Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boldii9

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
retro gastro Retro hét a Lidl-ben 2010.02.26 06:42:00
    A Lidl áruház nagyon dicséretes módon meghirdette a retro hetet, ami a tegnapi nappal megkezdődött. Természetesen már tegnap reggel ott jártam, hogy beszerezhessem azokat az alapvető termékeket, amiket gyermekkorom óta nélkülözni kényszerülök. A retro polc a…..
Gratulálunk a Drogerie Marktnak, nem erről a cégről gondoltuk volna, hogy esélyes lenne a Február Webkettes Vállalata címre, és tessék. A bolthálózat közismert arról, hogy látványosan gyanakvó biztonsági őröket alkalmaz. (Itt egy Homár-poszt egy vetkőztetős esetről. Egy…..
boldii9 2010.02.25 02:36:23
@gande: "érdekelne a 100 főre jutó biztonsági őrök száma MO-n és nemzetközi viszonylatban. "

Vegyük észre, hogy a biztonsági őrök és a megnyílt sokszáz felesleges bankfiók alkalmazottai valójában papíron csökkentik a munkanélküliséget, egészséges családokat teremtenek a munka illúziójával és az államot részben megkerülve egyfajta szociális támogatást nyújtanak.

Ez továbbmutat abban az irányban, hogy előbb-utóbb mindannyian feleslegesek leszünk és csak látszatmunkákkal foglalkozhatunk, de addig még van pár év. (mindannyian: Tudom, kivéve a tudósok, a fodrászok, a bio-termelők, stb. - elvileg)

A valóságban pedig, hogy egy cég itt termel nyereséget, vagy Cipruson, ha a munka valójában itt történik - szóval nem virtuális minden? Csak a látszat van meg, semmi több.

És akkor minden ilyen adat virtuális: Munkanélküliség? Csinálunk még pár biztonsági őrt vagy más állami alkalmazottat és eltűnik.

Akkor hasonlítsuk össze a magyar munkanélküliséget a némettel. De hogyan, ha egyszer minden trükközött?

És visszajutunk a kérdésre: Hogy a francba jelentene bármit is, hogy mennyi biztonsági őr van. Ez egy adottság, mint a Duna vízállása. Ez van, majd megváltozik, vagy nem.

Szerintem a más fórumon beharangozott "raboljuk ki őket" mozgalom helyett izgalmasabb, ha bemegy 10 ember a boltba, mindenki felfog egy értékeset, majd átadja a mésiknak, ez megismétlik ötször rejtve és visszaraknak mindet a helyére. Távozáskor viszont nem engedig meg a motozást, nem engedik meg a szabadság korlátozását, távoznak. Ez bosszantó, idegőrlő, de nem törvénytelen,..
Az Apple Ipad bejelentése óta a számítógépes világ lázban ég. A gyártók egymást taposva adják ki a saját tablet megoldásukat. Pedig az ötlet nem új, régóta jelen vannak a piacon hasonló megoldások. Azonban az Apple ismét végrehajtja azt, amit anno az Iphone esetén megtett.…..
boldii9 2010.02.23 23:10:17
Zsófi, a felbőszült kismama lenti panaszát elküldte a CIB banknak is, sőt még egy fórumot is indított a békásmegyeri fiók ügyében, ahol úgy tűnt, szándékosan toltak ki vele. A nyitás előtt szöszmötölő alkalmazottaktól ugyanis hiába kért egy széket, hogy kivárja az ATM…..
Gábor fotókkal dúsan illusztrált panaszkiáltása következik mindjárt. Ismeretlen helyen, látszatra teljesen legális, ráadásul ingyenes parkolóhelyre állt be, de megbüntették, mert a hely mozgássérülteknek volt fenntartva, a Naiv Ügyfél pedig nem vette észre a táblát. Gábor…..
boldii9 2010.02.18 08:56:58
Meg is kerestem.
www.norc.hu/pano/Bzdcluik/

A nap utca irányába nézve látjátok a fa mögött a táblát? Na most gondoljátok el nyáron, amikor nagyobbak a levelek és főként nagyobb forgalomban,...
Úgy látszik, magyar hipermarketbetegség, hogy kiírnak egy árat, aztán, amikor rájönnek, hogy az túl alacsony, nem akarják annyiért adni az árut. Richy0609-vel majdnem ugyanaz történt, mint hétfői, Vásárlóval verekedett a Auchan biztonsági őre című posztunk hősével. Csak vele…..
Közeleg a Torkos Csütörtök, úgyhogy az ilyenkor szokásos leleményekre melegítünk Náncsi néni 30. évi jubileumi akciójával. Az ételeket 30 évvel ezelőtti árakon adták, amit az italárakkal kompenzáltak: Megint bedőltünk....és még mindig Magyarországon, Budapesten vagyunk a…..
boldii9 2010.02.12 23:01:07
Kedves direkt álnévre regisztráló Náncsi tulajdonos, alkalmazott!

Köszönöm értékes válaszát, ha már így elkezdtük, szívesen megosztom gondolataimat.

Az internet úgy működik, hogy lehet hibázni, de ezt könnyen ki is lehet javítani.

Ennyi.

Dr.Szőrszálhasogató.
Egyik legdühítőbb helyesírási hiba ami azonnal üti a szememet az, ha helyiség helyett valaki helységet ír. Ezt rögtön kiszúrom, ahányszor látom. Igen, én is hibázom, és általában nem sértődöm meg ha kijavítanak.

Amit jeleztem, az egy weboldal nyitólapján egy szemet szúró hiba volt. Nem azért mentem a weboldalra, hogy fikázzam, és képzelje, nem is blogoltam róla először, hanem megírtam egy röpke levélben. Nem regényben, csak egy mondatban kb. Ezt igazából meg is köszönhette volna valaki, tekintve, hogy a weboldal marketing célokat szolgál, így az étteremnek az a jó, ha szép, jó, mindenkinek tetszik, szabványos == betartja a technikai specifikációkat, hogy mondjuk linux alól firefoxból, vagy operából mobiltelefonról is működjön.

Ha még mindig nem lenne érthető, akkor jelzem mit írtam 1-2 napja az indexnek:

From: Boldi
To: ugyelet@index
Tárgy:bulvar/2010/02/11/nyolc_diszkot_zaratnanak_be_a_tuzoltok/

Tartalom:
pincehelyIség

Ennyi volt a levelem. A hibát nem javították mondjuk ki, ma is ott van, de legalább nem küldtek el a fenébe azért, mert segítek nekik.

Nos ehhez képest erre a válaszra nem számítottam, és nagyon lehangolt:

"Kedves Boldizsár,

Ne haragudjon a kérdésért, de Ön önkéntes honlap lektor?

Még ha igaza is van, remélem nem ez az egyetlen dolog ami felkeltette a figyelmét a honlapunkon...

Mivel honlapunkat emberek szerkesztették, ők is hibáznak időnként, Ön vajon sosem teszi?

Dehogynem hiszem a tárgy sorban a helyesírás szót rövid i-vel írta és ha jól tudom azt hosszú í-vel írják.

Üdvözlettel:

Schädler Zsófi
vendéglős

U.i.: Ha már feszegetjük a helyesírási szabályokat és szokásokat akkor a levélírás szabályairól is beszélgethetünk.
Elfelejtette a megszólítást levele elején feltüntetni: Kedves/Tisztelt Hölgyem/Uram. Ez és ez ügyben írok...stb.
"

Elhiszem, hogy van amiben igaza van, stb., de én nem tartom jó marketingpolitikának a potenciális kuncsaft leanyázását, és valójában még azt sem, hogy itt a blogban a kommentelőket fikázzák -újra jelzem- még akkor sem, ha konkrétan igazuk van.

Ha én lettem volna a vendéglős, elolvastam volna a kommenteket, örültem volna, hogy 70% hülyének tartja a posztolót, az esetleg további kommentekből meg tanulnék, és megpróbálnám a magam hasznára fordítani a beszerzett információkat.
boldii9 2010.02.12 23:05:23
Ui.:
Weboldal szabványosság-ellenőrzésének egyik módja:

validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.nancsineni.hu%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

Eredmény:
18 Errors, 2 warning(s)

Máskülönben nekem a weboldal megjelenítése megfelelő, szóval Mosómasát lenne érdemes megkérdezni, hogy konkrétan milyen gondot okozott neki az oldal betöltése, bár nem hiszem, hogy segítőkész lesz a fentiek után.
boldii9 2010.02.13 00:38:43
@gasztrokejenc: Köszönöm a hasznos információkat!
PJL egy morális tanítómesterrel találkozott, de ennek mégsem örül. PJL 2 perccel az egyórás idő lejárta után bicegett vissza a parkoló kocsijáig. A parkolóőr először hajthatatlannak mutatkozott, majd 2000 forint fejében elvette a csekkjét és zongorázott egyet a készülékén.…..
Vannak olyan dolgok, amiket mindenki tud, de soha senki nem tesz ellenük semmit, és nem is beszél róla szinte soha. Ilyen például az, hogy a magyar kéményseprők nem néznek bele a kéménybe, hanem csak elkérnek egy szerény összeget, és aláírnak. Azaz nyilván létezik olyan…..
Bár a kormány tagadta, burkolt privatizációs előkészület volt az MNV Zrt.-nek a regionális vízműtársaságok átszervezésére tett kísérlete tavaly. Az Index megszerezte az ezt bizonyító, az állami vagyonkezelőnél készült előterjesztést, amelyet az ügyben kirobbant politikai…..
boldii9 2010.02.10 02:43:58
Kedves Tamás!

Először is azzal kezdem, hogy a kollégáim (honfitársaim) egy kiadós seggberúgást érdemelnek azért, hogy kifejezett ígéretem ellenére még mindig elfogadhatónak tartják, hogy hülyének kezeljék őket.

Mint tudod, nem vezettem még ezt az országot, így nem róhatod fel nekem a dolgokat. Nem én tehetek róla, hogy az elmúlt néhány évben minden fontosabb közérdekű üzem, közmű, közvagyon, stb. ügyében (MVM,Malév,BKV,Vízművek,stb.) valami kiderült, de aztán nem történt semmi.

...

A kormányt leváltották 2010 közepén, érted, kedves Tamás, ez mentesít minden felelőségtől engem, minket.

Így a cikk ma már inkább csak összeesküvés-elméletek utólagos terjesztésére, vagy egyes pártok sajtóosztálya által gerjesztett hírek szórására lehet jó, de bízom benne, hogy az előre jelzett második részben a mi személyes szerepünket már korrekt módon vázolod fel. Ehhez, mint jeleztem, készséggel bocsátom
rendelkezésedre a döntésekről szóló dokumentumokat, illetve ahhoz is hozzájárulok, hogy használd szabadon az itt leírtakat.

De légyszi légyszi, komolyan, hidd el, én nem vagyok ludas, mindenki más az, de én nem voltam az! A Józsi is tudja ezt, meg a Béla is! Én egyébként nem is kötődöm pártokhoz, sem profithoz, én az embereket szeretem. A jövőért dolgozok! (Szálljatok le már a házamról, Tamás! Miért kell egymással szórakozni?!)

Más kommentelőktől elnézést, de most nem volt és ma nem is lesz időm elolvasni az esetleg nekem címzett megjegyzéseket, így nem is fogok tudni válaszolni rá.

És különben is. Nem az én dolgom!
boldii9 2010.02.10 02:53:01
@boldii: ui. azért még dolgoznom kell ezen a levélen, mint Oszkónak a Firefox telepítésen (spellcheck modullal), lehet, hogy 4 külön stílusú levél kellett volna.

Mindenesetre senki nem halt (még) meg, nem adtak el semmit, tehát nem kell aggódni, nem kell összeesküvés miatt hőzöngeni, minden szép, minden jó, ezt tessék szeretni addig.
A legnagyobb konyhai találmányok közül a konzerv és az alufólia történetét már letudtuk, most itt az idő, hogy kiderüljön, mitől lesz könnyű és levegős a süti. Ükanyáink vasárnap hajnalban az unokára várva a liszt, tojás és vaj mellé nem a csinos kis sütőporos…..
boldii9 2010.02.08 20:50:47
@scsaba1: A nukleáris lazítószereket pedig Ukrajnában alkalmazzák? :)
A tájékoztató jelleg minősített esete, amikor az utazási iroda oldalán látható, amúgy napra foglalható helyek köszönőviszonyban nincsenek a valós adatokkal. Miért lennének, amikor "az oldalukon feltüntetett utak nem saját szervezésűek"? Külön vicc, hogy interneten…..
Egyszer az azóta megszűnt Nyugati tér Griff öltönyházában jártam úgy mint Réka édesanyja, így aztán két másik boltban költöttük el az alkalmi ruhákra való nem kevés félretett pénzünket. Utólag bánom, hogy végül nem mentem vissza és toltam le a blokkot az arrogáns eladó…..
Egy-két fotó alapján persze képtelenek vagyunk pontosan megmondani, hogy az elem, vagy a Tiko Time márkájú falióra robbant föl, levéírónk, de ez előbbi valahogy valószínűbbnek tűnik. B. Géza apja mindenestre jól megdöbbent, amikor éles zajra ébredve meglátta, hogy mi történt…..
boldii9 2010.01.11 00:45:08
8ker Sétálóutca 2010.01.07 11:36:00
 Bár nincs még pontos információ a most zajló Mária utcai átalakításról, azért a tavaly lezárt Krúdy Gyula utca működik. Autóval nem lehet behajtani, hiszen gyalogos-kerékpáros övezet, ki is van téve a tábla, másik oldalán pedig virágládák akadályozzák meg a…..
boldii9 2010.01.07 22:10:40
@Stormbird: Szerintem meg a parlamentet lehessen csak villamossal, busszal és biciklivel megközelíteni. Utána tárgyalhatunk.
Szalai Annamária egy pillanatra fordítja csak el a fejét, és tessék, máris micsoda orgiasztikus fertő önti el a Cool Tv-t. Tessenek csak továbbkattintani, felháborító képek következnek. Ja, és csak 16 éven felülieknek.Ez ment a Coolon éjfél előtt. A legviccesebb az, hogy a…..
boldii9 2010.01.07 20:13:29
@Tamas.D: De szép spam.
Sokan látják nagyon jól a magyar iskolarendszer hibáit, hiányosságait, mint levélírónk is. jól írja le, az egyes szintek hibáit, valamint az is, hogyan lehet nagyon egyszerűen bejutni a felsőoktatásba.Kedves Ellenőrző! Az „Embertelen felsőoktatás” és a…..
Blogger barátunkat, BKV-Figyelőt nem csak a városi közlekedés tartja izgalomban. Lentebb olvasható levelében egy hipermarketes élményét osztja meg a Homár olvasóival. Mondhatjuk, hogy egy sajtnál nem számít sokat a szavatossági idő átírása, de ha sajttal megcsinálják, miért ne…..