Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Disznó Úr

0 bejegyzést írt és 562 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1890. A Washington és High-híd a New York-i Harlem-folyó felett. Mintha nem is egy nagyvárosban lennének..
Disznó Úr 2020.07.26 21:03:22
@hátramozdító: A kép hatására utánaolvastam George Blake-nek a Wikipédián. Még él. Én is kíváncsi voltam, mivel magyarázza a dolgot, a következőt mondta a cikk szerint:

"2012-ben, 90. születésnapján a BBC riportot készített vele. Ebben elmondta, hogy továbbra is meggyőződéses marxista–leninista. Tagadta az árulás vádját, mivel szerinte ahhoz, hogy valaki eláruljon valamit, először odatartozónak kell éreznie magát – és ő soha nem érezte magát britnek"

Valóban nem volt brit egyébként, de ez gyenge magyarázat.
A magyarországi távolsági hírszolgáltatás életre hívása és fejlődése jelentősen eltért a más országokban - körülbelül egységesen - történt kialakulásától. A mai bejegyzésben erről olvashattok, de az igazi apropó a rádióújságok címlapjai, amik híven mutatják be az évtizedek kulturális és persze…..
Itt vagyunk, megjöttünk! Remélem vártatok már minket, annyira amennyire mi vártuk, hogy posztolhassunk. Szóval itt az első bejegyzés, ami mindjárt egy Napi érdekes. Az a népszerű sorozat aminek jövő hét végén már a 300. részét láthatjátok, ami egy monstre válogatás lesz! További újdonság hogy amíg…..
Disznó Úr 2019.09.15 14:03:04
@molnibalage: Pontosan, nekem is zavaros, a "januári felkelés" kifejezés egyébként egy XIX. századi eseményt jelöl.
Az anyuka addig mossa lánya agyát, hogy nem az igazival van együtt, míg a barátnő kilép a kapcsolatból. De azóta, hogy hirtelen szakított Posztolónkkal, a lány elég furán viselkedik: rendszeresen tájékoztatja az expasit, kivel, hol és éppen mit művel. Levélírónk reméli, hogy a…..
Disznó Úr 2019.05.22 14:03:00
A szocialista Magyarország mindennapjait - eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI Fotóarchívummal összefogva, immár a negyedik résszel, amivel elérkeztünk 1960-ba.  1960. augusztus 26. Kislány libákkal a sekély vízben a fonyódi Balatonparton. MTI Fotó: Járai Rudolf..
Disznó Úr 2018.07.19 09:17:11
@Terézágyú: A 70-es években én is voltam hasonló lagzin. Nem is a modern higiénia hiánya az, ami elborzaszt, hanem a tömény pusztulat és reménytelenség, ami a képekből (és az emlékeimből) árad.
Pál elég rendesen körüljárta a konvektorait beröffentő céget. Nagy kár, hogy csak miután hiába próbálta egy héttel a Nagy Szerelés után kihívni őket egy kis utógondozásra, és nem mellesleg megkapni a beígért elektronikus számláját. Soha többet nem bírt kapcsolatba kerülni a céggel, pedig nagyon…..
Disznó Úr 2017.11.21 14:17:28
@horex: Igaz, a cégkivonat csak a tagokat tartalmazza.

A NAV honlapján viszont az alkalmazottak/biztosítottak szerepelnek, most néztem meg, tényleg két fő.
Greyhound kálváriája kihozta belőle az állatot, levelét mintha Al Swearengen fortyantotta volna fel magából egy különösen rossz napján, így aztán irományát - bár teljesen érthetőnek minősítettük a benne feszülő indulatot - csak néhol kisípolva tudjuk a nagyvilág elé tárni. Ez ugyan némi…..
Aki a neten, társaságban manapság antifeminista nézeteket hangoztat, azt a leggyakoribb kritikát kapja (elsősorban a nőktől, de sok férfitől is), hogy nőgyűlölő. (A 2. helyen szerepel az impotens, a 3. helyen a kis péniszű, míg a 4. helyre futott be az anyuci pici fia eposzi jelző) A valóság…..
Disznó Úr 2017.08.16 21:24:22
@MutánsJane: "Ez az adócsalás finomabb megfogalmazása akar lenni?"

Az adóztatás a jövedelem egy részének elvonása (állami) erőszakkal. Az elvont jövedelem elosztása a politikai haszonszerzés logikája szerint zajlik (többek között segély, nyugdíj, gyes-gyed).

Miért is lenne erkölcsi kötelessége egy jövedelmet termelő embernek vadidegeneket, nem csekély számban potyautasokat pénzelni?

Erkölcsi-természetjogi alapon az ún. adócsalás (mármint a megszerzett jövedelem irreálisan magas hányadának elvonása elleni magatartás és persze nem az ÁFÁ-s utaztatós machinációk)nem tekinthető normaszegésnek.

Ellenkező esetben fel kell tennem a kérdést, hogy a jövedelmem mekkora részére tartasz igényt és milyen alapon?
Ugye milyen szép harmonikus ez a szoba, és hívogató a vetett duplaágy? Na, Gergőék lakása egés biztosan nem így néz ki, köszönhetően az Ikea szállítóinak, akik jól otthagyták a régi ágyat, hiába volt kifizetve és az egész vásárlásba belekalkulálva az elszállítása. Kedves Homár! Szeretnék veletek…..
via GIPHY Az elmúlt években szépen elterjedtebb idehaza is a baba-, gyerek- és családbarát vendéglátó hely fogalma, ami általában kiságyat, etetőszéket, szoptatószobát esetleg biztonságos környezetet, de főleg úgy általában a gyerekekkel és gyerekesekkel szemben…..
Mindannyiunk vágya egy olyan társadalomban élni, ahol senkit sem bélyegeznek meg egyes tulajdonságai vagy paraméterei miatt. Ennek akadálya a testhibáztatás©. Testhibáztatásnak nevezzük, ha a löttyedt hasú, ostoba cis white male-ek elviselhetetlen terheket raknak a plus size progresszívek vállára,…..
Disznó Úr 2017.04.12 09:11:34
@KalmanBlog: ott a 10 pont. Ezentúl én is figyelek erre.
Safe Space Progresszív chat 2017.03.12 10:06:26
[Merinói Angela] 19:15 : Ugye senki sem gondolja hogy ez a patriarchális ganéban fetrengő okádék kormány ratifikálni fogja az Isztambuli Egyezményt?! Jó ürügy ezeknek a szemétzabáló mocskoknak az a kis tiltakozás az elnyomó patriarchák részéről. [Füvellő] 19:16 : Ez az! Mond meg nekik Angela! Amúgy…..
1980. Toronto, Kanada. A szovjetek afganisztáni bevonulása elleni tiltakozásul a helyi töltőállomás tulajdonosa nem hajlandó megtankolni a szovjet gyártmányú Ladákat  ..
Egyperces Krimi Megoldások 2015.09.14 15:31:25
Kedves Olvasók! A megfejtések minden esetben 1-2 nappal a feladvány megjelenése után felkerülnek az oldalra. A bal egér gomb lenyomásának segítségével (szöveg kijelölése) az első 56 egyperces megoldása érhető el. Az 57. egypercestől kezdve (Az angol kapcsolat) a megoldások ITT találhatóak. 1.…..
Igenis fejedelem! Mert ő tett annyit, hogy kiérdemelje és progresszív tartalommal töltse meg a patriarchális, elnyomó "fejedelem" szót. Igen, róla beszélek, a Lélekdauer, a Holdsarló és a Magyar Parancs magazinok állandó munkatársáról, Wiener-Pusztay Aurélról. Bizonyos szempontból tipikus…..
Disznó Úr 2017.02.02 17:32:58
1968. A 2001: Űrodüsszeia forgatási szünetében  ..
Disznó Úr 2016.10.17 17:21:37
@gothmog: Egy világ omlott össze bennem, de tényleg.
Azt már megírtuk, hogy elindul a már a franc se tudja hányadik köztévés töltelékcsatorna, most éppen M5 néven költenek milliárdokat, hogy legyen az államnak ismeretterjesztő adója is. Nézettségi elvárás nincs (miért is lenne?), a cél a diákok és oktatók segítése, és lesz jó pár saját gyártású műsor.…..
1894. szeptember 6. II. Vilmos német császár látogatása a poroszországi Königsbergben (ma Kalinyingrád)..
Disznó Úr 2016.09.12 22:38:24
@karandash: Szerintem a nem szépekért is kár.
Oké, 5 eur nem egy világrengető összeg egy külföldi utazás költségvetésében, de egyrészt az elv, másrészt a meghökkentő tény, hogy a posztban is linkelt fb oldal szerint a belépőkre szedett, picit megtolt, majd soha el nem számolt összegek beszedése napi gyakorlata…..
via GIPHY Klasszik szégyenletes apróbetűs megoldást alkalmaz a Protect. A szép színes, figyelemfelkeltő előoldalon fűt-fát ígér, a hátoldalon aztán kicsit pontosítja a dolgokat. Sok egyezés nincs köztük. Nem baj, ha sokan tudnak róla. Kedves Homár! Kellemetlen meglepetés…..
Disznó Úr 2016.07.25 13:02:56
@Egysimaegyfordított: Én a SzuKu nevű kenőcsre emlékszem ugyanilyen hatásfokkal. Irgalmatlanul büdös volt, de pár nap alatt megszoktuk egymást. A Polybé később jött, azt nem próbáltam, de meglep, hogy ennyire büdös volt tőle az ember.
1973 júliusában Pham Van Dong - a kommunista Vietnam miniszterelnöke - baráti látogatásra Magyarországra érkezett. A repülőtéren a lelkes úttörők és pártvezetők mellett egy a kordont áttörő, karján kisgyermekét tartó magyar fiatalasszony állta az útját és a segítségét kérte vietnamiul. Az eset oly…..
Vár a természet. 1981. Vidám rajzokkal, őrsöknek, rajoknak, nyári táborozóknak. Skála szatyor, fényes és matt iskolaköpeny, úttörőnyakkendő megvan?..
Disznó Úr 2016.04.29 07:53:55
@__...ooo...__: Nekem is ez szúrt szemet. Többször is voltam vándortáborban a '80-as évek elején, méltatlanul keveset volt szó a környékhez fűződő partizánemlékekről. Sőt, úttörőnyakkendő nélkül mászkáltunk az erdőben. Zászlófelvonás sem volt. Megengedhetetlen.