Regisztráció Blogot indítok
Adatok
redjohn

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az pedig pusztán hit kérdése lesz, hogy hazudott-e a kormány, vagy megvédte ismét az embereket az IMF-től. A beszélő bot náluk van” – írta tegnap egy olvasóm, aki szerint elkapkodott volt azt gondolnom, hogy Orbán Viktor sárvári videózása után csak két kimenet lehetséges.…..
NÉGYmadár Tudomány és humor 2012.06.19 16:16:00
Jó két hete nemigen követtem a hazai közélet ( vagy mifene) rotyog(tat)ását, messze voltam fizikailag, és a zoknim is messze volt. Vélem, hogy  ezzel  komoly extázist okoztam ( spriccen, spriccte,hat gespricc) néhány követőmnek. Nem baj, lassan visszaszokom. Silcon…..
Gondolom, sokan ismerik a tanulságos mesét a rókáról és a skorpióról. Valahogy így szól: „Egy skorpió sétált a folyó partján, át akart jutni a túlsó oldalra. Egyszer csak meglátott egy rókát, odament és megkérte, hogy vigye át a hátán. A róka ellenkezett: - Ha…..
redjohn 2012.01.24 05:44:13
@Wendég: Rossz a rövidtávú emlékezetd! Az államcsődött Don Quijote-d és csapata idézte elő akkor, amikor már kifelé lábaltunk, mert gőgös hiúságában képtelen elismerni azt, hogy rajta kívül más, a másik oldal is tud(hat) valamit!
redjohn 2012.01.24 08:10:25
@redjohn: javítás:... államcsődöt...
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
NÉGYmadár Platformok 2011.09.27 06:34:46
redjohn 2011.09.27 10:35:45
@bucbuc: Az EU-nak keresztelt piramisjáték recseg-ropog.... lehet, hogy hamarosan összeomlik??
boci??? ennyire bizalmas viszonyban nem vagyunk! Csak nem a narancstábort népesíted, mert (kevés kivételtől eltekintve) stílusod rájuk emlékeztet!
redjohn 2011.09.27 10:56:53
@zserbo: Tipikus narancsködös mentalitás.... :-)) Kiábrándítalak: nem anyapártom, csak a nevem "red", különben sem tartozom pártokhoz!! A jobbik pedig a fidesz "gyermeke", csak akkor romlott meg a viszony, amikor Orbánnak a bátorsága .....hm ..megtorpant... :-))
redjohn 2011.09.27 11:04:02
@zserbo: kiegészítés: Orbán nem volt hajlandó annak idején a maga által felbiztatott, felhergelt tömeg élére állni, ezért romlott meg a viszonyuk, ő csak a kész dolgokat szereti!!
Michael Knight Keserédes diadal 2011.05.06 13:21:00
Azon gondolkozok, hogy vajon toporzékol-e most a miniszterelnök, ahogyan azt tette az emlékezetes európai parlamenti performansza alkalmával, miután az Alkotmánybíróság másodszor is elkaszálta a 98 százalékos különadóról szóló törvényt. Mindenesetre ha toporzékol, hát azt…..
Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem – foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami…..
redjohn 2011.05.05 18:37:34
@aszekelyek:" A racionalizálás, a pénzkivonás, a takarékosság kétségtelenül az egyik lehetséges út." Erre a mondatra reagáltam. Az lehet, hogy a felsőoktatásban is vannak kidobott pénzek, amikre a kommentelők utalnak, nem a területem... A kormány minden terület kiadásainak drasztikus csökkentésénél az ország nehéz gazdasági helyzetére hivatkozik, csak két területen nem: a fizetésük emelésénél és az olyan értelmetlen kiadásoknál, amiket felsoroltam....
A Fidesz érthetetlen okból az MSZP-hez húzó nyugdíjasokat védi saját régi szavazói helyett. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A nyugdíjasokat sem lehet kihagyni a közös terhek viseléséből! (Fotó: Tuba Zoltán/origo) A tegnapi nap folyamán három olyan hír is érkezett, mely nagyon…..
A Fidesz alaptörvényével szemben az egyik legsúlyosabb kifogás, hogy a 2014 után esetleg ellenzékbe kerülő Fidesz alkotmányos puccsal megbuktathatja a legitim kormányt a Költségvetési Tanácson (KT) és a köztársasági elnökön keresztül. Bár a módszert több helyen leírták…..
Holnap, húsvéthétfőn Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt, s ezzel lezárul egy fontos és kritikus szakasz a második Orbán-kormány életében. Az alkotmányozással kapcsolatos korábbi szövegeimet nem ismételem meg, most már érdemes arra figyelni, hogy miképpen alakul a dokumentum…..
„Ha a Fidesz-KDNP-n kívül más párt nem szavaz igennel az új alkotmányra és népszavazásra sem bocsátják az új alaptörvényt, akkor a húsz poszt-kommunista ország alkotmánya közül a magyar alkotmány mögött állhat arányaiban a legkisebb társadalmi/politikai…..
redjohn 2011.02.10 07:40:12
TG-vel ellentétben én nem nevezném a 22 évvel ezelőtti eseményeket rendszerváltásnak!!!!

Csak a hatalom felosztása történt meg. Mivel hatalmat csak vagyonnal lehet elérni, ezért elkezdődött a szabadrablás, vagyis az ország vagyonának széthordása, ami a mai napig tart, de most már a lakosság megtakarítására is nyíltan szemet vetettek!
Számomra egy kutya mindegyik párt és politikus!!!

Engemet 22 évvel ezelőtt nem kérdeztek meg semmiről, ezért tőlem felhatalmazást sem kaptak a szabadrabláshoz!!!! (Bereznay:Kibulizott ország - a neten olvasható)

A fidesz vezérével az élen annyit pátoszkodott már, hogy kiver a hideg tőle!!
Nézzétek meg az alkotmányozás dátumait: kezdete MÁRCIUS 15 - befejezés időpontja HÚSVÉT HÉTFŐ (a feltámadás napja)!!!
Nem tudom ki hogy van vele, de én már hányingert kapok attól, hogy orbán ezeket a szimbólumokat saját ténykedése fényezésére sajátítja ki. Számomra valós értéküket amortizálja le!!!
Akárhogy is nézem, ez a fidesz alkotmánya lesz és nem a népé! A 2/3 csak a parlamentben 2/3, az országot tekintve már nem az!!
Az összes párt megkérdőjelezhető erkölcsileg, ezért akár egyedül, akár együtt alkotmányoz a két oldal számomra az általuk létrehozni kívánt alkotmány hiteltelen lesz, nem beszélve arról a gyakorlatról, amit most a fidesz bemutatott kormányzása 8hónapja alatt, hogy nem a kabáthoz veszi a gombot, hanem a gombhoz a kabátot, és ezt elég részrehajlóan produkálja!!!! Valahogy az az érzésem, hogy a politikusaink (mindegyik, színektől függetlenül) "kisökörnek" néznek minket!
Ismeritek a mondást, miszerint: "Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek!"
redjohn 2011.02.10 20:37:24
@Akitlosz: Egyetértek veled. Ugyanez volt a képviselők elszámoltatási kezdeményezésével!!!
Visszamenőleg megváltoztatja tudósítását, majd helyreigazítást kér az önkormányzati média. Volt egy gyerekeket megmérő versengés Debrecenben, aminek furcsa környülállásai annak kikövetkeztetésére adtak okot a szemlélődőknek, hogy netalán hatalmi beavatkozások…..
A mai nap csúcspontja: Orbán Viktor 13. országértékelő beszéde következik. Élőben. Még három perc. ..
redjohn 2011.01.26 06:51:57
@hátmármindennicknévfoglalt:
Nem semmi egy társaság és ebbe Báyer önként és büszkén belépett??!! Csodálkozom rajta!!!!
Ennél találóbb idézetet nem is választhatott volna Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr szövegírója a Sólyom előtti hagyományok szerint éjfélkor elhangzott újévi köszöntőbe. Politika, politika, politika.....nem lehetett volna legalább ebből kihagyni?És mi a rossebért…..
redjohn 2011.01.01 12:51:46
@Secnir: A pilótakeksz vaníliás karika volt!! :-))
redjohn 2011.01.01 12:59:05
@misztikus alfahím: Én meg azt várom már régen, hogy a természeti katasztrófák után nem engem/minket szólítanak meg első körben az "uraink" azzal, hogy adakozzak/zatok, hanem maguk mutatnának példát!!! Telne a különböző bevételeikből bőven!!!!! Most is megemelték a saját juttatásaikat, még véletlenül sem spórolnának magukon!!!!!!!!!!
redjohn 2011.01.02 04:59:31
@misztikus alfahím: "A magyar munkaerőpiac egyik legnagyobb betegsége a röghöz kötöttség és a rugalmatlanság. " Ez is probléma, de szerintem nem ez a legfőbb! A magyar modellel van a baj: kétkeresős a családmodellünk, de sajnos az az igazság, hogy még két keresetből is alig lehet gyereket/keket nevelni, lakást fenntartani, rezsit fizetni,.....stb. ....... szóval élni!!!!! Ha a családból az egyik kikerül az utcára és munkát csak az ország másik végében kapna, akkor nincs semmi biztosíték arra, hogy párja ott munkát kap, nem beszélve arról, hogy elég bizonytalan, hogy meddig fogják alkalmazni.