Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kuszanész

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1888. Bölénycsontok vasúti szállításra várva a kanadai Albertában. Az észak-amerikai kontinensen a fehér ember megjelenésének idején még mintegy 60 millió bölény élt, léteztek 100-200 ezer egyedből álló csodák is! 1900-ra kevesebb mint ezer példány maradt, de mostanra már mintegy 120 ezer állatot…..
1898. William Röntgen röntgengépeit népszerűsíti az Omahában megrendezett állami kiállításon. Tartok tőle, hogy a fotón nem látható maga Röntgen, de a krónikák szerint ott volt a vásáron 1923. Harry Houdini szabadulóművész mutatványa közben, a kanadai Vancouverben 1926. Férfi szépségverseny…..
kuszanész 2022.10.23 20:48:18
@newcomment102: Nos nem. Először a Rakéta regényújságban jelent meg a regény és ott a Bárányok hallgatása címen jelent meg. 1989 ben a regény pedig 1991.ben a Bárányok hallgatnak címen.
kuszanész 2022.10.25 11:10:15
@bioLarzen: Igen azt mutathatja de, a válaszom nem a képre született hanem arra hogy egy fórumozó társunk azt írta hogy : Egy pontosítás: "A bárányok hallgatása" magyarul "A bárányok hallgatnak" címre lett fordítva. :)
Nos erre reagáltam hogy a Rakéta regényújságban jelent meg először magyarul és azzal a címmel míg könyvben más címet kapott.
kuszanész 2022.10.27 15:56:18
@bioLarzen: Rakéta regényújság....az egyik legjobb hetilap volt . Bármikor előfizetője lennék ha valaki (őrült :)) újra alapítaná. De, mivel erre kicsi a remény marad a régi példányok lapozgatása.
1940. Betegek és ápolóik nézik a légiharcot a R.A.F. (Brit Királyi Légierő) és a német Luftwaffe között valahol Dél-Angliában..
1984. október 27-28., a hónap utolsó hétvégéje A X. országos békekonferencia megnyitó ülése a MÉMOSZ székházában..
1908. Felix Wehrle, a hihetetlenül rugalmas bőrű férfi. A látványos és egykor cirkuszban mutogatott betegséget a bőr magas elasztántartalma okozza..
A franciaországi kalandozás sikere 955-ben új betörésre villanyozta a magyarokat. Most az volt a tervük, hogy Franciaországnak azt a részét fogják sarcok alá vetni, ahol eddig még nem jártak. A szent-galleni krónika szerint olyan nagy számmal készültek fel erre a hadjáratra, aminővel még sohasem…..
kuszanész 2021.06.02 14:29:26
@Arcade Macho: Egy 1000 évvel későbbi kísérletre hivatkozni hogy miként zajlott le egy bizonytalan helyű csata....az inkább fantasy kategória. De, mivel ott magyar győzelem volt akkor hagyjuk a vesztes csatákat és jöjjönek a győztesek.
1847. Fotó a fényképezés hőskorából. Amerikai katonák Saltillóban, a mexikói-amerikai háborúban. Az 1846 és 1848 között tartó konfliktus elsősorban a renegát államnak nyilvánított Texas Mexikóból történő kilépése miatt robbant ki, és Mexikó vereségével ért véget, amiben újabb jelentős területeket…..
kuszanész 2021.04.19 10:43:51
@Rollende Landstrasse: Igen ezért is érdekes illetve megdöbbentő hogy szomszédok ismerősök gyilkolták egymást. Vagyis mészárolták.
Sajna ez bárhol előfordulhat.
Nincs kivételes helyszín, nincs kivételes népcsoport. Az állam feladata (lenne) hogy ne engedje elpattanni a húrt. De, a hatalom az csábít és a legkönnyebb utak egyike az erőszak csak a végét nem lehet tudni....
A magyar történelem írott forrásokkal feltárt és biztonsággal tanított, jól ismert része Szent Istvánnal kezdődik, aki 1000 karácsonyán kézbe véve népünk sorsát, megalapította a Magyar Királyságot. Lezárult ezzel egy korszak, a vándorlások, kalandozások kora és kezdetét vette európai történelmünk,…..
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
kuszanész 2019.12.08 21:15:02
Hajókoffer Kisvárosi gyilkosság 2018.08.30 06:57:28
Megint krimi. Tulajdonképpen klasszikus és ezen meg is lepődtem, ugyanis én valahogy besoroltam Ruth Rendellt a nem hagyományos krimi szerzők közé. Ha meglátom a nevét valami thrillert várok beteg elméjű főszereplővel. Igazából nem is értettem, hogy mit keres a krimi írók között...
Mondanám, hogy klasszikus krimi rajongók előnyben, hiszen a könyv, amiről épp szó van elvileg a kettesszámú brit krimi szerző első könyve. Jó, mondjuk, én ezt a kettest vitatnám, akkor hol van Sir Arthur? Mert az egyes az egyértelműen Agatha néni...
Hajókoffer A Mason alternatíva 2017.06.07 07:50:04
Az átlagos magyar krimi olvasónak nem sokat mond például  A. A. Fair neve. Mondhatnám azt is, hogy az illető úrnak, vagy hölgynek (úrnak) nem jelent meg műve magyarul, ami persze nem igaz. Az viszont tény, hogy anno a Magvető nem kísérletezett egy ismeretlen álnév bevezetéséve, hanem a szerző…..
Újabb, korábban számomra valahogy kimaradt, nagyhírű krimi szerző műve került a kezembe. Egy könyv alapján nehéz véleményt mondani, főleg azért, mert ennek a regénynek van egy furcsa izéje, amiről nem tudom eldönteni, hogy egy egyszeri felhang, vagy tényleg ez a stílusa…..
Hajókoffer Jön az idegen lény 2016.04.18 19:56:44
A kultusz könyvekkel, filmekkel mindig bajban voltam. Különösen akkor, ha amikorra eljutott hozzám a mű, az ismeretségi körömben már sokan hozsannáztak a nagyszerűségén. Ilyenkor mindig az mozog bennem, hogy mi van, ha nem tetszik, vagy csak nem nyűgöz le… mert ilyenkor mindig attól félek, hogy…..
Törzsolvasóink tudják, hogy mi itt a Lemilnél imádjuk a listázást (ebben is hasonlítunk egynémely, sportot kedvelő magyar politikushoz) és az ehhez kapcsolódó szavazóposztokat. Sorozatunkban foglalkoztunk már kiemelkedő hadvezérekkel, a papírformát felrúgó ütközetekkel, történelemformáló…..
kuszanész 2019.06.18 14:38:15
@pulsarito: Ha legyőzik a magyarokat akkor helyettük jöttek volna keletről más népek, semmi nem változott volna.
(kivéve hogy nem lenne magyar nyelv)
Magyarok számára a 907-es év volt az első, amikor honvédő háborút kellett folytatni. Idevágtattunk a nagy keleti sztyeppékről ebbe a keresztény tengerbe, és a kor akkori uralkodói kifejezett ellenséget láttak bennünk. ..
kuszanész 2019.05.29 18:19:46
@csentecsa: Akkoriban ezt többször eljátszották. Lehet hogy ezek a csaták is összemosódtak egy régebbi eseményre emlékezve.
Sok itt a lehet...
kuszanész 2019.05.29 18:19:51
@John Brennan: Akkor cáfold meg. Mi a gyalázkodás?
kuszanész 2019.05.29 20:38:13
@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Ezt honnan vetted? Rokon nép....előd nép....jól hangzik. Páratlan sikerű mitől??
Időutazás egy szódásszifontól kezdve a Volga parton keresztül egészen a mai modern korig, avagy miért nem festi pirosra a nyelved egy mai meggy-Márka? Régi-új sztorik a legismertebb magyar üdítőről...
1885. Rabszolgák és tartóik egy kávéültetvényen. Rio de Janeiro, Brazília..
kuszanész 2018.03.04 21:09:49
@morph on deer: Még az sem biztos hogy a foto valóságos...de, ha az akkor lehet hogy úgy rángatták ki a szobából és még ekkor sem hiszi el hogy mi történik vele..
kuszanész 2018.03.04 21:14:04
@¿Qué tapas hay?: Biztos sokra mentek vele...Sejtettem hogy ilyen okból végezték ki őket...
Vagyis irregurális haderőnek tekintették őket .
Pedig ha valakit megtámadok az úgy védekezik ahogy tud.
Kivégezni őket mert nem hajlandók megadni magukat. Ekkor még nagy volt az arc....
Sajátos kategóriát jelent a mozgókép világában a terrorista akciókat, bevetéseket, Közel-keleti témákat, muszlim merényleteket feldolgozó filmek. Aktualitást ad a témának az a világpolitikai helyzet, melyben sajnos a terrorista akciók egyre nagyobb problémát jelentenek Földünk számára. Kiemelendő:…..
kuszanész 2017.12.28 23:22:10
A "Veri az ördög a feleségét" egy augusztus 20-a eseményeit mondja el attól kezdve, hogy valahol a a Balaton partján egy család elkezdi a készülődést az ünnepre, amelynek különlegessége, hogy megérkezik a fővárosban dolgozó Jolán, az egyik gyerek a középső generációból és magával hozza főnökét is…..
kuszanész 2017.04.21 16:29:17
Az az igazság, hogy legszívesebben azt írtam volna, hogy szar filmek, de címben határozottan illetlennek tartottam volna így minősíteni a tegnap esti 2 filmet. Úgy gondolom itt a szövegben már elmegy. Kénytelen vagyok ezt a szót használni mert az, hogy rossz filmek nem ugyanaz. Az én általam…..