos a csomag, és így tovább, persze, ha a napi kiszállított mennyiséghez viszonyítjuk a méltatlankodások számát, akkor talán egy fokkal szebb…..
magánügy 2017.09.04 11:30:23
@bandikkaa: "Természetesen az emailre 30 nap múlva sem érkezett válasz ." He ?
"A ma már több vidéki nagyvárosban is elérhető cég villámgyors karriert futott be. Olvasónk levele alapján talán túl gyorsat is, és már, nem tudják tartani a lépést az igényekkel." - írtam tavaly nyáron. Azóta én is kipróbáltam, és bevallom, nekem nem jött be a rend és tisztaság elérése helyett az…..
magánügy 2017.07.14 00:51:45
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ma pl. hazahoztam a dinnyét, én mindig elmosogatom, mosogatószerrel, ecetes vizes öblítés. (Ha felvágom a héjat, óhatatlanul a külsejéről bekerül a trágyaleves vagy műtrágyás öntözés maradéka.). Nekem nagyon nem jön be, ha a mosogatómedence nem kifogástalan tiszta. A le- és felmosó vizet a WC-be öntöm, nem is gondoltam soha, hogy bárki nem így tesz.
magánügy 2017.07.14 00:57:37
@Biriksz_Krokiksz!: A te dolgod. Van, aki két nap alatt annyit keres, hogy két hónapra kifizeti belőle a takkert. Van aki a lábát lógázza, és kifizeti a takkert. Van aki csak úgy, mert úgy tartja kedve, és kifizeti. Ha xarul dolgozik a jómunkás, akkor nem fizeti ki . Már ha esze van.
Tékozló Homár Tipikus magyarok 2017.06.14 09:47:00
A világ legfurcsább szerződésével kezdődött, és 2 személyeskedéstől sem mentes, oda-vissza magyarozós levél egymáshoz baszkódásával végződött egy használt autó biznisz.  A legnagyobb tanulság megint az, hogy a szerződés nem egy kötelező fecni, amin mindegy, hogy mi van, hanem tök fontos irat a…..
magánügy 2017.06.16 12:10:29
@kamushamus: Azért nehogy már az legyen az etalon hogy a kereskedő az lop, csal, hazudik. Aki véletlenül elkeveredik egy normális országba, ahol a kereskedő betartja a szerződést, a hülyébbje még a szóbelit is, (mert a szerencsétlen így szocializálódott) az magától értetődőnek tartja, hogy minden úgy megy, ahogyan megállapodtak. El kell telni egy kis időnek, amíg (újra) hozzáedződik a magyar valósághoz. Ahol, ha jóhiszemű, akkor idiótának tartja az ebbe az állapotba beletörődő, netán úgy is élő társadalom-alj. Aki nagy pofával hirdeti, itt is, hogy így van ez jól!
via GIPHY Teljesen érthetetlen, vajon mi játszódhatott le a biztonsági őr fejében az Euronicsban: edzőuccban nem lehet bemenni, miközben reneszánszát éli a sportcipő, a macskanadrág és top? A csapzottsággal volt gondja? Mi lesz nyáron, amikor a magyarokról ömlik a víz? Vagy esetleg a szatyor volt a…..
magánügy 2017.06.06 19:21:31
@FDToth: Úgy mégis mit mond szerinted a dress code az Euonicsban? Black tie or white te?
magánügy 2017.06.06 19:23:08
@magánügy: *or white tie, természetesen (bocs!)
Kétes dicsőséget hozott az Univernek a májusi, falvédősként elhíresült kampánya: gyakorlatilag minden sajtótermék beszámolt a szexista felhangjuk miatt eléggé félresikerült társadalmi üzeneteket kommunikáló feliratokról, a kitaláló ügynökség elhatárolódott tőle (nem oda és nem úgy szánták az…..
magánügy 2017.05.27 10:06:08
@magánügy: Persze így: ...ha nem megy...
magánügy 2017.06.01 19:26:06
@fakkjú: Anyádra, megint. Már növöget a kistestvéred, csinálj magadnak egy újat!
magánügy 2017.06.01 19:27:16
@Dávid András: Hisztis picsa a jó qva anyád, kisp*cs!
Na, végre egy igazi, közösségi problémamegoldásra termett feladvány: hogyan lehet feszt hajolgatás nélkül felpakolni a sok cuccot a szalagra a boltban? A példa ugyan a Lidl, de valószínűleg hasonló a szisztéma a többi helyen is, ahol húzgálós kosár van. Tisztelt Homár Blog! Valójában nem…..
magánügy 2017.05.12 10:42:20
Rég megdőlt már az az elmélet, hogy egy kutya év hét emberi évnek felel meg. Ha 7 évvel számolnánk, sok kutya 150 éves embernek felelne meg, és csak két éves korára lenne ivarérett. Ráadásul az is köztudott, hogy a kistestű kutyák tovább élnek, mint nagyobb testű társaik. Az alábbi táblázatból…..
magánügy 2017.01.29 00:29:10
@Kútmester: Ellenkezőleg: a kis termetű kutyák jóval hosszabb életűek.
Igazán trükkös megoldást alkalmaz a műszaki áruházlánc, ha tényleg így csinálja. Megkérdezzük. Kedves Homár! A minap érdekes dologra lettünk figyelmesek az Euronics áruházában. Telefon vásárlás előtt álltunk, a választás egy Huawei P8 Lite készülékre esett. Interneten gyorsan megnéztük az…..
magánügy 2016.05.26 15:39:58
@KaTe: Hülye-e vagy? De legalábbis analfabéta.

1. § [...]

(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a vállalkozást megillető jogok a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.
Végül megmondtuk neki, hogy a jövőre nézve legyen kedves és ne ösztökélje anyámat arra, hogy több pénzt hagyjon nála, ne ijesztgesse, ha pedig megtudjuk, hogy ez történik, a létező összes helyen fel fogjuk jelenteni. Tisztelt Praxis!   Régen jártam az önök oldalán, sajnos időm nem mindig engedi,…..
magánügy 2016.05.24 16:28:25
@rest of boys: Nem mindenhol úgy van, mint nálatok. Ki mint él, úgy ítél!
magánügy 2016.05.24 16:48:07
@defné: Mivel te nem dolgozol,csak várod a segílykét, azt gondolod, hogy más is így él. Képzeld, vannak emberek, akik nap-mint-nap munkanapokon munkahelyre mennek. Hétvégenként látogatják a mamát, aki lakhat akárhány kilométerre. Akár húsz, de százhúsz is lehet, erről nem ír a poszter. Az sejthető, hogy nem egy háztartásban élnek. Ha minden hónapban előállna egy napos szabadság igénnyel az alkalmazott, akkor veled egy sorban élne munkanélküliként, nagyon hamar.
magánügy 2016.05.24 17:10:58
@she_wolf: Ki vagy te, egy rakás lefosott szar, hogy ezt a hangot megengedd magadnak, olyannal szemben, aki reálisan látja a mai valóságot. Munka nélkül valahonnan pénzt megszerző! Miből, betörő vagy, vagy rabló, tolvaj? Nincs kötöttség, szabad munkaidő beosztás! Aki alkalmazott, annak így megy, mint asztalosani írja.
Mond neked valamit az a mondat: " A megoldás talán az lesz, már fűzzük anyukámat egy ideje, ha hozzánk költözik. Akkor új orvost is választhatunk neki és jobban tudunk ügyelni is rá". Ha nem előbb cigányozol, te idióta, akkor ezt is olvashattad volna.