Adatok
Kabócás
0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Némileg megkésve ugyan, de sikerült kijutnom a már múlt péntek óta zajló szegedi borfesztre és tenni egy kört. Rövid, nem túl alapos jegyzetek következnek, többnyire pontszám is mellékelve. Ez utóbbiakat tessék helyén kezelni. (fesztivál, hangzavar, a sok bor által összezavart nyálkahártya stb..)
..
Kabócás
2013.05.22 08:23:32
Én meg nyilván beszerzek egy Istvándy sárgamuskotályt :))) ha már nincs "szemelt" kéknyelű.
Folytatnám a rieslinges ámokfutást. :) A Klaus után ismét egy kedvenc tétel vertikálisa következik, a legalább oly gyakran emlegetett moseli kiválóság a Joh. Jos. Prüm pincétől.
A Wehlener Sonnenuhr a zászlóshajó területük. Innen néztünk 4 spatlese besorolású édes…..
Kabócás
2013.02.26 08:40:17
Bevallom általában nem vagyok nagy rajongója a 3 puttonyos aszú műfajának. Nem mondom, hogy behatóan tanulmányoztam volna a kínálatot, de benyomásaim szerint sokszor túlságosan is visszafogott gazdagságú borok, melyhez egyszerűen nagyon nem passzol a műfajjal viszont rendre együtt…..
Kabócás
2013.01.16 12:06:43
A Terroir Club Karácsony közeledtével ezúttal is szervezett egy remek kis exkluzív sort. Nem tudom, hogy mi volt a sor összeállításának pontos koncepciója, de alapvetően arról szólt, hogy megnéztünk néhány teljesen különböző stílusú, régebbi évjáratokból származó többnyire prémium kategóriás…..
Kabócás
2012.12.17 10:56:15
Nagy kedvenc kerül terítékre az "Up to date"- sorozat keretein belül.
Főszereplőnk szamorodni-technikával tisztán sárgamuskotályból készült, közel kétszáz gramm maradékcukrával méretben jócskán a hatputtonyos határ felett tanyázik.
Egy bor, amely jó néhány…..
A Terrior Club rendezésében ismét egy igen hasznos és tanulságos „foglalkozásra” és kóstolóra került sor. A téma ezúttal a jó öreg Somló, mégpedig egy nagy kacsintással a természethű borkészítés felé. A rendezvény két meghívottja Takács Lajos (Hollóvár), valamint az…..
Kabócás
2012.10.29 11:43:03
Citrusok, licsi, barackvirág, rózsa, illatos szőlő. Jellegzetes, tipikus sárgamuskotály illat kívánatosan friss és harsogó kiadásban. Szájban közepesen telt. Intenzív attack, az ízek teltsége felnő az illat ígéretéhez, sok gyümölcs, muskotályos szőlő, mintha pici sósság is játszana. Külön tetszenek…..
Kabócás
2012.08.29 09:50:31
A blog látogatói többször is olvashattak már jellemzést hasábjainkon a nagyszerű moseli pince borairól. Egyértelműen nagy kedvenc nálam is, úgyhogy igyekszek (lehetőleg rövid) időnként bontani egy-egy palackkal. Néhány napja kóstoltam ezt az édes riesling-et és nem okozott csalódást. Nagyon…..
Kabócás
2012.08.15 20:22:01
Ismét eljött a Szegedi borfesztivál. Valamiért mindig nagyon várni szoktam az eseményt, annak ellenére, hogy a kiállítók listája majdnem állandó évről évre, és egy hardcore borrajongó számára a "lefedettség" mindenképp lehetne teljesebb. Persze lehet válogatni így is.
Első nap csak az esti órákban…..
Kabócás
2012.05.21 07:36:47
Intenzív és üde illat, grapefruit, lime, citrom, bodza, vágott füves vegetális jegyek. Nem meglepő, így nem különösebben izgalmas, de a maga ismerős jellegzetességében is igen tetszetős. Közepes test, mégis könnyednek hat. Tiszta, áttetsző korty. Hűs citrusok-buja zöldnövényi karakter-egres,…..
Kabócás
2012.05.07 12:58:04
Kabócás
2012.05.08 12:38:49
A komoly édesekkel való kényeztetés általában Karácsony környékén szokott nálunk sorra kerülni. Viszont úgy alakult, hogy a jelenleg egyébként a tengerentúlon ténykedő, de az ünnepekre épp hazatérő jó Pardi Norbert épp január első napjait szándékozta Szegeden…..
Ne csak írja, tudja megint!
Ismét ezzel a jelszóval töltöttünk néhány napot Bodrogkisfaludon, a Bodó házaspár vendégszeretetét élvezve. Ha valaki nem olvasta volna az előző epizódokat, akkor azokról itt, itt, itt, és itt lehet bővebb információt találni.
Most is hasonló volt a felállás, némi…..
Kabócás
2011.10.19 21:49:36
Örvendetes kezdeményezése a Terroir Clubnak, hogy kis mennyiségben újra elérhetővé tesz néhány már jó ideje kifutott tételt. Nekem legalábbis mindenképp jó hír, hogy olyan borokhoz sikerült így hozzájutni, melyekről azt hittem, már végleg lecsúsztam.A bor:Nagyon szép,…..
Kabócás
2011.09.28 07:12:29
....avagy, Hollóvár Hárslevelű 2005- Up to dateMostanában úgy néz ki felülvizsgálat-lázban égek. Fontosnak érzem az egykori nagy referenciák újra-kalibrálását.Most következik újkori (2008 utáni) borfogyasztásom első igazán meghatározó tétele. Voltak persze akkoriban más…..
Kabócás
2011.08.16 12:12:46
Az életműdíjas Szeremley Rizling mellett a Royal Tokaji Borászat birtokfurmintja a példásan jó vételek netovábbja. Más fajta, más borvidék, más iskola, de szintén nem egy egyhordós válogatás (exportképes mennyiség, évi 40-50 ezer palack készül), és évről-évre…..
Kabócás
2011.08.02 22:29:58
Egy ideje már tervezgettem jópofa édesboros szemináriumokat szervezni. Azonos évjáratú, nagyságrendileg hasonló árkategóriájú, feldolgozás és technológia tekintetében sem túlságosan különböző tételek egy sorban, melyben természetesen elismert külföldi referencia is helyet kapna.
Lesz több ilyen…..
Szentesi József rajnai rizlingjeihez jónéhányszor volt már szerencsém. Meghatározó boroknak tartom őket borivói pályafutásomban, sok örömet köszönhetek nekik, ugyanakkor ma már kicsit felemás érzelmekkel tekintek rájuk.
Nem lehet meglepő a rendszeres olvasóknak, hogy a riesling talán az első számú…..
Illatában édes málna és eper. Szájban közepesen telt, vastagabbnak, fajsúlyosabbnak tűnik attól, mint amennyit általában a roséktól elvárunk. Nincs szénsav, nincs pezsgés, nem is tűnik annyira áttetszőnek, a konzisztenciában van egy enyhe krémesség. Tetszik,…..
Kabócás
2011.07.08 12:28:38
Rendszeres olvasóknak feltűnhetett már, hogy különösen sokat szereplnek itt akár német, akár osztrák rieslingek. De még nem igazán volt olyan kóstoló, ahol azonos súllyal álltak volna egyidejűleg egymással szemben.
Most ez lett volna a tematika, alapvetően száraz(abb) rieslingek, azonos évjáratok,…..
Kabócás
2011.07.04 14:52:54
Talán többen emlékeznek még, milyen szélsőséges értékeléseket fogalmaztak meg a borászatok a 2010-es nehéz évjáratról. Az egyik meglepetést a minőségről meglepően pozitívan nyilatkozó Királyudvar okozta, de ez persze nem jelenti azt, hogy könnyű évet zártak volna. A…..
Emlékeim szerint kb. 60 g/l maradékcukor-tartalommal bíró tétel.Illatában muskotályos szőlő, citrusok, virágok, rózsás parfümösség. Tipikus, kedves, direkt sárgamuskotályt ígér. Szájban közepesen telt. Van érzékelhető súlya, de könnyedsége emmiatt nem…..
Kabócás
2011.06.20 10:23:59
Az elmúlt hétvégét Sopronban töltöttük barátainknál. Jó alkalomnak ígérkezett két év után ismét eljutni Fertőrákosra.Akármilyen hihetetlen, ezúttal elsősorban az étkek érdekeltek. Két éve ugyanis emlékezetesen jót ettem ott, és bármilyen jobb bisztróba eljutottam…..
Kabócás
2011.06.17 21:30:52
@117: jól főzik azt Baján is meg Szegeden is, kinek mi a "megszokott" ;) nekem SZEGED
Minden valószínűség szerint az elkövetkezendő egy évet az Egyesült Államokban fogom tölteni. A borkóstolás nem fog természetesen abbamaradni. Egyelőre nem rendelkezem jelentős mennyiségű kóstolótárssal, így átfogóbb kóstolások nem várhatóak, de minden…..
Kabócás
2011.06.17 21:27:09
@pardi norbi: Ha ezen múlik, kiugrunk Hozzád egy gigászi riesling kóstolóra, de én csak akkor megyek, ha lesz benne maradékcukros tétel ( cuclis ) ;) Legutóbbi közös kóstolónkon elmegettél valami külföldi utat, de valahogy nem ragadt meg bennem, főleg az nem, hogy ilyen messzire távozol. De ha már ott vagy, kívánom, hogy igazi "amcsi-guru" legyen belőled, ez az 1 év alatt! Itthon addig is tartjuk a frontot :)
Üdv.
Zsolt
Üdv.
Zsolt
Juhfark és olaszrizling házasítás. Illatában édes alma, fehér, semlegesebb illatú virágok, csipetnyi méz, szalma, keserűmandula és határozott ásványosság. Szájban közpesen telt, tiszta korty. Alma, mandula, diszkrét fűszerek, érintésnyi mézesség és igen…..
Kabócás
2011.05.26 22:29:16
Folytatás következik ismét Szegedről.
A mostani adag még ugyanazon nap (vasárnap) termése, mint a legutóbbi rész, csak a jegyzetekkel kissé el vagyok maradva. Mivel láthatóan az aznapi kóstólás igen sűrű lett, így kérem elnézni, hogy az utolsó tételeknél nagyon leegyszerűsödtek a jegyzetek,…..
Kabócás
2011.05.20 12:34:43
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz