Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kethe

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze le lehet tagadni Orbán szerdai raportra hívását – ahogy megteszi ezt a kormánypropaganda, de nem érdemes. Ugyanis a kormányfő, aki kizárólag ellenzékiként képes politizálni, valójában szomjazza a verést...
kethe 2018.05.04 13:10:07
@Visceroid
2018.05.03. 22:30:55:
Én értem, hogy Mo-n mindenki mindent azonnal akar, de egy működő demokráciában nem így történnek a dolgok. Mikor Angliában zavargások törtek ki a négerek között, mert a rendőrök megöltek egyet, nem a hadsereget vezényelték ki és lelőtték őket. Pedig a vak is láthatta, hogy jelentős részük csak fosztogatni akar. Viszont kielemezték a térfigyelő kamerák felvételeit és a következő 3 hónapban az elkövetők jelentős részénél csengettek a rendőrök. Nyilván ez nem olyan látványos, mint a tömegbe lövetés, de talán kicsit humánusabb és kevesebb a vétlen áldozat, aki tényleg tüntetett és nem fosztogatott.
Átfordítva ide. Montenegró is erősen kiürült (2015), miután felhergelték maguk az emberek, hogy No-ban mindenki menedékjogot kap. Aztán 2017-re a nagy részük nem kapott és mehettek haza, ahol mindent felégettek maguk mögött. Persze ha a Rajnába vagy a Dunába lőtték volna őket, látványosabb, csak sokkal kevésbé humánus.
De egy demokrácia ilyen. Sokba kerül, de a jog azt védi, aki üldözött ártatlan, stb. Sajnos egyelőre nálunk ennek a kultúrája nem létezik. De érdemes belegondolni, ha egyszer valami ok folytán (pl. balesetbe keveredik valaki), hol szeretne élni? Ott ahol a hangulat miatt meglincselik, mert egy kisgyereket ütött el (vagy elítélik), hisz a közvélemény ezt várja (lásd Móri mészárlás) - tudom Varga úr a ami napig védi az igazát. (És nem gondolom hogy másban ártatlan volt Kaiser Ede, de ebben speciel igen.) Vagy ott, ahol egy tisztességes tárgyalás végén megállapítják, hogy bár morálisan szörnyű a tragédia, de nem terheli az elkövetőt felelősség. Sőt elemzik a helyzetet és megváltoztatják a szabályokat a levont konzekvenciák alapján, hogy többet lehetőleg ilyen ne fordulhasson elő.
kethe 2018.05.04 13:58:34
@Ballib vagyok rettegek: Ennél rosszabb a helyzet. Nem toloncolhatsz vissza senkit, csak ha az ország elismeri, hogy tőle jöttek és visszaveszi.
Ha letagadja (akár pofátlanul is, semmit nem tehetsz).
kethe 2018.05.04 14:17:43
@Visceroid: Ezzel így nem teljesen értek egyet. 4000 éve nem fejlődtek úgy, mint mondjuk Európa. Ez igaz. Viszont nem is volt globalizáció, meg telefon és TV korábban. Illetve nem volt kalasnyikov sem. Továbbá nem próbálta a nyugat az érdekszférájába vonni (pl. gyarmatosítani vagy később gazdaságilag kihasználni) ezeket az országokat. Az hogy ennyire "vadnyugat" van Afrikában eléggé a nyugati világ érdeme, mert felszámolták a működő struktúrákat, majd egy nem működőt hagytak ott. Szóval erkölcsileg kell foglalkozni a nyugatnak ezekkel az országokkal, de abban egyetértek, hogy nem az ész nélküli, korlátlan befogadás a megoldás.
Nyilván az erkölcsi kötelesség sem minket érint, hanem azokat az országokat, akik korábban beavatkoztak ott. Már ha akarnak, mert Kína is gyarmat volt és mégis egy relatív élhető ország...
Azzal is egyetértek, hogy kerítés kell.
De a hangnemmel, az elferdített tényekkel, álhírekkel és a módszerekkel nem értek egyet. Úgy gondolom, ha valakit viszont beengedünk, hogy menekültjogot kérjen (legyen az napi 6), akkor azokkal korrektül és tisztességesen kell eljárni.

Voltam Olaszországban elég sokat, látom a menekülteket, beszélgettem velük. Örülnek, meg mesélnek a nyomorról, amiből menekültek. Nagyon egyszerű emberek. És úgy vélem nem gondolták végig. Aki a háború vagy a bűnbandák elöl menekül az életéért, azt megértem. Jelentős részük biztos, hogy a jobb élet reményében is jön, de egymást hülyítik be. Ők ugyanúgy csalódni fognak. Bár relatív jól fognak élni és biztonságban, nagy részük a csillogó kirakat előtt fogja bámulni a drága dolgokat, mert soha nem fog hozzájutni. Nagy valószínűséggel még családjuk sem lesz, mert többségük férfi. És ha még 100 %-ban befogadó lenne egy társadalom, akkor sincs tartalékban pár százezer nő, akikkel családot alapíthatnának.

De nem gondolom azt, hogy bárkinek érdekében állna egy ilyen mindenki számára rossz helyzetet előidézni.

Amúgy egyetértek azzal is, hogy a nyugat kihasznál bizonyos szintig minket és meg kell védeni magunkat. De ettől még a liberalizmus jó, de lehet az nemzeti is.
Csak nem a trambulinról kell a medencébe vizelni...
Nemrég jelent meg az index.hu portálon egy megemlékezés az amerikai Kereskedelmi Központ építésének 40. évfordulójának alkalmából. A cikk elég szűkszavú volt, a végén volt egy számomra meglepő kijelentéssel: "A tornyokat eleve úgy tervezték, hogy összeomláskor magukba…..
kethe 2013.07.23 13:13:09
@Anonymus Gesta Hungarorum: Mindamellett, hogy egyetértek veled, annyi megjegyzésem van a holocausthoz, hogy szerény ismereteim szerint (szerencsére nem éltem akkor, csak olvastam róla), ismertek voltak ezek a dolgok, csak részben nem hitték el az emberek, részben az áááá velünk ez úgysem történhet meg hozzáállás is nagyban hozzájárult a végeredményhez (amivel még véletlenül sem azt akarom mondani, hogy ezeknek az embereknek a hibája volt, hogy koncentrációs táborokba kerültek).

Amúgy tetszenek a bejegyzések és az is érdekes, hogy az általam elolvasott hozzászólók döntő többsége kulturáltan teszi és nem trollkodik.

Egy kicsit reagálva a többi bejegyzésedre is. Úgy gondolom, hogy azok az emberek, akik saját magukban bizonytalanok és ezt agresszióval, illetve többek között Orbán Viktor támogatásában fejezik ki, pont ezt a fekete-fehér világképet képviselik. És persze ez is a pszichológiából adódik, ha megpróbálom őket meggyőzni, (nem a vezér tévedhetetlenségéről, "csak" a fekete-fehér világkép érvénytelenségéről), akkor ugyanúgy összezavaródnak (hamar fel lehet fejteni a szövetet a világképük felszínéig, ami elkezdene összeomlani ettől), amire a válasz agresszió, düh és személyeskedés...