Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hefi_

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közösségi bicikliszerelő műhely nyilt Pesten. Vannak szerszámok, segítők és közösségi tér is, ahol lehet dumálgatni a többi kerékpárossal, akiknek eddig még csak véletlen akadt a kezébe a csavarhúzó. Az ötlet egyenesen Franciaországból érkezett Újlipótvárosba: évi 3…..
hefi_ 2013.06.18 21:32:21
cyclonomia.org/ a honlapjuk címe én úgy tudom.
Kézzel és lábbal, valamint kézzel-lábbal is tekerhető kerékpárt fejlesztett ki egy holland cég, a TSG Essempio. A terv lényege, hogy a bringán tetszés szerint lehet külön-külön vagy egyidejűleg gyakorlatoztatni az alsó- vagy a felsőtestet. Az ötlettel egy nyugalmazott sebész,…..
Ajándékvásárlás előtt merül fel legélesebben az az igény, hogy valami olyan területnek nézzek utána, amihez egyébként nem értek. Hiszen ha az adott kategóriában - legyen az ékszer, utazás, ruha, kütyü, bármi - a legjobb ár-érték arányú cuccot akarom megvenni, akkor bizony…..
hefi_ 2012.12.11 18:25:49
A TestBike kerékpárválasztó lehet olyasmi amiről Konrád írt: www.testbike.hu/valaszto

A bicikliboltban is azt a 3 kérdést teszik fel leggyakrabban amit a kerékpárválasztó megkérdez tőled.
Döbbenetes térélmény Nico Vink kerékpáros szabadtéri downhillezése, abban a formában, ahogy egy norvég cég megörökítette videón. A felvétel különlegessége, hogy a kábelkamera 500 méteren keresztül kíséri a biciklist a pálya mentén, leginkább magasan felette. A filmet…..
A város legveszélyesebb biciklis útját tervezik Zuglóban. A forgalmas téren úgy vezetnék keresztül az új bicikliutat, hogy az állandó konfliktus és balesetek forrása lesz. Az úton ugyanis át kell majd vágnia minden gyalogosnak, aki egyik tömegközlekedési eszköztől menne a…..
Teljes gőzzel folyt a szeptember 22-i Critical Mass szervezése, amikor a rendezvény két arca, Kürti Gábor és Sinka Károly egyik pillanatról a másikra lefújták az egészet. Sőt, bejelentették, hogy még egy bringás felvonulást szerveznek jövőre, és ezzel véget vetnek a nyolc éve…..
A jelentős sajtóérdeklődés által övezett esemény mutatja, lehet és érdemes gyurni a defekt gyors elintézésére is. Az amatőrök számára elsőre nem tűnik célszerű megoldásnak, hogy a teljes munkafolyamat a kormányon áthajolva zajlik, de az eredmény láttán biztosak lehetünk…..
Egy harmincas Yorkshire-i férfi győzelmével zárult a tíz résztvevős kerékpáros világkerülő verseny. Mike Hall a verseny 108. napján 91 és fél napnyi tekerés után ért célba. Hall a 20 országon át vezető World Cycle Race Grand Touron összesen közel 40 ezer kilométert utazott,…..
hefi_ 2012.06.06 16:28:50
Hatszor kellett átkelniük a Séd-patokon a veszprémi hegyikerékpáros-verseny résztvevőinek. A vasárnapi rendezvény szervezőknek Veszprém belvárosában sikerült olyan pályát kijelölniük, amely jelentős részben komoly nehézségi fokú offroadozásra kényszerítette a…..
Kerékagy Tekerésért rizskoch 2012.05.16 13:57:00
Kétezer-ötszáz biciklista nevezett az idei Tour de Velencei-tó kerékpáros tókerülésre. Az indulásért rizsfelfújt járt a célban.   A tóparti tömegjelentekkel egy időben Debrecenben is bringafesztivál zajlott. Ott az extrém időjárás, a hideg eső, a szél és a 12 fokos…..
hefi_ 2012.05.17 08:58:46
@kevinmaster: igen van! A munkaképesek kb. 90%-a :(
A brit rendőrség videofelvétellel keresi azt a nőt, aki megütött és megrúgott egy idősebb férfit, aki kerékpárján közlekdeve lassította az egyébként meglehetősen gyér forgalmat Gloucestershire egyik mellékútján. A helyi sajtóban azóta nindzsa nőként emlegetett támadó a…..
hefi_ 2012.05.15 11:36:51
A magyar piac még ellenáll, de az elektromos kerékpárok a világ nagy biciklis országaiban az eladások egyre jelentősebb hányadát teszik ki. A hibridautók felé kacsintgató német autógyárak is szükségét érezték, hogy bekapcsolódjanak az üzletbe, amely ráadásként a cégek…..
hefi_ 2012.05.14 15:00:11
@BPBP: Európában igen. Már egyre kevesebb új kerékpár vesznek az embereke (itthon is); az e-bike az, amivel ismét vásárlásra lehet bírni az biciklistákat.
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
A Critical Mass vizuális hatásához mérhető dózist kaptak a Balaton-part települései, amikor az előszezon csendes utcáiba hirtelen becsődült több száz kerékpáros. A helyiek szombaton részesülhettek az élményből, több nagy létszámú csapat is rázúdult a környék útjaira,…..
A Lamborghini SUV premierjével egy időben tudatta a világgal az olasz autós cég, hogy a vezető német gyártókhoz hasonlóan márkanevét beviszi a kerékpárbizniszbe is. A méregdrága sportkocsik mellé természetesen egy megfelelően árazott „high-end” kerékpárt kerestek a…..
Néhány hétig az autók között kell közlekedniük a kerékpárosoknak az Andrássyn, mert átépítik a kerékpárutat és a parkolósávot. Az autósoknak is zökkenőkkel jár a következő hónap: a munkavégzés idején nem lehet parkolni. A munkálatok első része hétfőn kezdődött az…..
hefi_ 2012.04.17 14:38:22
@Tenoce: bocs igazad van! "balra kiszállva..."
Az osztrák fővárosban hét hónapon át egy egész központ áll a kerékpárosok rendelkezésére, ahol minden a biciklik körül forog. Workshopok, tanfolyamok, vitaestek és bolhapiac is várja a látogatókat. A Compress, Bécs képviseleti irodája adott hírt arról hogy április közepén…..
A kerékpárosok háromnegyede tisztában van azzal, hogy egyirányú utcába csak akkor lehet biciklivel behajtani a forgalommal szemben, ha ezt külön tábla engedélyezi. A legalapvetőbb KRESZ-szabályok ismeretét firtató kutatás szerint ez a legkönnyebb kérdés a biciklisek számára. A…..
A Parlament tövében államtitkári felügyelet mellett indítják a 2012 tavaszi „Bringázz a munkába” kampányt. Az öthetes versenyen szimbolikusan egy 100 fős csapat startol pisztolylövésre a Kossuth tértől, ahol Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár is…..
Április 6-án, a Merlinben mutatják be a Cycle Me Home-ot, egy 38 napos, Madridtól Budapestig tartó bicikliút történetét. Tavaly nyáron az erasmussal Madridban tanuló Klára Levente biciklivel indult haza, az út alatt a helyi biciklis közösségeknél aludtak, többen csatlakoztak is…..
Kerékagy Jobbra vagy balra? 2012.03.20 22:22:00
„Az egyik kormányt elengedve egy határozott ökölrázástól kapcsolódik be az index, amely aztán magától elalszik” – olvasható a bringaindex használatának magyarázatában. Éjszaka biciklizve a különböző fények valóban növelik a biztonságérzetet, meséli…..
Újabb himnusza született a harciasan környezettudatos kerékpáros szubkultúrának. „Kis ökológiai lábnyom a seggedbe” – üzenik a kocsitetőket bengelő túrdöfákkos amerikai tudósok. A Sons of Sience San Franciscóban öntötte rapbe társadalomtudományos nézeteit.…..
  Medmexes jellegű összecsapás zajlott az Egyesült Államokban megrendezett Biciklis Mini Téli Olimpián. A harci kerékpárosok versenye a háromnapos portlandi eseménysorozat legdurvább. Ben Hurt-ről elnevezett része volt. És aztán még el is fajultak a dolgok. Az győzött,…..
hefi_ 2012.02.29 17:21:31