Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emul

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tragikus hirtelenséggel, életének 57. évében elhunyt Gesztesi Károly. Halála sokként hat a színház, film- és szinkronrajongók és a szakma számára, hiszen számos kedves karaktert hozott hozzánk közelebb.Tóth Károly néven született 1963. április 16-án, majd 1988-ban diplomázott a Színház és…..
1912. A Titanic egyik áldozatának holttestét veszi fel a CS Mackay-Bennett kábeljavító-hajó egyik csónakja. A hét napig tartó küldetés végére 306 testet emeltek ki az óceánból..
A sejtelmes, szilveszterire hangolt teaserből sok minden nem derül ki első blikkre (sokadszorra biztos több, mert simán tele lehet rejtett utalásokkal), de a lényeg igen: a Netflix sorozatának harmadik évadja 2019. július 4-én, az amerikai függetlenség napján érkezik a szolgáltatóra. Van egy új…..
emul 2019.01.02 10:05:00
@ügyfélszolgálatos: Miert jo az neked hogy valaki izlesere szemelyeskedessel reagalsz?
Ha valakinek nem tetszik valami ami neked akkor nyilvan CSAKIS arrol lehet szo hogy o meg nem erett meg annyira lelkileg es intellektualisan mint te...
emul 2019.01.02 10:58:06
@Nyugodtság van!: Ezt nem tudom ertelmezni, marmint ha jol ertem te ugyanazt csinaltad epp. Lesotetezel valakit mert nem tetszik neki valami.
Az hogy egy film/sorozat tetszik vagy nem teljes mertekben szubjektiv. Ergo
"Nekem nem tetszett" == "Nem jo" == "Szar volt" == "Kar ra pazarolni az idot" == ....
Írta: Merkl Ottó (Magyar Természettudományi Múzeum, Bogárgyűjtemény) A 2019. év rovarát – internetes szavazás végeredményeként – a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának E/2 termében (Budapest, XI. ker., Ménesi út 43–45.) mutatjuk be, a Magyar Rovartani Társaság 2019. december 21-én, 16…..
2017-ben került megrendezésre először a Tállya BBQ verseny a KCBS (Kansas City Barbeque Society) égisze alatt. A versenyen 40 csapat vett részt 11 országból, fantasztikus atmoszférában. Az I. Tállya BBQ osztatlan sikert aratott az európai barbecue-s berkekben, így büszkén mondhatjuk,…..
Az alábbi (szerkesztett, rövidített) lista a katolikus pap Dwight Longenecker atyától származik, aki a Patheos blogon közölt írásában tette azt közzé. Az atya a katolikus papi "pedofilbotrányok" kapcsán Philip Jenkins, a Penn State egyetem (nem mellesleg nem katolikus) professzorának "Pedofilok és…..
Az amerikai LifeSiteNews a teljes terjedelmében leközölte az Egyesült Államok korábbi pápai nunciusának írásos vallomását, amiben a nuncius azt állítja, Ferenc pápa és az Egyház több jelenleg befolyásos tagja aktívan fedezte (a bíborosi rangjáról mostanra lemondott) Theodore McCarrick…..
Nincs cikibb és kiábrándítóbb helyzet annál, ha az összes utas a mi csemeténk sírását hallgatja a repülőgépen. Természetesen a kicsik és a nagyobbak teljesen másként reagálnak a szokatlan helyzetre, de néhány trükkel elejét vehetjük egy komolyabb hiszti kitörésének!  ..
A barbecue királykategóriája a marhaszegy (brisket). Ez a hagyományosan kevésbé értékesnek számító, kemény, nem igazán vonzó húsdarab a BBQ-típusú sütések emblematikus alapanyaga, Texas állam nemzeti étele. Felépítése és zsírszerkezete determinálja a lassú tűzön…..
emul 2018.05.23 17:36:10
Egy kerdesemm lenne ha megengeded.
Vettem egy par honapja egy proq excel elite 20-at, amiben mar fustoltem parszor (csirket, marha oldalast, diszno oldalast, tarjat) es mindig problema volt a homerseklettel.
Az altalad emlitett 130 fokos homersekletet pl meg sosem ertem el. Altalaban 110 fokot celzok kb de meg addig felkuzdeni es tartani is lehetetlennek tunik. Tuti hogy elegendo mennyisegu szenet hasznalok, a minosegevel sem lehet gond sztem (Weber), be is van gyujtva rendesen kemennyel (minion elrendezesben). A kemeny mindig teljesen nyitva, es az also szellozok is teljesen. De meg igy is kb orankent ki kell nyitnom az ajtajat hogy felelesszem kicsit mert szo szerint "befullad" es "kialszik".
Amire gondoltam hogy a szel lehet a problema. Sajnos teljesen szelarnyekolt helyre nem tudom tenni max a garazsba, de oda nem vinnem be. Teraszon hasznalom ahol egy fal van csak. Ahhoz be szoktam tolni es a kemenyt ugy allitom hogy a szel ne bele fujjon. De meg igy is latszik a fust miatt hogy mindenhol szelel szinte a cucc, tehat mindegy hogy mit hogy allitok a reseken sztem ugyis bejut a szel.
A kerdesem az lenne hogy ez konstrukcios hiba vagy csak az en keszulekemmel lehet valami? Vagy esetleg "normalis" a dolog es nekem kellene tennem valamit vele? Ha igen akkor mit?
Gondoltam ra hogy esetleg igy is befuj a szel a kemenybe, es esetleg arra kellene aplikalni valami csovet hogy tenyleg felfele nezzen (ne tudjon befujni a szel semmilyen iranybol) de nem tudom ez hogyan kivitelezheto.
Koszi elore is a valaszt
emul 2018.05.24 14:52:50
@Márkaséf: Bocs elfelejtettem cimezni az elozo kerdesemet
emul 2018.05.25 21:15:15
@Márkaséf: Koszonom szepen!
Nezegetek akkor hogy milyen szenet tudok beszerezni itt a kornyeken ami nagyobb szemu.
Kulfoldi forumokat olvasgatva azt irtak hogy idovel jobban fog zarni magatol is mert lerakodik rajta zsir meg ilyenek es az szigetel is. De lehet venni hoallo szigetelo szalagot amit fel lehetne ra ragasztani. Majd egy ilyennek lehet nekifutok.
A HIIT edzést már többször megemlítettem korábbi írásaimban, de csak úgy szőr mentén és sosem bonyolódtam bele igazán. Pedig egy igazán egyszerűnek tűnő és hatékony edzésmódszerről van szó. Nézzük meg hát, hogy mi is ez és mire és kinek jó ez és mire érdemes…..
Avagy hogyan harcoltunk egy hitelintézettel és az állami szervekkel 5 millió forint adó-visszatérítési támogatásért. A posztot egyik építtető olvasónk írta és küldte el nekünk. Egy tanulságos történet az építkezés során igényelhető adó-visszatérítési támogatás kérelmezésének körülményeiről. ..
emul 2018.04.20 10:53:49
@para_noir: Az oszt aztan igen!
Tavaly nagy port kavartak az ibuprofennel kapcsolatos kutatások. Szinte az összes szakértő, vagy magát szakértőnek tartó fitnesz-celeb hozzászólt a témához. Én kicsit úgy voltam vele akkor, hogy „értem, hogy gőzgép, de mi hajtja?” Az lejött, hogy hatással lehet az izom és…..
emul 2018.03.15 06:14:23
@IQfitnesz.hu: Pont ezert kerdeztem. Mert bar beszerezni a kurkumat egyszeru, de sajnos az onmagaban valo szedese szinte teljesen hatastalan a szervezetben levo gyulladasokra (kiveve a beleket). Mivel nem igazan szivodik fel onmagaban.
Altalaban piperinnel szoktak ajanlani (a bors "hatoanyaga").
En is eppen valtok kurkuminra a szokasos izuletvedo cuccok helyett (glucosamine es tarsai) hatha ez hatekonyabb, mindenesetre tuti hogy igazoltabb.

Minden alkalmat megragadok hogy reklamozzam az examine-t megteszem most is ha megengeded (nincs hozza kozom csak nagyon hasznos dolog): examine.com/supplements/curcumin/

Ezen az oldalon megtalalod az osszeszedett kutatasokat a kulonbozo anyagokhoz.

Itt az ide vonatkozo resz amugy:
"If one of the above enhancements are not used, then too little curcumin will be absorbed and even doses of up to 4,000mg may be wholly inactive (8-16g would only be slightly active)."

Es meg egy megjegyzes, tenyleg ritka az ennyire szeleskoruen kutatott es bizonyitottan jotekony cucc mint a kurkumin
emul 2018.03.15 13:07:29
@IQfitnesz.hu: Az emesztessel en is hasonlo cipoben jartam/ok. Azt mondtak azert vagyok annyi anyagra erzekeny mert valoszinuleg permeabilis bel szindromam van. Ez kb 3 eve volt. En gyomber-t szedtem sokat, meg gyokeresen megvaltoztattam az etkezesemet (bar ezzel meg mindig kuzdok). Ami igazan rosz volt hogy folyamatosan leserultem es lebetegedtem, mivel nem szivodtak fel a fontos dolgok.
Mostanra mar sokkal jobb a helyzet de meg mingid nem tokeletes. Viszont ha a kurkumin ennyire bejott neked akkor plane adok neki egy eselyt.
Plane hogy vallam es a terdeim is vacakolnak mar 1-2 honapja es se a joga se a gyogytorna se a masszazs nem hozza rendbe
A legnagyobb para a diéta alatt, hogy a nagy nehezen megszerzett izomtömeget elveszítjük. A szakemberek egy része állítja, hogy kalória deficit mellett nem lehet megúszni a minimális izomtömeg veszteséget, míg mások – főleg tapasztalati szakemberek – állítják, hogy simán lehet…..
Maisie Williams (Arya) árulta el, hogy decemberig forgatják a sorozat nyolcadik évadát, melynek minden epizódja 80-88 perces lesz, azaz egy-egy mozifilmben kell gondolkodni minden héten (a finálé meg gondolom két óra alatt nem áll meg), és ezt rendesen össze kell rakni. A decemberi időpontot úgy…..
emul 2018.01.27 15:40:40
@theus: Az elso par evad jo volt, aztan zuhan repules. Most hogy a forgatokonyv iroknak mar nincs mibol taplalkozniuk az utllso elotti evad konkretan bugyuta f@shalmaz lett, mintha csak a TWD iroi csinaltak volna.
Nem vesztes semmit, ha erdekel a tema akkor vard meg hogy 2030-ra befejezze a konyvet az iro es olvasd el azt
Mások mellett az Arcade Fire, Bobby McFerrin, Roger Waters, Rod Stewart, Lenny Kravitz, a Depeche Mode, Enrique Iglesias, Tricky, az Iron Maiden, a Judas Priest, Billy Idol, a Body Count és Jan Garbarek is fellép 2018-ban Magyarországon...
emul 2017.12.31 12:56:02
Lassan vége az eper szezonnak, de azért ezt a sütit mindenképpen szeretném Nektek megmutatni. Először is mert bármilyen más gyümölccsel (málna, áfonya, sárgabarack, meggy) elkészíthető és azért is, mert többszörösen tesztelve lett a nyári Csajszombat résztvevő által, szóval Ti is meg fogjátok tudni…..
Több éve tervezem már, most végre sikerült eljutnom ebbe a Baja-közeli, kis csárdába, amit még táblák sem jeleznek, annyira eldugott. Ennek oka is van, azt szeretnék, ha csak olyanok találnának oda, akik tudják, hova mennek. Mi tudtuk...
emul 2017.06.12 13:56:50
@világevő Amint meglattam a szalagcimet tudtam hogy a Rev csardarol lesz szo :)

Nekem vegyes tapasztalataim voltak. Regota vagytam en is ide es tavaly elmentunk csaladommal enni egy halaszlet meg egy kis sult halat.
Eloszor is a lenyeg. A halaszle tenyleg elkepesztoen finom es teljesen elut minden mastol amit eddig kostoltam. Nagyon dominal benne a paprika, nagyon nem is mindegy milyenbol keszitik. Vegignezhettem hatul ahogy keszul az etelunk es a szakacs is kedvesen valaszolt minden kerdesemre es megmutatta a dolgokat. Ez nagyon tetszett. Mint ahogy a hely hangulata is.
Ami nem tetszett:
- Tobbszor kertem etlapot de sosem kaptam olyan valaszt hogy nincs csak hummogtek valamit es mondtak hogy felsoroljak szivesen ami van. Ami okes ha nincs etlap, csak akkor mondjak. Na meg igy ugye eleg ciki is hogy felsorolja mi van majd akkor mindengyikrol megkerdezed aham es az mennyibe kerul ...
- A felszolgalok kicsit tojtak a fejunkre mig ott volunk. Nem volt kozel sem tele a hely, rajtunk kivul volt meg 2 par meg egy nagyobb csalad akik ismerosok lehettek mert mindenki korberajongta oket a tulajtol kezdve a pincerekig. Ami okes is csak ugye a vendeglatasban ez kb kijarna mindenkinek. Felreertes ne essek nem varom en hogy korbeugraljanak meg ilyenek, de hogy odafigyeljenek azt igen
- A szamlan a vege volt olyan tetel amit nem fogyasztottunk. Ez betudom szimpla hibanak mert johiszemu vagyok. De meg igy is gaz higy kissebb etteremnel ugy hogy nincs nagy forgalom.

DE! Iden is jarunk arra turazni es tervezek elmenni megint, mert a halaszle tenyleg elkepesztoen finom.
Nem nyugszanak a kedélyek a Sky Arts új sorozata, az Urban Myths körül, mely azzal háborított fel egyeseket, hogy egy fehér színész, Joseph Fiennes játssza benne Michael Jacksont. Tegnap már megírtuk, hogy a sorozat rendezőjét whitewashinggal vádolták meg, és azóta megszólalt a 2009-ben elhunyt…..
emul 2017.01.12 15:18:25
A leggyakoribb kérdés, amely olvasóinktól érkezik: milyen eszközökön lehetséges a low&slow műfajának hódolni? Sütőeszköz-posztunkban az alapelveket már lefektettük, erre építve igyekszünk minél több gyakorlati példát, eszköztesztet bemutatni. A Cobb grillek a…..
emul 2016.08.30 09:53:24
@Márkaséf: Szuper koszi szepen!
Ez kb mikortol lesz elerheto a webshopotokban? Van egy-ket aprosag amit mar kineztem magamnak akkor ezt meg hozzavarom hogy egyben rendeljek
emul 2016.09.05 12:01:59
@Márkaséf:
Online nem lesz elerheto valamikor nalatok? Az a baj hogy Mosonmagyarovaron lakom es nem igazan jarok Solymaron vagy a kozeleben
Nyáron muszáj a hűtőben tárolni a vajat, mivel a nagy melegben szinte pillanatok alatt megromlik, viszont a hűtőből kivett vaj kőkemény. A mikró nem túl jó megoldás, mivel nehéz eltalálni, hogy meddig melegítsük a vajat. Egy cimborám viszont mutatott a hétvégén egy tuti tippet,…..
A krémest (meg persze külföldi unokatestvéreit főleg) eleve a legfantasztikusabb desszertként tartom számon. És most rátaláltam a legjobbra...
Holnaptól hivatalosan is beköszönt a nyár, így a hétvégén talán már az első grillpartit is megtarthatjuk.  A kertben sütögetni jó dolog, de később sajnos a rácsot is el kell valakinek sikálni. Mutatom erre a legjobb filléres megoldást. Ha szerencsétek van, akkor akad otthon némi almaecet. Ebből…..
Idén a május a hal hónapja. A Felelős Gasztrohős legújabb kampánya a hazai halak népszerűsítését tűzte ki zászlajára, és minden egyes héten egy közkedvelt hazai hal bemutatására fókuszál, receptekkel és elkészítési tanácsokkal megfűszerezve. A hét hala a ponty, ezen apropóból gondoltam, hogy én is…..