Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korund

3 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időgép - TimeMach Xavér 2013.12.06 19:24:48
Időgép - TimeMach A GYÓGYSZER! 2011.09.12 17:30:00
Na, tényleg elgurult az a gyógyszer. Mondtam én, hogy tessék jobban vigyázni rá, nem pazarolni, mert hamarosan nagyobb szükség lehet rá, s lám, eljött a pillanat, hogy nincs.Ami különösen megdöbbentett, hogy az egész bagázs gyógyszerezi magát. Nem hiszem, hogy nem, mert amit…..
Érdekes szó a pálfordulás. Történeti értelemben pozitív kicsengése lenne, de most inkább a szójáték kedvéért adtam ezt a címet a bejegyzésnek. Ha pontosabb szerettem volna lenni, lehet Júdást kellett volna megidéznem, gondolatban. Aki olvasta egy-két írásom, úgyis láthatta,…..
Hollywoodban senki sem kerülhet a halhatatlanok közé, amíg legalább egyszer meg nem halt a filmvásznon. Legyen szó természetes vagy erőszakos halálról, negatív vagy pozitív karakterről, a főhős halála mindig katartikus élményt kell, hogy okozzon. Hitelesen, megindítón meghalni…..
Szívatós Szívás a Vaterán 2010.05.19 10:17:00
A Vatera.hu-val kapcsolatban tapasztaltakat szeretném megosztani az olvasókkal: "2010. január 8-án a Vatera.hu portálon eladtam egy könyvet cca. 3.000 Ft értékben. Az eladást követően hosszú ideig figyeltem, hogy mikor jelenik már meg az, hogy mennyi jutalékot kell befizetnem,…..
korund 2010.05.19 13:18:34
A befizetés módjáról
A Vatera online adminisztrációs rendszere folyamatos nyilvántartást, egy virtuális számlát (personal account-ot) vezet a felhasználók sikeres tranzakcióiról. A rendszer folyamatosan, napi rendszerességgel számlálja és nyilvántartja a sikeres eladások és a kiemelt megjelenések igénybe vétele után fizetendő díjtételeket.

A számla és a részletes elszámolás kiküldésére akkor kerül sor, ha a regisztrált fizetnivalók nagyságrendje az adott felhasználó esetében eléri a bruttó 300,- Ft nagyságrendet. A számla rendezése történhet átutalással vagy postai csekkel történő befizetéssel, a felhasználó választása és igényei szerint. Bővebb információ a Segítség - Díjak és számlázás menüpontjában található

A nem fizető felhasználók szankcionálása:
Amennyiben a Vatera által kiküldött számla rendezése nem történik meg a számlán jelzett fizetési határidő plusz 14 napon belül, a Vatera fizetési felszólítást küld. A fizetési kötelezettségek elmulasztása esetén a felhasználó jogosultságai tiltás alá kerülnek, amely feloldására kizárólag a kötelezettségek rendezését követően kerülhet sor.

Fizetés mód megváltoztatása:
Amennyiben postai csekkes befizetésre változtatja a fizetési módot, úgy az a következő számlától lép érvénybe és elsőként kizárólag ahhoz a számlához tudunk küldeni csekket.
(Azaz a változtatással csekket nem kap a jelenlegi tartozásának rendezéséhez!)
korund 2010.05.19 16:13:13
@Ibi2: Igen, igazad van. Mindenesetre, figyelni kell a dolgainkra. Ugyanezt a bank is megteszi, ha nem fizeted ki időben a törlesztő részletet, s bizony simán rád ver 2-3000 Ft-t büntiket, 3-4000 ft-os hiány miatt. (tapasztalat, de ott van a szerződési feltételek között, apró betűben)
Ellenőrző Irígyek a tanárokra? 2010.05.18 08:00:00
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül választottunk egyet, ami -a mi véleményünket is képviselve- végigveszi az "érveket" és szisztematikusan végiggondolva azokat, válaszol is rájuk. Üdv Mindenkinek! Végig olvastam a kommenteket és sírni támadt kedvem a sok…..
korund 2010.05.18 12:47:28
@Tomasz_a_gozmozdony:
NA VÉGRE EGY "ÉRTELMES" IDIÓTA. Vártalak kiscsibe.
Őszi szünet: 10.23-11.01-ig ez itt 5 nap, mert a többi ugye a gyengeelméjű csibéknek is jár.
Téli szünet: 12.23-01.03. 5 nap, mert a több, (lásd fentebb)
Tavaszi szünet: 04.02-04.06 2 nap, mert lásd fentebb.
Nyári szünet: Jó, itt tényleg vannak eltérések, ezt nyugodtan felróhatod.
Amúgy könnyen dobálózol itt félhónapokkal. Hol is az a 3 hónap?
korund 2010.05.18 12:49:10
@Tomasz_a_gozmozdony:
Szerencsére ezért úgy rúgnának ki mint a huzat a középsuliból.
Bár számos hasonló témájú ügyet dolgozott már fel ez a blog, még mindig  búvópatakként előtörnek újszerű  trükkök  A szakértői vizsgálat eredménye, hogy minden sérülésmentes, de erős külső mágneses hatás érte a villanyórát, mindenképpen ilyennek…..
korund 2010.05.12 17:33:01
@szaGértő: Ha az édesapa aláírt, ott lesz, hogy lezárt dobozban vitték el.

Én már 6 hónapja várom ugyanezt a Tigáztól. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki, mivel levél nem jött, hogy menjek el a vizsgálatra.
Levélírónk fia, Gergő kálváriáját írta meg nekünk, aki diszlexiás és disgráfiás, valamint egyéb területeken is fejlesztésre szorul. Levélírónk úgy érzi, hogy a tanárok kijátszák őt, valamint törvényt sértenek csak azért, hogy megszabaduljanak a fiától. Tisztelt…..
korund 2010.05.02 15:25:35
@Benbe: Úgy van.
Viszont ne essünk túlzásba a fél osztály SNI-s gyerekkel, akkor már igen nagy a baj, ha annyi lenne, az már nem is átlagos osztály.
Viszont, attól hogy valaki diszes, még nem magatartászavaros. Attól ugyanúgy tud figyelni (a többség), tehát a tanórát nem zavarja.
A fejlesztő órákat az iskoláknak biztosítaniuk kell, azoknak meg kötelezően, akiknek a pedagógiai programjukban benne van.
A baj megint, részben, a korábbi oktatáspolitikából fakad. Bevezették, papíron működik, csak épp az osztálylétszámok növekedése, a feltételek létrehozásának kínjai, a gyenge képességű tanulók egy helyre koncentrálódása nem lett bekalkulálva.
Ja, és bizony a tanulók tisztában vannak a "diszes" kiváltságokkal. Szakképzős szinten ez azt jelenti, hogy munkára foghatatlan, "úgysem buktathat meg" alapon.
korund 2010.05.02 11:29:14
Ez nagyon komplex probléma.
Már többen letettek egy egy mozaik darabot a válaszokban.

A gyerek kikerül a jól megszokott közösségéből, ennek óriási változás a következménye. Szabadabb lesz, nem ülnek rajta a szülők, a szakiskolai képzésben sokszor lényegesebb kisebb a követelmény, a tanuló nincs úgy leterhelve.
Az információáramlás más milyen, a sok problémás tanuló között ő csak az egyik lesz, aki olykor még problémásabbá válik. Sokszor fordul elő, hogy idősebb, bukott tanulók terrorizálják a kisebbeket, vagy bujtogatják, és ezzel a kicsi viszi el a balhét.

Az osztályfőnököknek ki kell szűrniük a problémás eseteket, hogy fenn tudják tartani a tanítás feltételeit. Nagyon nehéz, olykor valóban sérülnek jogok.

Viszont óriási probléma, hogy a szülők nem merik elhinni, hogy a saját csemetéjük így megváltozott. A konfliktusok jó része itt kezdődik.
Valóban a tanárokkal való leülés, beszélgetés lenne az első jó lépés, de ez már túl későn történik. Vagy soha nem történik meg.
Ennek persze olykor a tanár is oka lehet, de a mai túlterhelt adminisztrációjú oktatásban, én nagyon becsülöm azokat az ofőket, akik képesek felülkerekedni a halmokon és tudnak segíteni a szülőnek (a szülőnek, aki nem csak a szülői jogaival, hanem kötelességeivel is tisztában van)

A szakiskolák azok, ahol az eddigi osztályonkénti 3-4 problémás gyerek helyett, osztályonként 20 problémás gyerekkel küszködnek.
Ez TÉNY.
Vitatható, hogy a lenti képek alapján Nóra mennyire jogosan kapta a helyzethez képest nem igazán alacsony összegű büntetést, de a rendőrök fotóján elég egyértelműnek tűnik a helyzet, az meg nem életszerű, hogy ők forgatják a táblát, hogy aztán arathassanak. Szintén…..
Miközben a két kisebb párt rendezvénye egy harmadosztályú focimeccsnyi nézőközönséget sem vonzott, a szocialisták ünnepi megemlékezését (értsd: kampánygyűlését) a körülményekhez és a várakozásokhoz képest meglepően sokan követték a helyszínen figyelemmel. Az MSZP…..
korund 2010.03.15 19:18:29
@Ordnassac: Valóban felesleges, értelmetlen a vita. Jellemzően felkapjuk az abroszt, mert van aki erre hangol. Egyetértek veled.

A fő probléma, hogy ilyen közeli dolgokat nem tudunk objektíven megítélni, valahol a családi bugyrokban ott van mindenkinek a szennyes.

A bizalmunkat adhatjuk, s ha most is visszaélnek vele, akkor nem lesz már Magyarország.
De nem fognak visszaélni.
Tényleg szomorú nap ez ... A Fidesz-MSZP nagykoalíció diadala, szereztek maguknak 1-1 rádiót. Hát gratulálok, bmeg! Jobb lesz nekik? Szereznek még pár ezer szavazatot, mert az egyik választó balos műsort hallgathat reggel, a másik meg jobbost? Én már azt sem értem, mi a fasz…..
korund 2009.10.28 19:25:33
@Ká k k: Mesélj melyik részemre gondoltál ekkor? Amúgy elolvastad amit írtam? Vagy igyekeztél valami velőset, tömöret előadni. Ha a gondolkozás nehéz számodra, akkor nehogy megerőltesd magad.
korund 2009.10.28 19:28:19
@Ká k k: Mesélj mi váltotta ki nálad eme gyöngyszemet!? Szerintem bizonyos mondatokat átugorhattál. Mellesleg, nagyon távol áll tőlem a hsz-edben említett brancs.
korund 2009.10.28 19:34:56
@drkovax: Kösz
Próbáltam én is ezt sugallni. Szerintem ez ennyit jelent, s nem többet.
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
Végre! Itt az MSZP EP-szpotja, ahol egy ábrándos tekintetű nem-olyan-csúnya-jobboldali-hanem-fejlesztéspárti-a-maga-útját-járó-igazi-európai lányka zümmögi el, hogy gyűlölködni rossz, a jót észrevenni jó, az ország épül, a baloldal meg elhatárolódik a csíkos…..
Munkahelyi (T)error Kocsma 2009.12.04 16:00:00
Itt lehet anyázni, személyeskedni, káromkodni, offolni és minden egyebet, amely máshova nem való! Egyetlen szabály, hogy nincsen szabály!    ..
korund 2009.04.08 22:59:53
@bolhabetu: Senki!
A borbély nő, vagy indián, vagy indián nő. :)