Regisztráció Blogot indítok
Adatok
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S )

1 bejegyzést írt és 1073 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Lopótökök 2008.04.17 05:45:00
Most már bevallhatom, az MSZP kataton agóniáját, a koalíciós szakadást, a nyúljellegű, dermedt reflektorbabámulást értetlenkedve figyeltem eddig. Oké, beszopták a népszavazást, tövig. A nép úgy foglalt állást, hogy ha már így kérdezik, nem szeretne fizetni, illetve…..
w Az új tulajdonos 2008.03.27 08:00:00
Ez a topik az itt nyüzsgő tőzsdecápák, -pontyok és -teknősök eszmecseréjének helye. Tippek, jóslatok, eeekkora shortot fogtam!, satöbbi.Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc azt találta ki, hogy részvényhez juttatja a magyar lakosságot, mire az gyorsan bepolgárosodik, felismeri a…..
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.04.14 17:38:10
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.04.15 17:31:19
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.04.16 09:50:47
w Tégy a gyűlölet ellen 2008.04.11 06:30:00
Valami Charta-féleség bújt elő a héten, a jóérzésű polgárok kimennek az utcára, és demonstrálnak a fasizmus ellen. A társaság egészen szívderítő: fideszesek, liberálisok, szocialisták állnak ki együtt, mert bár alig valamiben értenek egyet, de most mind veszélyben érzik…..
w Legyünk inkább barátok 2008.04.02 06:00:00
Kilencedike után tizedike jött, és tizenegyedike. Aztán harmincegyedike lett, és hipp-hopp megszűnt a kormánykoalíció.Mi folyik itt? Összeesküvés-elmélet van bőven, és nem is indokolatlanul. Hiszen 2004-ben hasonló dráma játszódott le egy SZDSZ-es miniszter felmentése ürügyén.…..
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.04.10 12:44:49
gabca

" gabca 2008.04.09. 10:47:12 "

Hozzászólásoddal nagyjából egyetértek!
Régebben (ezen a poszton is) konkrétabban írtam arról, hogy az egészségügyben gyanúsan sok helyen hiányoznak a versenyző piac alaptulajdonságai. Természetesen az egészségügy is piac, senki nem állíthatja az ellenkezőjét, de ettől még sajnos egészen könnyen hajlamos rosszul működni.

Láthatjuk továbbá, hogy egy a gazdaság növekedésénél gyorsabban növekvő kiadást (az egészségügy jelenleg ilyen) Nem tudunk ezt követő (növekvő) járulékokkal finanszírozni. Természetesen még akkor sem, ha magánbiztosítók "gyilkosan" versenyeznek egymással. Nekik sincs pénznyomdájuk. (politikailag viszont kezelhetőbb helyzet, hiszen nem a politika gondja lesz a növekvő igények kielégítése) Az átalakítások vége -sokunk számára elfogadhatóan- egy egzaktul árazható alapszolgáltatáscsomag bevezetése lehetne, amit államilag beszedett járulékokból biztosan tudunk majd évről évre finanszírozni, az ezt meghaladó rész pedig saját zsebből lesz majd kifizetve. (amire természetesen köthetünk biztosítást is, ennek díját külön utalhatjuk majd a kötelező járulékokon felül. Ezt ki tudja számolni elég jól egy darab biztosító is néhány matematikussal, ehhez teljesen fölösleges több biztosító, de ha be is engedünk ilyet a rendszerbe, (hagy legyenek differenciált célcsoportok) akkor se sáfárkodjanak a kötelezően beszedett díjakkal, csak a saját kiegészítő díjaikkal!) Szinte biztos, hogy jól jön majd a sokat emlegetett szolgáltatói verseny, ahol a biztosítóktól eltérően nagy eséllyel ténylegesen is megvalósul a minőségjavulás és a hatékonyabb gazdálkodás. (Ennek néhány feltételét már te is jelezted.)
w A sajtos pogi ára 2008.04.08 06:00:00
Ahogy körbenézünk Nagy-Magyarországon és vidékén, egyre többen csodálkozhatunk rá a helyzetre, hogy jé, ezek a tuskó, nemzetként nem is létező tótok, meg a bocskoros, szőröstalpú oláhok, szóval az elcsatolt területek egy jelentős része valahogy... többre vitte. Elég keserű…..
w 2010: Az Úr odüsszeiája 2008.04.04 06:00:00
Milyen lesz az élet 2010-ben? Efféle kérdéseket gyakran tettem fel magamnak huszonvalahány éve, kisgyerekként. Mágnesvasutakat, robotokat, és űrhajókat láttam magam előtt, politikával nem foglalkoztam. Hogy ez a nagy modernizáció a szocializmuson belül valósul meg, vagy annak…..
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.04.04 14:53:05
k_ügynök

"ne haragudj, de nem stimmel."

Nem haragszom. Ezért járunk ide, hogy ne stimmeljen.

"1.Hiába ad jobb szolgáltatást azzal, hogy nem vállal 100 műtétet egy napra, pont a jobb szolgáltatás miatt menne oda mindenki, ergo mégiscsak kéne az a napi száz műtét."

Az már csak egy másik kórházban lesz. Ha ilyen jól összeraktak egyet, akkor jók a vezetők, jól válogatják az orvosokat, stb. Rakjanak össze egy másik hasonlót is, mert igény van rá. (vagy szervezzék meg rendesen azt, ahová senki nem akar menni)

"Vagy esetleg hálapénz? no, itt a magántőke."

Mégegyszer leírom: A kórházakban résztvevő magántőkét támogatom. Az állam is versenyezhet velük, ha akar.
A többpénztáras magántőkebevonást (amit ráadásul reformnak csúfolnak) viszont _nagyon_ nem.
(A legújabb MSZP torzót inkább meg sem említem)

"2.A magánbiztosító meg nyugodtan eloszthatja a kórházravalót, mert amelyik nem jól osztja, oda nem megy járulékfizető, ergo nincs profit."

Látszatverseny. Egy gonosz kis csapda. Nincsenek meg a versenyző piac alapfeltételei.
-Nagyon nehéz a piacralépés.
-Nehézkes a váltás
-Kevés a választható szereplő
-Rossz az információáramlás

Komplett antipiaci rémálom.
Bár épp ezért tulajdonosként remek befektetési lehetőség, ez kétségtelen.

"3.Nekem mint járulékfizetőnek meg az az érdekem, hogy minél kevesebb járulékot fizessek. Ha a gyógyszerkasszát is felosztanák a magánbiztosítók között, akkor azzal mert nem dohányzok, több vagy kevesebb járulékot kellene fizetnem mint most az állami gyógyszerkasszának?"

A járulékot nem azért fizeted, hogy egyéni igények szerint leoszthasd. Ettől lesz működő kockázatközösség. A dohányos után is fizetnünk kell, még akkor is, ha maga okozza a bajt. Cigaretta árában szedhetünk tőle több pénzt, de az államilag beszedett szolidaritási alapból táplálkozó magánbiztosítások differenciálási módszere zsákutca az összes állampolgár együttesen vizsgált egészségi állapota számára. Ön dohányzik / dohányzott? Áll majd a biztosítók kérdőívén. "Nem" lesz rá a válasz. Akkor miért fekete a tüdeje? Rossz környéken lakom. stb. na mérjük csak meg azt a magas vérnyomást, olyan rossz színben tetszik lenni. Tessék leülni, rossz hírem van, most egy kicsit magasabb lesz az önrész, mint tavaly a másik biztosítónál lett volna, hát nem kellett volna váltani, nekünk sajnos más a célcsoportunk! Ja ezt nem tetszett tudni? A szomszéd ajánlotta? sehová nem vezető torz rendszerek alapja ez.
Simán hazavágja az emberek tájékozatlansága, ami _minden_ versenyző piac alapja.
Én a magas járulékommal simán támogathatok számomra olyan kedvező konstrukciót nyújtó biztosítót, illetve termékét, ami leginkább nekem jó. Ezzel teljesen leépíthetem a kötelező szolidaritást.
A legegyszerűbb és leghatékonyabb biztosítási termék egy ilyen piacon az lenne, hogy ha sok járulékot kapok tőled, akkor megveheted, ha keveset, akkor inkább keress más balek biztosítót. (ráadásul a vastagabb pénztárcám miatt a kockázatok is kedvezőbbek, több jut egészséges életmódra) Ezt nyiltan nem illik kimondani - már csak a törvény miatt sem, de az összes belépéskori szivatással csodásan el lehet ezt érni. ) És el is érik, mindenhol a világban.
w Libera nos! 2008.03.25 05:30:00
A technikai elemzés stimmel, ám szükségszerűen jelenidejű. Ma és holnap még az a kérdés, lesz-e SZDSZ, vagy kiírják a szappanoperából, mint Buzimisit a Barátok köztből. De a pártpaletta nem az ország; az országban nem pártok élnek, hanem emberek. Akiknek egy részét…..
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.03.26 15:15:57
Pantagruel · torzskocsma.blog.hu 2008.03.26. 14:40:04

"akkor meg ki nem tesz magasról az SzDSz-re?, hiszen úgyis eltakarítják majd az urnáknál, hiszen legalábbis eltakarítandó,"

Én nem mernék arra fogadni, hogy az SZDSZ 5% alatt marad 2010-ben. (bár megérdemelné a leselejtezést)
Van egy komoly támogatói köre, akik nem kaptak még az SZDSZ helyett más alternatívát.
w Hörömpő cirkusz, világszám! 2008.03.19 06:00:00
Alkotmányos népítélet, ilyet szól. A nemzetközi sajtó hüledezve végzi dolgát, és fordít: constitutional mob law. A mob law, az egy rosszul csengő kifejezés, tetszik tudni. Ugyanis a mob, az baromállat csürhét jelent. Van rá szép görög szó is: ochlokrácia. Mindkettő azt…..
w Isten is megsegít 2008.03.17 08:00:00
Szuperforró téma lett a szolidaritás. Állítólag nyerésben is van, meg abból lesz a jövő nagyobb kenyere. Tekintsük meg ezért közelebbről, mi is volna ez. Odáig rendben, hogy az embernek megesik a szíve a nála szerencsétlenebbeken; a hóvirágos nénitől akkor is vesz hóvirágot,…..
w Dömdödöm 2008.03.12 06:30:00
Eddig se volt minden világos, de most már végképp kiborult a sötétség. Nem a szög bújt ki a zsákból, hanem egy fallosz, a Navracsics Tibor álarcával a hegyén. És így szólt: a lenépszavazott forrásokat lottóból kell pótolni. Igazán rájuk bízhatjuk az országot, már…..
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.03.11 17:36:31
w Lost Highway 2008.03.06 05:30:00
Akármi is történik vasárnap, utána jó lesz megtorpanni kicsit, és elővenni a térképet. Még mielőtt elhisszük, hogy ilyen egyszerű ez, és menetből eltöröljük a buszjegyet, a vonatjegyet, a könyvtárjegyet, meg a kenyér árát is. Mert végül ott állnánk a puszta közepén…..
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.03.07 16:18:13
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=203386

"Tölgyessy szerint. Még 9-én este megjelenhet az utcán iszonyú erővel a tömeg, akár népünnepély keretében, skandálva, hogy „Gyurcsány takarodj”. Orbánnak fel lesz adva a lecke, mit csináljon? Fel kell mutatnia a győztes erejét, de mindent el kell követnie, hogy ez ne torkolljon zavargásokba. Azzal ugyanis politikailag elveszítheti mindazt a széles közvélemény előtt, amit nyerhet a referendummal."

Megint felgyújtanak valamit?
Ráadásul jön a jó idő...
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.03.07 16:42:02
Népszavazás előtt még idemásolnám Kincses Gyula véleményét, akiről a "Színház az egész világ" c. posztban dzsek szperó (2008.03.01. 11:33:41) már említést tett. (A következő bevezető rész is onnan van)

"KINCSES GYULA 1990-1994 között MDF-es parlamenti képviselő volt. Ebben az
időben részt vett a háziorvosi rendszer szervezési és finanszírozási
elveinek kidolgozásában, illetve a szakellátás finanszírozási reformjának (a
HBCs rendszer bevezetésének) szervezésében, legutóbb részt vett a
több-biztosítós rendszer előkészítésében. A rendszerváltás óta az összes
kormánynak dolgozott, így főtanácsadó volt ORBÁN VIKTOR és Medgyessy Péter
miniszterelnöksége idején is. Tagja a HET VÁLASZ kiadó alapítványnak és a
Piréz-Magyar Baráti Társaságnak is.

A háromszáz forint tétje

Háromszáz forintról nem szokás népszavazást tartani. Így igaz. És bár a cédulán ez szerepel majd, sokan azt mondják, hogy nem is erről fogunk szavazni március 9-én. De akkor miről is? Ebben már nincs ekkora egyetértés. Sokaknak a népszavazás egyszerűen csak a „monnyonle” happening újabb akciója, és persze egyes szervezetek, személyek – mindkét oldalról – ezen a terepen akarják megvívni egyéb harcukat. Mindez nem segíti a tisztánlátást.

Ugyanakkor hiba lenne a mindent átfogó megosztottságra fogni mindezt és nem észrevenni a kezdeményezés széles körű támogatottságát, és főleg hiba lenne nem elgondolkozni ezen. Úgy tűnik, ez a népszavazás általában a reformok elfogadásáról szól, ami a hétköznapokban a szerzett jogokhoz való ragaszkodást jelenti. Hiszen nem a 300 forint a tét, hanem annak a lehetősége, hogy általában újragondoljuk az egyéni és a közfelelősség határait.

Ezért nekem a népszavazás a jövővel és a realitásokkal való szembenézés képességéről szól. Hogy elfogadjuk-e, megértjük-e, hogy a szerzett jogok mögötti megőrzendő értékeink, eszméink csak a szerzett jogok átalakításával tarthatók fenn a megváltozott körülmények között. Hogy hajlandóak vagyunk-e megérteni Európa tendenciáit, fő kérdéseit. Hiszen a társadalmi béke és a gazdaság fejlődése érdekében a XIX. században Európában kormányzati politikaként is megjelent a szolidaritáselv igénye, ezért Bismarck 1881-ben bevezette a kötelező társadalombiztosítás intézményét. A XX. század nagy vágya, ígérete és kihívása a jóléti állam megteremtése volt. Más – más úton, de ezt akarta megvalósítani az angol vagy skandináv típusú állami egészségügyi rendszer, evidenciaként ezt tűzte zászlajára a szocialista egészségügyi és szociális rendszer, de a társadalombiztosítás rendszerei is ebbe az irányba fejlődtek. Általános szociális biztonság, ingyenes egészségügy, hosszú, békés nyugdíjaskor. Ezek a fő ígéretek és elvárások egy jóléti államban, és sokak ezt érzik veszélyben.

A XX. század végén már sejlett, hogy mindez nem megy konfliktusmentesen. Ma már tisztán látszik, hogy Európában a XXI. század nagy kérdése, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a jóléti rendszerek vívmányainak fenntarthatóságát a globalizált piacon való versenyképesség megőrzésével, a gazdaság folyamatos fejlődésével. Tehát hiába vannak a szimpatikus és mindannyiunk által őszintén vallott ideák, ha nincs meg mindennek a gazdasági fedezete. A XX. század végének nagy rádöbbenése az volt, hogy a jóléti rendszerek forrásigénye – az orvostudomány fejlődése, az átlagos életkor szerencsés növekedése és a mindezt nem követő nyugdíjkorhatárok miatt – gyorsabban nő, mint a gazdaság teljesítménye. Így minden országban egyre több a konfliktus ezeken a területeken, és ez mindenütt a szerzett jogok felülvizsgálatát követeli. A XXI. század ezért az országok többségében a közbeszéd vizitdíjról, igénybevételi szabályozásáráról, az öngondoskodás szerepének felértékeléséről, a nyugdíjkorhatár emeléséről szól. Szerencsés országokban többpárti programként, de általában inkább vitaként és tüntetésként.

Nem magyar problémáról van szó tehát, ugyanakkor a térségben ezek a problémák koncentráltan jelentkeznek: a gazdasági lehetőségek korlátozottabbak, ugyanakkor az elvárások fokozottabbak, a szerzett jogok terebélyesebbek.

A problémák tehát közösek, és a megoldás irányában sem lehetünk különcök. A baj az, hogy pillanatnyilag (a jobb gazdasági startpozíció miatt) Európa is csak kerülgeti, kóstolgatja a kérdést, mint macska a forró kását, de nincs elfogadott, evidenciaként hivatkozható európai út. Egy dolog ugyanakkor egyértelmű: a több járatlan út közül egyetlen bizonyosan nem választható: nincs visszaút a szocializmus langymeleg biztonságába.

Nincs, és ez nem szándék, nem választás kérdése. Egyrészt mert a szocia­lizmus nem volt fenntartható. Nemcsak politikai szinten, de gazdaságilag sem. Mint az egyik rendszerváltó párt alapító tagja viszonylag hamar kellett szomorúan tudomásul vennem, hogy a rendszert elsősorban nem az akkori ellenzékiek döntötték meg: a politikai béke a 80-as évek végén már csak hitelből volt úgy-ahogy fenntartható, és az eladósodás miatt recsegve-ropogva dőlt össze az épület. Ha az akkori ígéretrendszer fenntartható lett volna, nem adják át ilyen könnyen a hatalmat.

Másrészt: az ingyenesség pazarló, és a társadalmat a legfontosabb erejétől, az öngondoskodástól, a polgárok tenni akarásától fosztja meg. Az állam senki helyett nem lehet egészséges, és ha az egészség fenntartásában, a megelőzésben, az egészségügyi szolgáltatások rendszerének hatékonyságában az egyes egyéneknek nincs szerepe, érdeke, akkor ezek nem is működnek jól. Ezt bizonyítja az is, hogy az „igazságos”, „szolidáris”, „ingyenes” rendszer ellenére olyan mélyre süllyedt a lakosság egészségi állapota, olyan alacsony a születéskor várható átlagos élettartam, és az egészségügyi szolgáltatások is a hiánygazdaság összes tünetét bemutatva működtek, kitermelve a hálapénzrendszert.

A veszélyek persze még komolyabbak. A vizitdíjjal (ha merünk élni a lehetőséggel) a beleszólás jogát vásároljuk meg, és a tandíj tudja leginkább az egyetemek értékelését, rangsorát kialakítani. De ami a legveszélyesebb: az „ingyenesség” csak akkor biztosítható, ha az állam ennek fedezetét a még magasabb adókkal megteremti. És mi lesz az eredmény? Pazarló, rossz minőségű, de széles körű „ingyenes” szolgáltatások egy túladózta­tott és egyre kisebb gazdasági növekedést produkáló országban. Megéri?"

www.nepszava.hu/PrintArticle.asp?ArticleID=1020704
w Vissza a kályhához 2008.03.03 09:00:00
  Nem a Nabuccón múlik az orosz függés, hanem magunkon. Gázáremelést!  Enyergijáról korábban: Magyar atom..
w Egyetért-e Ön? 2008.03.02 19:42:33
Felhívott a géphang. Osztjónapot kíván, és mondja, hogy ő az Attitűd közvéleménykutató vállalat nevében közvéleményt kutat. Gondoltam, a szokásos yes-no-cancel kérdésre megy rá, de nem. Ilyet szól:- Sajtóértesülések szerint a kormány 1000 forintra fogja emelni a vizitdíj…..
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.03.03 11:33:10
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.02. 19:55:52

"tehát "igen" - eltörlés.
ez lehet, h gondot fog okozni a szavazáson is :)"

Fog! Sok a hülye. Ezért jobb, ha az MSZP fanok inkább otthon maradnak, akkor még véletlenül sem tudnak igennel szavazni.

A közvéleménykutató "céget" nem lehet valahogy lenyomozni?
Nyilván a hívó kiderítéséhez kell egy komoly, géppel írott névtelen feljelentés (rémhírterjesztés miatt? vagy hasonló), amit megtehetne pl: Ne félj, hozzátéve, hogy ő bizony az MSZP-re gyanakszik.

Így mindenki megnyugodhatna. (látszólag, mert úgysem tenné)
Ez is egy jelenség, amire a Nép magyarországon még rácsodálkozik.
Legközelebb majd kevésbé teszi.


Ne félj

"kinek az érdeke a botrány"

Mindkét tábornak jó a balhé, de a Fidesznek ez a konkrét eset szerintem többet használ!
Az MSZP ugyanis nem fog tudni sikeresen magyarázkodni az 1000 Ft-os vizitdíj felvetésével kapcsolatban, mert az emberek már nem nagyon hisznek a Pártnak. Hiába feltételezi azt akár _mindenki_ (esetleg ez még ki is derülne!), hogy a Fidesz gecisége volt, a nagyobb összegű vizitdíj alternatívája ennél ijesztőbb, emlékezzünk vissza a GYF-OV nem lesz gyógyszerfelírási díj esetre. Ott a Fidesz biztos forrásból jósolt, csak OV szegény rosszul játszott ki az adut.
Joggal gondolhatja tehát a figyelmes szavazó, hogy a Fidesz már megint elcsent valami bizalmas info-t, amit az MSZP szokása szerint tagad.
A felvetésed akkor lenne (valamennyire) értelmes, ha az MSZP szavahihetősége nem lenne a béka segge alatt.
Most egyértelműen a Fidszet segíti.
Történelem ide vagy oda, érdekes, hogy ezt nem látod...

Ezeknél a cirkuszi mutatványoknál egyébként sajnos rosszabb hír, hogy eléggé megugrottak a magyar állampapírhozamok, de reméljük csak átmeneti pánikhangulat... Néha szokott ilyet.
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.03.03 14:25:18
index.hu/politika/belfold/rommoney03/

"Megkapták a pénzt, aztán meg kellett esküdniük a gyerek életére, hogy odaszavaznak, ahova mondták nekik. De azért volt, aki mind a két oldaltól elfogadta az ezreseket."

A gyerek életének ilyenkor annyi.
w Új rend 2008.02.28 07:30:00
Megy a Híradó, háttérzajnak, úgymaradva, macizok a kisgyerekkel, önfeledten. A híreket úgyis tudom már. Csak magamtól nem mindig teszem őket egymás mellé. Újságolja a rendőrség büszkén, hogy már kilencszáz autóstól vették el a jogosítványt azonnali foganatosítással,…..
w Színház az egész világ 2008.02.25 10:30:00
Két hét sincs már a népszavazásig, ideje ezért legalább azt eldönteni, miről is szavaz, aki elmegy egyáltalán. Eredetileg és szó szerint arról, hogy akarunk-e vizitdíjat, napidíjat és tandíjat fizetni. Dehogy akarunk. Naná, hogy nem, ez így a világ leghülyébb kérdése…..
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.02.27 17:18:13
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=2&k=3&i=93961

"A tervek szerint egy ember legfeljebb egymillió forintnyi részvényt jegyezhetne, 10-15 százalékos kedvezménnyel. Jegyzéskor a teljes összeg 5 százalékát, nagyjából 40 ezer forintot kellene befizetni. Gyurcsány Ferenc szerint "ha jól csinálják", akkor 4-5-8 év alatt az egymillió forintnyi részvény 5-10-20 milliót is érhet. "

Na de Gusányik úr! Miért ne "csinálnák" jól? És kik ezek az ők? (az új tulajdonos ugye csak tartja a befektetést)
w Iskola a határon 2008.01.11 06:45:00
Meséli a taxis – autókról beszélgetünk, mint rendesen -, hogy ő Szlovákiába hordja szervizbe a Skodát. Harminc- vagy valahányezer kilométerenként átbumlizik Szlovákiába, és ott végzik el a kötelező karbantartást. Emberünk nem Komáromban él és dolgozik, hanem Budapesten.…..
Az emberi tényezőnél nem kell nagyobb biztonsági rés. Balázs nem kicsit került kínos helyzetbe, amikor a Virágneked diszpécsere beolvasta feleségének a nem neki címzett virág üdvözlőkártyáját: Az alabbi levelet januar 9-en irtam a viragneked.hu elerhetosegere. A valasomat nem…..
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.01.28 12:55:36
w Szopóágon 2008.01.08 06:30:00
Ezt a cikket nem ide szántam, hanem a Playboyba, csak aztán az élet úgy hozta, hogy mégis itt jelenik meg, a Playboyban meg nem. Esetlenül mozgok a luxuskurvák világában, férfimagazint nem olvasok, bulvárlapokat csak indokolt esetben, tévét szintén igen célirányosan nézek.…..
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.01.10 12:33:37
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.01.10 12:46:15
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.01.10 12:50:55
Ez is szép:

www.borsonline.hu/news.php?op&hid=6753

"Molnár Anikó levetkőzött a Playboy-nak. Az egykori Nagy Ő-nek válságban van a magánélete és karrierje sem alakul túl fényesen. Anikó egyetlen bevételi forrása, hogy a nyuszis magazin címlapján mutogatja bájait."

w Lesz gázáremelés 2008.01.02 13:00:00
A Modern képmesék epizódjai, és továbbtanulóknak a részletesebb anyagok megtekinthetők a sorozat honlapján.Ma este elkezdődik a Modern Képmesék, 19.25-kor megy adásba az első epizód az MTV-n. Az utolsó részeken még dolgozom, M. Tóth Géza csapata pedig a középsőket rajzolja,…..
Üdvözlendő, remek ötlet, hogy a pénzügyi analfabéta állampolgárral Flash-játékban értessük meg a költségvetést. Bőven itt az ideje, hogy felfogja: az állam pénze is véges, az oktatásra annyival költhetünk többet, amennyit elveszünk a mezőgazdaságtól. Leírtam már: a hat…..