Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AgathaSeymour

167 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Welcome 2021!   Egy nagy tanító áll mögöttünk a 2020-as év személyében. Fegyelemre, türelemre, önvizsgálatra, eddigi döntéseinkkel való szembesülésre kényszerített minket, esélyt adva annak, hogy a továbbiakban más, jobb döntéseket hozzunk. Megálljt parancsolt a hazugságoknak, amikkel önmagunkat…..
Hiszem, hogy az élet szabad akaratot adva nekünk azt várja tőlünk, hogy szépséget teremtsünk a bolygóra. Örömteli dolgokat, amelyekre jó ránézni, amelyek mosolyt csalnak az arcunkra, amelyek felélesztik bennünk az életöröm érzését, az érzést, amivel az élet(energia) megalkotott minket. Olyan dolgok…..
Púder és Tűsarok Hangolódom 2019.08.30 11:29:33
Nehezen találtam vissza az íráshoz. Jó volt az elmúlt években pihenni és egészen mást csinálni (igen években… bár visszavonulásom a 7000 oldalnak köszönhetően, amit eddig írtam nem volt feltűnő, mégiscsak régóta nem írok). És bár egy ideje gondolkodtam a visszatérésen (barátaim erőteljes…..
Az ember beleszeret valakibe, aki kedves, aranyos, udvarias, aki élete szerelemévé válik, aztán ahogy telnek az évek, a helyzet gyakran átfordul, és elviselhetetlenné válik. Egyszer csak kiderül, hogy a másik mégsem olyan kedves, mégsem olyan lovagias, stb, mint ahogy mi azt annak idején gondoltuk.…..
Nem emlékszem pontosan az évre, de azt hiszem, úgy hét éve történhetett. Terapeuta barátnőmtől búcsúzkodtam épp, – rohanok, mondtam neki, rengeteg dolgom van, és gyorsan ennem is kell valamit. – Figyelj oda jobban magadra, mondta, arra is, hogy mit eszel, és hogy bármit csinálsz – eszel, iszol,…..
Egy férfi nem tud önmagáért dolgozni, egészen egyszerűen nem tudja megfogalmazni a célokat, az irányokat. Kell mellé a nő, aki megmutatja merre kell menni, mit kell közösen elérni. Aki kitalálja a közös életet, a nagy terveket, megálmodja a családi házat, világra hozza a gyerekeket és életet lehel…..
Az élet mindenhol nehézségekbe ütközik, a város gazdag negyedeiben éppúgy, mint a szegényekben. A boldogsághoz vitathatatlanul kell pénz, mert a számlákat és a megélhetéshez szükséges kiadásokat valamiből fedezni kell, de a boldogság mégis valami egészen más kérdése. Mert ha pénz kérdése lenne,…..
Nehezen megy, vagy egyáltalán nem is megy, annak elfogadása, ha úgy ér véget egy kapcsolat, hogy nem a mi döntésünk következménye. Nem bírjuk elfogadni a dolgok alakulását, hiába erőlködünk, merthogy úgy erőlködünk a megértésen, majd beledöglünk…  Nézem a környezetemben szakítással küzdőket és…..
Púder és Tűsarok Lépj tovább! 2019.01.28 13:36:05
A hétköznapi spiritualitásban hiszek, abban, hogy az ember éli az életét – végülis arra való – és amikor valamilyen külső, belső problémával találkozik, amit nem tud azonnal megoldani, megáll és elgondolkodik. A magam részéről úgy látom (ez a tapasztalatom), hogy többször kell tudni, érteni valamit,…..
Már rég nem tartom egyértelműnek, mi számít jó tettnek az életben és mi nem. Egyre inkább azt vallom, hogy világbéke akkor tör ki, ha mindenki végre a saját életének problémáival kezd foglalkozni és nem mások életében kotorászik. Akkor rögtön elkezdődik majd valami nagyszerű dolog! Addig meg…..
Ahogy a nők között is találunk mindenfélét (nem méregetni kívánom az embereket), úgy a férfiak között is. Léteznek olyanok, akikre nem szívesen gondolunk vissza, és olyanok, akik iránt, bár valamiért véget ért a kapcsolat, a lelkünk mélyén mindig szeretetet és hálát érzünk. Ezek a férfiak, nem…..
szem ágában sem volt másik csoportba menni! Hiába végeztem el a bevezető kurzust, az volt a tervem, hogy itt maradok. Szerettem a csoportot, a mesternőt, a megerőltető, testi-lelki-szellemi fejlődést hozó óráit, ezért úgy döntöttem: a kezdő balettos csoport tagja leszek a második félévben…..
Az élet nehéz. Tele van szenvedéssel, küzdelemmel és fájdalommal. Ez tény, vagy ahogy a buddhista tanítás tartja csupán megbízható jele annak, hogy élünk. Amint meghalunk ugyanis az élet minden nehézsége és vele együtt minden lehetőségünk megszűnik. Szóval amint elfogadjuk a fenti tényt…..
Vágyunk a szerelemre mindannyian, és várjuk, hogy azok az álmok, amelyeket magunkban dédelgetünk a szerelemmel kapcsolatban mind valóra váljanak. Hogy találkozzunk azzal a férfival, nővel akivel rendkívül boldogok leszünk, aki számára mi leszünk az élet közepe. S mikor elérkezik az életünkbe, csak…..
Az ember egyik legnagyobb baja, hogy rendkívüli hajlama van az önsajnálatra és az önsorsrontásra. Képes siránkozni, akár éveken keresztül keseregni a múlt veszteségei felett, zokogni, ragaszkodni a fájdalmához, és mindezt úgy tenni, mintha soha senki mással nem esett volna meg mindaz, ami…..
Mindig sokáig tartott kidolgozni magamból a férfiakat. Sokáig tartott míg azt tudtam mondani, hogy most már nem érdekel, tényleg nem. A barátaim kutatva figyelték az arcomat és próbálták megállapítani, hogy tényleg így van-e vagy hazudok magamnak. Csak egyszer történt, hogy elhatároztam: ennek a…..
Az önelfogadás lehet az útja annak, hogy egymást is el tudjuk fogadni, hogy képesek legyünk meglátni az értéket önmagunkban és másokban. Magam sem tudom, hogy miért megy nehezen mindannyiunknak, de küzdünk vele rendesen. Nem baj, az eredmény a fontos: önmagunk és mások szeretete, tisztelete. Azt…..
“Az élet bátorságunk függvényében zsugorodik és tágul” – mondta kedvenc írónőm, Anais Nin, s bölcs mondására nem győzöm, olykor figyelmeztetni magam. Olyan puhányak tudunk lenni, olyan gyávák és megalkuvók! Gyakorta ülünk megszokott, semmire sem jó helyzetekben vagy olyanokban, amelyekben mindenki…..
Szeretem hallgatni mások élettörténeteit és elgondolkodni az elhangzottakon. Annak ellenére teszem ezt, hogy kedvenc barátnőm folyton eszembe juttatja: az emberek az idővel csak öregebbek lesznek és nem okosabbak. Ne lógjak mások nyakán, ne faggassam őket az életükről, nem fognak többet, okosabbat…..
Azt hiszem az életről alapvetően téves elképzeléseink vannak – legalábbis az én szemléletem szerint, na meg az alapján, hogy látom, az életünket tudatos döntések nélkül éljük. Mert valahogy tényleg így éljük. Nem gondolkodunk el azon, mit csinálunk és miért, csak csináljuk, mert mások is így…..
Púder és Tűsarok Elég jó vagy! 2018.12.14 17:02:27
Nem tudom mikor küzdöttem le azt a beidegződésemet, hogy mindig mosolygok ha zavarban vagyok. Csak mostanában vettem észre, hogy eltűnt a viselkedésemből az az idétlen, szerencsétlen, erőltetett, arcomra fagyasztott mosoly, amit fél életemben viseltem. Talán akkor vetkőztem le, mikor meguntam a…..
Az elköteleződés, azt hiszem az hiányzik az emberekből. Annak kinyilvánítása, hogy valakit vagy valamit teljes szívből akarok, és kitartok mellette jó időkben, rossz időkben. Akkor is, ha olykor megsérülök, ha nemegyszer úgy néz ki kívülről, hogy lúzer vagyok (esetleg annak is érzem magam), de a…..
Az élet valójában nagyon egyszerű. Sokkal egyszerűbb, mint az ember gondolná. Mi magunk tesszük bonyolulttá azzal, hogy állandóan agyalunk, túlgondoljuk a dolgokat, feltételezések hadával vesszük körbe magunkat. Győzködjük, riogatjuk magunkat mindenféle szörnyűséggel, hogy megnyugodjunk: ez nem fog…..
Értetlenkedve állok a párkapcsolati problémák előtt. Hiába az élettapasztalat, a sok olvasás, kutatás a témában, nehezen látszik valódi megoldás arra a sok kérdésre, amely a témában felmerül. A vége mindig az, hogy megállapítom magamban: mivel buddhista vagyok, jobb ha szembenézek az élet nagy…..
Azt hiszem a féltékenység alapvetően természet, na meg talán egy picit kor kérdése is. Jómagam úgy látom, ahogy telik az idő, az emberek egyre kevésbé hajlandóak olyan kapcsolatokban részt venni, ahol a hűtlenségnek akár a gyanuja is fennáll. Nincs már türelmük a hülyeséghez, a játszmákhoz, az…..