Regisztráció Blogot indítok
Adatok
h4z4rd

0 bejegyzést írt és 641 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre a gyakorlatban is belefogunk az építkezésbe, tartsatok velünk!..
Az AMTS-re nem csak a gyíkarc tunerek mennek ám ki, ó nem. A hivatásos gengsztereknek is itt a helyük, és nem szégyenlősködnek, mikor meg kell mutatni mesterségük címerét. Beletolják a szádba a kilencmilliméteres csövét, csak kocog a fogaidon. Nincs álszerénység, itt kipakolják…..
Belsőség Örömteli, öreg budi 2014.07.27 06:49:19
Lassan csiszolódik-csiszolódik, nem kerget a tatár, ráérünk Ez a poszt nem akar rábeszélni az öregautózásra. Ne tedd, ne csináld, sokkal okosabban is eltöltheted az idődet, sokkal hasznosabban, tényleg. Ha eddig nem kezdted el, most már ne vágj bele, mert az autózásnak sajnos…..
Még csak pár hete járják Manhattan utcáit, máris ők a legismertebb lángossütők a magyar sajtóban. Furgonjuktól letérdelt a kinti ÁNTSZ, de a rendőrökkel nekik sem könnyű. A Lángos Truck ötletgazdájával beszélgettünk. Zsolt született vendéglátós. Egyik kezével…..
Belsőség Ilyen az öreg dízel 2014.04.26 06:35:22
Milyen lehet vajon, ha az ember csak használja az autóját hónapokon át, és nem kell hozzányúlni? Egy-egy olajcsere, esetleg fékbetét, ha eltömődik a pollenszűrő, már nagy esemény. A téli, nyári gumi váltogatása bosszantóan sok időt rabol el, még talán időpontot is kell…..
h4z4rd 2014.04.26 10:53:17
Nem is tudom, valójában pontosan mikor került sor erre a beszélgetésre, amely végül itt kötött ki, ezen a blogon. Valószínűleg azért, mert úgy gondoltam, hogy mindenképpen érdekes és tanulságos, bátran leközölhető lett volna a sok bulvárszar mellett máshol is, de végül nem…..
h4z4rd 2013.10.26 13:32:41
Vészvillogóval, fájdalmas grimasszal az arcán jött le Pista a pályáról. Valami nagyon nincs rendben, elfordítom a kormányt egy negyeddel, és megy tovább egyenesen. Kicsit para - újságolta. Mivel más bajt nem találtunk, megszorítottuk a kormánymű kiszopósodott tartószilentjét…..
h4z4rd 2013.10.21 23:45:45
@novothauto: Nálam sem merték az emelőre akasztani a kocsit, ennek valami oka lehet... vagy orálisan fixáltak a srácok, vagy nincs a kocsin "elég" küszöb.
Pár hete hirtelen felindulásból írtam egy posztot Aladárról, a T3-as Transporteremről, pontosabban arról, hogy aznap reggel a Szentendrei úton gőzfürdővé változott a beltér, mert megadta magát egy vízcső, és ezért nem jutottam el vele a szerelőhöz. Még mielőtt kiment volna a…..
Amióta szervezett fegyveres erőszak létezik ezen a világon, folyamatosan jelennek meg az annak bármilyen formájához kötődő összeesküvés-elméletek is (a továbbiakban az egyszerűség kedvéért: konteók, azaz konspirációs teóriák). Egyiket-másikat mi is röviden bemutattuk már, de úgy véltük, magát a…..
h4z4rd 2013.07.14 21:28:30
@BiG_: Köszönöm, ez egy korrekt és ésszerű magyarázat. Iktatva a kontra-érvek közé.
h4z4rd 2013.07.14 21:31:59
@tiboru: Ilyen könnyen szerintem nem úszod ezt meg. :)
h4z4rd 2013.07.14 23:09:44
@Untermensch4: Válasz mint fent, nem mellesleg számos, (állítólag) természetesen anonim belsős munkatárs kiszivárogtatott története olvasható szerteszét.
A kognitív disszonancia tényleg káros, elvégre nem volt semmiféle közvélekedésre hivatkozás. Vedd úgy, hogy mivel nem célom a meggyőzés (említettem már?) és nem emlékszem pontosan, hol olvastam, csak a kedvedért nem túrom elő újra.

Amúgy számos részletben és általánosságban igazad van.
Ideje lapozni. peace/out
Orbán: "Minden állampolgár köteles lesz nyomkövetőt magánál hordani"Kedden adták át a Nemzeti Egységes Kártyarendszer első darabjait. A jelenleg érvényes diákigazolványok helyett mostantól aki újabb diákigazolványt igényel, már csippel ellátott igazolványt kap,…..
h4z4rd 2013.07.10 19:51:43
@uarempty: Teljesen mindegy, ki vezeti be, de ez senkinek nem lesz jó. Idővel rájössz. Későn.
...akkor kezdődik csak igazán! A Fospisztoly-projekt olyan nekünk Bandival, mint a késleltetett orgazmus. Eddig ment a motoszka a takaró alatt, de már ideje durrantani egy nagyot. Néhanapján ugyan szivárogtattunk pár fotót a Facebook-oldalunkon, ez leginkább azokban tartotta a reményt,…..
h4z4rd 2013.05.06 20:58:39
@Stump András: Hallottam! Volt is ugye egy tippem; -lottózom kellett volna. :)

@ommm: Feltétlenül. A kis vasdarabot még úgyis fel kell hegeszteni az orrára...

@kristooof: Ezt készséggel megerősíthetem. Ez maga a valóság. :)
Bornai Tibor A fa ára 2012.12.30 19:35:58
Szomszédom szomorúan mutatja a kertjében álló, félbevágott fenyőt. Valaki ellopta karácsonyra a felső másfél métert. A fejemet csóválom, és már ébred is bennem a tanult gondolatsor, hogyan lehetne elkapni az illetőt, miként bizonyítható, hogy éppen annak a fának a csúcsa…..
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
h4z4rd 2013.01.01 16:45:36
@h4z4rd: szóval mégis átment. Egye rosseb.
h4z4rd 2013.01.01 16:49:19
@gigacherry: A közmunkát nyilván kivéve ezzel amúgy mi volna a baj?
Nem lehet mindenki fodrász és informatikus, valakinek termelnie is kéne ezt-azt, nem?
Tudod, (elméletileg) a napi pizzád alkatrészei is a földben teremnek, nem a konzervdobozban...

Na, az efféle szemlélet is legalább olyan kétségbeejtő, mint a megosztottság.
h4z4rd 2013.01.01 17:35:15
@gigacherry: Szükségtelen ennyire végletesen fogalmazni, csak elhasználsz egy csomó bitet.

Az van, hogy rendesebb helyeken igyekeznek olyan irányba fejlődni, ami munkát is ad és valós produktumot termel. Lengyelország erre igen jó példa manapság. Hallottál róla, hogy ők maguknak gyártanak (büszkén) memóriát, pendrive-ot, mifenét és nem kínából veszik? És ez csak egy apróság.

Meg ugye felmerülhet az a (most valóban) idealista ötlet, hogy amelyik gyártási szektorban Németország szakemberhiányban szenved és elszívja a melósainkat, azt az iapri szegmenst megpróbálhatnánk mondjuk szép lassan újrateremteni egykori iparunk romjain, arról nem is beszélve, hogy minőségi szintet ugrana az ún. romaintegráció is, ha a dédelgetettjeit ki lehetne hajtani a földekre valós munkát végeztetve velük, valós fizetésért.
Emellett persze kell egy csomó gombnyomkodó kocka, meg orvos is. A triviálison ne vitázzunk.

A kérdés inkább az, hogy mindez egyáltalán érdeke-e valakinek ott fent a fényestekintetű vezetőink közül, mert így visszanézve nettó húsz évet erre apró jeleket sem vélek felfedezni.
Vélemény-cikkünk kommentposztja...
h4z4rd 2012.12.30 13:43:21
@Szabványok: Ha megengeded... az én szubjektív valóságomban a te objektív igazságodnak is akad hely, de engedd meg, hogy a felkapott -és kétségkívül gyakran jogos- kettősmérce arcbacsapása helyett inkább alkalmazzunk egy sokkal ósdibb, de máig működő újságírói szerszámot, a górcsövet az adott példákra.

Tegyük alá szépen a két szitut és vizsgálódjunk, mondjuk az elkövetés szándéka alapján.
Amíg ugye az egyik esetben a srácok (elvileg) streetlegal autóikkal csapatosan gyűlnek össze egy kicsit játszani, lapjával pörögni maguk és egymás gyönyörűségére, mindannyiuk által tudva, hogy amit művelnek, az nem szabályos, addig a másik játékos kizárólag pályára épített (egy darab) versenyautójának első, kifejezetten óvatos és rövidke próbaútját láthattuk a legalitáshoz szükséges hatósági jelzéssel megtámasztva, nem egy hosszan tartó öncélú őrjöngést.

Az én szubjektív világomban a kettőt azonos súlyúként kezelni és analógként hasonlítgatni ölég meredek húzás, de ha már politikusi hangzású, elcsépelt szitokszavakat használunk, akkor legyen mondjuk óhéber-módi csúsztatás.

Mindez a cikk hangvételétől, a körforgalomban körzőzés joy-faktorától természetesen teljesen független. Objektíve.
h4z4rd 2012.12.30 13:46:16
@Agr3ssor: Így.
h4z4rd 2012.12.30 17:44:39
@mi nem foglalt még:

Láv mí, tendőr, láv mí szvít...

Király!
Az Indexen olvastam a tegnapi orosz repülőbalesetről. Szerencsére utasokat nem szállított a gép, de sajnos négyen így is meghaltak. A Tu-204-es túlfutott, nem tudott megállni a pályán, és kicsúszott a reptérről, egészen a kijevi autóútig száguldott tehetetlenül, ahol aztán…..
h4z4rd 2012.12.30 12:04:50
@EL-GO Tornado 426 Hemi Quattro:
Monitort bekapcsoltad?

(amúgy nekem sem szokott)
Az ünnepek olyanok, mint a megfázás: hosszú és általában szenvedéssel jár, de legalább nem kell dolgozni menni és lelkiismeret-furdalás nélkül lehet pálinkát vedelni. Amellett pedig, hogy valójában végigunatkozzuk a napot ahelyett, hogy élveznénk a szabadságot, ráadásul…..
h4z4rd 2012.11.05 19:14:29
@wilson77: Hozzászólásain látszik, hogy Ön egy művelt, fogalmazni képes ember, ha nem bántom meg vele, még azt is merem feltételezni, hogy intelligens.

Ebből fakadóan az előző kérdése nyilvánvaló provokáció, hiszen pusztán a szándékán múlik, hogy érti-e, miért lehet a poszt felütése sértő vagy sem.

Kérem, vegye észre, hogy egy okos ember előre megfontolt értetlenkedése sokkal visszatetszőbb, mint egy buta ember nyers, zsigeri indulatoktól fűtött reakciója.
Őszintén meglepne, ha ezzel újat mondtam volna.
h4z4rd 2012.11.05 19:44:25
@wilson77: Nem gondolom, hogy a egyszerűségen múlt az iménti közjáték, de sokkal inkább -mint elébb is írtam- a szándékon.
Ez egy szép paradoxon, ugyanis nyilván tudatában van egykori államalapítónkat övező nimbusznak (arra most talán ne térjünk ki, hogyan és miért alakult ez így), valamint bizonyára ismeri István neve előtt álló "szent" előtag jelentését is, tehát könnyen észrevehető, hogy itt megjelenik mind a tradicionális nemzeti, de a vallási vonulat is.
Ezek ismeretében feltenni a kérdést, hogy miért lehet mindez sértő... nos, nem hagy túl sok találgatási lehetőséget, mivel az oktalansága a stílusa alapján kizárható.

De ha mégis, úgy szélsőséges példaként hadd idézzem emlékezetébe a Mohamed prófétát ábrázoló karikatúra ügyét és következményeit. Gondolom, a fokozatbéli eltérések ellenére észleli a hasonlóságot.

Hozzászólása utolsó szakaszával nagyrészt egyetértek. Készséggel elhiszem, hogy viccnek szánta a szerző, hogy ez mennyire sikerült, láthatjuk mind.

Úgy, ahogyan nem akartam Szent István múltját feleslegesen taglalni, úgy nem szeretnék abba sem belebonyolódni, hogy az amúgy igen érzékeny izraelita közösség tendenciózusan űz gúnyt keresztény hagyományainkból, ezért nem meglepő, ha sokan egy efféle rossz poént könnyen félreértenek.
Gondolom, mindez szintén triviális, bár néhanap nem árt rámutatni alapvető ok-okozati összefüggésekre, hogy elkerüljük a ferdült és hibás következtetéseket.
Kicsit odafigyelve kiderül, hogy a fizika alapvető elvei, mint a hatás-ellenhatás törvénye, hétköznapjainkban is érvényesül.

Legyen békés estéje!
h4z4rd 2012.11.05 20:59:20
@wilson77: Gondolom nem kell ecsetelnem a pátosz- és a tisztelet hiánya közötti különbségről.
Az érzéketlenséget nem is említve.

Kezd kétségeket ébreszteni, kérem, oszlassa el, ha módjában áll.
Tévedni emberi dolog. Hát Kedveseim, én rendesen beszoptam ezt a BKV-s sztorit... Tegnap azon dühöngtem, hogy a BKK fővezére milyen önellentmodásosan – mondhatni hülyén (sic!) – inokolta, vagy inkább lengette be a főváros tömegközlekedését használni kívánó népeknek,…..
h4z4rd 2012.10.27 22:29:42
@I-Work: Tiszta sor. A város pereméről, agglomerációból bejutni praktikusan csak egyénileg lehet, tehát az volna az elvárható, hogy vállaljam az autó költségét jobb híján, fizessem a P+R-t (ha lenne olyan) és legyen bérletem a belső területre is. Inkább néptelenítettem.
Lángelme.

Amúgy attól még, hogy a most regnáló társaság java hazaáruló, attól még Gyurcsány is vitán felül az. Az egyik nem rehabilitálja a másikat.
Ennek a széleskörű felismerése vezethetne némi fordulathoz idővel.
A múlt pénteki autósmozi-vetítéssel kapcsolatos legfontosabb emlékem, hogy a Volvo S70 gyári hangrendszere még tizenévesen is elképesztő szépen szól, és ami még jobb, nem kapcsol le tíz percenként merő elővigyázatosságból, mint a Jaguar XF-é. Utóbbiban ráadásul közel sem…..
Közkívánatra különböző matricaterveink nagy felbontásban jobbklikkel menthetőek. (Hamarosan vektoros formátumban is letölthetőek lesznek, hogy a dekorosnak se legyen vele dolga.) Kérjük, hogy ha van RD matricás ötletetek, ne tartsátok magatokban, és küldjétek el nekünk. Ha pedig…..
h4z4rd 2012.09.30 21:56:00
@B. Capelluti: Dehogy kell!
Visszaadtátok a világba vetett, de lassan elveszettnek tűnő* hitemet. Köszönöm. :)

*mi sem példázza ezt jobban, mint az előző, előítéletes kommentem...
h4z4rd 2012.09.30 22:21:45
@B. Capelluti: Így van ez. Nincs is annál idegőrlőbb, mint amikor az elfogadott és legyártandó tervet kinyomtatva kapom meg...
A grafikusotokat becsüljétek meg jól, tisztán látszik, hogy írástudó a szakmában!
Teljesen átlagos hétfő délelőtt volt. Zoltán, mikor felült motorjára, még nem sejtette, hogy percek múlva sokak élete gyökeresen meg fog változni. Az övé egészen a nemlétezésig –ennél gyökeresebb változást nehéz elképzelni. Az M3 bevezetőjén három sávon áramlanak a…..
h4z4rd 2012.09.30 10:43:32
@Süni25: Vizsgáljuk meg ésszerűségi szempontból azt a jobbratartást. Rögtön kiderül, hogy annak ellenére, hogy nem kötelező lakott területen, azért hasznos és praktikus (volna).
A Tempra nem ment volna be szembe, a Hungárián nem tart fel a sok bérletes, aki amúgy pont leszarja az általad citált szabály azon részét, ami a gyorsabban haladó akadályozásáról szól. Így aztán mondjuk pont én "haladok el" jobbról, vagyis én válok veszélyforrássá.
Tudod, ez valami olyasmi, mint a törvény és az erkölcs közötti különbség. Ha megengeded, alátámasztom egy szándékosan buta példával: ha egy öregek otthona mellett laksz, hiába törvény adta jogod este tízig bömböltetni Lakodalmas Lajost, azért ember ilyet nem csinál.
Kilakatolva pöpecre, lefényezve vakítóra, futóművek felújítva, motor, váltó, diffi csekkolva – innentől már csak egy nagyra méretezett legó az egész, egy-két napnyi munkával már készen is lesz, gondolhatta volna bárki a Ponton-projektről a legutóbbi, júliusi poszt…..
h4z4rd 2012.09.30 11:47:28
@bonfred: Azért gondolod így, mert nyilván jóindulatú pasas vagy, de vedd észre, hogy akik így is folyamatosan az anyagiakat firtatják, ahelyett, hogy örülnének annak, hogy valami szép megmenekül az enyészettől... nos, gondold csak végig, miféle köcsögözést kellene Csikósnak elviselni egy pár tahótól, akik természetesen elvárnák, hogy az ezer forintos adományukért cserébe a ponton álljon elő a lediktált időpontban felvirágozva a suttyó kölykük esküvőjére. Természetesen ingyen.

@Csikós Zsolt: Ha kérhetem, az írást ne hagyd abba, legfeljebb tiltsd le a kommentezést. Megérteném.
Példamutató, szép munka, tisztelet jár érte a közreműködőknek. Országimázs minor, akár csak a Hangyász.
Leginkább csak összefüggő történetek, epizódok maradtak meg abból az időből. Kirándulások és szalámicsempészet az ózdi piacról, Martignac-konyak, mint cserealap, kora reggeli sorbanállás a banánért, olykor két-három óra a hentes előtt, ha éppen jött valami friss.…..
h4z4rd 2012.09.25 22:57:59
@ommm: Naja, drága jó apám is küzdött ezekért a srácokért több-kevesebb sikerrel az FMH-ban.
Viszont már abban az időben is szívesen a Pataki közé lövetett volna.
h4z4rd 2012.09.26 11:50:15
@butyko: Amit írok, az a saját véleményem, ami persze a maga természetességében különbözik a tiédtől; ez önmagában így jó.
Persze, ha mélyebbre ásunk, akkor kitűnik a foggal-körömmel demagógiád, amit nyilván a fanatikus rajongásod táplál.
De ez is rendben van, véded a kedvenced, cserébe a véleményed elég messze esik az objektivitástól.
Nézd csak végig kevésbé a pátosztól kevésbé elködösült szemmel PA pályáját és talán azonnal feltűnik az a -persze csak utólag- nyílegyenes irány, amin a proletár-celebségtől haladt a Fásy mulatóig. Ez egy teljesen tipikus motívum, amit már megmutattak kiégett és megújulásra képtelen, kiüresedett, levitézlett sztárok.
Selfmade-man? Ugyanmár. Agitprop, melósok kvázimuzikális lefújószelepe.
Merugye' ha már az a magyarázat, hogy pénzt kell keresni valamivel, akkor az a dal már rég nem neked szól...

Gondolom ezt úgy, hogy egykor szerettem az Eddát. Még azt a lemezt is, amelyiken a kör meg az ünnep című nóta volt.
Viszont Patakit már akkor se, mert átütően hamis próféta.
Mivel nem laktam tőle messze, nap mint nap láttam az elfeledéstől rettegő pozőrt feszíteni a Mergában, miközben a neje egy levedlett R4-el próbált közlekedni, működtetni a családot. A műhelyemhez közeli sarkon kompletten leszakadt kipufogó-rendszer pótlásához szükséges ötezer forintos összeget is jóvá kellett hagyatnia, amit kisvártatva a Kör Közepén Álló személyesen, fennhangon kért számon. Csak egy sztori a sok közül, és nem, nem ezért nem szeretem már az Eddát.

Visszatérve a cigánykodásra, mambózásra. Az efféle pénzcsináló húzások a napi betevőn kívül arra jók, hogy semmivé erodálják az egykori rocker nimbuszát. Vállalhatatlan. Szerintem persze.

Hoboé ugye egy másik, itt-ott analóg történet, de ezt most nem fejtem ki.

Minden esetre a '80-as évek elég eklektikusan zajlottak, az szentigaz.
Teljesen normális volt a csillaghegyi pártházban (Hazafias Népfront) rendszeresen megtartott Egészséges Fejbőr-koncert, de az is belefért, hogy a pár kommenttel feljebb már említett helyi sheriff színesre verte az arcom, csak mert a kelleténél kb 30db-al több Lenin-rend volt a kabátomon a kelleténél.

Tiszta szerencse, hogy maradtak azért hőseink. Például Bill Kapitány.
h4z4rd 2012.09.26 13:16:23
@gyvy: Ez az, ami most valójában számít, az időutazás; -a többi duma.

Én ott leszek.