Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pynkladi

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Magyarországon ma nagyságrendekkel többen rendelkeznek termőföldek tulajdonjogával, mint ahányan tényleges földműveléssel foglalkoznak. Ennek nyilvánvaló történelmi okai vannak, az 1989-es rendszerváltás utáni magánosítás különböző formái az egykori termelőszövetkezetekbe „bevitt” földvagyont is…..
A sötét anyag kétségkívül a csillagászat egyik legnagyobb rejtélye. Feltételezik, hogy gravitációsan hat a rendes anyagra, de jelenleg még nem tudják, hogy mi az. Létezését azért feltételezik, mert érezteti jelenlétét a galaxisok, köztük a Tejút mozgásában – írja a Business Insider. Az utóbbi…..
Jó, az a libabőr, amit az első évados előzetes láttán éreztem, az nincs meg, de így is nagyon frankó lett az első előzetes. Több idősík, rém tehetséges főszereplő, valami Nagy Rejtély, mi kell még? Januárban jön...
Ethan Peck, akit leginkább a 10 dolog, amit utálok benned című sorozatból ismerhetünk (már aki) kapta meg a Star Trek Discovery második évadának egyik legizgalmasabbnak tartott szerepét: Spockét. Gregory Peck unokája így a harmadik színész, aki Leonard Nimoy és Zachary Quinto után megformálja a…..
pynkladi 2018.08.15 10:00:18
Úgy tűnik, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere erősebb, mint valaha. A Fidesz országlásának haszonélvezői szinte minden olyan területet az ellenőrzésük alá vontak, melyek pénzt fialnak, vagy erős befolyást biztosítsanak a jövőben. Az ellenzék pártjai vagy a sebeiket nyalogatják, vagy egymás…..
Ha szeretnél felkészülni az elkerülhetetlenre, akkor megmutatom, hogyan tudsz gondoskodni a szeretteidről, a legnehezebb időszakban. Részletesen bemutatom, hogy: kinek és miért érdemes végrendelkezni, a végrendelet formai, jogi és tartalmi követelményeit kitagadásra vonatkozó tudnivalókat a…..
A magyar modell előszeretettel bújik egy szál csipkébe, vagy épp abba se egy-egy kampány kedvéért. Most sem tett másképpen a francia nevű kínai divatcég, az Aimer  tavaszi/nyári kampányában sem. Ám nem csak a kampányképeken láthatjuk viszont gyönyörű fehérneműben, és csipkecsodákban, hanem egy…..
Kedves Barátaim az Úrban,  mégiscsak eljött az ősz, és a tavalyi unortodox (értsd: tavaszi) bejelentés után ismét jelentkezett az Amazon egy, mondjuk úgy, ráncfelvarrott modellel. Annak idején nagyon nem értettem, hogy mire jó a tokba rejtett akku, és miért nem képesek egy kicsit is követni a…..
Alig 18 nappal a legújabb rész (Az utolsó Jedik) bemutatója előtt, afféle sajátos visszatekintést jelent sorra venni az eddig elkészült részeket, legjobb tulajdonságaik alapján. A mai napig, 1977 óta nyolc Star Wars epizódot mutattak be a mozik, melyeket sokszor és sokan hasonlítottak már össze és…..
Szándékosan kicsit másként fogalmaztam meg a címet, mint az eredeti orwelli idézet, mert véleményem szerint a gyermek születése után járó különböző juttatások nem tekinthetők kevesek kiváltságának, hanem minden adófizetőt megilletnek. Ami elméletben működik, a gyakorlatban sajnos nem mindig valósul…..
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
Egyre elterjedtebbek és népszerűek a Kínából, olcsón megrendelhető androidos TV boxok, amelyek felveszi a versenyt a kor igényeivel, és okos TV-t varázsolhatunk az egyszerű televíziónkból, emellett komplett szórakoztató elektronikai termékként is használhatjuk. A legtöbb androidos TV box plug and…..
Az ötvenes években a szuperhősök kora némiképp leáldozni látszott; az Aranykorban minden napra jutottak új karakterek, akik egyszerűen túltelítették a piacot - a nem túl rózsás helyzetet pedig tovább fokozta Fredric Wertham és az 1954-es Seduction of the Innocent, ami egyértelműen betett nem csak a…..
Tech Mester Kell-e nekünk okos TV? 2017.01.07 17:06:46
Bár a cím után már meg is válaszoltam, de tesztjeim elolvasása után mindenkinek egyértelmű lesz a válasz. Ebben a cikkben, a 100 centiméter körüli képátló közötti modellekből válogattam. De ezek alapján mindenki levonhatja a konklúziót, adott gyártó más méretű modelljei is hasonló paraméterekkel…..
Mindannyiunkkal előfordul régi képek nézegetése közben, hogy legszívesebben a létezésüket is letagadnánk. Külön kínos a dolog, amikor ezek a képek nyilvánosak, és ezt már csak azzal lehet tetézni, ha az ember közben híressé vált. Ma már elég nehéz elhinni, de egykor a…..
Nem csak az utazási költségről van szó. Az Alkotmánybíróság által is jóváhagyott szabályozás egy nagyon rossz üzenet a még visszatérésen gondolkodók felé. Jelen szabályozás szerint egy marosvásárhelyi (mondjuk) Kirunában élő honfitársunk szavazhat levélben, de egy füzesabonyinak 1200 kilométert…..
pynkladi 2016.04.21 20:57:32
@gabors: félreértettél.
Nem a levélben szavazás az érdekes, hanem az, hogy aki nem itt él, nincs épp itthon, az a választásokon ne vegyen részt.
Fordítva is így gondolom, egy Indonéziában élő vagy turistáskodó amerikai ne szavazzon az amerikai választásokon.
Sokak számára vonzó és féltett álom a nyaralóvásárlás. Ahhoz azonban, hogy összességében jól dönts és jó helyre invesztáld pénzedet igen körültekintőnek kell lenni a válogatás során. Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk nektek néhány tanácsot, melyeket mindenképp…..
„Érdekelne, mi játszódik le ilyenkor egy férfi fejében, amikor mindent borít, megőrül és hülyeségeket beszél és csinál” - amikor már a szeretőt is megcsalják, az már valami nagyon rossznak a jele. A pasi nem bír magával, beleveti magát az életbe, végül olyan ócska…..
"Figyeljék a kezem, mert csalok!" Elismerem: utoljára A tökéletes trükkben láttam bűvészt, amikor is az elképzelt közönséggel együtt próbáltam kifigyelni, vajon mi lehet a titok nyitja. De hiszen kiterítette az összes lapját, nem? No persze, nemcsak a fiktív, hanem az igazi…..
pynkladi 2014.01.04 20:40:52
@drazsika: "Sajnos nagyon gyengére sikerült ez a rész".

Azért szeretnék én olyan magyar tv sorozatot, ami csak annyira gyenge mint a Sherlock s03e01 volt...
Miközben mi itt a váratlanul betoppanó, majd a gyerekeknek tafrikárusi mosollyal csokoládét osztogató, majd a fehér inget még fehérebbre mosó anyósokról szóló reklámok szorításában tengődünk, az amerikaiak olyan mozgóképes hirdetésekkel sokkolják a tévénézőket, hogy a…..
A békéscsabai Rudas Tamás egy vagyonvédelmi cégnél dolgozott őrként. Elmondása szerint munkával kapcsolatos nézeteltérése támadt a főnökével, aki ennek következtében  ki is rúgta őt. A fizetését azonban nem  kapta meg. Két hétbe telt, mire legalább a pénzének…..
Régóta érett már egy poszt Gimli barátunkról, aki a való életben egy joviális walesi szakállas bácsi. (Nem ám a Tömjén Zsoltos verzióból.) Mackós formája és szénbányász feje hamar szimpatikussá tette őt. Karriejére óriási kettőség jellemező mivel igazi nagy hollywoodi…..
Azt hitéttek mindent látattok a Megashark vs Gigaoctopus című filmmel?! NEM! Az Asylum húzott egy lapot tizenkilencre és Megashark a repülő cápa visszatért és ellenfele az addig egy hegyoldalban héderelő Crocosaurus. A színészgárdában feltűnik a Voyager doktor bácsija is. Epic…..
pynkladi 2010.12.04 11:24:55
Persze ezt se felejtsük el:

MEGA PYTHON vs. GATOROID
www.imdb.com/title/tt1680138/

A Mega Shark vs. Giant Octopus-t és a Mega Python-t a női főszereplőket alakító színésznő személye (Deborah Gibson) kapcsolja össze...
comment:com Winter is coming 2010.11.29 14:30:00
Egyperces előzetesünk van a Game of Thrones-hoz, arra pont elég, hogy felkeltse az érdeklődésünket. Nem szarral gurigázik az HBO, jön ugye a Boardwalk Empire, és a Treme második évada, folytatódik az Eastbound and Down, a True Blood és a Törtetők, újoncként pedig érkezik a Luck…..
pynkladi 2010.11.30 12:01:28
@szzsömi: "Tényleg, van egyáltalán valaki, akinek nem tetszett a Song of Ice and Fire? :D"

Jelentkezem. :)
Az első kötetet 4 fejezet után ásítozva abbahagytam, kifejezetten untatott.

A filmre viszont kíváncsi vagyok.