Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neddie

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
neddie 2022.04.27 20:24:25
@Burgermeister: bizony
neddie 2022.04.27 20:24:27
@Aëtius_: pontosan
Joszif Visszarionovics Sztálin 1924-ben, Lenin halála után kezdett teljhatalma kiépítéséhez, amely egyben (üldözési mániája és hatalomféltése miatt) tömeges kivégzésekkel járt együtt riválisai, saját párttársai sőt tábornokai körében is. Egyszemélyi diktatúrája a 20-as évek végén és a 30-as években…..
neddie 2021.06.03 20:33:23
@Ser Vazul: A Katyin (Katiny) c. filmben elég pontosan ábrázolják hogy is ment a dolog. Kis szoba, rögtönítélő bíróság, eljárás kb húsz mp, utána mellette levő másik kis szoba ketten fogják a kezét, ajtó becsuk, mögötte a hóhér, lövés, hulla ki, veder víz öblít, következő. Agyvelő, ez-az a falon, maradhat. Brutál jelenet.
Az eddigi beszámolókban nem említettük és a képekből sem jön át, Bali (és gondolom egész Indonézia) egyik legsúlyosabb problémája a szemét. Vagyis a szemét kezelésének finoman szólva sem 100%-os megoldása.  Ez azonban nem egy balinéz probléma, elég Magyarországon kinézni majdnem bármelyik…..
Kevesebb mint egy hónapja írtam egy bejegyzést (kattints ide). Egy allegória szerepelt benne. Ennek visszafejtését az olvasókra bíztam, de nem váltott ki nagy érdeklődést. (Egyvalaki mégis kíváncsi volt a megfejtésre - megvallom, ez jólesett.) A bejegyzés végén feltettem pár kérdést, s mivel nem…..
Csak jót akart bejegyzésével Michelisz Norbert, de vannak, akik nem bírták ki, hogy ne rajta töltsék ki a vírushelyzet okozta frusztrációjukat. A Boxutca is csatlakozott a kampányhoz, ők is „darázsfészekbe nyúltak”...
neddie 2020.11.08 11:45:08
neddie 2020.11.08 11:47:32
@csakeztengedte: Miért, mit csinált a Norbi? Elégetett párszáz tonna benzint, hogy kiderüljök, ki gyorsabb 2 mp-el. Mivaan???
Idén sem hagytuk ki az éves élményrendből kedvenc túránkat, utunk pedig olyan tapasztalatokkal gazdagított minket, amiket mindenképp érdemes beszámolók formájában is megosztani a volt és leendő túratársakkal, már csak azért is, mert sok év kihagyás után, kétgyermekes édesanyaként újra csatlakozott…..
Szomjan haltak a katonák, mielőtt lelőtték volna őket, ha pár szóban összefoglalhatnánk egy borzasztóan kegyetlen háborút Paraguay és Bolívia között, amelyet spanyolul csak “La Guerra de la Sed”,  azaz a “Szomjúságháború” néven vagy hivatalosan Chaco háborúként emlegetnek. Ez volt a XX. század…..
neddie 2018.06.15 22:44:16
A képen látható tisztes úriember Joseph Briggen, akit a kaliforniai Sierra Morenában roppant elismerően emlegettek és mindenki előre köszönt neki. A helyi gazda 1890 és 1901 között minden megyei háziállat-kiállításon aranyérmet nyert az általa tenyésztett sertésekkel. A Briggen-féle disznóhús…..
Így 26 nappal "Az utolsó Jedik" premier-bemutatója előtt talán érdekes lehet elmélyednünk bizonyos kérdésekben, például az egész Csillagok háborúja történetfolyam időbeniségében. A posztunk címében feltett talányra ugyanis nincs konkrét és egzakt válasz, hiszen George Lucas 1977 -ben erről csak…..
Nem tudom, elgondolkoztál-e már azon, hogy társadalmunk milyen furcsán viszonyul a bűnözéshez és főként a bűnözőkhöz. Mélyen elítéljük azokat, akik erőszakos bűncselekményeket követnek el, akik távollétünkben betörnek lakásunkba és elviszik a nagyitól örökölt gyertyatartót, akik a parkolóban öt…..
TINTA blog Győrben vagy Győrött? 2017.09.01 10:00:00
Egy – hangjából ítélve fiatal – telefonáló nekem szegezte nemrég a kérdést: miért hallani újabban, időjárás-jelentésekben, egyebütt is a – szerinte szabályos – Győrben alak helyett ezt a formát: Győrött. Hát igen! Egy újszülött csecsemőnek minden vicc új. A…..
„Kösz a halakat” – kezdte sztoriját (pontosabban annak újabb fejezetét) P. Peitsch, és aki követi valamennyire a blogot és olvassa a kommenteket, az már sejtheti, hogy ma nem fog unatkozni. És nem téved. Jöjjön tehát egy nem akármilyen út a németországi szexipartól Budapesten át a fekete-erdei…..
neddie 2017.08.10 12:41:21
@Pink Petsch: Érdelekne a hotel neve, hamarosan arrafelé lesz utam. Ned.naive@gmail.com
Politikai hecckampány ide vagy oda, ez az OECD csárt nem hazudik. Jelentősen megemelkedett hazánkban a külföldön született személyek társadalmi részaránya 2000* és 2015 között. kép forrása: OECD Facebook Az eredeti cím és a szöveg is helytelenül azt állította, hogy a csárt 2010 óta tartalmaz…..
Szakad az eső. A lepukkant, mocskos, szeméttel borított new york-i városrészben hajléktalanok melegszenek a hordóban gyújtott tűznél. Drogosok és alkoholisták tanyája. A falakon graffitik, a sötét zugokban alvó (vagy éppen halott) emberi roncsok heverésznek. Aki ide betéved, az számoljon azzal, hogy…..
neddie 2016.03.09 01:24:13
@datam: Fabadkat :D Fabatkat :)
Szerkesztőségünkbe érkezett levél alapján korrigáljuk korábbi cikkünket: a Jászai Mari téren kolduló F. Tibor valóban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kölcsey Televízió alapítója. Volt kollégái szerint szakmai feladatait megbízhatóan végezte, és mielőtt kicsúszott volna a…..
2013 nyarán, a JAMA Intern Medicine folyóiratban megjelent amerikai felmérés eredményei szerint a háziorvosi rendelőben megjelenő betegek 10% - a ágyéki, vagy nyaki gerincfájdalmai miatt keresi fel orvosát, melynek teljes költsége évente több mint 86 milliárd dollárra tehető...
neddie 2014.03.08 00:13:56
Kényszerű szünetünket megszakítva itt az ideje, hogy újra olvasóink kedvét keressük.  Tehát: egyet fizet, kettőt kap: egy téma, ami mindjárt két minisorozatot folytat: szovjetek és kutyák egyben. Sokan hallottunk már az egykori szovjet "csodafegyverről" a páncélosok…..
Egy igazán remek fotósorozat jelent meg a The Sunday Times júniusi Style kiadványában. Persze hogyan is lehetnének rosszak azok a képek, amelyeken a lenyűgöző szépségű Jessica Alba szerepel? A fotókat Eric Guillemain készítette. Jessica szokásához híven elragadó, bájos és pont…..
neddie 2013.06.21 08:59:58
Beszélgetés Hack Péterrel Életrajz: Hack Péter (1959) jogász, rendszerváltó értelmiségi. A Szabad Demokraták Szövetségének alapító tagja, 2002-ig parlamenti képviselő, 1994 és 1998 között az Alkotmányügyi Bizottság elnöke, több ismert törvényjavaslat fűződik a…..
neddie 2012.11.02 19:48:56
@politikus-omm: Nem értem, miért nem lehet különválasztani a két dolgot. Valóban mulatságos ahogy az első sorban tapsikol, dülöngél a HGY szeánszain, ugyanakkor kétségtelen, hogy a mai hazai büntetőjog egyik legkiemelkedőbb művelője.
Hiába írja a Homár évek óta, hogy a mediterrán szállodacsillagozás nem azonos az európai csillagozással, mindig van, aki meglepődik. Naiv ügyfél családja a helyiekkel éhezik, bár még el sem kezdődött a Ramadán: Nyár, átverés, e kettő Magyarországon elválaszthatatlanul…..
Nesze!szer Szerenkénti döntő 2012.07.14 17:09:00
Egy testépítő inspirálta ezt az anyagot, Gianluca Fontana pedig megfotózta az Io Donna számára. A modell Alice Baton, aki elég impresszíven mutatja be az úszódresszeket. A stylist Alessandro Covasce volt. A sminkért Gianluca Guaitoli és Adalberto P. felelt. Úsznál ezekben a…..
neddie 2012.07.15 14:30:07
Félrefordítások Órakezű Edward 2012.05.01 11:56:00
Május elsejei szösszenet egyenesen a vadonból. Nbcee alig élte túl:Kedves Leiter Jakab blog!A napokban vettem kezembe a népszerű túlélő-szupercserkész Bear Grylls A vadon törvényei c. könyvét, mely hasznos tanácsokat ad, ha kempingezni megy az ember, vagy ha kidobják egy…..
Puli Space blog Égetett kamera 2012.04.03 09:30:00
Amikor a NASA Mr. Beanjével a fedélzetén, meglehetősen viharvert vitorlákkal befutott az Apollo 12 vitorlás klippere a Hold "Viharok óceánja" nevű szárazdokkjába, már túl volt két villámcsapáson és egy meglehetősen talányos landoláson -  Alan Beannek és társának, Pete…..