Regisztráció Blogot indítok
Adatok
t.bal

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fővárosi Blog Rejtvény 2011.06.08 07:00:00
A kérdés ismét csak az: mit ábrázol a kép, merre járunk? További rejtvényekhez katt ide!  ..
t.bal 2011.06.08 10:41:10
Szepessy Ákos és Tamási Miklós gondoltak egyet, és elmentek lomizni. De nem törött lábú kisasztallal jöttek haza, ahogy az ilyenkor illendő lenne, hanem fényképekkel. Ők ugyanis erre "szakosodtak". A mások által kidobált fotókat nézegetik, a jobbakat beszkennelik, és…..
Most már tutihótbiztos, hogy nem épül meg soha a Kormányzati Negyed: az ezt óhajtó kormányzat mandátuma lejárt, az új kormány hallani sem akar róla - sőt, per folyik az ügyben. Így véget ért a most következő történet egy remek házról, mely rossz korba született. Az ötlet…..
t.bal 2010.09.12 22:25:57
@mestska: ha ennyire nem vagy képben kedves barátom, akkor talán várdd meg míg a cikk elér a tervezéshez.

ez volt az utóbbi időkben talán az egyetlen projekt, melyben városi/közlekedési/rehabilitációs kérdések komplexen lettek (volna) kezelve. nem véletlenül nyerte el a projekt az európai holcim award for sustainable building első díját.

ajánlott olvasmányok, hogy máskor megalapozottabban írhass:
epiteszforum.hu/node/6995
epiteszforum.hu/node/10697
www.holcimfoundation.org/T735/A08EUgo.htm
team0708.hu/home

remélem a projekt ezen oldala a cikksorozatban is hangsúlyosan fog majd megjelenni, mert talán - így megvalósulatlanul is - az volt az egész tervezés-történet legfontosabb tanulsága, hogy ilyen léptékben csak ekkora komplexitással lehet (volna szabad) bármit is tervezni
  Bár van néhány félbemaradt bevásárlóközpont-projekt Budapesten az Európa Center mellé tervezett Origótól a Mexikói úti gigaplázáig, úgy tűnik vannak még lefedetlen helyek - legalábbis a fejlesztők látnak fantáziát a piacon. Például a Futureal az Etele téren. Mint…..
t.bal 2010.09.07 09:46:09
"Az Etele City Center projekt előkészítése a koncepciótervezéssel nemrég kezdődött meg"

Méghogy nemrég... A Kelenföldi pályaudvar és térsége címmel már 2007-ben volt egy fővárosi tervpályázat (
www.epiteszforum.hu/node/7319).
Aki megnézi az első díjas tervet (epiteszforum.hu/node/7484), az könnyen beláthatja, hogy a terv mögött az a Futureal állt, aki már akkor megszerezte a Számalk és az Artfleur területeit. Nem véletlenül javasolta a pályamű éppen arra a területre a bevásárló központot.
Az itt bemutatott "vázlatterv" az ott lefektetett elvek - egyébként rettenetesen színvonaltalan, 80as évek áporodott szagát árasztó - átdolgozása. Soroljam? Etele tér déli oldalán intermodális (metró-busz-vonat) központ, lemélyített Etele tér, híddal csatlakozó bevásárlóközpont...

(vélemény: Csak azt nem értem miért kellett a 2007 óta eltelt három évben visszafelé haladni - mert ez a terv minden ízében visszalépés...)
Tudjuk, hogy Maradona szereti a játékosait, de a Mexikóiak ellen két gólt szerző Teveznek úgy látszik, már korábban is elege volt az efféle férfias játékokból, a Dél-Koreai meccsen nem akart csókolózni. Pedig szerintünk ez az egész tökre cuki. ..
Kábé félmilliárd forintnyi Alfa Romeo veterán várt minket. Csak be kellett ülni, kihajtani a pályára, és kezdődhetett az őrjöngés Vélemények az azonos című írásunkról...
t.bal 2010.05.27 12:22:19
@Csikós Zsolt:

gyönyörű! de fangionál felszisszentem egy kicsit. a 'mester' olasz származású argentin - de ezt dogger már megírta.
csak még egy adalék a név kiejtéséhez: a buenos airesi taxis szerint, akit erről kérdeztem van akinek fándzsó és van akinek fanhijó, kinek hogy tetszik... sok nép és kiejtés keveredik ott is.
szerintem egyébként a spanyolos az igazabb, hiszen mégsem giovanni emanuele, hanem juan manuel volt a derék mester.
(egyébként szobrot sajnos csak a mercedes állíttatott neki «monaco, buenos aires» :( pedig velük csak egyszer nyert)

üdv és köszi a cikket
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a világnak nincs is graffitifővárosa, New York vagy London monopóliuma a múlté. Szép csendben ugyanis minden kontinens kitermelte a maga falfirkastílusát, amely olyan egyedi és burjánzó, mintha ott találták volna fel a festékszórót. A Buenos Aires-i…..
Lenéztem az óriási pillérek közt derengő mélységbe, arcomat megcsapta a föld gyomrának hidege, és tudtam: metrót fúrni lélekemelő és mágikus tevékenység. Olyasmi, mint felépíteni Stonehenge-et vagy megrajzolni a Nasca-vonalakat. Monumentális, a létezés peremét érintő…..