Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VayMárton

55 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megmondom őszintén, nekem nem olyan egyértelmű a svájci minaret-tiltó népszavazás elítélése. Kezdjük a kötelező magyarázkodással: nekem is vannak muszlim barátaim. :-) Sőt, nagyon gyakran én vagyok az környezetemben, aki egyedül szolidarizál velük, megérti őket. Most azonban…..
VayMárton 2009.12.01 23:29:58
@Labanino Rafael: Ez korrekt, azt meg külön köszi, hogy nem értettél félre :-)
Még el se patkoltam, de a rohadékok már itt marakodnak a koncon!... Nem is érdemlitek meg, hogy meghaljak! Na mindegy, egyelőre még itt vagyok; ez meg itt a bizonyíték, hogy nem rajtam múlt: (Figyelitek a fenti képet? Asszem, ennél rövidebbre aligha lehet zárni a fenntartható…..
Az LMP ma hűtlen kezelésért feljelentette Gyurcsányt az ügyészségen hivatali visszaélésért, történetesen a sukorói ingatlanbizniszben való közreműködés kapcsán, de ez sokadlagos. A különböző közösségi portálokon, kommentekben olvasók sokasága értetlenkedett, hogy miért…..
A Város Mindenkié szeptember 27-én vasárnap kisebbfajta csodát vitt véghez a kispesti sherwoodi kiserdőben. Összesen kb. 40 önkéntes segítségével rengeteg szemetet szedtünk össze: az erdő újra erdőnek néz ki és a sherwoodiak életkörülményei is nagyban javultak. A képek magukért beszélnek! Most már…..
VayMárton 2009.09.30 17:13:32
Tegnaptól egy kicsit jobban érzem magam. Biológus barátom újságolta, hogy elkezdték visszatelepíteni a bölényeket a Kárpátokba, sőt, állítólag már a Zemplénben is engedtek szabadon a bölényes vadasparkból. Persze abba nem érdemes beleélni magunk, hogy bölénnyel találkozunk,…..
"Engedjék meg, hogy szeressem egykor közös hazánk egészét!" - Sólyom LászlóElőször úgy nézett ki, a szlovák-magyar konfliktus iskolapéldája lesz annak, amikor két nép tök jól megvan, csak a vezetőik lóbálják a fakardot. De most úgy néz ki, iskolapéldája lesz…..
VayMárton 2009.09.14 20:23:54
@eroica: Szia!
Ezt tesszük, s nem fogadjuk el a nyelvtörvényt egy percig sem: www.lehetmas.hu/hirek/594
Rejtő írja Piszkos Fredről, hogy annyira utálta mindenki, hogy a szeretete ölt, butított és nyomorba döntött. Ha ki szertetett volna szorítani valakit, azt egyszerűen elkezdte szeretni, mire a többiek rögtön kiutálták.Van Magyarországon is egy ilyen ember, az ország…..
Olvasom az Antikapitalista Blokk egész nagy teret nyert felhívását, mellyel az antirasszista koncertről szeretnék kigolyózni az általuk rasszistának tartott Beatricét (főleg Nagy Feró miatt) és Bikinit (főleg Németh Alajos miatt). Indokaik érdekesek. Azt kétségkívül…..
VayMárton 2009.07.28 00:43:56
@miertnememlekszem: Köszi, javítottam.
VayMárton 2009.07.30 00:32:08
@prometheus_X: Kedves Prometheus, sajnálom, ha így döntesz, döntöttél. Nem csak a bebukott bannerhelyekért, sokkal inkább a csalódásért, amit -szerintem nem igazán okkal - de kiváltottam.
Én ezt a kis írást kifejezetten az általad kritizált (és általam is súlyos bajnak tartott) jelenséggel szemben szándékoztam írni. Pont a szemben álló felek tétjeinek, a generált hisztinek csökkentéséhez, a téma műbalhékkal való tovább habosítása ellen akartam szólni.
Azt remél(t)em, átjött. De az, h a témát teljes egészében kerüljük, az rossz döntés lenne.
ÜDv: VM
VayMárton 2009.08.03 14:26:42
@Galadhriel: Helló,
én az "bármennyire is kívánatos volna Orbán Viktor halála" típusú kijelentések gazdáira gondoltam, meg akik hosszú évek óta hetente jelentik be nagy nyilvánosság előtt, főműsoridőben, h csomagolják a bőröndöt, csípőből náciznak, stb.
Lehet, h erre más más kifejezést használna, asszem a többség így is értette.
Hétvégén Túrkevén jártunk páran, megnézni a gyakorlatban, milyen egy fenntartható, foglalkoztatásintenzív, a helyi sajátosságokra építő gazdaság. Röviden: jó. Különösen a csacsi. Meg a házipálinka. Meg az, hogy 130 hektáron 13 embernek adnak munkát, míg a szomszédos…..
Nagy Feró és a Beatrice: Nem kell! A tegnapi választáson bebizonyosodott, hogy az LMP csillaga erősen felívelőben van. Miként az is, hogy a parlamenti pártok egy részének meg leáldozóban, fontos lépéseket tettek megérdemelt helyük, a történelem roncstemetője felé. És ez…..
VayMárton 2009.06.10 14:02:08
@berzseny: Helló, szerintem alaposan félreértettél, pont h feléd tett lépés volt amit neked írtam, - még ha el is írtam a neved, amiért elnézést kérek. Rosszul látod, nincs boszorkányüldözés, és továbbra is azt gondolom, h nem te vagy a címzettje.

Azzal kapcsolatban pedig, amit írtál, h "ha úgy döntök, hogy aktivistája leszek az LMP-nek, akkor nem szeretnék félni, hogy jaj istenem mikor derítik ki hogy ezt én csináltam már egy másik pártnál, mikor derítik ki hogy nem vagyok politikailag szűz" az a válasz h természetesen mindenkinek őszintén meg kell mondania, h korábban mit csinált, merre járt, mert így korrekt, és akkor nem kell rettegnie semmitől.
Barátsággal:
M
VayMárton 2009.06.21 20:29:32
@Galadhriel: Helló, ebben a cikkben már benne van keretessel a véleményünk:
index.hu/belfold/2009/06/17/lehet_jobbik_a_politika/
Drága barátaink! Elmondtunk már mindent, amit tudtunk. Hogy mit akarunk, hogy miért lenne az jó, hogy miért hiszünk benne, hogy mit remélünk. Ettől a perctől kezdve kampánycsend van, szerte az országban leteszik a csirizesvödröt az embereink.Vasárnap hattól pedig szavazás. Hetes…..
Az én kampányom Szegedi életkép 2009.06.03 16:01:09
Aktivista és nyugdíjas úr: "Jó napot kívánok, LMP-HP kampányújságot szeretnék adni Önnek." "Nem kérek... Láttam a plakátot, szimpatikusak a jelöltek, biztosan elmegyek és magukra fogok szavazni."..
A hivatali ügyintézés tragikomikus volta közismert. Most abból kaptunk egy merítést, milyen az, amikor az ember a választások kapcsán szeretne listát állító pártként alapvető infókhoz jutni. Elég rossz. Az ügy, amiért belevetettem magam az önkormányzati labirintusba, az…..
A Lehet Más a Politika + Humanista Párt összefogás tegnap és tegnap és ma leadott összesen az Országos Választási Irodánál 27500 ajánlószelvényt. Körülbelül negyven kiló volt.Más pártok cédulagyűjtésben járatos emberei egyöntetűen azt mondták, nekünk nem fog sikerülni,…..
VayMárton 2009.05.10 22:50:31
@magdinagyi:
nem elírás!
Csütörtök déltől péntek kora délutánig 3100 jött még be, ebből csak a postafiókra egy bő ezres.
Valamelyik este a Nyitott Műhelyben volt megbeszélésünk. Ez a Déli pályaudvarhoz közeli csendes utcában egy könyvekkel zsúfolt, bőrdíszműves helyként, kiállítóteremként is szolgáló klub - beszélgetések, kamarakoncertek szoktak benne lenni. Régi és kényelmes tonett székek,…..
Vasárnap négytől ugye jöttök ide, hogy batyubál keretében (azt eszünk, iszunk, amit hozunk) megünnepelni sikerünket?S mivel vasárnap délután öt óra tájban várható a választási iroda döntése, a tutibiztos infót is ott fogjuk megtudni. Addig is itt lehet gyönyörködni a…..
Az a helyzet, hogy megvannak. Egészen pontos és biztos számot még nem tudunk mondani, valahol 23 ezer környékén jár a leellenőrzött, csomagolt és a széfbe átküldött cédulák száma, de izgulni már nem kell, ezt egészen pontosan és biztosan meg tudjuk mondani. :-)Ami még van, azt…..
Sziasztok! Köszönhetően a nagyon sok ember nagyon sok munkájának, túlléptük a húszezret. Szerdán már lesz annyi, hogy bevihessük őket a választási irodába. Ahhoz hogy ez lehetséges legyen, be kell hozni őket az irodánkba: Andrássy út 77, vagy eljuttatni a megyei, kerületi…..
Ha hiányzik, 20 kopogatócéduláért (szmájli...) átveheted az Andrássy út 77-ben, az irodánkban. ..
A ma délelőtti számítás szerint csak 19.530 cédulánk van, tehát a mára kitűzött húszezret nem sikerült még elérni. A gyűjtés sebessége, ha nem is végzetesen, de lelassult.  Úgyhogy húzzunk  bele!Továbbra is szerda reggel tervezzük a cédulák leadását, akkorra már…..
A beszédes nickű Nanától kaptam az imént, Daniel Cohn-Benditnek az eldőlt LMP betűkre tett megjegyzésére reagálva.Nem fog eldőlni. Szélvihar jöhet és esetenként felöklelheti a betűket, de valami mágikus erő segítségével – talán Gaia, a Földanyó segítségével, aki meg…..
Ne feledjétek: _legkésőbb_ május 5-ig be kell érkeznie minden cédulának a pesti központba. Ez azt jelenti, hogy ha te pl a záhonyi polgárokat boldogítod, akkor előbb lépned kell: vagy a megyei központba, vagy ha 10-nél több darabról van szó, akkor ajánlva/tértivevénnyel, de…..
Ha ezen a héten is mindenki úgy gyűjt, mint az előzőn, akkor hétvégére meglesz a húszezer, és onnantól „csak” a biztonsági tartalékként szükséges 2000 darabot kell behozni május 8-ig.A számláló mostantól visszaszámláló lesz, mely azt mutatja, hány cédulát kell…..
VayMárton 2009.04.30 12:43:06
@le a 20. századdal!: Nem veszett el, hanem tartalékot is kell képezni. Elég sok a rontott (szig számát írja be, pl) amiket csak akkor fogadnak el, ha vissza tudjuk juttatni az illetőhöz, h írja be a személyi számát és szignózza a javítást,
és van egy csomó határeset, pl kétféle tollal írták be az LMP-t és a HP-t, amit nem lehet tudni, h elfogadnak-e
meg pl ha valaki nem írta oda az emelet, ajtót, de van neki, akkor lehet, h azt is rontottnak fogják számolni, szóval kell a tartalék.