Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kafferbivaly Balambér

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma Magyarországon egyetlenegy olyan világos sör van, amit az öt nagyüzem egyike állít elő, nem licenc alapján főzött külföldi brandként, hanem saját márkaként, és ne lenne benne kukoricagríz: a Soproni 1895. Minden másban, a Kőbányaitól a Szalonon, a Rákóczin, a Borsodin és…..
A cím ne tévesszen meg senkit, nem rose borral locsolgatott húskülönlegességről lesz szó, hanem a kacsa mellének sütéséről, még pedig úgy, hogy szép rózsaszín maradjon belül. Nem vagyok nagyon húsos, de a kacsamellet szeretem és mondhatom, hogy egyre jobban tudom sütni. Fontosnak tartom, hogy…..
A belvárosi Nemzeti Színház koncepciónak volt része, hogy ha az Erzsébet téren színház, akkor a Városháza és a Károly körút között park. Aztán végül mindkettő park lett, ráadásul nagyon. Az Erzsébet téren létesült Gödör önmagában az egyik legnépszerűbb kulturális…..
Kafferbivaly Balambér 2019.01.05 04:31:12
A tavaszi hálózatbővítési hullám második szakasza is lezárult a low-cost Wizz Air légitársaságnál, hiszen az április elején indult 5 új nyugat-balkáni járatot követően, az elmúlt napokban további 3 újabb útvonalon indított menetrendszerinti járatokat a légitársaság a budapesti bázisáról.…..
Kafferbivaly Balambér 2018.12.04 03:08:35
Kafferbivaly Balambér 2018.12.04 03:08:36
  A TV2 első, "rendes" fikciós sorozatának indulásakor azt írtam, hogy Sablonos, de szórakoztató romkom lett a Korhatáros szerelem (...) nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál majd késhegyre menő vitákat sem, de szórakoztató, kifejezetten nézhető tartalom, amivel a tévé -…..
Ahhoz képest, hogy tegnap még az volt a narratíva az összes termékükön, hogy jönnek Soros verőlegényei és megbasznak mindenkit, még a fákat is, ma csak a hirado.hu-n van egy mínuszos hír a több tízezres, egyébként békés tüntetésről és a pestisracok stábja ment ki forgatni, ezen túl a címlapokat…..
Kafferbivaly Balambér 2018.04.14 20:09:16
@Spéter46: Az olyan korlátoltak sötétsége ellen, mint Ön.
A farhát elég olcsó tud lenni - meg néha drága is. A hazai multi általában 119 Ft/kg-os áron adja, és az alapvetően igencsak szép ár. A kutyának főzzük, de ha megtetszik, akkor megvámolunk belőle párat egy leveshez. Ezzel a pénztárcánkat is segítjük, meg jót is eszünk. Mielőtt feleségem repcsire…..
Mikor Bence még meg sem született, eldöntöttük, hogy virslit aztán semmi esetre sem fog kapni, amíg nagy nem lesz. A hozzátáplálás elején ez még ment is, aztán anya kifogyott a reggeli ötletekből. Akkor gondoltam, hogy majd szuperanyu leszek és elkészítem én magam. Ezt sajnos szokás szerint…..
Kafferbivaly Balambér 2017.11.21 17:49:56
Kafferbivaly Balambér 2017.11.23 10:07:30
@Csodanyu: Azert nem mindnnapi, inkabb csak teli es diszno: levego ellen viszont tuvel megszuras a videki standard eljaras.
Őszi sláger friss vargányára és szűzpecsenyére hangszerelve. E gyönyörű friss példányokat most hoztam a piacról. Némi kozmetikázás, azaz a földes részek letisztítása, alapos leporolás (én a kalapokat is lecsapatom egy kis vízzel) után nagyobb darabokra vágtam a…..
Képzeljük el, hogy ülünk a Balaton partján egy finom hekk mellett, isszuk a fröccsöt, és megcsörren a telefonunk. A munkáltató hív, hogy munkába kell állnunk, meg kell szakítanunk a nyaralást. Eleget kell tennünk ennek? Vagy jogszerűtlenül járt el a munkáltató? Elsőre biztosan azt mondaná mindenki,…..
Hát kérem, ezt is megértük ebben a fene nagy sörforradalomban. Nyugat felől újabb erővel csapott le a "vöröscsillagos" Heineken. Barrikádra! Itt a Soproni IPA! Sok mindent láttunk már a magyar nagyüzemi sörfőzés háza táján. Volt Hidegkomlós (ilyet és ilyet is), Amerikai komlós és friss komlós is.…..
Folyékony Kenyér Soproni IPA 2017 2017.04.07 09:13:00
Épp ideje volt, hogy ők is tegyenek valamit értünk. A Folyékony Kenyér, a Főzdefeszt, az Élesztő és a kisüzemi sörfőzdék évek óta a saját szakállukra terjesztik az igét a jó sörről, amivel 8 év alatt földindulást okoztak, hiszen eljutottunk odáig, hogy 20 éve tartó…..
A kézműves sörforradalom legtündöklőbb csillagai az IPA-k, melyek karakteres, gyakran kirobbanó ízeivel hatalmas kontrasztot nyújtanak a kommersz nagyipari sörökhöz képest. Na, de kétségünk ne legyen, hogy a multiknál is tudnak sört főzni, épp csak nem hagyhatják figyelmen kívül a gazdasági…..
Szevasztok, spurcikáim! Ebben a gyönyörű időben senki nem akar órákig a konyhában időzni, így minden apró trükk kapóra jön. Íme, 6 tuti konyhai praktika, amivel rengeteg időt és energiáát spórolhattok meg...
Kafferbivaly Balambér 2017.04.04 14:18:46
1983. július 28-án, csütörtökön így ajánlotta a Tolna Megyei Népújság a mai bejegyzésünkben látható képeket, melyet Tímár Péter fényképezett 1980 és 1983 között: „Szerdán a Fényes Adolf teremben megnyílt a Szociofotó – gyász című kiállítás. A képeket Tímár Péternek a Fiatal fotóművészek…..
Kafferbivaly Balambér 2017.04.02 14:16:56
Egy korábbi cikkemben a budapesti söremlékek „mauzóleumáról”, a Sörkatakomba étteremről emlékeztünk. Folytatva a sörözést, Budapest hajdani legnagyobb és talán legkedveltebb (?) sörözőjét fogom most bemutatni. A „de jó volna újra egy ilyen hely” nosztalgikus epedezést megelőzendő szögezzük le, hogy…..
Nagyon szeretem a tésztaféléket!!! A barátfülétől a sajtos (remek, friss, kertben szedett zöldfűszerekkel ízesített) spagettiig – szinte mindent. Az újkori Paleolit intelmek - melyek hatásosságát jótékonyan tapasztaltam! - ellenére igyekszem gyakran fogyasztani. Persze nem a sok helyen, néha…..
Múlt csütörtökön megismerkedtünk a csendőrség előzményeivel, megalapításának történetével, felépítésével és a csendőri életpályamodellel is. Ebben a részben kicsit közelebbről vesszük szemügyre a csendőrök tevékenységét: a felszerelés és az egyenruha bemutatása…..
Kafferbivaly Balambér 2015.11.13 07:07:08
@Uni1002: Nagyapád erdelyi szuletesu volt vagy "csak" oda helyeztek?
> 2015. szeptember 11-13. között kerül megrendezésre a 10. Főzdefeszt + Street Food Market, ezúttal a Felvonulási téren. A sörforradalom újabb fejezeteként ezúttal az egyház és a sörkultúra évezredes kapcsolata elevenedik meg: itt lesz a magyar egyházi sörfőzdék termékeinek első, nagyközönség…..
Mindenekelőtt egy fontos időpontváltozás! Szept 11-13-án lesz a Főzdefeszt, mert esőt mondanak a mostani hétvégére. És akkor néhány szakmai irányultságú gondolat a 10. Főzdefesztről és a további fesztekről. A Főzdefesztről már a júniusi beharangozóban is írtam, hogy sok…..
Kafferbivaly Balambér 2015.09.02 16:06:24
@Madnezz: kereslet-kinalat ordogi kore... Egy fesztivalnak a kostolasrol kellene szolnia, nem abbol, hogy helyben megcsinalod az eves forgalmat: megkostolod, ha tetszik helyben vessel tobbet meg keresed mashol is. Az elejen errol is szolt a Fozdefeszt meg a Budavari Borfeszt mellett egy csomo fesztival. Az ingyenesek aprankent kihulltak tamogatok hianyaban (Borfesztival Vajdahunyad var kornyeken)... Aztan az esos buktak ellenere kezdett felporogni a dolog, VIII ker lenyulta a helyet (Mikszath ter) es az otletet... Jofejsegbol nem lehet megelni es par ev alatt a Fozdefeszten felnevelodott egy fizetokepes reteg akinek nem gond 800 HUF a korso sorert... Aztan persze elkezdotott a kurvulas/tisztulas: Foti sorfozde 4 decis korso ugyanannyiert, hiszti hogy nem mondom meg miert, de nem megyunk Fozdefesztre... Szerintem dontse el a piac mire van igeny: aki sokallja penzt a korsoert, kerjen egy tisztat es adja el a sorbanallonak 800-ert... Mindenki jol jar es kevesebb poharat kell hazavinni...
Megvan a tökéletes megoldás a futásteljesítmény hamisításának visszaszorítására, mégsem használjuk. Vélemények az azonos című írásunkról...
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Készen állsz? Akkor dobbanjunk még egy óriási nagyot! Gyűjts 20 szavazót, és vidd el őket szavazni az LMP-HP-ra! Olyanokat, akik egyébként otthon maradnának, vagy rossz szájízzel a "kisebbik rosszra" szavaznának. Mondd el nekik, hogy van választásuk, most már van! Hívd…..