Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pisda

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én kutyásként ugyan nehezen tudom elképzelni, hogy egy gazda kiábránduljon Fickóból, mert kiderül, hogy csak 2/3 rész vizsla, vagy utcára tegye Muffint, amikor a cuki kölyökwestie-ből szexi falusi vegyesvágott cseperedik, de gondolom, aki sok pénzt hajlandó adni egy kutyáért, miközben tele vannak a…..
Olvasónkat be még engedte a Westen pakolórendszere, kifelé viszont már nem mehetett a reggel ugye ugyanannyira lejárt bérlete miatt, amit szerinte egy heti 3x mindössze 4 órát, természetesen munkaidőben nyitva lévő helyen lehet kiváltani szigorúan készpénzért. Ha ez tényleg így van, és erre a D útra…..
  Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Kedves Munkahelyi Terror!   Segítségeteket szeretném kérni egy felmondással kapcsolatos ügyben, mert nem tudjuk, hogy mit lehetne tenni ebben az esetben. Minden tapasztalatot, véleményt szívesen veszek. A szituáció…..
pisda 2016.02.02 15:53:27
@Faszerkezet: Na ilyen történetem nekem is van. Én a főnökkel mentem meghallgatni az üzemi tanács követelését. Jött az első X, Y, Z követeléssel. Hirtelen felszólalt a második, majd a harmadik és jött a kiabálás meg minden. Mi meg ott álltunk néztünk. Végül is lett egy olyan ami az első követeléshez képest sokkal kevesebb lett tartalmilag, de elfogadtuk. A vicces, hogy a főnök maga mondta, hogy az első felszólaló által megfogalmazott követeléseket is teljesítette volna, de hát az üzemi tanács mást akart, így azt teljesíti.
Vagy a helyzet az, aminek látszik, és a Volán Eger felé járó alvállakozója szerint elég kiírni, hogy van wifi, aztán legfeljebb nincs, vagy Benjamin választ különösen szerencsétlenül buszjáratokat. A rendszeresen arra utazók tapasztalatait várjuk szeretettel. A Volánbusznak a…..
pisda 2015.07.10 10:47:03
@FDToth:

Alvállalkozó tudja, hogy neki van busza a Volánnak nincs, ha Volán felmondja a szerződést nem lesz busz, amit küldeni tudnának (illetve elegendő), ergo járatritkítás kell, ami nagyobb felháborodáshoz vezet.

Konklúzió alvállalkozó királyabb helyzetben van, mint a megrendelő Volán társaság.
Az árfeltüntetési szabályozás szerint az ömlesztett árukat és a vendéglátásban kínált árukat leszámítva nem oké "az „X Ft + áfa”, valamint az „X Ft + áfa Y Ft” típusú ártájékoztatás." A  tófólia tuti nem vendéglátásban kínált termék, és nem igazán tűnik…..
Van a Maxweb nevű cég, amelyik keresőoptimalizációs szolgáltatást árul, a szerződéskötéshez meg egy csomagátvételi elismervénynek látszó papírt használ. Legutóbbi témába vágó posztunknál a cég vezetője szépen kifejtette, hogy milyen többlépéses,  szabványosított…..
pisda 2015.06.02 09:52:18
@VT Man: Minden ügy egyedi. A bíró nem fog foglalkozni azzal, hogy 100-1000 ilyen kereset érkezett, nem is fogja keresni, mert nincs rá ideje és mint mondtam minden ügy egyedileg kell elbírálni. Ilyenkor max., ha sok ilyen eset van és feltünik valamelyik bíróságnak, akkor mennek a Kúriához jogegységi állásfoglalást kérni.
pisda 2015.06.02 10:09:43
@Atörökk:

nem az arra jogosult ír alá szerződést

Az mondjuk szopás a nem jogosult részéről, mert álképviselőként jár el és vele szemben kártérítés kérhető.
A magánynyugdíjpénztárak államosítása sokak vérnyomását mozgatta meg 2011-ben, Mici sagája azonban az alapsztorin túl is kínál  bőven izgalmakat sok levéllel, abszurd fordulatokkal és sajnálatosan kevés eredménnyel. A sztoriban nincs külön kiemelve, de az Aranykor…..
pisda 2015.05.19 12:24:53
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Szóval ügyvédhez elfárad, írat vele egy fizetési felszólítást, miszerint ha nem tudnak virítani egy meghatalmazást, hogy lemondott arról a pénzről akkor kamatokkal, munkadíjjal együtt szépen utalják vissza a megadott számlaszámra!

Ez szép is, jó is. Csak egy gond van, hogy a Pénztár végelszámolással megszűnt.
Samsung, Telemax és egy csalódott Krisztián, akinek azt ígérték, hogy ő lesz a világ közepe, aztán valahogy mégsem jött össze. Kedves Homár ! 2014.11.08.-án vásároltam az Euronicsban Samsung Galaxy S5 sorozatú telefonomat. Mindegyik széria megvolt már, soha egyikre sem…..
pisda 2015.05.13 16:40:08
@atpijkamo:

Attól függ hány évesek voltak a lányok a röplabdacsapatban, mert, ha senior korosztályos csapat volt akkor annyira nem.
Elképesztő sztori az egyszeri vásárlóról, aki  egy Lidl parkolójába beszélt meg egy találkozót. A partnert késett, egyszeri vásárlónkat pedig többen is meglátogatták ez idő alatt. Köztük egy kisbusznyi rendőr.  Tisztelt LIDL Szeretnék érdeklődni , van e valamilyen…..
pisda 2015.04.28 15:12:08
@Manyecska:

De arról te se fogsz tudni.

Van egyébként a házkutatás, ahhoz tényleg kell előzetes bírósági engedély, kivéve, ha alaposan feltételezhető, hogy a nyomokat akarja valaki megsemmisíteni. Ilyenkor utólag is kérhető az engedély, de azt akkor külön kell részletesen kivizsgálni.

Illetve van a titkos információgyűjtés, ami lehet házkutatás is. Arra is külön kell engedély, csak erről nem fognak értesíteni, ahogyan a megtörténtéről sem.
pisda 2015.04.28 15:16:44
@Manyecska:

Hát az nem titkos információgyűjtés.

De azok nem házkutatási esetek, hanem bűncselekmény felszámolására tett intézkedés vagy elfogás.
Szegények, azt hitték, hogy a még nem egészen18 éves lány bejutásával lesz a probléma. Arra nem számítottak, hogy mire odaérnek megszűnik az asztalfoglalás rendszere, és egyben zártközű is lesz buli, no meg a nyúlnak is nagymosása lesz, és ennek, hölgyeim és uraim, semmi…..
Hát az szuper, hogy az Emag a törvény szerint kötelező 14 napos elállási jogot megfejelte eggyel és náluk 15 napig küldhetjük vissza a nem tetsző cuccot, de talán jobb lenne, ha maradnának a minimumnál, viszont egyből visszaadnák az árát. Tibor 6 hete rendelt egy notebookot, 5…..
Én egyszer voltam életemben a Műjégpályán, akkor is nyár volt és valami undergrund fesztivál, szóval az öltözőkhöz, pláne a mágneskártyákhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de a zárt szekrényből eltűnő pénz elég para. Bea kitette az állítását az asztalra, kíváncsian…..
pisda 2015.01.16 11:04:49
@chili wili:

"lesznek nehéz pillanataik, amikor kiderül, hogy pont abból a sorból lopnak, amit nem lát a kamera, hogy többedszer fordul elő (@netnet: ), hogy ugyanazt a szekrényt másnak is kiadják"

Na ez az iskolapéldája a feljelentés elutasításának.

Ez max. polgári úton lehet támadni, de az is szinte lehetetlen bizonyítani.
ProgBlog Vasárnap, erőből 2014.12.02 01:47:44
„Megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, a ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” Pál apostol a thessalonikabeliekhez…..
pisda 2014.12.02 12:29:14
@Moin Moin:

De mi van dec 25-26-al, pünkösddel és húsvéttal, valamint a halottak napjával?
Mindegyik vallási eredetű munkaszüneti nap.

Az érveléseddel ezeket is el kellene törölni.

Egyébként minden munkaszüneti nap beavatkozás a gazdaságba és magánszférába. Így igazából a munkáltatónak és a munkavállalóknak kellene szabályozni a munkaszüneti napokat (az lenne a legliberálisabb megoldás).
pisda 2014.12.02 12:47:23
@Moin Moin:

Azért sokáig állt a vasárnapi munkavégzés tilalma Mo-n is. Van ennek egy történelmi gyökere, így amit a munkaszüneti napokra említettél okfejtés a vasárnapi bezárásra is megállná a helyét.
Miközben Magyarország könnyekkel küszködve szipog Steiner Kristóf megindító izraeli helyzetjelentésétől,– a nagyvilágban a Viva egykori szöszi celebjénél kissé híresebb figurák is kifejtették a véleményüket a palesztin-izraeli konfliktus újabb véres fejezetéről. És nem…..
pisda 2014.07.23 10:34:37
@krain:

Akkor miért nem Egyiptom felé ásnak alagutat?
Egyébként Egyiptom miért nem segít a palesztínoknak?
Van élelmük, vizük, gyógyszerűk, orvosaikm de nem akarnak adni nekik. Miért nem?
Szerintem a palesztínek helyzetét a többi arab ország is leszarja.
Nem hallom mostanában az ügyben pl. Irán, Egyiptom, Szíria, Jordánia hangját.
Orbán Viktor pár napja egy hosszú, négy oldalas levelet írt Dávid Katalin művészettörténésznek, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának, amelyben kifejtette, hogy mit is gondol a „szoborügyről”, mint „bonyolult, történeti, erkölcsi, politikai szövevényről.” Orbán úgy…..
pisda 2014.05.05 14:32:20
@aleb19: Azért Kamenyec-Podolszkij 1941-ben. Tudtommal akkor nem volt még német megszállás.
pisda 2014.05.05 15:00:33
@rasztaszív: Inkább egy felmetés a felleősség elismerésa alól.
Nem lehet mindent a németekre kenni.
Naiv ügyfél nem érti, miért a következő hónap első napjáig érvényes a hónap bármelyik napján megvásárolható automatás bérlet, és miért nem 30 napig: Tisztelt BKK! Mindenekelőtt ki szeretném fejezni örömömet a 4-es metró elindulásával és az elektronikus jegy- és…..
Sziasztok!     Megosztok veletek egy élet írta történetet. Aztán majd eldöntitek kiteszitek-e a lapotokra...   Lehúztam majd nem fél évet egy bizonyos O. Kft.-nél, mint telemarketinges. Amikor bekerültem hozzájuk, minden normálisnak - mi több: tisztességesnek - tűnt. Mivel…..
pisda 2014.03.19 16:29:04
@Kovács Ferenc 14:

NFM illetve NGM
Szomorú lehúzással találkozott László, akivel új jegyet vetettek az Állatkertben, mivel a National Geographic DVD-k mellé csomagolt ajándékjegyeket elfejeltette kifizteni a forgalmazó ZVK Kft. Biztos tudjátok, hogy Magyarországon is lehet hivatalos National Geographic magazint és…..
pisda 2014.02.20 18:04:47
@atörökk:

Azért próbálkozni, vágyakozni lehet.
pisda 2014.02.20 18:07:46
@uraaam:

Jó ezt is lehetne elismerem és még sok minden mást is.
pisda 2014.02.21 09:30:00
@katkati:

Az a baj, hogy nem tudjátok az értékesített és a továbbértékesített szolgáltatást megkülönböztetni egymástól.

Értékesítés: Állatkert (eladó) - ZVK Kft. (vevő). Köztük van egy szerződés, arról, hogy fizet a ZVK Kft. valamikor valamekkora összeget cserébe az Állakert, ad X darab jegyet (azaz a szerződés tárgya jegy) és plusz a jegyek felmutatóit beengedi az Állatkertbe.

Továbbértékesítés: A ZVK Kft. megkapja a jegyeket, elkezdi értékestíeni az újságot a jegyekkel. Mezei vevő megveszi az újságot, amiben a ZVK Kft. biztosítja, hogy az általa az Állatkerttől vásárolt jegyekkel be tud menni. Azaz a ZVK Kft. vállal arra garanciát, nem az Állakert, hogy a jegy érvényes.

ZVK KFt. nem fizeti ki az Állatkertet, ez ok a Ptk. szerinti azonnali hatályú felmondására a szerződésnek.

Így az eredeti állapotot kell visszaállítani, azaz a ZVk Kft.-nek a maradék nem értékesített jegyeket vissza kellene adni az Állakertnek (bár nem muszály, a lényeg nem használhatja fel bejutásra).

Az értékestíett jegyekkel mi lesz?

Az, hogy azoknak az ellenértékét vissza kell adni a vásárlóknak, de ki részéről?
A ZVK Kft. részéről, mert tőle vetted a jegyeket, nem az Állatkerttől.

Erre jó példa koncert jegyek.

Lesz koncertje egy X. nevú bandának a Papp Lászlóban. Az X. nevű bandát meghívó szervező jegyeket nyomtat és eladja a különböző jegyárusoknak. (ez a z értékesítés) (szervező-eladó v. jegyárús-vevő).

Te meg akarod hallgatni az X. bandát, elmész egy jegyárushoz megveszed a jegyet. Ez a továbbértékesítés (jegyárus-eladó v te-vevő).
Nade az X banda beint, nem lesz koncert, mert nem fizették ki a szervezők a díjukat előre.

Te mész is visszaváltod a jegyed, de kihez is mész? a Koncertszervezőhöz?

Nem a jegyárushoz, mert vele vagy kapcsolatba (a továbbértékestés miatt). Ő kifizeti neked.
Y-GEN A Majdan üzenete 2014.02.19 04:16:59
Bár február eleji a videó, de a Majdan tegnapi ostroma után tán aktuálisabb, mint valaha. A legkevesebb amit tehetsz, hogy megosztod a lány üzenetét, hogy ahogy ő fogalmaz, segíts a demokrácia kiépítésében Ukrajnában. Ugyan a felvétel szereplője arra is megkér, hogy tájékoztasd…..
pisda 2014.02.19 17:48:17
@♔batyu♔:

Plusz az oroszok.
no emisszió Perverz, mocskos elit 2014.02.06 07:13:39
Kedves olvasóim, Önök is észrevették, amit én látok? Hogy lassan már nem az a kérdés, ki támogatja Paksot, ki nem? Ki akar gyed extrát, ki nem? Ki akar vízlépcsőt, ki nem? És ki fogadja el a költségvetést, az egykulcsos adót,a Horthy-szobrot. A kérdés lassan az, vannak-e,…..
pisda 2014.02.06 14:16:05
@dr kíváncsivagyok:

Volt azért egy két érdekes szerződése a Jobbik Parlamenti Frakciónak is. Amit azért lehetne vizsgálni. Pl. egy friss alakult vállalkozás (pl Kilián Alexandraé, akinek eddig egyetlen vállalkozása se volt, viszont van egy-két jobb(ik) barátja) hogyan kap jó pár milliós szerződést.
pisda 2014.02.06 14:35:56
@HaCS:

De olyan aranyosak ahogyan vitatkoznak.
A kormany.hu nem sokat gondolkozott azon, hogy rezsicsökkentő fórumok esetleg fideszes pártfórumok és az erről készült videóknak talán nem a kormányzati portálon van a helyük, ugyanis kitettek egy 64 perces videót a tegnapi óbudai rezsicsökkentő fórumról, ahol a két népszerű…..
pisda 2014.01.22 13:40:45
@kalaposinas:
A Rezsidémon megette az összes fát és szenet. Amerre meg erdők hullanak, szénbányák ürülnek ki.
Egyébként ez titok, de a rezsidémon Gy. Ferenc és V.Redding titkolt gyermeke.
Ezt a gyermeket elvették a gonosz brüsszel ieutechnokraták és külföldi közműcégek.
Köztudomásu tény továbbá, hogy a rezsidémont a Romániában nevelték fel a külföldi közműcégek (miért fogy szerinted a fa és a szén olyan gyorsan Romániába?)
A gonosz baloldal megszerezte a felnőt rezsidémont végtelenített lejátszású Orbán és Matolcsy beszédeket hallgattatak vele végig, majd Ausztriában szabadon engedték Őt.
Szerencsére a Miniszertelnők Úr sikeresen megállította őt Budapest közelében, de csak legyengíteni tudta. Most e súlyos időkben lovagjait kiküldte az országba, hogy embereket toborozzanak seregébe (Magyar Csapa), hogy egy végső nagy csatában legyőzzék a Rezsidémont. A végső csata színhelye Paks lesz, meglássátok.
Jobbegyenes A Kúria árulása 2013.12.16 20:03:35
A magyar igazságszolgáltatást rengeteg jogos kritikai érte az elmúlt évtizedekben. Se szeri, se száma a bicskanyitogató ítéleteknek. Azt már megszokhattuk, hogy az állami milliárdokat elsikkasztók legtöbbször fütyörészve sétálhattak ki a Markó utcából egy-egy felmentő…..
pisda 2013.12.17 13:39:49
@Huncutkukac:

Azt látom nem jutott el a tudatodig, hogy a cikkben feltételes mód szerepel.

"A bíróság úgy vélekedett, ha ezen kötelezettségüknek nem tettek eleget, akkor mulasztottak, és kárt okoztak a hiteleseknek"

Horvátországban meg nem lefutott az ügy. Egyébként Mo-n is a PiTEE ügy hasonló volt.
Y-GEN Mit üzensz a hallgatóknak? 2013.12.11 23:24:08
Bajnai Gordon múlt héten, a BME-n tartott előadást a Managment Szakkollégium meghívására. Még épp időben elkaptuk előtte, hogy kicsit kikérdezzük, szerinte milyen a jó előadó vagy mit üzen a hallgatóknak a vizsgaidőszak közeledtével. A videó után pedig az előadásról…..
pisda 2013.12.12 09:16:41
@luis5:

Most is ez megy :)

Csak így sarcoljuk meg az underclass valamint "létező" középosztályt és ezzel párhuzamosan hagyjuk az elitet szabadon lopni (konzervatív elvek alapján)
pisda 2013.12.12 09:17:17