Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zati75

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...az Indafotótól és az Indától is, így ezt a fotómegosztó kezelését és a körülötte összegyűlt hihetetlenül lelkes közönség motiválása, tájékoztatása és szórakoztatása is egy új ember feladata lesz a jövőben. Első dolga lesz, hogy bemutatkozzon itt a blogon, hogy…..
Ötven képes válogatás a tavalyi év legjobb indás munkáiból. Ködös Toszkánától a repülő ninja-macskáig, bögölymakrótól a fényvillamosig - itt van az Indafotó krémje, 2012-ből. Az első négy fotó azonos pontszámot kapott a zsűritől, ezek szerintünk az év legjobb…..
Nos, ezt nem siettük el - de megvan a minipályázat eredménye. Két fotót fogtok látni, aminek a késztői két-két poszttal jelentkeznek az ősz folyamán itt, az Indafotó blogjain, ahol megosztják a nyeremény könyvből szerzett, általuk kiválasztott néhány praktikát. Photoshop…..
zati75 2012.09.08 20:34:22
Minipályázatot indítunk két - egymáshoz közel álló - témában a Photoshop tudásotok fejlesztésére. Professzionális portréretus Photoshop mágikus trükkök tervezőknek A könyvet az nyerheti meg, aki már rendelkezik valamennyi Photoshop tudással a témákban és egy-egy…..
zati75 2012.07.31 16:37:14
@darthwalk: Szia Nándi, ennek a minipályázatnak mi lett az eredménye?
Hahó, kiválasztottuk és be is frissítettük a Facebook oldalaink fejlécképét az újakra, a következő képek fognak feltűnni a Facebookon: Indafotó zati totobala pixelharcos cerezo Blog.hu cerezo Indamail dino balp haynal28 zo_zo Index…..
  Elszászer Dániel   Indafotó: http://indafoto.hu/edaniel  Blog:           http://edaniel85.blogspot.de/                       Kedvelt képei Civilben” mivel foglalkozol?…..
Délben hirdettünk eredményt a négy győztes:  Indafotó: Dino fotója csillagom fotója Faterphoto fotója Blog.hu PDave fotója Coolya fotója redoctober fotója Indavideó Tuninglove fotója kisklau fotója A videósok harmadik képét azóta törölte a…..
zati75 2012.03.09 08:35:29
@darthwalk: Nándi lehet tudni, kié a harmadik videos kép? Azért kérdem mert én töröltem a timeline-os képeim, úgy gondoltam, hogy már nincs rájuk szükség, és mivel fura a formátumuk inkább kivettem a többi kép közül...
zati75 2012.03.09 11:58:36
@darthwalk: ok, köszi :)
  Merl Antal György Indafotó: http://indafoto.hu/lamerle   Blog:         http://lamerleelremal.blogspot.com/ Kedvelt képei Civilben” mivel foglalkozol? Gondnokként dolgozom Újpesten egy társasházban.   Mi volt az első saját…..
 Hát eljött az idő. Beküldtétek, kilistáztuk, belistáztuk, összegyűjtöttük, lepontoztuk, kiszámoltuk és tessék! 2011 legjobb indafotós képeinek krémje, a top 20. Közte az első helyezettekkel. Igen, ketten vannak, a zsűri szavazatai alapján pontegyenlőség alakult ki, így…..
zati75 2012.01.13 14:50:41
@darthwalk: Köszi, figyelni fogom az eseményeket :)
zati75 2012.01.13 16:04:03
@romaniarulez!, @FDG: A fotózás egyáltalán nem a valóság ábrázolásáról szól csak. Persze vannak olyan műfajai amikor fontos a valósághű ábrázolás. Rengeteg olyan eszköze van a fotográfiának amivel az egyedi látásmódú képek elkészítését támogatja. Pl extrém nagylátószögű objektívek, makroobjektívek vagy akár a PC, vagy Tilt Shift objektívek. Nem beszélve a multi-exporól, amit már régen is használtak. Ezek mind olyan eszközök, amelyekkel olyan képeket készíthet el egy fotós, amik a valóságot valami egészen máshogy mutatják be. Az hogy ma a PS-t használják a fotósok, az a kor sajátsága, de minden korban megvoltak a korra jellemző eszközök, eljárások amikkel a fotókat jobbá tették. Csak példaként hadd mutassam meg ezeket a 100 éves felvételeket:
molempire.com/2011/08/31/color-photography-from-1900s-russia/
Nyilván nem csak simán kijöttek a fényképezőgépből ezek a képek akkoriban.
És ha nem pusztán technikai oldalról közelítem meg a dolgot, a fotózás mint művészet, sokkal inkább a festészethez áll közel mint a valóság ábrázolsához. Egy fotóművészt pont az tesz művésszé, hogy a saját érzéseit, gondolatait tudja kifejezni egy képpel. Miért lenne gond bármely eszköz használata ezen cél elérésére.
És még egy gondolat a színekről. A színeknek vagy akár azok hiányának is mondanvalója van egy képen. Valamikor a színek nem hogy nem adnak hozzá egy képhez, sőt rontanak annak értékén. És ha megtartjuk a színeket, újabb döntés kérdése, hogy mit fejezünk ezekke ki. Pl egy adtt hangulatot felerősíthetünk a színek valamilyen irányú korrekciójával. Ez mind-mind belefér a művészi szabadságba, és az értő szemeknek ez mind elmond, kifejez valamit.
És csak mellékesen jegyzem meg, hogy ennél a képemnél nem használtam PS-t, egyedül a színeket módosítottam, de ennek a már fent említett megfontolás az oka.
zati75 2012.01.13 16:12:29
@romaniarulez!:
@FDG:

Az előző hozzászólást főként Nektek szántam, de a címzés nem sikerült tökéletesre...
Indafotóblog Napiképek 2011.09.05 10:32:00
arcsikex: Eladó ház hi69: hajnali igéret hombre: EPPUR SI MUOVE shep képe kartonfarkas: A másik oldalról... jupiter-8: Csillagnéző 1. kreashot: ... négy kerék..
 Az Indafotó rég várt, izgalmas funkcióval gazdagodik. Az Indafotósok mostantól egy-egy téma vagy esemény köré szervezett, közösen szerkeszthető albumokat hozhatnak létre. Az új szolgáltatást Gyűjtemények néven találjátok meg az Indafotón. Miért örülünk a…..
zati75 2011.06.09 12:13:01
@darthwalk: Na igen, az a kép nekem is kedvencem, már régen is tetszett :)
zati75 2011.06.09 13:42:29
@WadWanda: Láttam ;)

@darthwalk: Nándi, lenne egy olyan kérdésem, hogy egy gyűjtemény létrehozójának van joga "moderálni"? Tehát ha nem a szándékainak megfelelő kép kerül be, akkor törölheti, vagy tehet valamit?
zati75 2011.06.09 14:18:38
@WadWanda: Nem dehogy :) Ne aggódj :)
Az utóbbi idők egyik legjobb reklámja, fotóbuziknak kötelező. Férfiak vívnak csatát hatalmas fényképezőgépekkel. We at The Camera Store take photography a little too seriously. Here's proof. (No cameras were harmed in the making of this film.) :)(via petapixel)..
zati75 2011.05.18 13:15:36
Egész egyszerűen nem tudunk elmenni szó nélkül egy születőben lévő fotogeek-mém mellett. Debreczeni Zita mióta 2007-ben Majkától kapott egy fényképezőgépet, azóta szeretné ha végre nem glammodellként, hanem fotósként tartanák számon és minden interjúban sértődötten…..
zati75 2011.05.04 12:17:44
Mindig megdöbbenek, hogy mekkora feszültség van azok között az emberek között akik fotózással foglalkoznak...
Több fotós oldalon jelen vagyok (nem mint fotós - bár épp erre az útra tértem rá a fotós tanulmányaimmal - csak mint hobbi fotós), és időről időre összecsapnak az indulatok az ott lévő felhasználók között... Sokat gondolkodtam mi az oka ennek, és mindig oda jutok, hogy a versengés. Ha valaki, aki még csak lelkes amatőr, de munkái színvonala ezt akár már meg is hazudtolja, előbb utóbb érvényesülni szeretne a tudásával. Ami persze egyre nehezebb, mert a mai technika segítségével egyre többen képesek átlag feletti minőséget elérni a képeikkel. És ez aztán maga után vonja azt is, hogy maga az átlag minőség emelkedik, kvázi egyre nehezebb, egyre inkább fotóst igénylő feladat jó képeket készíteni. Ez frusztráló dolog... Innen lehet a feszültség.

Ami Zitát illeti, belecsöppen ebbe az egyébként is frusztrált közösségbe, amit a fotósok, hobbifotósok alkotnak, akik küzdenek az érvényesülésért, majd 0 tudással akkora figyelmet kap, mint a közösség tagjainak nagy része együttvéve sem, az nyilván nincs jó hatással a többiekre.

Persze azzal, hogy Zita elkezdett fotózni, azzal nincs semmi baj, mi is elkezdtük, mert érdekelt bennünket. De nem álltunk ki kamerák elé - igaz senkit nem érdekelt volna -, hogy fotósok vagyunk.

Azzal már van baj, hogy ez egy káros jelenség szerintem. Ez is azt sugallja, hogy nem a tudás, nem a kemény munka az, ami a megélhetéshez kell.

Egyébként Zita képei nem jók, tipikus turista fotók, olyan képek, amiket bárki el tud készíteni az adott körülmények között, hiányzik belőlük mindaz amit egy fotós hozzá tud tenni a történethez. És én a studió fotókat is ide értem. Üresek, semmitmondóak, az egyedül profi dolog bennük, a technika amivel megvilágították őket.

Ugyanakkor mindenkinek ilyenek az első képei, 1-2 év és biztos Zita is jobb fotókat fog készíteni. De addig használja inkább az indát a fotómegosztásra, és tanuljon az esetleges véleményekből :)
Elkészült a szavazás a "Megy valahova" témájú Kihívás fotópályázathoz.Az első Kihívás pályázatra olyan képeket vártunk, aminek a témája mozgásban van, tart A pontból B pontba - megy valahova.Díjazzátok szavazatotokkal a kompozíciót, a dinamikát és a…..
zati75 2011.05.02 13:29:14
@darthwalk: Aha.. Én már sejtem. Nem posztoltam a fórumra. Mondjuk nem értem arra miért van szükség, de így akkor már legalább azt értem, miért nem veszek részt.
zati75 2011.05.02 13:41:20
@darthwalk: Értem :)
Az elmúlt két hétben felmerültek aggályok és kérdések az Indafotófal működésével kapcsolatban, ezeket szeretném most eloszlatni és megválaszolni. Az Indafotófal egy fotófal, ahová bárki aggathat fotót - az ajánlás szerint napi 1-et, ezzel tartva fenn folyamatos frissítés…..
zati75 2011.04.28 09:55:29
@darthwalk: Nándi, én még a megy valahova témával kapcsolatban szeretném tudni, hogy miért nem számít szabályosnak a nevezésem...
A húsvéthétfőmbe már sajnos nem fért bele a szavazás elkészítése, úgyhogy csak most, egy fél nappal később kezdődik az eheti verseny, ennek megfelelően május 2-án délig lehet majd szavazni. Örülök, hogy VanZan még egy képe bekerült és külön köszönöm mindnyájunk…..
zati75 2011.04.27 10:13:34
Új hét, új Indafotófal szelekció. 12 kreatív, szép, vicces, profi fotóból lehet a héten választani, most sem könnyű.Ezen a héten következő szakaszába lép a Kihívás pályázat is, de ezt külön posztban fogom tárgyalni még délelőtt. Annyit elspoilerezek, hogy nem bonyolítjuk…..
zati75 2011.04.19 10:05:59
@vlm_: Köszi :)
A heti rendszerességű Indafotófal mellett áprilisban elindítjuk a fotós fórumokból már ismert "kétheti helylövés" mintájára a Kihívás nevű pályázatot. A pályázat szabályai egyszerűek. Az index fórumnak a Kihívás pályázat aktuális fordulójára létrehozott…..
zati75 2011.04.05 15:51:44
@darthwalk: Jaaa, köszi, figyelmetlen voltam :)
zati75 2011.04.05 16:41:38
@Gabeszphoto: Szerintem a korábban elkészített fotóba is feccölt időt a készítő :) És ez most egy tematikus kiírás, inkább a téma fontos mint az hogy mikor készült a kép...
zati75 2011.04.06 11:31:39
@darthwalk: Én már csak azt nem értem, hogy ha van egy kép amivel indul valaki az aktuális témán, és mondjuk van már a képen 40 kedvencelés, akkor amikor a tényleges szavazási időszak lesz, akkor azok akik már kedvencelték, nem fognak tudni szavazni rá?
Ezen a héten a Hét képe bollaeszter: Füst című képe, ami megelőzte az első bekerült aktképet is, gratulálunk Eszternek! ..
zati75 2011.03.28 11:26:08
A Hét képe ezen a héten api41 ötletes fotója, a Kiesettek. Gratulálunk! ..
zati75 2011.03.17 11:33:34
 A Hét képe címet megérdemelten vitte el talos róka portréja, gratulálunk! ..
zati75 2011.03.01 11:38:26