Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erewtew-

0 bejegyzést írt és 549 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Fuss el véle 2008.04.25 05:00:00
A tegnapi nappal véget ért a Modern Képmesék című animációs sorozat. Illetve nem ért véget, csak az MTV leadta az utolsó részt; ettől még, ahogy eddig is, az egész széria megtekinthető online, mert modernek vagyunk. Eddig is így volt, csak hát elszánt kutatónak kell lennie…..
w Lyukasóra 2008.04.21 04:30:00
Egyre többen fordulnak a rendőrséghez és a sajtóhoz azzal, hogy látszólag gazdátlan, jelentős összeget tartalmazó pénztárcákat találnak nyilvános vécékben, villamoson, közterületen. A becsületes megtalálók arra gyanakodnak, hogy hamis vagy bűncselekményből származó…..
w Tégy a gyűlölet ellen 2008.04.11 06:30:00
Valami Charta-féleség bújt elő a héten, a jóérzésű polgárok kimennek az utcára, és demonstrálnak a fasizmus ellen. A társaság egészen szívderítő: fideszesek, liberálisok, szocialisták állnak ki együtt, mert bár alig valamiben értenek egyet, de most mind veszélyben érzik…..
erewtew- 2008.04.14 22:31:38
mozzie 2008.04.14. 20:59:25
"Loller - Anyukádat én kihagyom ebböl, mégpedig két okból: 1. Nem így lettem nevelve, és 2. Van neki elég problémája nélkülem is."

No, milyen érzékeny lettél hirtelen a stílusra.

"Latinom gyenge, inkább magyarul írj, ha azt akarod odafigyeljek."

Előbújt az Árpád által emlegetett híres műveltség. Gyengébbek kedvéért erről beszéltem:
hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum

"Királyi többes? Térj már észhez. Nem vetted észre, hogy itt más is van rajtad és rajtam kivül?"

Én ezt arra mondtam, hogy te olyan hangvételt alkalmaztál, amiből kb az szűrödött le, mintha ez valami régóta összeszokott, egységes és zárt közösség lenne, aminek Te vagy a hivatalos képviselője, és a közösségs szemszögéből hordasz le, mint idegent, aki "idetolakodott".
w 2010: Az Úr odüsszeiája 2008.04.04 06:00:00
Milyen lesz az élet 2010-ben? Efféle kérdéseket gyakran tettem fel magamnak huszonvalahány éve, kisgyerekként. Mágnesvasutakat, robotokat, és űrhajókat láttam magam előtt, politikával nem foglalkoztam. Hogy ez a nagy modernizáció a szocializmuson belül valósul meg, vagy annak…..
w Legyünk inkább barátok 2008.04.02 06:00:00
Kilencedike után tizedike jött, és tizenegyedike. Aztán harmincegyedike lett, és hipp-hopp megszűnt a kormánykoalíció.Mi folyik itt? Összeesküvés-elmélet van bőven, és nem is indokolatlanul. Hiszen 2004-ben hasonló dráma játszódott le egy SZDSZ-es miniszter felmentése ürügyén.…..
w Hörömpő cirkusz, világszám! 2008.03.19 06:00:00
Alkotmányos népítélet, ilyet szól. A nemzetközi sajtó hüledezve végzi dolgát, és fordít: constitutional mob law. A mob law, az egy rosszul csengő kifejezés, tetszik tudni. Ugyanis a mob, az baromállat csürhét jelent. Van rá szép görög szó is: ochlokrácia. Mindkettő azt…..
erewtew- 2008.03.19 07:55:05
Mellesleg Árpád emlékeztetnélek, hogy ez a gondolatmenet veszelyes vizekre evez. Nem a demokráciakritikával van a baj, hanem akkor döntsük már elvégre, hogy demokraták (tehát baloldaliak) vagyunk-e vagy nem.

Lsd. Hitler:
"Maguk az újságíró körök szeretik leginkább hangoztatni, hogy a sajtó nagyhatalom az államban. jelentősége tényleg roppant nagy, hiszen a sajtó feladata az embereket idősebb korukban nevelni. Emellett a sajtó olvasói közönségét átlag három csoportra oszthatjuk.
Vannak, akik mindent elhisznek, amit olvasnak; varnak olyanok, akik semmit sem hisznek el; és végül vannak olyan emberek, akik bíráló szemmel vizsgálják, mit olvasnak, majd azután alkotják meg véleményüket.
Az első csoport, számát tekintve, a legnagyobb. Ide tartozik a nép nagy tömege, tehát a nemzetnek szellemileg legegyszerűbb rétege.
A néphez tartozókat hivatásuk szerint nem, legfeljebb az általános intelligencia okozatai szerint osztályozhatjuk. Vannak, akik nem rendelkeznek velük született vagy beléjük nevelt önálló gondolkodással, éppen ezért önállóságuk hiánya, vagy tudatlanságuk folytán mindent elhisznek, amit a nyomtatott betű elébük tálal. Ide orozandók azok az elhájasodott agyúak, akik képesek lennének ugyan önálló gondolkodásra, de puszta lustaságból hálásan fogadnak mindent, amit más gondol ki helyettük. Ezeknél az embereknél, akik a nemzet nagy tömegét alkotják, a sajtó látása egészen borzalmas. Nem képesek vagy nem akarják bíráló szemmel vizsgálni, amit a sajtó nekik nyújt. Emiatt állásfoglalásuk a napi kérdésekkel szemben teljesen a mások befolyásának következménye lesz. Előnyös lehet ez akkor, ha megfelelő oldalról világosítják fel őket, végzetesen káros azonban, ha a felvilágosítás munkáját hazug gazemberek végzik.
A második csoporthoz tartozók száma már sokkal kisebb. Részben azokból az emberekből toborzódik, akik eleinte az első csoporthoz tartoztak, de sok keserű csalódás után már semmit sem hisznek, ami nyomtatás formájában kerül elébük. Gyűlölnek minden újságot, és vagy nem olvassák, vagy pedig dühbe gurulnak, valahányszor újság kerül a kezükbe. Abban a hitben vannak ugyanis, hogy az újság csak hazugságot és valótlanságot tartalmaz. Ez az embertípus igen nehezen kezelhető, mert az igazságot is gyanakvással fogadja. Semmiféle pozitív munkára nem használható.
Végül a harmadik csoport a legkisebb. Ez tényleg kiművelt agyú emberekből, akiket természetadta tehetségük és nevelésük önálló gondolkodásra tanított, akik mindenről saját véleményt próbálnak alkotni, és mindent, amit olvasnak, alaposan megvizsgálnak és megemésztenek. Nem vetnek egy pillantást sem az újságba nélkül, hogy agyvelejük ne dolgozzék. Éppen ezért az újságíró helyzete ezekkel szemben nem könnyű. Az újságírók az ilyen embert tehát csak fenntartással kezelik.
A harmadik csoporthoz tartozók számára kevésbé veszedelmes és úgyszólván jelentőség nélküli az a badarság, amit az újságok legnagyobb része összefirkál. Az élet folyamán lassanként megbarátkoznak azzal a gondolattal, hogy minden újságírót eleve gazembernek kell tekinteniük, aki csak ritkán mond igazat. Kár, hogy ezeknek a pompás embereknek a jelentősége inkább értelmességükben, mint számukban rejlik. Manapság, amikor nem a bölcsesség, hanem a számszerűség a mértékadó, nagy veszteség ez. Napjainkban, amikor a tömeg szavazata határoz, a döntő értéket a legnagyobb csoport képviseli, ez pedig az első: az együgyűek és hiszékenyek csoportja. "


A demokráciát ne csak akkor szeressük, amikor nekünk kedvez, hanem mindig. Vagy pedig egyáltalán ne szeressük, ezt kéne eldönteni.
w Dömdödöm 2008.03.12 06:30:00
Eddig se volt minden világos, de most már végképp kiborult a sötétség. Nem a szög bújt ki a zsákból, hanem egy fallosz, a Navracsics Tibor álarcával a hegyén. És így szólt: a lenépszavazott forrásokat lottóból kell pótolni. Igazán rájuk bízhatjuk az országot, már…..
w Lost Highway 2008.03.06 05:30:00
Akármi is történik vasárnap, utána jó lesz megtorpanni kicsit, és elővenni a térképet. Még mielőtt elhisszük, hogy ilyen egyszerű ez, és menetből eltöröljük a buszjegyet, a vonatjegyet, a könyvtárjegyet, meg a kenyér árát is. Mert végül ott állnánk a puszta közepén…..
w Lesz gázáremelés 2008.01.02 13:00:00
A Modern képmesék epizódjai, és továbbtanulóknak a részletesebb anyagok megtekinthetők a sorozat honlapján.Ma este elkezdődik a Modern Képmesék, 19.25-kor megy adásba az első epizód az MTV-n. Az utolsó részeken még dolgozom, M. Tóth Géza csapata pedig a középsőket rajzolja,…..
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..
w Az erdő kapitánya 2007.10.22 09:00:00
Lelőtte a természetvédelmi őr a baltával rátámadó fatolvajt. Én már az eredeti hírből tudtam, ebből rasszizmus lesz. Ez azért van, mert kissé a jövőbe látok. De azt azért nem sejtettem, amit az Országos Cigány Önkormányzat közleményéből megtudtam délután: az áldozatot…..
w Két elmaradt premier 2007.10.18 09:30:00
Hollywood „liberális”, vagyis általában naiv zöldeskedésben és pacifizmusban kifejeződő pártállása nagyjából világhírű, ahogy az a szokásuk is, hogy időnként felújítanak,  újrarajzolnak klasszikus slágereket. Ezek tudatában hiányzik nekem fájdalmasan két…..
Láttam egyszer egy dokumentumfilmet; az volna nyilván elegáns és korszerű, ha egyenesen idetenném YouTube-ról, de sajnos nem emlékszem a címére. Két idős világháborús veterán mesélt a normandiai partraszállásról. Az Omaha partszakaszon harcoltak, a D-nap legszörnyűbb…..
erewtew- 2007.10.10 04:48:14
Hosszú leszek, de velős. Lustáknak a lényeg: alacsonyabb parlamenti és finanszírozási küszöbbel a vérgőzmentesebb hétköznapokért, valamint az örök és megbonthatatlan szabadpiacos kapitalizmusért. Mit kíván a magyar nemzet? Elitváltást, azt. Kívánja a magasan kvalifikált,…..
w A hiéna enni kér 2007.09.24 05:30:00
Szlovákiában ma nem jó magyarnak lenni. A Malina Hedvig-ügy (ld 1., 2., 3.) politikai manőver. Azt üzeni, ma Szlovákiában megúszható a magyarverés. És mi nem tettünk semmit. Nemcsak a külügy mulasztott. Nem volt tüntetés, nem voltak fáklyák, nem volt értelmiségi hüledezés.…..
w Mobilpapok dáridója 2007.09.06 06:00:00
Testvéreim, magyar hitűek! Megnyomorított életünk minden keserves napján szembesülünk azzal, hogy a csalással, hazugsággal hatalomra került kormány nyíltan háborút visel a magyar vidék, a magyar falu ellen. Tudják, hogy a magyarság megtartó ereje nem a döglesztő levegőjű,…..
w Re: Hol nemzet süllyed el 2007.08.14 20:57:00
Olvasói levél ritkán fordul itt elő, kiváltották részben a kommentek. Ezt most mégis közlöm. Azért is, mert mikor legutóbb végigkattintgattam a wiwet, meglepődtem kissé. Azon, hány volt osztálytárs, ismerős, évfolyamtárs távozott külföldre. Sokan egyértelműen jelzik: nem…..
erewtew- 2007.08.15 03:24:47
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.08.15. 01:56:39
"francia események, ahol a baloldal szerint szabad volt autót gyújtani"

nana. györgy péter és TGM szerint."

És hogy van ez a vérvörös csütörtökkel, őszirózsással, '30-as évekbeli munkástüntetésekkel meg '68-as diáklázadással?
w Hol nemzet süllyed el 2007.08.13 09:00:00
Az MSZP nem tudja, a Fidesz nem akarja megcsinálni. Szar lesz. Kapcsolódik ide némileg, régebbről:Reform és bukás..
erewtew- 2007.08.13 20:46:06
A napokban az interneten barangolva unalmamban megnyitottam a Miniszterelnök Úr bloját (blog.amoba.hu), és ott jobboldalt van egy olyan rovat, hogy Értékmegőrző. Itt olyan személyiségek, események, irányzatok olvashatóak, akik baloldalhoz köthetőek illetve a „baloldali értékek” (?) hordozói. Hogy csak néhányat említsek: Che Guevara, A német diáklázadás (1968), Ságvári Endre. Na ez azért elég érdekes.
A ’68-as német diáklázadás tehát megőrzendő érték Gyurcsány Ferenc szerint. Ez azért elég érdekes, hiszen többek közt az ő retorikájának hála ma nagyon sok embernek az elmúlt őszi események résztvevői gonosz, csőcselék, erőszakos fasiszták. Tehát az utcai erőszak csak a baloldalnak megengedett.
Egy kis idézet a Gyurcsány blogon lévő cikkből:

„A diákok tüntettek a vietnami háború és a kapitalista „újragyarmatosítás” ellen. Felléptek az új neonáci párttal (NPD) szemben, miközben harcoltak az állam vezetésében riasztóan nagy számban megmaradt egykori náci párttagok eltávolításáért. A diákokat különösen felháborította a tekintélyelvű társadalom szócsöveként számon tartott Springer lapkiadó vállalat egyeduralmi pozíciója.”


Alakítsuk át egy kicsit a szöveget:

„A fiatalok tüntettek az iraki háború és a kommunista újragyarmatosítás ellen. Felléptek az volt kommunista párttal (MSZP) szemben, miközben harcoltak az állam vezetésen riasztóan nagy számban megmaradt egykori kommunista párttagok eltávolításáért. A diákokat különösen felháborította a szocialista társadalom szócsöveként számon tartott Népszava illetve Népszabadság illetve a balliberális média lényegében egyeduralmi pozíciója.”

Na így már nem olyan oké a szöveg? Pedig csak pár szót írtam át. Tehát a nácik ellen szabad tüntetni, a kommunisták ellen nem. Ha egy jobboldali csoport teszi lényegében ugyanazt, mint '68-ban a hippik/balosok/kommunisták, az csőcselék ugye. Utóbbi meg egy megőrzendő érték. Ezt kérem úgy hívják, hogy kettős mérce.

Haladjunk tovább.

Mit ír a Gyurcsány-blog Ságvári Endréről?

„Ságvári Endre az antifasiszta ellenállás hőse. Kommunista hite miatt számtalan támadás érte halálát követően, többen egyszerűen gyilkosként aposztrofálták. Nincs okunk, nincs jogunk elvitatni Ságvári hősiességét, mint ahogy nem kérdőjelezzük egyetlen történelmi nagyságunk tetteit sem, az általuk vallott eszmék okán. Ságvári a szabadságért, a fasizmus elleni harcban vesztette életét. A baloldal, az egyetemes emberi értékek védelmében.”

Nahát. Egy kommunista huligán hős. Mi lenne ha ez így hangozna?

„Szálasi Ferenc az antikommunista ellenállás hőse. Hungarista hite miatt számtalan támadás érte halálát követően, többen egyszerűen gyilkosként aposztrofálták. Nincs okunk, nincs jogunk elvitatni Szálasi hősiességét, mint ahogy nem kérdőjelezzük egyetlen történelmi nagyságunk tetteit sem, az általuk vallott eszmék okán. Szálasi a szbadságért, a kommunizmus elleni harcban vesztette életét. A jobboldal, az egyetemes konzervatív értékek védelmében.”

Természetesen én nem gondolkodom így róla, de ha valaki ilyen komolyan leírna, az megnézhetné magát.
w Kis fekete ruci 2007.08.06 04:00:00
Tanulgatjuk még a demokráciát, és nincs szorgalomból ötösünk. Van ez a Jobbik nevű majomház. Legutóbb Csurkával együtt kettő százalékot teljesítettek a választásokon. Nulladik kézből tudom, hogy olvasni sem tudnak. Ebből aztán joggal következtetek arra, hogy a jobbikos…..
erewtew- 2007.08.13 20:45:02
A napokban az interneten barangolva unalmamban megnyitottam a Miniszterelnök Úr bloját (blog.amoba.hu), és ott jobboldalt van egy olyan rovat, hogy Értékmegőrző. Itt olyan személyiségek, események, irányzatok olvashatóak, akik baloldalhoz köthetőek illetve a „baloldali értékek” (?) hordozói. Hogy csak néhányat említsek: Che Guevara, A német diáklázadás (1968), Ságvári Endre. Na ez azért elég érdekes.
A ’68-as német diáklázadás tehát megőrzendő érték Gyurcsány Ferenc szerint. Ez azért elég érdekes, hiszen többek közt az ő retorikájának hála ma nagyon sok embernek az elmúlt őszi események résztvevői gonosz, csőcselék, erőszakos fasiszták. Tehát az utcai erőszak csak a baloldalnak megengedett.
Egy kis idézet a Gyurcsány blogon lévő cikkből:

„A diákok tüntettek a vietnami háború és a kapitalista „újragyarmatosítás” ellen. Felléptek az új neonáci párttal (NPD) szemben, miközben harcoltak az állam vezetésében riasztóan nagy számban megmaradt egykori náci párttagok eltávolításáért. A diákokat különösen felháborította a tekintélyelvű társadalom szócsöveként számon tartott Springer lapkiadó vállalat egyeduralmi pozíciója.”


Alakítsuk át egy kicsit a szöveget:

„A fiatalok tüntettek az iraki háború és a kommunista újragyarmatosítás ellen. Felléptek az volt kommunista párttal (MSZP) szemben, miközben harcoltak az állam vezetésen riasztóan nagy számban megmaradt egykori kommunista párttagok eltávolításáért. A diákokat különösen felháborította a szocialista társadalom szócsöveként számon tartott Népszava illetve Népszabadság illetve a balliberális média lényegében egyeduralmi pozíciója.”

Na így már nem olyan oké a szöveg? Pedig csak pár szót írtam át. Tehát a nácik ellen szabad tüntetni, a kommunisták ellen nem. Ha egy jobboldali csoport teszi lényegében ugyanazt, mint '68-ban a hippik/balosok/kommunisták, az csőcselék ugye. Utóbbi meg egy megőrzendő érték. Ezt kérem úgy hívják, hogy kettős mérce.

Haladjunk tovább.

Mit ír a Gyurcsány-blog Ságvári Endréről?

„Ságvári Endre az antifasiszta ellenállás hőse. Kommunista hite miatt számtalan támadás érte halálát követően, többen egyszerűen gyilkosként aposztrofálták. Nincs okunk, nincs jogunk elvitatni Ságvári hősiességét, mint ahogy nem kérdőjelezzük egyetlen történelmi nagyságunk tetteit sem, az általuk vallott eszmék okán. Ságvári a szabadságért, a fasizmus elleni harcban vesztette életét. A baloldal, az egyetemes emberi értékek védelmében.”

Nahát. Egy kommunista huligán hős. Mi lenne ha ez így hangozna?

„Szálasi Ferenc az antikommunista ellenállás hőse. Hungarista hite miatt számtalan támadás érte halálát követően, többen egyszerűen gyilkosként aposztrofálták. Nincs okunk, nincs jogunk elvitatni Szálasi hősiességét, mint ahogy nem kérdőjelezzük egyetlen történelmi nagyságunk tetteit sem, az általuk vallott eszmék okán. Szálasi a szbadságért, a kommunizmus elleni harcban vesztette életét. A jobboldal, az egyetemes konzervatív értékek védelmében.”

Természetesen én nem gondolkodom így róla, de ha valaki ilyen komolyan leírna, az megnézhetné magát.